Lilypie Third Birthday tickers

c.u.s.t.o.m.e.r~s.e.r.v.i.c.e~p.a.r.t~2

Tuesday, June 16, 2009

aih.. jd lg kejadian pening ngan customer service.. aku tak paham btol laa.. apsal laa kaunter ni ckp lain.. then pass kat kaunter lain.. ckp lain plak.. info bebelit2.. ishh da laa aku nak emo2 je skang ni.. penat okeii.. lapan blas kali jumpe.. nak kene cite blk dr mule.. tp masalah tak setel2 gak.. aih geramnye..

dulu2.. taun lepas punye cite.. mase aku nak tuka debit kad.. beria2 org bank tu pakse aku soh wat kedit kad.. aku tanak pon dia soh gak wat.. bukan maenn lg.. pakse okei.. bukan aku sorg je.. ramai2 kene pakse.. pastu bile kad da siap aku malas aaa nak collect.. sbb time tu mmg tak redi lg nak pakai kedit kad.. soo after staun.. now aku mcm nak pakai laa.. buat back up laa.. soo cite bemule canih..

be4 aku gi sydney.. aku da isi borang apply kedit kad.. then gi kat maybank equine park.. sampai sane.. akak tu cek2.. dia ckp gaji aku masok dr bank lain ke maybank.. dia soh fotostat payslip ngan ic.. ok fine..

pas blk sydney br aku gi bank.. bwk sume2 tu.. then jumpe blk akak tu.. pastu dia pas borang aku kat meja lain.. sampai meja lain.. dia cek2.. dia kate gaji aku masok ikot maybank.. so tayah payslip sume.. just isi borg lg satu.. borang aritu burn.. ok fine.. aku isi borang lg satu plak..

selang beberape hari.. akak tu call ckp sbenanye tayah pakai borang.. sbb status akaun kedit kad aku is normal.. just call maybank cyber utk cek kad da siap ke blom.. after a week aku call maybank cyber.. derang ckp tak siap lg kot.. ok fine lg.. tunggu lg sminggu.. call lg.. cek lg.. pastu org tu ckp dlm system dia tade pon apply yg baru.. record yg taun lepas nye ade laa.. dia soh aku gi cek blk kat maybank equine.. ok fine buat kali ke 23..

td aku gi maybank equine.. tanye blk akak tu.. dia ckp 'laaa.. call customer service laa.. bukan maybank cyber'.. dia soh call je situ.. utk issue kad baru.. baeklah akak.. blk dr bank tu.. aku call laa customer center.. lepas da cek2 sume.. org customer service ckp patutnye org kat equine tu submit je form aku sbb kad aku da lebih staun tak gune.. kalo dlm 6bulan jek derang bole tros issue kad baru.. soo.. ape aku buat?? call plak akak kat equine ni haa.. dia plak blur2 tatau borang mane satu.. last2 senang cite.. akak tu ckp 'pegi je laa kat cyber dik.. isi borang report kat sane.. deal ngan maybank sane jek'.. wah wah.. melarikan diri plak.. penat otak aku melayan info2 derang ni..

time dulu aku tanak buat.. bukan maen pakse2.. skang aku dgn rela hati nak buat.. mcm2 plak hal nye.. remeh gilee... apsal aku slalu je kene deal ngan org yg ckp belit2 nih.. org lain mcm tak slalu jek.. aihh mluat..

3 comments:

  1. ko pegi buat kat bank lain jelah. banyak cekadak lak maybank ni. konon bank no 1 tapi servis teruk. nasib baik cawangan dia banyak je dia glemer. ludah skit hak tuih.dah la klua duit lebih 4x sbulan nak caj2 bagai. aku jadi emo plak baca blog ko. elok2 nak smayang subuh nih. istighfar..

    ReplyDelete
  2. wah ellie.. aku igt sape la pembace terbaru aku.. haha ghopenye ko.. sentap mak.. ko yg bace je da emo.. sile pk ape yg aku rase bile kene buat tu buat ni.. tp last2 tak dpt pape.. cisss..

    ReplyDelete
  3. harus la ber ellie ellies kan. katanya nama modern..auu. thanx facebook. iols tercari2 identity sendiri. facebook tetibe bagi nama ellie ellies. ahaks.

    ReplyDelete