Lilypie Third Birthday tickers

p.a.n.a.s.n.y.e.e.e.e.e.e

Monday, June 29, 2009

aku rase..

sgt marah..

geram..

menyampah..

meluat..

sakit ati..

aahhh.. aku tau instinct aku btol.. aku tau aku btol.. tp aku tanak pecaye kat diri sendiri sbb aku nak pecaye kat ko.. walopon aku tau aku btol.. aku still nak pecaye kat ko..

aku rase..

sgt panas kat dlm hati skang ni..

nape nak kene tipu aku even tho ko sendiri tau aku tau ko tipu aku.. aku da pesan jgn tipu kan.. sbb aku tepakse buat2 bodo konon2 pecaye kat ko..

aku rase..

lemah..

lain kali bole ke jgn tipu lg? or lain kali patut ke aku memperbodohkan diri utk pecaye kat ko lg?

stupid! (tak tuju kat sape2.. ni je tahap carutan yg aku mampu keluarkan)


m.e~n.o~l.u.c.k~k.o.t

Wednesday, June 24, 2009

interview td cane??

disasterrr!!!

actually soklan yg aku kene tak laa susah sgt pon.. simple2 jek.. bende yg aku da prepare gak laa.. tp ade satu soklan mmg aku tak konfiden langsong.. so aku ckp je tatau.. yg disaster nye mende2 len.. aiiihhhh tensen aku.. malas nak cite kat sini.. bia aku je laa yg tau.. dan lisa..

so bape % rasenye peluang bole dpt ni?

0.0000001% kot.. sbenanye nak letak 0% je.. tp tu terok sgt kot.. aihh la tensen..

tanak cite psl interview ni dah.. skang ni focus cari keje lain n pegi interview byk2 kasik terer skit menipu time interview..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tensen..

jom tido!

p/s: thanks la pade kawan2 yg wish gud luck kat aku.. malangnye aku rase mcm tade luck je nih.. uhuk uhukk


w.i.s.h~m.e~l.u.c.k

Tuesday, June 23, 2009

esok ade interview kat jpa utk pegawai it.. smalam da stat cuak dah.. time aku nak stadi tu tibe2 rase nak mkn la.. tgk tv laa.. gi toilet laa.. ade je halangan.. sume dokumen insyaAllah da cukop kot..

sok plan nak kuar umah paling lambat kol 715am.. seb bek laa dok dkt je ngan putrajaya.. baju da siap gosok.. wish me luck okei.. tatau laa bape % harapan aku nak dpt ni.. dgr cite interview beribu2 org.. adehh.. tp tape.. yg penting pegi.. kalo langsong tak pegi.. mmg komfem xdpt kan?

soo.. perut pon dr smalam mcm tak sedap jek.. neves btol.. tak abih lg prepare mental ni..

dah tuuu.. ape kejadahnye aku update blog plak ni??

ok bai.

p.o.w.e.r~a.h.h~t.a.r.a

Friday, June 19, 2009

sedar tak sedar.. aku da spend cincai2 31 jam 30 minit utk abihkn the biggest loser season 7.. huii.. tu kalo tgk marathon tanpa tido, mkn, mandi n tanpe gerak lansong.. lebih dr sehari gak aa.. setiap episod dlm sejam stengah.. gile penat aku melayan.. sampai da last2 tu mcm tak larat nak tgk btol2.. rase mcm nak cpat kan je.. tp ish takle.. aku tgk gak satu2.. tp tgk sambil main game aa.. last2.. aku yg sakit kpale.. br je pas mkn ubat ni.. hohoh


tara before and after.. gojes!!

sgt2 kagum aa ngan derang ni.. tambah2 lg tara.. mmg girl power btol dia tu.. bape byk challenge dia menang.. kalo lah aku nye stamina sekuat dia.. (dlm ati : u can do it!.. ceh) tp kan.. aku tgk yg mane contestant yg tua2 tu.. bile da kurus nampak makin tua plak.. sbb badan da mengecut.. kedut2 makin byk.. ngan kulit yg lembik2 tu.. time derang gemok kan kulit tegang jek.. huuhuhu tp tape.. yg penting derang healthier.. dpd aku ni yg tak gemok.. tak kurus.. tak healthy juge..

siang td aku tak makan langsong.. sedih jek.. tade sape nak teman.. tade sape nak jage mkn aku.. bofren mane? tah.. dia da tak peduli kat aku.. tanak jage mkn aku dah.. wuwuwu kesian tak kat aku?? heheh.. ok tak2.. ini anak wayang smate2.. baru laa dramatik.. mcm org yg di tinggal kekaseh.. dan tiade sape yg peduli.. kawan sume bz.. mak ayah nun jauh di kampung.. eh sambung drama plak.. haa siang td aku tak makan langsong.. sbb smalam be4 tdo aku da beniat.. sahaje aku berpuase esok hari.. hehe tade kene mengene ngan bofren.. ishh ni la dia.. suke laa ganti pose lambat2.. da la byk nak kene ganti ni.. hopefully dpt abihkan sume.. insyaAllah..

apsal laa rajin plak aku nak merapu kat sini.. dah laa.. before that.. pesanan utk my babes..

lets jom lepak weh.. plan our next trip.. voucher nak expired da ni bang.. yah yahh kamonnn!

s.e.k.s.a.a.n~j.i.w.a

Wednesday, June 17, 2009

harini.. aku telah bejaye mengurungkan diri selame sehari kat dlm bilik.. smalam seblom tdo aku da berniat sahaje aku tanak pegi keje esok.. soo bgn je aku tros on laptop.. layan biggest loser.. kol 2 da start rase lapa.. mandi2.. siap2.. kuar cari mkn jap.. gi tapau.. blk.. mkn depan tv.. dok relek2 jap.. kasik mknan turun.. pastu naik bilik.. sambung lg layan biggest loser.. sampai laa ptg kol 5 lebih.. penat.. turun bawah.. amek coklat cadbury.. mkn mkn mkn sambil tgk tv kat bawah.. abih the cite the nanny.. aku naik atas blk..

sambung lg tgk biggest loser.. kol 830pm lebih.. lapa lg.. siap2.. kuar cari mkn lg.. tapau.. blk mkn sambil tgk tv kat bawah.. saje laa tetgk 36o kat tv3.. kene plak issue derang ngan issue yg telah di kupas oleh cik pest iaitu psl peminte sedekah.. aku rase tertipu je ngan derang2 nih.. aku malas nak cite.. so sape2 nak tau.. sile bace diii.................. sinih! pastu da abih mkn.. relek2 jap.. sempat tgk skit trek celebriti besame aril.. sempat la tgk sampai skola menengah dia.. pastu bosan.. naik atas nk sambung lg layan biggest loser sambil sekali sekale beceting sampai laaaa sekarang.. kalo dlm mase sbulan aku buat canih.. dok dlm bilik jek.. sambil pakai losyen nivea whitening.. komfem aku lg putih dr omputih.. huhh..

tp.. baru sehari aku bekurung.. aku dpt rasekan seksaan kepade jiwa aku.. agak torture kepade diri sendiri bile tak dpt berkomunikasi dan besocial ngan org.. mulut rase kene gam jek.. aku bole kire bape patah ayat yg kuar dr mulut aku arini..

lunch
'ayam ni masak ape kak?'
'bape ringgit?'
'time kaseh'

dinner
'nasi grg paprik satu.. bungkus'
'bape ringgit?'
'time kaseh'

haa tu laa basically conversation aku yg penting utk arini.. dan akibatnye.. aku rase nak mrapu2 kat sini.. nasib la kan.. da la tibe2 mood utk berblog dtg blk.. rajin je plak nak menaip kan..

skang nak cite.. aku nye wallet.. kaler putih/cream.. pastu da lame2 dia mcm da klabu.. nampak busuk gak aa.. soo aku pon decide utk basuh.. setelah rendam agak lame ngan sabun.. aku pon bilas2 lalu jemorrr.. pastu td2 aku masok toilet.. aku tgk condition wallet tu makin tros.. kaler brown yg blah dlm tu mcm turun abih melekat kat kaler putih luar tu.. omaigod!.. pastu kaler dia cm takle hilang jekk.. omaigod!!.. murahan sgt ke wallet tu.. eh tak.. tak la murah sgt .. tp still mampu milik laa.. ini mcm kene bli wallet baru yg lebih mahal.. tp mampu ke? hohoho *wink*wink*

okeh tuka lg topik.. kat umah aku kan.. seigt aku la.. since aku nampak dunia ni.. ade satu meja mkn besar.. kalo tak salah meja tu since parents aku dok kat usa lg.. derang angkut bwk blk mesia.. n bepindah randah sampai laa umah terakhir aku kat snawang ni.. kirenye da same umo ngan aku gak kot meja tu.. itulah quality barang oversea.. soo ape yg aku nak cite.. wiken aritu aku gi umah adik aku kat ampang.. then meja tu skang diturun kan kat umah dia plak.. then be4 aku blk tu.. tibe2 aku teigt..

mase kecik2 dulu.. kalo tak salah aku umo dlm 3-5 taun kot.. sbb mase tu aku tak tadika lg n duduk kat kepong.. aku slalu main2 bawah meja ni.. main nyorok2 ke kan.. then aku still igt.. aku ade lukih gamba org kat bawah meja tu.. sbb kat kayu tu ade cop2 bulat.. so aku tiru n lukih jd muke org.. lepas je teigt psl tu.. tros aku masok bwh meja sambil bawak camera.. agak susah gak nak dok bwh meja bile da besar ni.. asyik telanggar je.. huhu aku mmg da lame pasang niat utk amek gamba tu.. sebelom meja tu rosak or di buang ke.. kenangan tu.. soo.. u ols nak tgk cemane aku lukih org? cantik woo..

rambut lentik.. tangan kaki mane pegi tah..

dgn itu.. cukop laa aku merapu takat ni.. aku nak sambung lg biggest loser.. babai

p/s : lapo lerr pulokk.. erkk~~

p.o.t.r.a.i.t.~o.f~a.m.i.r.i.n

Tuesday, June 16, 2009

hey hey hey.. look who's here..

it's amirin the shaolin

si kecik botak yg bulat.. aihh geram nye.. ni latest pics taken on last saturday.. credit to my brother, as (name dia as.. bukan ayat 'as if bla bla bla') for all the pics..

amirin br nak blaja gelak2.. kitorg kene buat muke sehabis badut mcm org gile baru dia nak gelak.. and aku tlah bejaye buat dia gelak mengekek skit jek bile nyanyi lagu burung kakak tua part 'letchummm.. letchummm.. letchumm uhh la laaa'..

okei itu sahaje.. sile enjoy gambarajah dibawah..








c.u.s.t.o.m.e.r~s.e.r.v.i.c.e~p.a.r.t~2

aih.. jd lg kejadian pening ngan customer service.. aku tak paham btol laa.. apsal laa kaunter ni ckp lain.. then pass kat kaunter lain.. ckp lain plak.. info bebelit2.. ishh da laa aku nak emo2 je skang ni.. penat okeii.. lapan blas kali jumpe.. nak kene cite blk dr mule.. tp masalah tak setel2 gak.. aih geramnye..

dulu2.. taun lepas punye cite.. mase aku nak tuka debit kad.. beria2 org bank tu pakse aku soh wat kedit kad.. aku tanak pon dia soh gak wat.. bukan maenn lg.. pakse okei.. bukan aku sorg je.. ramai2 kene pakse.. pastu bile kad da siap aku malas aaa nak collect.. sbb time tu mmg tak redi lg nak pakai kedit kad.. soo after staun.. now aku mcm nak pakai laa.. buat back up laa.. soo cite bemule canih..

be4 aku gi sydney.. aku da isi borang apply kedit kad.. then gi kat maybank equine park.. sampai sane.. akak tu cek2.. dia ckp gaji aku masok dr bank lain ke maybank.. dia soh fotostat payslip ngan ic.. ok fine..

pas blk sydney br aku gi bank.. bwk sume2 tu.. then jumpe blk akak tu.. pastu dia pas borang aku kat meja lain.. sampai meja lain.. dia cek2.. dia kate gaji aku masok ikot maybank.. so tayah payslip sume.. just isi borg lg satu.. borang aritu burn.. ok fine.. aku isi borang lg satu plak..

selang beberape hari.. akak tu call ckp sbenanye tayah pakai borang.. sbb status akaun kedit kad aku is normal.. just call maybank cyber utk cek kad da siap ke blom.. after a week aku call maybank cyber.. derang ckp tak siap lg kot.. ok fine lg.. tunggu lg sminggu.. call lg.. cek lg.. pastu org tu ckp dlm system dia tade pon apply yg baru.. record yg taun lepas nye ade laa.. dia soh aku gi cek blk kat maybank equine.. ok fine buat kali ke 23..

td aku gi maybank equine.. tanye blk akak tu.. dia ckp 'laaa.. call customer service laa.. bukan maybank cyber'.. dia soh call je situ.. utk issue kad baru.. baeklah akak.. blk dr bank tu.. aku call laa customer center.. lepas da cek2 sume.. org customer service ckp patutnye org kat equine tu submit je form aku sbb kad aku da lebih staun tak gune.. kalo dlm 6bulan jek derang bole tros issue kad baru.. soo.. ape aku buat?? call plak akak kat equine ni haa.. dia plak blur2 tatau borang mane satu.. last2 senang cite.. akak tu ckp 'pegi je laa kat cyber dik.. isi borang report kat sane.. deal ngan maybank sane jek'.. wah wah.. melarikan diri plak.. penat otak aku melayan info2 derang ni..

time dulu aku tanak buat.. bukan maen pakse2.. skang aku dgn rela hati nak buat.. mcm2 plak hal nye.. remeh gilee... apsal aku slalu je kene deal ngan org yg ckp belit2 nih.. org lain mcm tak slalu jek.. aihh mluat..

s.y.d.n.e.y~d.a.y~4

Tuesday, June 9, 2009

last day.. gamba pon da tak byk.. sbb mission kitorg arini utk prabihkan duit.. shopping n shopping n shopping.. ad pon tade sbb dia keje.. soo kitorg bawak diri sendiri2 jek.. seb bek da tau jln..

kitorg start bejln dlm kol 12 kot.. lepas da check out hotel tu.. tumpang sume bag kat hotel tu.. pastu misi dimulekan..

tangan masih kosong.. me @ sydney city

kitorgnye plan utk bejln along pitt street then sampai street ape tah patah blk kot george street plak.. 1st thing sambung bli souvenir utk sape2 yg ade dlm list.. then abihkan duit2 lebih utk diri sendiri.. soo tade gamba ape2 sgt pon.. sbb masing2 bz dok mencari barang jek..

setelah agak2 setel sume bende.. kitorg pon benti rehat kat ade satu park ni.. lupe plak nak tgk name dia..

m.e and the hasil tangkapan utk last day



penuh tangan ngan barang2.. dlm bag pon da full.. plastik bag tu pon da di campo2 bg jd sikit.. soo dlm kol 4 lebih kot kitorg gerak blk ke hotel.. mule2 igt nak amek cab gi ke airport.. tp elok time kitorg sampai hotel jek.. ade van yg bwk gi airport tu sampai.. kalo naik cab dlm aud45 la jugak.. tp naik van tu baya sorg aud12.. save la jugak duit.. aku plak da save aud100 utk cab.. soo ade duit lebih.. wuhuuu

flight kitorg kol 8pm.. sampai airport dlm kol 530 lebih kot.. lepas check in.. relek2.. gi minom kat starbuck.. owh ade satu kejadian.. mase kat starbuck tu.. time tgh nak baya2.. adik aku ade bli roti.. sbenanye bukan roti.. tp sbb tatau nak eja.. aku letak roti je la.. huhu then cashier tu tanye nak.. nak butter ke jam.. so amek la jam.. time nak baya tu..

cashier : where r u from?
aku : malaysia..
cashier : mlayu ke?
aku : aiiiihh..

apsal tak ckp awal2.. susah2 aku speaking.. rupenye dia igt aku dr philipine.. ok fine.. mak aku tanye.. cashier tu laki ke pompuan.. aku jawab 'dua2'.. hehe then kitorg masok boarding room.. since duit aku ade lebih aud100.. ape lg kan.. misi prabih kasik licin duit laa.. aku bli coklat cadbury.. 3kotak for aud20.. then ade lg duit lebih.. nampak plak perfume ckin2u yg 20ml nye.. soo aku amek plak 2kotak.. for him n for her.. ade lg duit lebih nih.. owh tape2.. simpan la kot.. heheh

flight blk kitorg singgah brisbane.. aku pon tatau nape.. soo dlm sejam lebih camtu kitorg da sampai brisbane.. tp takle kuar pon.. benti kejap jek.. tak sampai sejam.. soo tatau nak watpe.. lepas da minom2 jap.. jln2 lg utk prabih duit lg.. heheh..

i loike this candid pic..

ni adelah gamba setelah bejaye membli satu lg barang iaitu gelang kat billabong.. mmg saje gatai2 nak prabih duit btol.. pastu kitorg da kene pegi ready nak naik flight.. but before that.. bukti singgah brisbane kene ade..


2 kanak2 yg kagum ngan kapai tebang mas

ok.. aku pon kanak2 gak.. hehe

then sampai mase.. kitorg pon naik plane n ready to go back..

kat blakang tu org demam.. seb bek bukan kene virus

dlm flight sempat aku layan satu muvie.. then tdo sampai laa dikejutkan utk mkn bekpes.. kitorg sampai klia dlm kol 5am lebih.. di pg hening tu.. kuar je airport.. tros rase bahang panas.. adehh.. tu time pg2 da panas.. blom tghari terik lg..

alhamdulillah laa kitorg slamat pegi n slamat balik.. mujur tade ape2 kejadian yg tak diingini berlaku.. overall trip ni sgt enjoy dan sgt memenatkan.. utk kome2 yg nak pegi.. pegi laa lame skit.. jgn pegi kejap2.. rugi.. kami pegi kejap sbb bajet sikit.. huhuh

yeah.. da abih cite sydney.. byk bende len nak cite plak ni.. tp next entry plak laa.. babai

s.y.d.n.e.y~d.a.y~3

Sunday, June 7, 2009

update update update!!

bgn pg n siap2.. arini me and ad bekpes indo mee.. huhu

m.e and ad tgh bekpes

actually ade party kat umah ad mlm be4 tu.. owner dia nye wife nye besday.. tp kitorg tak join pon.. blk smalam tros naik bilik jek.. aku pon segan aa nak turun.. soo after bekpes.. siap2.. 1st destination kene gi hotel derang tu..

in front of umah ad

begaye dulu ngan kete adelah wajib

lepas da abih posing2 ngan mitsubishi lancer tu.. wohh.. tanak sebut kete.. kitorg tros gerak ke hotel derang2 tu.. derang pon check out sbb nak tuka hotel plak.. so lepas amek derang.. kitorg gi hyde park.. as yg nak sgt gi situ.. sbb park tu mcm cantik.. soo kitorg pegi utk amek2 gamba jek..


@ hyde park


ok.. setelah puas amek gamba.. kitorg pon kesuntukan mase sbenanye.. nak kene rush pulangkan kete.. soo be4 return kete.. amek lg gamba ngan kete.. heheh

us with lancer at hyde park

then klam kabut gi cari the nearest gas station.. tp bile tanye org kat situ.. derang ckp kat city tade station minyak.. soo kitorg decide utk anta je kete tanpe minyak yg full.. n konon nak baya je minyak yg kitorg da pakai.. soo pusing2.. sampai laa kat tmpt return tu.. ad n fakri yg sibuk uruskan sume.. aku ngan as dok tunggu kat kete jek.. sambillll...

amek gamba lagi

pastu.. org kedai tu suggest soh kitorg gi isi minyak gak.. sbb kalo tak derang charge agak mahal laa.. dlm aud80++ kot.. then dia soh kitorg anta kete kat tmpt len plak.. mmg tmpt return kete aa.. soo jln2.. jumpe laa gas station.. tade laa jauh dr city tu sbenanye.. then tmpt nak return kete pon dekat gak aa dr situ.. soo after da setel ngan hal kete.. kitorg pon tahan cab utk pegi ke metro hotel kat sydney city.. then setelkan check in.. letak barang2 sume.. tros utk ke next mission.. tahan cab lg utk pegi opera house plak.. smalam as kan tak puas ati sbb dia tak bwk tripod.. soo nak amek time siang plak laa.. cuace pon time tu elok.. ade matahari.. mmg nice laa..

@ opera house

after da puas amek gamba.. kitorg tros gi kat tmpt feri.. dkt ngan opera house tu jek.. bli tiket utk pegi taronga zoo.. dkt je zoo tu.. naik feri pon tak sampai stengah jam kot..

kat atas feri.. gamba da becampo time pegi n blk zoo

taronga zoo tu sgt luas aa.. kitorg plak telupe nak amek map mase awal2.. soo kitorg bejln je ikot suke ati.. tp ape yg aku tak suke ati sgt sbb igtkan kat sini dpt nak mesre2 ngan koala n kangaroo.. rupenye dpt tgk dr luar je.. frust gak laa.. soo aku boh je laa gamba kitorg kat zoo ni..

gamba 1st tu kitorg naik cable car

dr feri nak ke zoo tu ade 2 care.. satu naik bas.. satu naik cable car.. eh jln kaki pon bole je kot.. time kitorg pegi tu naik cable car laa.. dpt laa tgk view zoo tu dr atas.. train kaler biru yg kitorg naik tu igtkan free.. rupenye kene baya sorg aud4.. da laa naik kejap jek..

as u all can see at the pic above.. the 1st pic is the real koala bear.. dia tgh tdo kot.. 2nd pic plak gamba mesre ngan datok koala.. jadilah kan.. yg ngan zirafah tu.. tu adelah size baby je tu.. haaa burung merak tu plak kan.. rasenye dia mcm telepas dr kandang dia laa.. sbb dia merayau sorg2 kat area tu.. mcm tak tentu arah jek.. n the last pic tu ngan sea lion kot name dia.. gedik gak binatang nih.. dok golek2 depan cermin tu kasik kitorg amek gamba.. tp sgt comel..

lg gamba kat area zoo bersame haiwan2 yg sempat jumpe

2nd last pic.. gamba kissing frog tu.. hehe actually lepas aku kiss tu.. dia betuka jd prince.. tp dia tamo ikot aku blk mesia.. mesia panas katanya.. (okei ngarut je) overall gi zoo ni agak klamkabut gak sbb tade map.. byk lg tmpt tak sempat nak pegi.. pastu kitorg sampai da lambat.. then nak rush utk mkn lg.. sbb kedai mkn kol 5 da tutup.. tp time kitorg pegi tu mcm awal lg pon da ade yg tutup.. last2 mkn muffin n brownies jek.. pastu sambung lg jln2 lg n bli souvenir2 skit.. pastu tros blk sambil belari2 kejar feri..

hui.. romantik tak tgk sunset kat atas feri?.. huhu

pastu sampai2 je.. ade org asli kat situ dok main2 alat music.. layan tgk org tu jap.. n kitorg pon amek la gamba kenangan..

lepas da setel2 tu.. sume da kepenatan n kelaparan.. so kitorg pon bejln kaki utk pegi ke myer kot.. igt nak mkn nandos.. tp tak sempat sbb da tutup.. soo kitorg mkn laa mkn kat kedai india nih.. aku amek ayam tandoori n roti jek.. derang2 ade yg mkn nasik n sushi.. seb bek laa mknan sedap.. tp penat gilee jln kaki jauhhh.. so lepas da rest2 jap.. kitorg pon tros kan pejln blk.. tp otw tu sempat laa singgah bli souvenir utk family dan rakan2.. bli mlm tu.. then blk kire2.. cek list.. tgk kot ade sape2 yg tetinggal.. then siap buat list utk sambung shoping esoknye.. orait.. kemudian seperti bese.. blk mandi tdo konggggg....

orait.. tak saba nak abihkan cite ni.. one more entry.. tp da tak byk nak cite sgt.. sbb mostly me fakri n as gi shoping jek.. so tape.. tungguuuu jek..

s.y.d.n.e.y~d.a.y~2

Tuesday, June 2, 2009

hari ke2 dimulekan dgn bgn pagi.. kol bape pon tak igt dah.. tu laa.. lambat sgt nak cite.. sampai da lupe.. lepas da mandi n siap2.. me and ad buat sandwich utk bwk bekal jln2..

m.e making sandwich n us eating breakfast

then.. lepas packing sume mknan.. bertolak utk ke train station.. jln kaki lg.. jauh gak station nye.. ad da bese ari2 jln kaki.. so dia relek je.. aku yg temengah2..

baru bape langkah da amek gamba.. mesti la kan!

sampai2 je kat train station tu.. skali aritu train tade plak.. dipendekkan cite.. kitorg naik cab je utk pegi ke hotel ibis tu.. plan pertame utk amek kete.. tp since awal lg.. soo kitorg bejln2 sambil amek gamba le..


kononnye nak sambung gi sydney tower utk wat skywalk tu.. tp mcm tak sempat plak.. soo sambil jln2 tu.. sempat aku bershoping handbag.. yehaa.. this part i loikee!

then.. kitorg tros bejln kaki utk ke tmpt collect kete sewa.. setelah jauh beberape block.. baru laa kitorg prasan rupenye salah arah.. yg kitorg jln tu makin keblakang.. duhh.. tepakse laa patah blk.. da laa mase tu mcm da lambat.. ad jln sgt laju.. fakri pon tak tekejar.. aku mmg da ketinggalan.. tak larat nak catch up..

muke masam sbb kene jln jauh.. huhu seb baik ade paper bag yg besar mengubat hati

kalo tak salah aku.. spatutnye amek kete dlm kol 1130 kot.. tp kitorg sampai dlm kol 12 lebih.. kedai tu nak tutup dah.. tp seb bek ad call soh tunggu gak.. kalo tak.. melepas!!..

tgh setelkan urusan sewa kete

okei.. ni part best skit.. walopon sbenanye kalo kete ni park kat depan aku pon aku tak kenal sgt.. tp kalo kenal pon.. aku tak laa ghairah sgt.. tp sbb org mcm.. fuiyooo... soo aku pon fuiyoo gak aaa.. heheh

tadaaa.. mitsubishi lancer.. fuiyoo

ni laa kete sewa kitorg.. begaye tak?? sakan btol.. tp da alang2 tu kan.. biar puas ati.. soo tanpa belengah lg.. kitorg load barang2.. besedia utk gerak.. tp mule2 singgah kedai woolworths utk bli junkfood.. antarenye.. kacang.. kopok n coklat.. then bermule laa journey kitorg utk ke katoomba.. nak jln2 tak susah pon.. sbb kitorg sewa skali ngan gps..

gps tepakse dikepit sbb takle nak lekat kat dashboard

kat katoomba ni.. kitorg nak pegi ke scenic world blue mountains.. kat sini ade 4 bende bole buat.. skyway.. railway.. cableway ngan walkway.. tp since kitorg sampai sane time ujan.. soo tak dpt nak la walkway tu.. kebasahan je laa jawabnye.. so lepas bli tiket tu.. mule2 kitorg naik skyway..

skyway

kat atas ni dpt tgk waterfall.. spatutnye dpt menikmati alam yg lain2 jugak.. tp sbb ujan.. so kabus agak tebal.. kire benasib baik je dpt tgk waterfall tu..

view dr skyway

m.e and as ngan org asli kat situ kot

next.. kitorg gi naik railway plak.. railway ni mcm ketapi.. sgt curam..

railway

mule2 duduk mase tak gerak tu rase mcm tmpt duduk tu tenggelam sgt.. tp bile da jln.. badan jd tegak.. cuak gak mule2.. time ni laluan agak gelap.. kiri kanan ade batu2 rasenye.. lepas da naik railway ni.. kitorg bejln kaki utk naik cableway plak..

on the way to cableway.. jumpe air tejun kecik

cableway

soo basically sume bende yg kitorg naik2 tu utk tgk view jek.. tp malang bg kitorg sbb dtg time ujan.. menikmati kabus je laa jawabnye.. konon nak tgk sunset laa kan..

keadaan blue mountains time kitorg nak balik dah

posing2 be4 balik.. opss.. 18sx

kemudian.. setelah puas begamba.. pulang laa kami..

4 of us on de way back

on de way blk pon ujan je.. all the way ujan kot.. yg pasti jejake2 di blakang tu da kong awal2.. aku pon telelap2 gak.. ngantok + penat gilee.. then sampai je sydney city.. kitorg gi jln2 kat opera house plak..

@ opera house

lepas da jln2 n amek gamba yg tak seberape elok.. kitorg cari kedai mkn plak.. lapa dan kesejukan.. gamba mkn2 tade plak.. penat sgt dah time ni.. then anta mereke2 itu pulang ke hotel.. me and ad pon blk ke umah.. n penting.. nak tunjuk bukti nih..

me driving lancer @ sydney.. fuiyooo tak?

cpat ckp fuiyooo!!

okeh.. sampai umah.. same mcm 1st day.. tp kalini lg penat.. mandi n siap2.. tros kong.. tak sempat nak mesre2 dulu ngan ad pon..

aku akan cube update day 3 secepat mungkin.. supaye citer ni tak basi.. hehe