Lilypie Third Birthday tickers

h.a.i.i.i.h.h.h.h.h.h.h

Monday, August 31, 2009

lame tak update ni.. lebih kuang sminggu skali plak br nak update..

arini rase sgt haaihh.. haa tu la prasaannye.. haiih.. nak kate sedih tak.. suke tak.. marah tak.. tp haiiihhh.. paham tak haihhh tu cane?? mcm tak terkate.. mcm ko tgk budak kecik yg amat nakal rase mcm nak lempang tp tak bole sbb anak org.. heheh so just gigit bibir dan haaiiihhh... ok last2.. haaaiihhh...

skang tgh mud nak cite psl sifat aku.. aku ni jenis kalo ade masalah.. susah nak simpan sorg2.. mesti nak kene luahkan kat sape2.. bg lepas sume.. sbb kalo aku biar dlm kpale otak.. mmg cpat je pk bukan2.. sume negative.. tp taklaa apply kat every masalah kan.. patut2 la.. salah satu sbb aku suke cite kat org.. aku nak dpt pandangan dr sudut lain plak.. contoh kalo masalah cinte.. kalo cite kt pompuan ngan laki.. outcome dia mmg tak sama.. so dlm mase yg same.. dpt gak laa memahami 2 2 pihak kan.. cecewahh.. tp tu la.. pandangan org ni kadang2 bende yg mmg kite tak tepk n mmg relevan dpd ape yg kite dok pk.. ade sape2 setuju tak? hehe

skang ni aku ade prasaan tak best.. nak kate ade masalah tak jugak.. ehh tp mcm consider masalah.. tp.. masalah aku ialah utk cube tak memikirkan prob tu.. haa tatau la konsep ape nih.. aku da cube tanak pk langsong.. nak buang jauh2.. tp rase mcm ade bende yg betanduk tu dok dlm kpale yg buat aku lg tepk.. rase mcm nak sakit jiwe plak.. hadeehh.. puas aku saiko diri sendiri utk tak pk psl tu.. tp.. (ala2 drama punye tp).. tp ape pon aku tatau..

baiklah.. mari cube lupekan masalah itu sebentar.. walopon serius tade idea nak tuka topik ape.. ermm.. harini da genap 52 taun malaysia merdeka.. MERDEKA!!!.. errmm.. merdeka.. time ni merdeka kene bln pose plak ek.. kesian sape2 yg masok perbarisan tu.. sure extra penat.. merdeka.. ape lg nak cite psl merdeka ni.. malas aa nak pk.. yg penting aku besyukur dok kat mesia.. alhamdullillahh..

sbg penutup.. aku letak gamba yg tade kene mengene dgn topik..

2nd, 5th, 3rd & 4th

derang ni anak2 kepade mak ngan bapak aku.. yg 1st tade.. sbb dia da kawen.. dia tak buat keje2 canih.. yg budak2 tu pakai sume koleksi spek bpk aku yg besar dan berat.. dolu2 punye spek.. owh except yg no 4th tu pakai.. tu sunglass mak aku punye yg cermin da tinggal seblah je..

aku start menaip dr kol 12.38am.. now da kol 2.06am.. lame gile pk nak buat entry nih..

b.u.k.e~a.p.e~a.r.i.n.i?

Tuesday, August 25, 2009

arini ari ke 4 kite bepose.. tp suase bln pose tu still tak sampai fully lg kat aku.. sbb aku tak pi bazaar ramadhan lg kot.. huhu 1st n 2nd day aku pose kat semban.. mknan mmg mewah.. besusun je lauk.. sempat la aku snap gamba buat kenangan time buke di perantauan.. uhuk uhuk.. meh tgk ape menu buke aku mase kat somban aritu..

1st day pose..
kuih : pisang & cempedak grg
lauk : ikan kembung bakar, ayam kampong masak lemak, telor grg, sambal tempe & ikan bilis, gulai ikan masin, sambal n yg paling penting.. sup sayo.. sbb aku masak.. hahah
air : soya + cincau


2nd day pose..
kuih : cucur udang & agar2 ke ape tah yg tabur ngan klape tu..
lauk : telur rebus masak sambal, ikan masak lemak, ayam grg ayamas, gulai ikan masin smlm tak abih2 lg n main adelah mee grg sbenanye..
air : soya+cincau lg ngan air teh o

aihh telior2 aku time nak list kan menu2 ni.. uhuhu smalam plak bukak pose ramai2.. lauk ayam grg, kacang buncis+carrot grg n telor grg.. meriah gak aa lauk.. walopon tak semeriah kat somban.. tp ok laa.. ermm arini?? apekah menu arini? yg pasti tade dah lauk yg masak2.. japgi ptg nak pi tapau kat bazaar je kot..

tp elok laa aku tak dok kat semban bln pose nih.. dgn gaye lauk yg besusun tu.. aku rase makin naik badan aku nnt ade aaa.. da lepas buke tu.. mkn lg kuih yg mak ngan ayah bwk dr surau.. pastu kunyah2 lg coklat laa.. eskem laa.. fuhh.. kalo kat sini.. mkn time buke.. then kunyah pon takat ngarot2 jek.. smalam sahor pon cornflake jek.. rasenye esok luse ade kemungkinan saho megi nih.. huhu

pastu da 2 ari aku jd surirumah ni.. tak pi opis.. huhu kemalasan gile.. dok umah pon byk gak mende aku wat.. basuh baju.. sidai baju.. lipat baju.. bla bla bla.. ceh mcm byk gile jek keje kan.. lgpon 2 org still kat kg tak masok opis lg.. da la ahli derpartment pn bape ketul jek.. tolak yg cuti lg.. lg laa sangap.. be4 ni leh la gak lepak2 pantry borak2 sambil mkn ke kan.. now nak watpe lg? hohoho

slamat bebuke puase pada hari keempat evribadehhh..

m.a.a.f~d.i.p.i.n.t.a

Saturday, August 22, 2009

slamat berpuasa semua.. mintak maaf sgale silap..

cam tak caye jek da masok bulan ramadhan ni.. baru jek rase blk perlis sambut raye kat sane.. tibe2 da nak raye blk.. laju gak mase belalu..

di kesempatan ni aku just nak bgtau.. aku da delete part cite about someone kat previous entry.. bahaye gak bile cite samar2 ni.. lg mendatangkan spekulasi.. tak pasal2 org yg tade kene mengene da terase.. lgpon.. aku rase slame ni aku jarang cite psl org lain kot kat blog ni.. sumenye cite hal aku jek.. soo its better just cite psl sendiri or bende2 len yg tak memudaratkan org lain.. tak pon.. kalo tak puas ati.. aku tulih je name org tu terang2an.. heheh

ok la.. itu sahaje update di hari pertama ramadhan 2009.. kepade kaum lelaki.. smoge puase penoh okei.. kepade kaum pompuan.. gud luck utk pose penoh.. huhu maafkan salah silap daku ye.. halalkan yg terrambik, terrlebih, terrrkurang..

n.a.k~p.o.s.e~d.a.h

Wednesday, August 19, 2009

tepat sminggu tak update blog.. sungguh laa tade smangat.. seb bek seru dtg arini..


niat aku sungguh murni arini iaitu utk pegi opis.. serius aku nak pegi opis.. sbb bosan dok kat umah.. sbb bosan jugak men gem.. apsal tah sume gem pon rase bosan.. tp time aku gosok gigi td.. tibe2 jari temasok mate.. pastu tros merah..


merah yg menakotkan.. nnt org igt aku sakit mate plak.. hati meronta2 nak pegi opis.. tp mate tak mengizinkan.. last2.. aku pakai tshet.. kuar gi bli mknan.. relek kat umah basuh baju.. hadehh..

pastu tade cite menarik pon nak cite.. yg tak menarik byk laa.. tp takle cite plak.. kene jage sensitiviti org sekeliling.. smalam aku pegi..

sini..

yg last week dok sebok2 stadi.. sbb nak amek exam kat sini laa.. and now.. da certified pon.. alhamdulillah.. harap2 pasni senang la skit nak cari keje kot.. walopon experience cam tahpape.. at least ade something kasik up skit.. hehe

--- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

lg bape ari nak pose kan.. rase cam baru je lg sambut raye.. tibe2 da nak raye blk.. baju raye selai je ni.. cukop ke aa? mcm tak cukop jek.. seb bek baju pengapit aritu ade.. bole la wat baju raye gak.. huhu kalo nak tempah skang pon mesti tak sempat dah.. byk kedai da tanak amek tempahan.. tak pon kalo nak anta gak.. kene wat baju kurung biase jek.. tak glemer laa camtu.. huhu

ok laa.. da tade modal nak cite ni.. malas nak ngarut lebih2.. aihh bosan..


s.u.p.p.o.r.t~k.e~p.r.e.s.s.u.r.e.?

Wednesday, August 12, 2009

kadang2 kite tak sedar kan.. dlm niat nak bg support kat org lain.. kite sbenanye bg pressure kat org tu.. cth mcm nak masok pertandingan ke, pegi interview ke or amek exam ke.. bg aku.. ayat kalo nak bg support slalunye canih..

'gud luck.. try ur best.. jgn risau sgt.. insyaAllah bole buat.. ' dan ayat2 lain yg boleh calm kan org.. as mcm ko akan tros menyokong org tu tak kire ape2 result pon..

tp kadang2 da tuka jd canih plak..

'gud luck.. try as hard as possible.. by hook or by crook u must win/pass.. ' dan ayat2 lain yg maksudnye ko kene gak menang/lulus.. else ko mmg sampah..

cth situation.. dulu aku gi interview pegawai it.. aku mmg tau time interview tu aku byk spoil yg mmg tade chance utk dpt pon.. aku mmg da tau aku fail pon.. n bile cek result baru2 ni.. mmg btol aku tak dpt.. even aku da bajet takkan dpt.. tp aku sgt down.. sbbnye.. lepas interview aritu.. aku mcm da di pressure sbb mcm tak terer langsong utk jawab soklan interview.. mcm aku kene pegi amek kursus utk attend interview.. mcm ade org yg sgt2 high expectation nye kat aku.. n aku fail utk diri sendiri dan aku fail utk meet expectation org tu.. bile pk2 blk.. aku tak down sbb aku tak dpt keje tu pon.. aku down sbb aku rase org yg menaruh harapan tu jd benci kat aku sbb aku fail.. ni ape yg aku rase laa..

mmg aku down sbb org len.. bukan sbb fail interview.. tp bile ayah msg.. "takpe..jgn putus asa..." mcm terharu sbb wat ever happen.. he still support me.. thanks ayah.. membantu kurang kan pressure gak laa.. rase mcm.. even aku tak menang/lulus.. aku rase tak dibenci sbb tak bejaye.. tp rase mcm aku akan cube buat lg better.. or even trying my best sbb ade org sentiase support..

and thats why the next day after result pegawai it kuar.. aku gi exam ptd gak.. mule2 aku da decide tanak pegi.. sbb aku dpt pressure lg be4 tu.. pressure yg mcm.. 'erm buat laa cane2.. janji bg lulus exam'.. tp sbb msg ayah tu.. aku ignore the pressure and do it becoz of the support from ayah.. taun lepas punye exam mmg aku sgt neves.. tp kalinih.. aku amek exam dgn tenang.. ade la jugak klam kabut time jawab exam tu.. tp aku rase aku da cube buat yg tebaik.. n aku tau peluang nak lulus exam ni susah.. saingan sgt ramai.. bape ramai yg da cube 4 5 kali tp still fail.. soo.. aku just harap ade rezeki dan ade luck laa.. aku tanak pk sgt.. kalo tak dpt.. pasrah je la..

soo kesimpulannye.. tp ni apply utk aku la.. tatau la same ngan org len ke tak.. disbbkan aku ni jenis memberontak gak.. lg org bg pressure.. lg org pakse2.. lg aku rase tanak buat.. tp kalo org tu bg support mcm ok tape.. try ur best.. anything happen.. kami tetap menyokong anda.. aku akan lebih besemangat dan terharu dan yg penting.. mesti la lebih sayang.. hehe

adekah aku ngade2 sbb takle diberikan pressure? aku rase aku bole handle pressure utk hal2 lain kot.. tp kalo support yg da betuka jd pressure.. arghhhhhh.. rase tanak buat langsong lg senang.. tayah risau pape kan.. hmmm...

b.e.s.d.a.y~@~k.a.r.o.k

Tuesday, August 11, 2009

spatutnye aku kene stadi.. kene iaitu harus.. sbb exam da dkt.. ye ade exam lg.. tp tayah cite la exam ape.. tp bile aku bace.. langsong tak masok pape.. 3 4 kali bace ayat same.. blurr jek rase.. hadeh.. kenot laa laike diss.. soo disbbkan takle nak stadi.. jd.. mari kite becerita..

smalam aku telah di invite oleh cik azie selaku cik organizer utk join karoke di samping celebrate besday kiah n belated besday maria.. sbenanye keberatan sbb rase besalah sbb patut stadi.. tp demi meramaikan ahli rombongan.. aku pegi la jugak.. hehe ahli rombongan 5 org je pon.. aku, ain, kiah, azie n maria.. sampai alamanda.. gi mkn kat fud court jap.. then tros gi karok.. semakin bosan plak karok kat alamanda nih.. nak pilih lagu punye laa lame.. sbb da tatau nak nyanyi lagu ape.. asyik lagu same jek.. hokei2.. motif utame bukan cite psl karok.. entry psl karok pon da byk.. kalinih cite psl besday..

tadaaa...

hepi besday kiah & hepi belated besday maria

besday kiah jatuh pade (jap cek kat fb.. huhu) 10/08.. n besday maria agak sgt belated laa.. huhu iaitu pade 21/07.. ape2 pon.. hepi besday to both of u..

besday girlss yg comel..

last skali.. the only gamba kitorg ber5 bersame cake.. dan the only gamba yg sgt blurr.. haihh~

all of us wif the cake..

time tu bateri da kong sgt kot..

actually ade je gamba aksi2 karok.. tp maleh laa nak tunjuk.. sbb lebih kuang je posing kan.. so.. thats all.. smoge kiah n maria hepi slalu.. haa maria.. stoken tu kire adiah besday la ek.. heheh

ish panas plak mlm ni.. skang da kol 1am.. rase mcm nak mandi jek.. hmmm..

ok cukop.. harus cube stadi.. nite..


p/s : kek yg same mase besday aku taun lepas.. terigt zaman becinte awal2 dulu.. hohoho

m.y~h.e.p.i~s.t.o.r.y

Sunday, August 9, 2009

(^__^)

skang tgh dlm mode hepi..

tau tak slalu dlm cite2 romantik kan.. yg mmg cliche punye jln cite.. slalu dlm movie2 yg before tgk lg org da bole agak ape ending dia.. contohnye cite canih.. ni rekaan je.. bkn cite sbena..

a girl met a boy..
they like each other.. then becinte..
but as a normal couple.. mesti laa ade krisis kan..
then they had a big fight..
the boy ask the girl to leave him..
but the girl still hope that the boy tak tinggalkn dia..
and the girl waiting for the boy to come back..

and waiting.. and waiting..

sampai satu limit.. when the girl is about to pasrah n just leave him..
like when she's walking into the house dgn prasaan hampe..
n suddenly dgr bunyi kete depan umah..

its the boy..

haa.. slalu dlm muvie2 mesti lebih kuang cani je jln cite.. nak dkt2 abih cite.. tibe2 laki/pompuan tau something.. then lari.. then sorg lg kejar.. tp tak sempat nak naik cab.. pastu tibe2 ade polis dtg nak tlg plak.. haa ni da mrapu la kan.. yg penting.. ending mesti besame.. jarang laa ending yg tak menjd kan..

motif cite ni ialah.. aku rase hepi seperti bile that girl pusing blakang n tengok2 laki tu dtg utk dptkan dia blk.. hehhee the feeling yg mcm laki tu btol2 nak kat pompuan tu.. satu lg motif cite ni ialah.. utk memori diri sendiri.. :).. tade kene mengene ngan org len.. sbb rase hepi n nak simpan cite ni..

ok thats all.. as for now.. i am hepi..



p/s : i'm glad that u showed up..

u.p.d.a.t.e~p.a.n.t.a.s

Saturday, August 8, 2009

bgn pg siap2..

exam..

rehat jap..

exam lg.. sambil sakit perot

rehat lg..

lg sambung exam..

gi lunch ngan maya n lisa kt fud court presint 9..

sambung exam..

rehat sambil borak2 ngan org br kenal.. rupenye opismate kepade kezen aku.. heh

sambung exam.. sgt ngantok..

blk umah..

mandi..

kuar amek kete sevis..

bli mknan kucing..

bli karipap 5 ketol 2 inggit..

telior teh ais lalu singgah azwath.. mamak!! teh ais satu tapau..

blk umah.. mkn mkn mkn..

ngantok ngantok ngantok.. tp takle tdo skang.. kene tahan..

mlm ni nak watpe? hmm.. dunno yet..

orait.. itu sahaje update..

sekian..

erkk.. saket perot..

f.a.m.i.l.y~d.a.y~l.a.v.e.n.d.e.r~h.e.i.g.h.t.s

Monday, August 3, 2009

smalam kol 5.45am aku da gerak dr sk utk blk semban.. ade family day lavender heights.. aku kene blk awal sbb bpk aku soh bekeje.. malas nak cite panjang2.. kalinih aku wat cite begambar plak..

dlm kol 7lebih, aku, mak and all the adik2 da gerak gi padang.. then aku melapor diri utk betugas.. dpt laa upah sploh inggit.. tp duit tu gune utk bli kupon.. soo tak rugi pape aa..

cameraman of the day da ready..

kami yg jage meja registration..

kitorg kene amek name n no jln umah org2 yg dtg.. n tugas aku is tulih name derang kat sticker jek.. sumeorg iaitu org2 besar la.. parents kene pakai sticker tu so that bole la bekenalan nnt..

mak (tudung pink) pon jage registration utk jogathon..

spatutnye jogathon stat kol 8am.. tp nak tunggu org ramai sampai.. lambat skit br start.. n spatutnye kene jogging la kan.. tp abih budak2 kecik belari.. org besar pon ade yg lari gak..

kanak2 da redi nak lari..

sambil ayah lepas gian berkarok di pagi hari..

abg ipar besame adik kandung besiar2..

ucapan perasmian majlis oleh encek ayah..

byk gak aktvt yg derang buat smalam.. dimulekan dgn..

pembukaan majlis oleh kumpulan kompang lavender heights..

kemudian ade pertunjukan silat.. tak sure dr mane..

abih je persembahan2 ni.. acara sukaneka plak start.. mule2..

pertandingan mewarna utk kanak2..

sambil kanak2 sebok mewarna.. yg lain masok plak acara sukaneka.. mule2..

baling belon berisi air.. berpasangan..

n then.. boling padang.. berkumpulan..

isi air dlm botol.. berkumpulan utk remaja2..

rebut gule2 utk kanak2..

game bediri atas surat khabar.. utk suami isteri sahaje..

and acare last skali ialah..


tarik tali utk kaum lelaki..

ni adelah aku yg kepenatan + ngantok..

lepas da abih acare2 sume.. sambil tunggu bapak aku karok lg satu round.. sumeorg pon tak saba2 nak tunggu cabutan betuah.. ni laa part yg ramai org tunggu2 rasenye.. ade 3 hadiah utama.. iaitu percutian 3h2m ke tioman, dvd player n lcd tv 32".. pendekkan cite.. hadiah utama cabutan bertuah dimenangi oleh abg ipar aku.. wuhuu tak sia2 dia tenyeh kupon kat mulut amirin soh jampi.. menang gak..

abg ipar bersame lcd baru.. niceee..

majlis abih dlm kol 130pm.. lebih kurang la tu.. setel sume.. mkn nasik jap kat situ.. blk la ke rumah.. sampai umah.. aku baring jap n tros kong sampai kol 5pm.. huhu agak penat aa..

overall.. best laa jugak family day ni.. meriah.. happening.. cume aku tade geng.. ke hulur ke hilir sorg2 jek.. haa satu lg.. taman aku duduk ni siap ade blog tau.. sape2 yg nak tgk.. sile kelik sini.. promote la plak.. so sape2 yg berminat.. meh la pindah senawang.. sini ade giant wooo..

lastly..

ajk yg menjayakan family day.. gud job!