Lilypie Third Birthday tickers

s.y.d.n.e.y~d.a.y~1

Wednesday, May 27, 2009

dlm kol 7 kitorg gerak dr umah to klia.. sampai2 sane je tros cek in n naik train to go to the other side.. pastu gi burger king mkn2 jap.. pastu tros masok boarding room..

flight dr klia gerak kol 10.10pm and sampai sydney kol 8am waktu sane.. alhamdullilah sumenye bejln lancar.. except adik aku tibe2 kene tahan.. hohoh da laa kene panggil hamaz plak tu.. ala2 pejuang tu kan.. tp sbenanye diorg salah sebut sbb tgk lastname is hamzah.. name bapak aku.. other than that sumenye ok.. lega btol.. kuar2 airport je teros hirup angin sejuk.. wuuu best btol..


@ sydney international airport

pastu kitorg tros amek cab n pegi ke hotel.. name hotel tu ibis sydney king street wharf.. dekat ngan darling harbour n sydney city.. lepas check in.. kitorg pon rehat2 n tdo jap.. dlm kol 1 lebih da bgn n siap2 utk gi jln2 kat darling harbour..

jln2 @ darling harbour

cuace time ni mendung jek.. kitorg singgah mkn kat sydney aquarium.. tp kitorg tak masok pon aquarium tu..

kitorg mkn fish n chip.. calamari n fish burger.. tu je yg bole mkn..

elok je time tgh order mkn tu.. ujan pon turun.. agak lebat.. seb bek sempat berlindung.. so mkn sambil lepak2 tunggu ujan benti.. pastu da mcm rintik2 je sambung jln2 blk..

her & him


jln2 lg while waiting ad abih keje

3 of us.. m.e, him and as

top left : tunggu ad sampai.. mcm anak ilang mak plak bottom left : the reunion.. mcm tak caye je jumpe ad kat sydney righ : harina & adliana

pastu tros gerak gi sydney tower.. bejln kaki je.. agak jauh laa.. da la ad jln laju mcm robot.. huhu kat tower tu sbenanye ade 3 aktvt bole buat.. tp sbb kitorg sampai da gelap.. tak dpt wat skywalk.. rugi sbb tak nampak view sydney city.. nnt nampak lampu jek..

so mule2 kitorg wat oztrek.. ade virtual reality tunjuk across sydney to the wild australian bush n beyond.. wah mcm terer je explain.. padahal aku copy dr pamplet ni.. hehe

tunggu turn nak tgk oztrek

next nak gi tower plak.. to the observation deck

kat atas ni dok skodeng2 jek.. n tgk sydney city dr atas.. mlm tu ade fireworks dlm kol 730pm.. igtkn nak tgk dr atas ni.. tp telupe plak.. kitorg da turun awal2..

@ the observation deck

us with the lucky penny machine

kat machine tu kene baya aud1.. pastu kite bole pilih design ape yg kite nak.. pastu kene pusingkn handle tu byk kali utk dia cop atas syiling tu.. then bile da siap kite buat lubang plak kat tepi utk jadikan keychain.. tadaa...

skywalk tak dpt buat.. soo

konon2 je la ni.. sbb tak dpt nak wat btol2.. huhu

on the way nak turun bawah.. cari exit

turun bawah je.. pintu da tutup.. kedai2 kat sini sume tutup kol 5pm.. soo kitorg pon posing2 sambil cari jln kuar..

four of us

tekurung kat dlm mall bawah sydney tower tu

baru kuar dr mall..tak tau nak lalu jln mane

dr sydney tower.. kitorg pon bejln kaki balik ke darling harbour n cari kedai mkn utk dinner kat situ..

@ wagamama

lepas abih mkn.. bejln kaki balik ke hotel plak.. then aku amek barang2 utk pegi ke umah ad.. mule2 plan nak naik train.. tp kene jln kali agak jauh utk pegi ke station tu.. tak larat aa plak kan.. so kitorg tahan teksi je..

smentare tunggu teksi..

lame skit aa nak dpt teksi.. byk2 yg lalu depan kitorg sumenye full jek.. ye aa.. friday nite kan.. ramai org gi club laa.. sampai umah ad.. mandi2 n besiap utk tdo.. penat gilee..

orait.. thats all for day 1.. aku berusehe utk cite cpat2 ni.. malas gak nak tangguh2.. stay tune n wait for my next update..

6 comments:

  1. malangnye og yg xde pasport mcm aku..hukhuk...

    ReplyDelete
  2. tade paspot bole buat.. ape susah?? kumpul laa sbulan sratus.. cukop 3 bln da bole buat dah.. hehe

    ReplyDelete
  3. haa,bijak idea ko tu reen..

    hohoi,inche lyter~tolong la kumpul 2ratus sebulan..leh kite bercuti bersame 3 bulan lagi :D

    ReplyDelete
  4. nyampah ah tengok entry ni.
    haha cakap jela jeles kan.

    thanks rin for mende kuning tu. seb baik name aku universal.

    ReplyDelete
  5. aku pun nk nyampah juga mcm lisa.....huhuhu


    bile la aku nk merase g sane.....tgu gaji 10 ribu la kot....

    ReplyDelete
  6. azie -> hohoi inche lyter.. jgn purak2 tak bace plak komen azie nih.. hehe

    pest & farih -> menyampah pade entry ini dan juge pade entry2 akan dtg berkenaan sydney adelah dibenarkan.. sekian..

    ReplyDelete