Lilypie Third Birthday tickers

b.u.k.e~a.p.e~a.r.i.n.i?

Tuesday, August 25, 2009

arini ari ke 4 kite bepose.. tp suase bln pose tu still tak sampai fully lg kat aku.. sbb aku tak pi bazaar ramadhan lg kot.. huhu 1st n 2nd day aku pose kat semban.. mknan mmg mewah.. besusun je lauk.. sempat la aku snap gamba buat kenangan time buke di perantauan.. uhuk uhuk.. meh tgk ape menu buke aku mase kat somban aritu..

1st day pose..
kuih : pisang & cempedak grg
lauk : ikan kembung bakar, ayam kampong masak lemak, telor grg, sambal tempe & ikan bilis, gulai ikan masin, sambal n yg paling penting.. sup sayo.. sbb aku masak.. hahah
air : soya + cincau


2nd day pose..
kuih : cucur udang & agar2 ke ape tah yg tabur ngan klape tu..
lauk : telur rebus masak sambal, ikan masak lemak, ayam grg ayamas, gulai ikan masin smlm tak abih2 lg n main adelah mee grg sbenanye..
air : soya+cincau lg ngan air teh o

aihh telior2 aku time nak list kan menu2 ni.. uhuhu smalam plak bukak pose ramai2.. lauk ayam grg, kacang buncis+carrot grg n telor grg.. meriah gak aa lauk.. walopon tak semeriah kat somban.. tp ok laa.. ermm arini?? apekah menu arini? yg pasti tade dah lauk yg masak2.. japgi ptg nak pi tapau kat bazaar je kot..

tp elok laa aku tak dok kat semban bln pose nih.. dgn gaye lauk yg besusun tu.. aku rase makin naik badan aku nnt ade aaa.. da lepas buke tu.. mkn lg kuih yg mak ngan ayah bwk dr surau.. pastu kunyah2 lg coklat laa.. eskem laa.. fuhh.. kalo kat sini.. mkn time buke.. then kunyah pon takat ngarot2 jek.. smalam sahor pon cornflake jek.. rasenye esok luse ade kemungkinan saho megi nih.. huhu

pastu da 2 ari aku jd surirumah ni.. tak pi opis.. huhu kemalasan gile.. dok umah pon byk gak mende aku wat.. basuh baju.. sidai baju.. lipat baju.. bla bla bla.. ceh mcm byk gile jek keje kan.. lgpon 2 org still kat kg tak masok opis lg.. da la ahli derpartment pn bape ketul jek.. tolak yg cuti lg.. lg laa sangap.. be4 ni leh la gak lepak2 pantry borak2 sambil mkn ke kan.. now nak watpe lg? hohoho

slamat bebuke puase pada hari keempat evribadehhh..

4 comments:

  1. oi...itu bkan agar2 kot..tu kueh kasuwi (x tau cane nak eja)...mkn je tau

    ReplyDelete
  2. haha.. mane aku tau.. kalo aku nampak potong petak2 camtu.. lembik2.. sume aku panggil agar2..

    ReplyDelete
  3. hahahahahahahhahahahhahahahahaha........... ade ke ko panggil agar2... org seremban kot panggil agar2 as..

    ReplyDelete
  4. over plak mat ajis ni gelak.. huhhh.. aku xmkn la kuih tu.. soo name kuih tu tak penting.. huhhhhhhhh...

    ReplyDelete