Lilypie Third Birthday tickers

s.y.d.n.e.y~d.a.y~3

Sunday, June 7, 2009

update update update!!

bgn pg n siap2.. arini me and ad bekpes indo mee.. huhu

m.e and ad tgh bekpes

actually ade party kat umah ad mlm be4 tu.. owner dia nye wife nye besday.. tp kitorg tak join pon.. blk smalam tros naik bilik jek.. aku pon segan aa nak turun.. soo after bekpes.. siap2.. 1st destination kene gi hotel derang tu..

in front of umah ad

begaye dulu ngan kete adelah wajib

lepas da abih posing2 ngan mitsubishi lancer tu.. wohh.. tanak sebut kete.. kitorg tros gerak ke hotel derang2 tu.. derang pon check out sbb nak tuka hotel plak.. so lepas amek derang.. kitorg gi hyde park.. as yg nak sgt gi situ.. sbb park tu mcm cantik.. soo kitorg pegi utk amek2 gamba jek..


@ hyde park


ok.. setelah puas amek gamba.. kitorg pon kesuntukan mase sbenanye.. nak kene rush pulangkan kete.. soo be4 return kete.. amek lg gamba ngan kete.. heheh

us with lancer at hyde park

then klam kabut gi cari the nearest gas station.. tp bile tanye org kat situ.. derang ckp kat city tade station minyak.. soo kitorg decide utk anta je kete tanpe minyak yg full.. n konon nak baya je minyak yg kitorg da pakai.. soo pusing2.. sampai laa kat tmpt return tu.. ad n fakri yg sibuk uruskan sume.. aku ngan as dok tunggu kat kete jek.. sambillll...

amek gamba lagi

pastu.. org kedai tu suggest soh kitorg gi isi minyak gak.. sbb kalo tak derang charge agak mahal laa.. dlm aud80++ kot.. then dia soh kitorg anta kete kat tmpt len plak.. mmg tmpt return kete aa.. soo jln2.. jumpe laa gas station.. tade laa jauh dr city tu sbenanye.. then tmpt nak return kete pon dekat gak aa dr situ.. soo after da setel ngan hal kete.. kitorg pon tahan cab utk pegi ke metro hotel kat sydney city.. then setelkan check in.. letak barang2 sume.. tros utk ke next mission.. tahan cab lg utk pegi opera house plak.. smalam as kan tak puas ati sbb dia tak bwk tripod.. soo nak amek time siang plak laa.. cuace pon time tu elok.. ade matahari.. mmg nice laa..

@ opera house

after da puas amek gamba.. kitorg tros gi kat tmpt feri.. dkt ngan opera house tu jek.. bli tiket utk pegi taronga zoo.. dkt je zoo tu.. naik feri pon tak sampai stengah jam kot..

kat atas feri.. gamba da becampo time pegi n blk zoo

taronga zoo tu sgt luas aa.. kitorg plak telupe nak amek map mase awal2.. soo kitorg bejln je ikot suke ati.. tp ape yg aku tak suke ati sgt sbb igtkan kat sini dpt nak mesre2 ngan koala n kangaroo.. rupenye dpt tgk dr luar je.. frust gak laa.. soo aku boh je laa gamba kitorg kat zoo ni..

gamba 1st tu kitorg naik cable car

dr feri nak ke zoo tu ade 2 care.. satu naik bas.. satu naik cable car.. eh jln kaki pon bole je kot.. time kitorg pegi tu naik cable car laa.. dpt laa tgk view zoo tu dr atas.. train kaler biru yg kitorg naik tu igtkan free.. rupenye kene baya sorg aud4.. da laa naik kejap jek..

as u all can see at the pic above.. the 1st pic is the real koala bear.. dia tgh tdo kot.. 2nd pic plak gamba mesre ngan datok koala.. jadilah kan.. yg ngan zirafah tu.. tu adelah size baby je tu.. haaa burung merak tu plak kan.. rasenye dia mcm telepas dr kandang dia laa.. sbb dia merayau sorg2 kat area tu.. mcm tak tentu arah jek.. n the last pic tu ngan sea lion kot name dia.. gedik gak binatang nih.. dok golek2 depan cermin tu kasik kitorg amek gamba.. tp sgt comel..

lg gamba kat area zoo bersame haiwan2 yg sempat jumpe

2nd last pic.. gamba kissing frog tu.. hehe actually lepas aku kiss tu.. dia betuka jd prince.. tp dia tamo ikot aku blk mesia.. mesia panas katanya.. (okei ngarut je) overall gi zoo ni agak klamkabut gak sbb tade map.. byk lg tmpt tak sempat nak pegi.. pastu kitorg sampai da lambat.. then nak rush utk mkn lg.. sbb kedai mkn kol 5 da tutup.. tp time kitorg pegi tu mcm awal lg pon da ade yg tutup.. last2 mkn muffin n brownies jek.. pastu sambung lg jln2 lg n bli souvenir2 skit.. pastu tros blk sambil belari2 kejar feri..

hui.. romantik tak tgk sunset kat atas feri?.. huhu

pastu sampai2 je.. ade org asli kat situ dok main2 alat music.. layan tgk org tu jap.. n kitorg pon amek la gamba kenangan..

lepas da setel2 tu.. sume da kepenatan n kelaparan.. so kitorg pon bejln kaki utk pegi ke myer kot.. igt nak mkn nandos.. tp tak sempat sbb da tutup.. soo kitorg mkn laa mkn kat kedai india nih.. aku amek ayam tandoori n roti jek.. derang2 ade yg mkn nasik n sushi.. seb bek laa mknan sedap.. tp penat gilee jln kaki jauhhh.. so lepas da rest2 jap.. kitorg pon tros kan pejln blk.. tp otw tu sempat laa singgah bli souvenir utk family dan rakan2.. bli mlm tu.. then blk kire2.. cek list.. tgk kot ade sape2 yg tetinggal.. then siap buat list utk sambung shoping esoknye.. orait.. kemudian seperti bese.. blk mandi tdo konggggg....

orait.. tak saba nak abihkan cite ni.. one more entry.. tp da tak byk nak cite sgt.. sbb mostly me fakri n as gi shoping jek.. so tape.. tungguuuu jek..

0 k.o.m.e.n: