Lilypie Third Birthday tickers

s.e.k.s.a.a.n~j.i.w.a

Wednesday, June 17, 2009

harini.. aku telah bejaye mengurungkan diri selame sehari kat dlm bilik.. smalam seblom tdo aku da berniat sahaje aku tanak pegi keje esok.. soo bgn je aku tros on laptop.. layan biggest loser.. kol 2 da start rase lapa.. mandi2.. siap2.. kuar cari mkn jap.. gi tapau.. blk.. mkn depan tv.. dok relek2 jap.. kasik mknan turun.. pastu naik bilik.. sambung lg layan biggest loser.. sampai laa ptg kol 5 lebih.. penat.. turun bawah.. amek coklat cadbury.. mkn mkn mkn sambil tgk tv kat bawah.. abih the cite the nanny.. aku naik atas blk..

sambung lg tgk biggest loser.. kol 830pm lebih.. lapa lg.. siap2.. kuar cari mkn lg.. tapau.. blk mkn sambil tgk tv kat bawah.. saje laa tetgk 36o kat tv3.. kene plak issue derang ngan issue yg telah di kupas oleh cik pest iaitu psl peminte sedekah.. aku rase tertipu je ngan derang2 nih.. aku malas nak cite.. so sape2 nak tau.. sile bace diii.................. sinih! pastu da abih mkn.. relek2 jap.. sempat tgk skit trek celebriti besame aril.. sempat la tgk sampai skola menengah dia.. pastu bosan.. naik atas nk sambung lg layan biggest loser sambil sekali sekale beceting sampai laaaa sekarang.. kalo dlm mase sbulan aku buat canih.. dok dlm bilik jek.. sambil pakai losyen nivea whitening.. komfem aku lg putih dr omputih.. huhh..

tp.. baru sehari aku bekurung.. aku dpt rasekan seksaan kepade jiwa aku.. agak torture kepade diri sendiri bile tak dpt berkomunikasi dan besocial ngan org.. mulut rase kene gam jek.. aku bole kire bape patah ayat yg kuar dr mulut aku arini..

lunch
'ayam ni masak ape kak?'
'bape ringgit?'
'time kaseh'

dinner
'nasi grg paprik satu.. bungkus'
'bape ringgit?'
'time kaseh'

haa tu laa basically conversation aku yg penting utk arini.. dan akibatnye.. aku rase nak mrapu2 kat sini.. nasib la kan.. da la tibe2 mood utk berblog dtg blk.. rajin je plak nak menaip kan..

skang nak cite.. aku nye wallet.. kaler putih/cream.. pastu da lame2 dia mcm da klabu.. nampak busuk gak aa.. soo aku pon decide utk basuh.. setelah rendam agak lame ngan sabun.. aku pon bilas2 lalu jemorrr.. pastu td2 aku masok toilet.. aku tgk condition wallet tu makin tros.. kaler brown yg blah dlm tu mcm turun abih melekat kat kaler putih luar tu.. omaigod!.. pastu kaler dia cm takle hilang jekk.. omaigod!!.. murahan sgt ke wallet tu.. eh tak.. tak la murah sgt .. tp still mampu milik laa.. ini mcm kene bli wallet baru yg lebih mahal.. tp mampu ke? hohoho *wink*wink*

okeh tuka lg topik.. kat umah aku kan.. seigt aku la.. since aku nampak dunia ni.. ade satu meja mkn besar.. kalo tak salah meja tu since parents aku dok kat usa lg.. derang angkut bwk blk mesia.. n bepindah randah sampai laa umah terakhir aku kat snawang ni.. kirenye da same umo ngan aku gak kot meja tu.. itulah quality barang oversea.. soo ape yg aku nak cite.. wiken aritu aku gi umah adik aku kat ampang.. then meja tu skang diturun kan kat umah dia plak.. then be4 aku blk tu.. tibe2 aku teigt..

mase kecik2 dulu.. kalo tak salah aku umo dlm 3-5 taun kot.. sbb mase tu aku tak tadika lg n duduk kat kepong.. aku slalu main2 bawah meja ni.. main nyorok2 ke kan.. then aku still igt.. aku ade lukih gamba org kat bawah meja tu.. sbb kat kayu tu ade cop2 bulat.. so aku tiru n lukih jd muke org.. lepas je teigt psl tu.. tros aku masok bwh meja sambil bawak camera.. agak susah gak nak dok bwh meja bile da besar ni.. asyik telanggar je.. huhu aku mmg da lame pasang niat utk amek gamba tu.. sebelom meja tu rosak or di buang ke.. kenangan tu.. soo.. u ols nak tgk cemane aku lukih org? cantik woo..

rambut lentik.. tangan kaki mane pegi tah..

dgn itu.. cukop laa aku merapu takat ni.. aku nak sambung lg biggest loser.. babai

p/s : lapo lerr pulokk.. erkk~~

0 k.o.m.e.n: