Lilypie Third Birthday tickers

s.y.d.n.e.y~d.a.y~2

Tuesday, June 2, 2009

hari ke2 dimulekan dgn bgn pagi.. kol bape pon tak igt dah.. tu laa.. lambat sgt nak cite.. sampai da lupe.. lepas da mandi n siap2.. me and ad buat sandwich utk bwk bekal jln2..

m.e making sandwich n us eating breakfast

then.. lepas packing sume mknan.. bertolak utk ke train station.. jln kaki lg.. jauh gak station nye.. ad da bese ari2 jln kaki.. so dia relek je.. aku yg temengah2..

baru bape langkah da amek gamba.. mesti la kan!

sampai2 je kat train station tu.. skali aritu train tade plak.. dipendekkan cite.. kitorg naik cab je utk pegi ke hotel ibis tu.. plan pertame utk amek kete.. tp since awal lg.. soo kitorg bejln2 sambil amek gamba le..


kononnye nak sambung gi sydney tower utk wat skywalk tu.. tp mcm tak sempat plak.. soo sambil jln2 tu.. sempat aku bershoping handbag.. yehaa.. this part i loikee!

then.. kitorg tros bejln kaki utk ke tmpt collect kete sewa.. setelah jauh beberape block.. baru laa kitorg prasan rupenye salah arah.. yg kitorg jln tu makin keblakang.. duhh.. tepakse laa patah blk.. da laa mase tu mcm da lambat.. ad jln sgt laju.. fakri pon tak tekejar.. aku mmg da ketinggalan.. tak larat nak catch up..

muke masam sbb kene jln jauh.. huhu seb baik ade paper bag yg besar mengubat hati

kalo tak salah aku.. spatutnye amek kete dlm kol 1130 kot.. tp kitorg sampai dlm kol 12 lebih.. kedai tu nak tutup dah.. tp seb bek ad call soh tunggu gak.. kalo tak.. melepas!!..

tgh setelkan urusan sewa kete

okei.. ni part best skit.. walopon sbenanye kalo kete ni park kat depan aku pon aku tak kenal sgt.. tp kalo kenal pon.. aku tak laa ghairah sgt.. tp sbb org mcm.. fuiyooo... soo aku pon fuiyoo gak aaa.. heheh

tadaaa.. mitsubishi lancer.. fuiyoo

ni laa kete sewa kitorg.. begaye tak?? sakan btol.. tp da alang2 tu kan.. biar puas ati.. soo tanpa belengah lg.. kitorg load barang2.. besedia utk gerak.. tp mule2 singgah kedai woolworths utk bli junkfood.. antarenye.. kacang.. kopok n coklat.. then bermule laa journey kitorg utk ke katoomba.. nak jln2 tak susah pon.. sbb kitorg sewa skali ngan gps..

gps tepakse dikepit sbb takle nak lekat kat dashboard

kat katoomba ni.. kitorg nak pegi ke scenic world blue mountains.. kat sini ade 4 bende bole buat.. skyway.. railway.. cableway ngan walkway.. tp since kitorg sampai sane time ujan.. soo tak dpt nak la walkway tu.. kebasahan je laa jawabnye.. so lepas bli tiket tu.. mule2 kitorg naik skyway..

skyway

kat atas ni dpt tgk waterfall.. spatutnye dpt menikmati alam yg lain2 jugak.. tp sbb ujan.. so kabus agak tebal.. kire benasib baik je dpt tgk waterfall tu..

view dr skyway

m.e and as ngan org asli kat situ kot

next.. kitorg gi naik railway plak.. railway ni mcm ketapi.. sgt curam..

railway

mule2 duduk mase tak gerak tu rase mcm tmpt duduk tu tenggelam sgt.. tp bile da jln.. badan jd tegak.. cuak gak mule2.. time ni laluan agak gelap.. kiri kanan ade batu2 rasenye.. lepas da naik railway ni.. kitorg bejln kaki utk naik cableway plak..

on the way to cableway.. jumpe air tejun kecik

cableway

soo basically sume bende yg kitorg naik2 tu utk tgk view jek.. tp malang bg kitorg sbb dtg time ujan.. menikmati kabus je laa jawabnye.. konon nak tgk sunset laa kan..

keadaan blue mountains time kitorg nak balik dah

posing2 be4 balik.. opss.. 18sx

kemudian.. setelah puas begamba.. pulang laa kami..

4 of us on de way back

on de way blk pon ujan je.. all the way ujan kot.. yg pasti jejake2 di blakang tu da kong awal2.. aku pon telelap2 gak.. ngantok + penat gilee.. then sampai je sydney city.. kitorg gi jln2 kat opera house plak..

@ opera house

lepas da jln2 n amek gamba yg tak seberape elok.. kitorg cari kedai mkn plak.. lapa dan kesejukan.. gamba mkn2 tade plak.. penat sgt dah time ni.. then anta mereke2 itu pulang ke hotel.. me and ad pon blk ke umah.. n penting.. nak tunjuk bukti nih..

me driving lancer @ sydney.. fuiyooo tak?

cpat ckp fuiyooo!!

okeh.. sampai umah.. same mcm 1st day.. tp kalini lg penat.. mandi n siap2.. tros kong.. tak sempat nak mesre2 dulu ngan ad pon..

aku akan cube update day 3 secepat mungkin.. supaye citer ni tak basi.. hehe

9 comments:

  1. azie -> hep hep.. budak bawah umo.. cemane leh telepas ni??

    farih -> ko pon same gak.. hep hep.. jgn teruje lebih2..

    ReplyDelete
  2. alamak azie.. takot salah paham plak.. ko fuiyoo kat gamba last ke gamba 18sx ni?? huhuh :P

    ReplyDelete
  3. phewitt...
    gile best journey ko..
    pasnih trip kemane lak ye cik reen?

    haha..tergelak baca komen fa..

    ReplyDelete
  4. shy -> best la jugak jln2 tmpt org kan.. luas pemandangan.. byk pengalaman.. chewahh..

    next trip masih dlm perbincangan.. tungguuu...

    ReplyDelete
  5. rin,

    kak nina ni. warrghh jelesnya....i missssss sydneyyyyyyyyy....ehcehceh...kim salam pada abg sam cook kalau pegi msia hall..dan juga ahso2 cina di Paddy's market...dan juga seagull2 di Bondi/Coogee Beach..dan juga instuctor handsome kalau panjat Sydney bridge...dan juga my lecturer math yg suka pakai seluar pendek ngan kasut jogging..hahaha.sure ko pening.

    ReplyDelete
  6. kak nina -> damn kak nina.. sume tmpt yg akak sebut saye tak sempat pegi.. wuwuwuw.. just pegi darling harbour.. blue mountain.. taronga zoo.. sydney tower.. itu sahaje yg sempat utk 4days trip.. kene pegi lagi nih!!! utk menyampaikn pesanan2 akak tu.. huhh

    ReplyDelete
  7. kalau nak gi semua tu kena duk sana 4 tahun la..bukan 4 hari hahaha...tp why oh why you tak pegi Paddy's market tuuuuu?? haha..it's a must you know!..situ la heaven for buying souvenirs..aiseh...rugi you..damn cheap u know..

    ReplyDelete