Lilypie Third Birthday tickers

w.i.k.e.n~y.g~b.e.s.t

Monday, July 13, 2009

this time i want to story about my wiken.. wuhuuu sgt best.. sakan btol wiken kali ni..

dimulekan ngan jumaat.. ptg da dpt msg dr maria ajak gi karok.. lame gile tak gi kan.. soo mesti la on.. so mlm.. lepas mkn.. sambil2 tunggu nak gi karok.. dak2 umah dia decide nak tgk wayang plak.. then pendek cite.. wayang pon aku nak tgk gak.. so dlm kol 1045pm, ain maria kiah n azie amek aku then kitorg gerak gi karok..

ahli karok.. m.e, azie, maria, kiah & ain

derang ni jahat tau.. aku punye la igt derang slame ni da tak gi karok.. rupenye tiap2 minggu pegi meninggalkan aku.. woo mentang2 aku ahli umah lain ek.. huhuh tp tape.. next time sile jgn lupekan daku hokei.. pastu tepakse rush plak sbb nak tgk muvie kol 1230.. aku pon sempat menyumbangkan 4 lagu je kot.. sgt tak puas.. nak pegi lagii!!..

then 1235 camtu cpat2 aku kuar nak tros tgk muvi ini..

public enemies

slalu kalo muvie time 1230am.. mesti 1245 ke br start kan.. ni kitorg masok lambat skit.. cite da stat da.. tak konsisten btol.. overall.. cite ni ala2 catch me if u can kot.. best laa.. cume aku mengharapkan time johnny depp tu masok balai police.. dia gi sign kat gamba dia n tulih 'i was here'.. hhehe then cincai2 dlm kol 4am br nak tdo.. zzZZzzz

sabtu pg plak.. eh tak pg.. da tghari pon.. aku kuar ngan ika.. gi midv.. msg ika ' midv at 2'.. sejam lepas kol 2 tu br la kitorg sampai.. huhu soo mule2 gi lunch kat food court je.. lepas mkn.. tros dgn misi bershopping.. aku rase almost sume kedai kitorg masok.. yg mahal ke murah ke.. last2 hasil tangkapan ialah aku bli tshet kat pdi jek.. kitorg da gelak2 sbb masok kedai mahal2.. tp baju byk ngarot2.. fesyen skang mmg canih ke aa? corak bunge pelik2.. yg klaka.. pastu baju yg lebih kuang design jual kat pasar mlm pon harge nak ratos2.. aku rase kalo aku bli pon mesti org tak caye aku bli kedai mahal.. huhu last2 kitorg da penat kaki.. ika masih tiade hasil.. soo gi minom n relek kat stabak jap..

pastu try masok garden plak.. tros gi isetan.. tenang je.. tak ramai org.. tp byk baju menarik yg 70%.. wuhuu.. kitorg pon sakan memunggah2 baju tu.. besungguh2 sbb tayah berebut.. amek byk2 pastu try.. last2 aku bli 5helai.. ika bli 6helai ngan harge yg best.. senang cite aku rase total kitorg save almost rm500 kalo tolak harge asal ngan harge after less.. menarik bukan?? lepas tu konon nak bejln lg.. tp sbbkan da puas ati dpt bli tu.. nak jln pon tibe2 tak larat.. mase tu pon da kol 8 lebih rasenye.. soo kitorg tros kuar.. tp mkn jap kat mamak tepi tu.. dlm kol 9 lebih rasenye tros laa pulang.. ehh tipu2.. aku gatai2 ajak ika singgah nose.. dan terrbeli seketul kasut sarung yg flat kaler merah.. wuhuuu lepas tu tros ajak ika balik.. takot nak singgah2 dah.. heheh

si ika.. eh silap.. si gemok yg kate da kenyang tp tgk la tu!

tp nape ko mcm nampak kurus skit ni? hanye rambut palsu je yg besar.. hahah

si aku yg puas dpt bli 5baju ngan harge murah murah murah..

sampai umah.. excited ngan baju baru.. aku pon test2 laa.. skali ade satu baju tu belubang daa.. tak psl2 jek nak kene gi blk tuka.. skang aku da tuka da.. bile aku gi?? saba.. bace sampai abih.. eh ika.. igt tak pompuan yg pakai baju lawa kaler merah bunge2 yg pakai ngan short time lepak stabak tu? aku mimpi aku jumpe baju tu okei.. damn..

soo sampai2 umah.. tros mandi n relek2 amek napas jap.. tros kuar blk.. gi alamanda sorg2.. owh lupe nak cite.. mase mkn kat mamak.. dia msg aku tanye nak tgk muvie ke tak.. tanpe pk panjang.. aku pon tros 'count me in'.. soo sampai alamanda.. dlm kol 1215am rasenye.. tgk plak muvie cite ni..

ice age 3

fani fani fani.. mmg klaka cite ni.. tambah2 lg part yg derang hidu asap yg bole buat mati tegelak tu.. huhu walopon penat bejln.. tp aku bole tahan tgk cite ni sampai abih.. kalah cite nite at museum yg aku tetdo tu.. then blk gi minom n cincai2 dlm kol 2 or 3 kot br tdo.. zzZzzzZ

ahad pg.. kol 11am bgn n siap2.. kol 12 lebih gerak gi selayang.. kenapekah? owh ade wedding.. member skola rendah punye wedding.. kalo tak salah aku.. aku klas ngan dia dr dajah 1 sampai 6..

sume classmate dajah 4-6.. da beso panjang kome sume..

gamba kat atas ni sume member2 aku yg sekelas dr dajah 4 sampai 6 temasok laa lelaki2 itu.. yg baju biru tu da kawen ngan baju purple.. iaitu diwan n aminah.. she's 4 and half month pregnant.. yg sorg lg laki teselit kat blakang yg gamba ngan pengantin tu becinte plak ngan yg seblah dia.. iaitu fendi n wan nordiana.. apsal laa korg tak becinte dr skola rendah je? huhhu opss aku da buat public announcement plak kat sini.. lupe nk bgtau.. member kitorg ialah pengantin laki tu.. pompuan tu bukan member sekelas.. ehhehe congratss to faisal n wife..

this is qaisara.. haryani punye daughter.. buat muke kiut plak tibe2..

lepas kenduri tros pulang ke rumah.. br terase penat gile.. then relek2 jek..

arini.. hehe gelak jap.. hehe arini tak gi opis.. bgn lambat.. lalu malas gi opis.. lalu rajin gi midv.. tp pegi kejap jek.. tuka baju tak sampai 3 min.. pastu jln2 kat garden jap.. pastu tros blk.. tak sampai sejam pon.. sampai umah.. mission basuh baju yg tekumpul slame sminggu..

sekian.. itu sahaje cite wiken aku.. best.. mcm2 buat.. kepade puan ayong.. sori laa kate tanak blk sbb nak save bajet.. tp tibe2 byk plak duit kuar.. huhuhu

7 comments:

  1. qaisara wat muke cute sbb aunty fatin dukung dia..lalalalala

    ReplyDelete
  2. haha...mmg btul2 public announcer ko neh..aku br pasan gmbr dua org di belakang itew...huehue....

    ReplyDelete
  3. seroja -> hahaha tak aci laa canih.. time aku dukung muke blurr jek..

    zura -> haaa aku pon lambat gak prasaan.. wahh mesre2 plak kan? heheh

    ReplyDelete
  4. zura & reebelle:
    betul ar..setelah aku zoom, aku tengok kpl dorg berdua tu melekat bersama...hahahaha..they really can't deny it anymore!!!muahahahahahaha (gelak jahat)

    ReplyDelete
  5. seroja -> agak2 dia bace blog aku tak? hahaha jgn dia marah sudah..

    ReplyDelete
  6. hahhaha....smlm si die mintak url blog ko neh cik ct...mesti la da bace...

    * jgn mara wann....haha

    ReplyDelete