Lilypie Third Birthday tickers

s.u.p.p.o.r.t~k.e~p.r.e.s.s.u.r.e.?

Wednesday, August 12, 2009

kadang2 kite tak sedar kan.. dlm niat nak bg support kat org lain.. kite sbenanye bg pressure kat org tu.. cth mcm nak masok pertandingan ke, pegi interview ke or amek exam ke.. bg aku.. ayat kalo nak bg support slalunye canih..

'gud luck.. try ur best.. jgn risau sgt.. insyaAllah bole buat.. ' dan ayat2 lain yg boleh calm kan org.. as mcm ko akan tros menyokong org tu tak kire ape2 result pon..

tp kadang2 da tuka jd canih plak..

'gud luck.. try as hard as possible.. by hook or by crook u must win/pass.. ' dan ayat2 lain yg maksudnye ko kene gak menang/lulus.. else ko mmg sampah..

cth situation.. dulu aku gi interview pegawai it.. aku mmg tau time interview tu aku byk spoil yg mmg tade chance utk dpt pon.. aku mmg da tau aku fail pon.. n bile cek result baru2 ni.. mmg btol aku tak dpt.. even aku da bajet takkan dpt.. tp aku sgt down.. sbbnye.. lepas interview aritu.. aku mcm da di pressure sbb mcm tak terer langsong utk jawab soklan interview.. mcm aku kene pegi amek kursus utk attend interview.. mcm ade org yg sgt2 high expectation nye kat aku.. n aku fail utk diri sendiri dan aku fail utk meet expectation org tu.. bile pk2 blk.. aku tak down sbb aku tak dpt keje tu pon.. aku down sbb aku rase org yg menaruh harapan tu jd benci kat aku sbb aku fail.. ni ape yg aku rase laa..

mmg aku down sbb org len.. bukan sbb fail interview.. tp bile ayah msg.. "takpe..jgn putus asa..." mcm terharu sbb wat ever happen.. he still support me.. thanks ayah.. membantu kurang kan pressure gak laa.. rase mcm.. even aku tak menang/lulus.. aku rase tak dibenci sbb tak bejaye.. tp rase mcm aku akan cube buat lg better.. or even trying my best sbb ade org sentiase support..

and thats why the next day after result pegawai it kuar.. aku gi exam ptd gak.. mule2 aku da decide tanak pegi.. sbb aku dpt pressure lg be4 tu.. pressure yg mcm.. 'erm buat laa cane2.. janji bg lulus exam'.. tp sbb msg ayah tu.. aku ignore the pressure and do it becoz of the support from ayah.. taun lepas punye exam mmg aku sgt neves.. tp kalinih.. aku amek exam dgn tenang.. ade la jugak klam kabut time jawab exam tu.. tp aku rase aku da cube buat yg tebaik.. n aku tau peluang nak lulus exam ni susah.. saingan sgt ramai.. bape ramai yg da cube 4 5 kali tp still fail.. soo.. aku just harap ade rezeki dan ade luck laa.. aku tanak pk sgt.. kalo tak dpt.. pasrah je la..

soo kesimpulannye.. tp ni apply utk aku la.. tatau la same ngan org len ke tak.. disbbkan aku ni jenis memberontak gak.. lg org bg pressure.. lg org pakse2.. lg aku rase tanak buat.. tp kalo org tu bg support mcm ok tape.. try ur best.. anything happen.. kami tetap menyokong anda.. aku akan lebih besemangat dan terharu dan yg penting.. mesti la lebih sayang.. hehe

adekah aku ngade2 sbb takle diberikan pressure? aku rase aku bole handle pressure utk hal2 lain kot.. tp kalo support yg da betuka jd pressure.. arghhhhhh.. rase tanak buat langsong lg senang.. tayah risau pape kan.. hmmm...

4 comments:

  1. aku pun rs cmtu gak kalau org pakse2. bende yg sebenanye takde ape pun, tp bile kene pressure rs malas nak buat.

    takpe reen, ko cuba lagi. ko boleh, punye! jgn putus asa..

    (tak pressure kan?)

    ReplyDelete
  2. haha.. terime kaseh atas sokongan.. maka tahap sayang sudah up lg satu level.. uhhuh

    ReplyDelete
  3. hahaha... dukacita dimaklumakan anda tidak layak.. hahaha..( gelak utk diri sendiri jugak kerana mendapat keputusan dukacita itu jugak)

    ReplyDelete
  4. ajis -> haha sudah jatuh di timpa tangga.. da la ko demam aritu.. tak ptm plak.. hahah mari kite gelak dukacita..

    ReplyDelete