Lilypie Third Birthday tickers

h.e.p.i~b.e.s.d.a.y

Saturday, May 30, 2009

hepi besday encek mfy..


smoge hepi dgn hadiah percutian 4hari3mlm ke sydney.. nyiahaha.. ok tak tak.. tipu jek.. smoge hepi dgn hadiah yg tak seberape tu..

ok thats all.. takle nak mushy2 kat sini..

xoxo

p/s : entry sydney day 2 masih dlm pembikinan.. harap maklum..

s.y.d.n.e.y~d.a.y~1

Wednesday, May 27, 2009

dlm kol 7 kitorg gerak dr umah to klia.. sampai2 sane je tros cek in n naik train to go to the other side.. pastu gi burger king mkn2 jap.. pastu tros masok boarding room..

flight dr klia gerak kol 10.10pm and sampai sydney kol 8am waktu sane.. alhamdullilah sumenye bejln lancar.. except adik aku tibe2 kene tahan.. hohoh da laa kene panggil hamaz plak tu.. ala2 pejuang tu kan.. tp sbenanye diorg salah sebut sbb tgk lastname is hamzah.. name bapak aku.. other than that sumenye ok.. lega btol.. kuar2 airport je teros hirup angin sejuk.. wuuu best btol..


@ sydney international airport

pastu kitorg tros amek cab n pegi ke hotel.. name hotel tu ibis sydney king street wharf.. dekat ngan darling harbour n sydney city.. lepas check in.. kitorg pon rehat2 n tdo jap.. dlm kol 1 lebih da bgn n siap2 utk gi jln2 kat darling harbour..

jln2 @ darling harbour

cuace time ni mendung jek.. kitorg singgah mkn kat sydney aquarium.. tp kitorg tak masok pon aquarium tu..

kitorg mkn fish n chip.. calamari n fish burger.. tu je yg bole mkn..

elok je time tgh order mkn tu.. ujan pon turun.. agak lebat.. seb bek sempat berlindung.. so mkn sambil lepak2 tunggu ujan benti.. pastu da mcm rintik2 je sambung jln2 blk..

her & him


jln2 lg while waiting ad abih keje

3 of us.. m.e, him and as

top left : tunggu ad sampai.. mcm anak ilang mak plak bottom left : the reunion.. mcm tak caye je jumpe ad kat sydney righ : harina & adliana

pastu tros gerak gi sydney tower.. bejln kaki je.. agak jauh laa.. da la ad jln laju mcm robot.. huhu kat tower tu sbenanye ade 3 aktvt bole buat.. tp sbb kitorg sampai da gelap.. tak dpt wat skywalk.. rugi sbb tak nampak view sydney city.. nnt nampak lampu jek..

so mule2 kitorg wat oztrek.. ade virtual reality tunjuk across sydney to the wild australian bush n beyond.. wah mcm terer je explain.. padahal aku copy dr pamplet ni.. hehe

tunggu turn nak tgk oztrek

next nak gi tower plak.. to the observation deck

kat atas ni dok skodeng2 jek.. n tgk sydney city dr atas.. mlm tu ade fireworks dlm kol 730pm.. igtkn nak tgk dr atas ni.. tp telupe plak.. kitorg da turun awal2..

@ the observation deck

us with the lucky penny machine

kat machine tu kene baya aud1.. pastu kite bole pilih design ape yg kite nak.. pastu kene pusingkn handle tu byk kali utk dia cop atas syiling tu.. then bile da siap kite buat lubang plak kat tepi utk jadikan keychain.. tadaa...

skywalk tak dpt buat.. soo

konon2 je la ni.. sbb tak dpt nak wat btol2.. huhu

on the way nak turun bawah.. cari exit

turun bawah je.. pintu da tutup.. kedai2 kat sini sume tutup kol 5pm.. soo kitorg pon posing2 sambil cari jln kuar..

four of us

tekurung kat dlm mall bawah sydney tower tu

baru kuar dr mall..tak tau nak lalu jln mane

dr sydney tower.. kitorg pon bejln kaki balik ke darling harbour n cari kedai mkn utk dinner kat situ..

@ wagamama

lepas abih mkn.. bejln kaki balik ke hotel plak.. then aku amek barang2 utk pegi ke umah ad.. mule2 plan nak naik train.. tp kene jln kali agak jauh utk pegi ke station tu.. tak larat aa plak kan.. so kitorg tahan teksi je..

smentare tunggu teksi..

lame skit aa nak dpt teksi.. byk2 yg lalu depan kitorg sumenye full jek.. ye aa.. friday nite kan.. ramai org gi club laa.. sampai umah ad.. mandi2 n besiap utk tdo.. penat gilee..

orait.. thats all for day 1.. aku berusehe utk cite cpat2 ni.. malas gak nak tangguh2.. stay tune n wait for my next update..

1~m.o.r.e~t..o~g.o

Wednesday, May 20, 2009

aku sudah mule bz mem-packing barang.. kehangatan sudah mule terase.. esok mlm nak gi dah.. :D cam tak caye je ni.. tp tak brani nak over excited.. huhu takot plak ade pape berlaku kan.. tp harap2 sumenye bejln ngan lancar.. aminnn..

kepade kawan2.. aku ade pesanan.. jgn terlalu mengharap souvenir ek.. hahah sbb highest priority adelah shoping utk diri sendiri.. kemudian jatuh kepade kaum family di tanah air.. cehh.. mcm pegi bebulan2 jek.. kemudian barulah kamu wahai rakan2 ku.. yg mane mampu je laa aku bg ek.. nilai matewang da naik.. wuwuwu nyesal tak tuka awal2.. tp awal2 dulu mane ade duit lg.. hoohooh

orait.. itu sahaje.. nak sambung packing lg.. risau je kot2 ade telupe pape.. esok mungkin tak sempat nak update ape2.. kat sane kalo dpt online.. aku update skit2.. kalo sempat laa.. sbelom mengakhiri entry kalinih.. aku nak tunjuk gamba poyo skit.. niat asal utk menunjukkan excited psl nak gi nih.. niat sampingan adelah nk bg org jeles.. heheh.. jd sile jeles.. kalo tak.. niat sampingan aku tak tercapai..




4~i.n~1~d.a.y

Saturday, May 16, 2009

arini.. me and him ade mission.. iaitu utk cari bli barang2 persediaan utk gi sydney.. aku nak cari sock, kasut, sling bag and mende alah lilit kat leher tu.. soo kitorg kuar umah dlm kol 1130 la kot.. mule2 gi mkn jap kat mamak azwath.. pastu mulekan perjln ke one utama..


o.n.e u.t.a.m.a

sampai2 je.. kitorg tros mulekan misi mencari.. puas laa masok butik2 kasut n searching for sling bag.. tawaf punye tawaf.. wing baru wing lame.. aihh tade yg bekenan pon.. kasut plak.. yg adidas or nike.. kalo da bekenan.. harge mesti laa 200-300++.. adoii.. bajet akak 150 je.. heheh malas aa nak bli yg mahal.. pakai skali skale jek.. pastu susah btol nak cari sling bag yg menarik.. soo lepas tapak kaki da agak2 lenguh.. kitorg decide utk gi sunway pyramid plak..


s.u.n.w.a.y p.y.r.a.m.i.d

seb bek laa kat sini senang nak cari paking.. i loikkkee.. pastu jln2.. sevey2 lg.. masok kedai mahal2(mahal bg aku laa).. mcm esprit, elle, mng, topshop dan mane2 kedai yg aku nampak ade jual bag n kasut.. tp mmg tak menarik sgt.. da la kurang menarik.. harge agak mahal.. last2 tegerak ati nak tgk kat parkson.. sbb mcm ade sale.. pastu tejumpe sling bag polo house 50%.. tak laa cantik sgt.. tp bole diterime laa.. soo aku mark dulu bag ni.. then troskan pejlnan cari kasut plak.. masok studio r.. ade satu kasut reebok kaler putih.. simple je.. 100++ kot.. tak igt dah.. then ade satu kasut adidas.. lawa la.. tp kaler stripe dia cam ijau kekuningan skit.. harge 200++ kot.. satu lg da lawa.. tp putih pink plak.. adeii.. soo mcm tape aa.. mark je dulu.. jalan laggiii.. setelah penat bejln.. kami pon rehat minom2 kat stabak jap.. pastu sambung blk jln.. then aku tegerak laa hati nak masok kedai bata.. last2 tenampak kasut power yg design ala2 adidas td tp kaler putih biru.. dan yg menarik nye.. harge dia 50hengget je.. huhu tros la aku menerai2.. dan tros bli jek.. pastu sambung mission tgk bag.. owh si dia tu pon mencari jaket gak.. tp masok kedai winter time n universal traveller tade jumpe jaket menarik.. sume stok baju tmpt salji2 jek.. then ade satu bag kat warehouse.. simple tp besar dan lg murah dr bag kat parkson tu.. tp mcm besar la plak.. soo tak jd.. last2 sbb tak larat da.. amek je bag parkson.. pastu dia tak puas ati.. nak cari jaket gak.. kitorg pon meneruskan mission ke alamanda..


a.l.a.m.a.n.d.a

sampai2 jek tros masok kedai baju winter.. pon tade jaket yg menarik.. pastu yg lilit kat leher tu.. ape tah org panggil.. tah byk pon choice.. pastu sbb tanak rase besalah sgt.. pegi la watson bli bedak n pencuci muke.. pastu beralih arah ke jj equine park plak..


j.j e.q.u.i.n.e

kitorg sevey kat dlm jj dulu.. tak byk choice gak.. pegi winter time pon tak menarik.. last2 bli lilit2 tu je kat situ.. pastu da hampir nak balik ni.. tepk nak tgk kat ready 2 suit punye kedai.. rupenye byk gile jaket kat situ.. bole laa takat utk winter kat sydney je kot.. sampai pening2 plak tatau nak pilih yg mane.. soo kesimpulan nye.. last2 bli jaket kat situ je.. and for ur info.. kasut power yg aku bli tu ade gak kat kedai bata kat jj ni..

ape yg ingin aku sampai kan disini ialah.. jgn memuja bulan dan bintang di langit.. sesungguhnye rumput yg dipijak lg bagus.. perabih minyak + touchngo aku je pegi sampai ou la.. sunway pyramid la.. alamanda la.. last2 kat jj equine pon ade.. kalo bgn kol 3 ptg.. kol 4 komfem da abih shoping nye laa.. punye laa penat kaki aku arinih.. pusing2 sume.. tu pon mase kat ou ade pasang niat nak gi mid valley.. huii seb bek laa tak pegi.. da laa nak cari parking kat situ sampai stengah jam.. soo lega da dpt bli sume2 ni.. da la dpt bli yg murah2 je.. save bajet aku.. heheh pasni tinggal nak tuka duit n paking barang2 jek n ready to goo.. feewww..

setelah penat seharian aku kuar arini.. mlm ni aku hampe.. hampe sbb akim tak menang af7.. ohh sedehh.. time ac nak umumkan pemenang tu.. bedebo2 rase.. tp bile dpt tau akim no 3.. tros da tade prasaan excited.. rase mcm.. kalo aril menang.. owhh aril.. ok.. kalo hafiz menang pon mcm ok hafiz menang.. ok ok.. bkn laa kate derang tak layak.. aku rase layak laa jugak.. they deserve to be in the final.. tp dr segi personaliti.. i loike akim better.. hehe taste manusia ni bebeze2 kan.. soo nak wat cane.. congratss to all the finalist.. have a great future in the persada seni.. cewahh.. jd pengulas plak..

orait laa.. sampai sini je.. aku da lemau da ni.. penat gile.. nak tdo.. sok nak kene bgn pg menemani emak bejln2 plak..

niteeee...

m.o.n.t.h.l.y~s.y.m.p.t.o.m

Friday, May 15, 2009

terase mcm nak update blog.. tp tatau topik ape.. so i just go with the flow.. ape2 telintas aku cite jek..

tiap2 bulan.. aku akan dpt rase symptom2.. asyik nak tekencing jek.. pastu perot pedih2 mcm lapa.. mulut rase nak mengunyah jek.. pastu sakit kpale skit2.. pastu bile da mkn byk2.. perot terase sgt buncit.. pastu bile rase perut smakin buncit.. aku rase sedey.. emosi cam teganggu.. bile emosi tak stabil.. kpale aku dok pk bukan2.. sume mende jd tak kene.. tambah emosi lg.. pastu setiap sendi dlm badan ni rase sgt2 lenguh.. pastu mule laa sakit pinggang.. pastu lame2.. tanah tumpahnya darah ku.. kesimpulannye.. tu laa yg aku alami tiap2 bulan skang.. da la tande2 ni dtg slow2.. aku rase.. arini jek.. da lebih 10 kali kot aku kuar masok toilet.. can u imagine? minom tak byk pon.. tp asyik buang air kecil jek.. wahh ayat sopan skit.. soo lelaki2.. sile laa paham situasi ni apabile kekaseh/tunang/isteri/kakak/adik anda mengalaminye.. agak rimas gak ngan symptom2 ni.. tu psl kadang2 telebih ngade2.. hehe

tp serius laa.. aku mmg sedey part perot buncit.. huhu sbb mcm obvious sgt.. terase mcm eh apsal tibe2 gemok ni.. sbb ni je bole buat aku down.. damn.. ok tuka topik plak..

ermm.. skang ni ramai opismate aku da ligat cari keje.. gi interview.. pm aku pon da balik philipine.. so skang ni tade sape yg jage kitorg.. reporting manager kat india.. ape dia kesah? kami di anak tirikan.. aku plak plan skang ni relek dulu.. focus utk pegi sydney.. hhehe blk dr sydney insyaAllah aku akan meligatkan diri cari keje gak.. tak larat aa dok canih.. skang ni aku da rajin gi keje pg tau.. blk pon ptg.. aktvt skang plak.. check emel.. tgk muvie.. men gem.. mkn.. tgk muvie lg.. men gem lg.. sampai laa ptg.. tu jek..

since aku da stat gi keje pg.. mlm pon tdo awal skit aa.. skang dlm kol 12 lebih kol 1 da start ngantok.. skang ni pon da ngantok aa ni.. soo malas nak merapu2 dah.. nak tdo laa kot..

sok aku terase mcm malas nak gi keje aa.. da bosan men gem n tgk muvie kat opis.. nak gi jln2 bole?



wuaargghh!!!

takot tak?

f.a.r.e.w.e.l.l.~m.a.r.i.a

Tuesday, May 12, 2009

today is maria's last day.. she is a project manager and our jd edward trainer.. dia train kitorg (me, lisa n che mun) time bulan pose taun lepas.. training yg spatutnye 3 bln pon tak cukop.. tp kitorg kene abihkan dlm mase sbulan.. gilee.. konon2 sbb ade pojek la kan.. pastu da abih traning.. dok bg case stadi.. last2 tatau ape cite pojek.. aarrgghh!! harapan pelesuu..

soo arini kitorg wat mkn2 kat penang house, street mall sempena maria nak blk dah.. maria sgt baik.. mcm mak mak.. time kitorg da abih training.. n bejaye siapkan case stadi.. dia blikan aku n lisa roti boy.. pastu time krismes dia blikan dak2 dept aku pokok kristmas kecik.. kalo dia blk philippine.. mesti ade je bli pape.. tp aku tak penah bg ape2 kat dia.. wuwuw kristmas ke.. besday dia ke.. tp since dia nak pegi dah ni.. aku, lisa n che mun ade la bg wall clock utk dia.. okei laa.. tak byk nak cite.. just nak share gamba je..

m.e & fawaz while waiting 4 everyone.. da lame tak posing2 kat sofa ni..

atas : m.e & maria
bawah : + lisa

atas : maria with the gift from all of us
bawah : maria tgh konsentrate bace kad kitorg bg

ea team.. ni je yg tinggal.. dr 30 org awal2 dulu..

uishh.. arini aku ngantok awal laa.. td tgk the biggest loser pon bape kali telelap.. lepas mkn td.. lg laa berat mate.. so.. sampai sini je laa..

nite..

xoxo

t.a.i.p.i.n.g~m.a.l.i

last wiken my family n i went to taiping, perak for my cousin's wedding.. ni blah laki nye kenduri plak.. soo.. as the maid of honor.. kene pegi la kan.. kitorg bertolak dr umah aku dlm kol 10 lebih kot.. janji ngan makcik2 yg len (ade lg satu van n satu kete) tunggu kat tol puchong.. tp kitorg yg sampai dulu.. time tunggu tu.. tibe2 aku br pasan.. baju kurung utk pakai time kenduri tetinggal.. wohoho.. seb bek laa dkt je umah aku ngan tol tu.. kami pon patah le balek.. then.. pastu tros gerak n 1st tmpt utk bekumpul kat hentian tapah.. benti smayang n lunch jap.. pastu continue the journey.. aku tdo je pon dlm kete.. sedar2 da masok tol kat taiping..

then kitorg di bawah ke rumah penginapan.. actually rumah tu bekas puspanita punye.. tp da ejas2 kasik jd umah penginapan..

ni laa rumahnyee..

umah tu umah papan.. dr luar nampak kecik.. tp dlm besar gile.. ade 4 bilik.. 1st room ade 3 single kot n 2 dabel deker.. 2nd room ade 3 single n 1 dabel deker.. 3rd room ade 4 single n last room ade 2 queen.. toilet ade 3.. ade dapor yg luas.. da lame gak tak tdo umah papan.. sejukkk jek.. setelah bape lame asyik kepanasan kat sini.. at last mlm dpt gak merase suase yg sejuk.. tp yg spoil nye.. byk nyamok.. aaaa asyik pusing ke kiri kanan nak elak nyamok..

sampai2 je kat umah tu.. kitorg bwk masok barang2.. relek2 jap.. then kol 6ptg kuar gi cari mee udang.. sebok mak aku nak cari kedai yg masok kat tv tu.. yg aku pasan.. kat situ mmg byk gerai2.. menu utame.. mee udang.. cucor udang.. n ape2 lg yg bekaitan ngan udang.. byk gerai2 yg lengang gak.. tp tibe kat satu area ni.. sgt byk kete n ramai gile org.. rupenye tu la gerai yg masok tv.. da alang2 dtg jauh2 ni.. kitorg sanggup aa tunggu org abih mkn.. punye la ramai sampaikan org tgh mkn tu pon gopoh2 je abiskan mknan sbb kitorg nak duduk..

semangkuk mee udang.. kat gerai mak teh kot name dia..

semangkuk udang yg da dikuarkn.. ade laa dlm 8 or 9 ketol..

mee udang ni mmg sgt mewah ngan udang.. besar2 plak tu.. sampai pening gak aa mkn.. for me.. rase mee n kuah tu mcm mee bandung jek.. just tambah udang.. soo jd laa mee udang glemer kat taiping.. pastu tade laa sedap sgt pon.. bese je laa.. aku mkn tak abih pon.. sbb be4 tu da pekene cucor udang.. huhuh harge semangkuk ialah 10hengget.. seketol udang seringgit kot..

pastu mlm tu aktvt sumeorg ialah rehat2.. kol 10 je da hampir satu umah da tdo.. haiih.. mati kutu aku.. da laa slalu tdo lambat.. tibe2 kat sini kene tdo cpat.. nak lepak pon tade geng.. tepakse laa baring je sambil mengelak2 dr nyamok..

esoknye.. aktvt utame ialah kenduri la.. depan umah kitorg tu ade padang.. n across the padang ade dewan.. kat situ laa kenduri nye.. dkt je.. tp still kitorg gi nek kete.. tugasan mengapit kalinih agak mencabar.. sbb kipas yg org tu sediakan agak berat.. gilee lenguh tangan aku mengipas..

congratss to encek sufian and puan fariza.. wahh puan!!

m.e n eja the gojes bride.. she is 1 year younger than me.. hoh!

after sesi mkn n potong kek.. ade plak suprise sempena hari ibu.. haih sgt tesekse batin aku.. da laa pasang lagu 'ayah dan ibu' by sudirman.. pastu mc tu siap ala2 besajak plak kat depan tu.. mau tak meleleh2 org2 kat situ.. tp aku tetap maintain.. time tu aku purak2 sebok tgk gamba kat camera laa.. tgk pelamin laa.. padahal mate da begenang2.. huhu

pas setel kenduri.. blk umah.. mandi.. smayang n packing2 sume barang.. tros gerak blk.. itu sahaje yg berlaku pade wiken aritu.. congratss again to eja n encek suaminye.. smoge bahagia slalu ek.. heheh

trip to sydney da smakin hampir.. mcm tak caye je nih.. :D.. after blk sydney.. kene ready utk gi kenduri lg.. hadoi.. kalo tak salah.. next month ade 2 opismate nak kawen.. iaitu hid kat klantan n bullah kat kedah.. pastu kezen aku yg laki, arif n abg uda plak nak kawen.. on the same day kenduri bullah kat kedah.. hmm komfem tak dpt pegi wedding bullah..

orait laa.. nak tdo dah.. sok ade farewell utk bekas trainer aku, maria dolores from filipina.. dia nye visa da abih.. soo nak balek da.. n since dok kampeni aku tu tak dpt2 pojek pon.. sian dia.. jauh2 merantau.. tp tak dpt pape pon..

nite nite..

g.u.d~.j.o.b~b.e.n~1.0

Thursday, May 7, 2009

seperti yg di ceritekan kat previous entry.. today aku ade game kriket.. name team kami ialah BEN 10.. baru je kejap ni aku google ape itu ben 10.. baru aku tau.. katun rupenye.. heheh orait2.. game kitorg stat kol 3 td.. arini cuace agak panas terik yg sgt terik yg mcm kat padang pasir kot.. da laa derang ni decide nak pakai baju itam.. nice aaa.. sbb tak sanggup nak biar tangan aku burn.. aku pakai inner kat dlm.. then pakai cap lg.. pakai sun glass lg.. huii.. protection dr semua segi.. soo mule2 team kitorg yg tukang baling tu.. aku tatau laa term2 dlm game ni.. soo ikot interpretation aku je laa.. okeh.. kite mulekan dgn cerite bergamba..

taklimat ape tah.. tak sempat aku nak dgr..

cubaan utk mengecilkan diri

time ni rasenye matahari btol2 atas kpale.. sgt2 panas.. aihh tade ayat len da.. panas je word yg ade..

penjage bola yg berdedikasi..

time ni aku kene jage tepi2.. tp bediri je la.. sbb bola tade pon sampai kat tmpt aku.. lgpon derang da position girls.. iaitu aku n lisa utk duduk tmpt yg bola jarang pegi.. soo kitorg just bediri di tgh panas je laa..

pastu yg tukang baling bola tu.. kalo tak salah derang panggil bowlers.. btol ke? salah sorg kene pompuan yg baling.. n aku yg kene.. balingan aku agak mudah utk team lawan tu pukol kuat2.. hhuhu

m.e in action..

pastu.. team lawan dpt 62 point.. huhuhu.. then tuka plak.. team lg satu kene jage.. kitorg anta terry n sorg lg utk pukol bola.. aku tak tau name.. aku dgr derang jerit paklong jek.. terer gak aa derang..

terry n paklong in action

derang 2 org ni men sampai abih.. tade sape2 kene kuar pon.. n kitorg dpt 35 point.. aku rase agak terer la tu.. sbb kitorg baru 1st time men.. lawan team terer plak tu.. team yg btol2 dr india.. kecuali 2org pompuan dlm team tu.. soo all i can say is.. well done guys.. good job!..

ben 10

bersame penyokong.. bkn sokong kitorg.. tp sokong lin jek..

okei.. itu sahaje update utk arini.. kesimpulannye.. aku enjoy!!

p/s : thanks jeyzee for taking all the picss.. n hazim for the last pic..

k.r.i.k.e.t~a.n.y.o.n.e?

Wednesday, May 6, 2009

start arini..slame 3 hari.. kat opis aku ade aktvt fun @ work.. kalinih ade game kriket plak.. mentang2 kampeni berasal dr india.. hehe.. n caye tak caye lah.. aku pon participate.. tp tak reti men pon.. rules dia satu ape pon aku tak paham.. tp blasah je la.. dulu skola rendah slalu men rounders kat playground.. soo bole laa apply skit2 teknik kot.. actually arini nye 1st round.. team aku da menang tanpe betanding.. best ade.. tak best pon ade gak.. org len at least da try men.. sok kitorg baru nak tekial2 blaja.. tp tape laa.. just for fun kan.. td aku pegi la jugak tgk..

para pemain dan juge penonton

erm.. tatau la cemane kitorg men sok.. huhu yg penting kite enjoy jek.. seb bek cuace tak panas sgt arini.. sok tatau la plak.. harap2 same mcm td laa..

haa pastu nak cite.. td mase nak kuar umah nak gi tgh kriket tu.. time aku tgh bediri kat pintu rumah.. pastu tah cemane.. aku pon tatau nak explain.. yg pasti pintu rumah telanggar tangan aku.. lalu tangan aku plak telanggar besi grill yg ade lubang utk kunci solex tu.. sakeettt okei.. pastu tangan aku pon jd canih..

klik pade gamba utk kesan yg lebih jelas..

aku rase kan.. kulit aku ni nipis la.. sbb dah slalu sgt.. telanggar ape2 skit je.. mesti tekoyak camtu.. senang2 je.. garu telebih skit pon da bole koyak gak.. hah tu je la nak tunjuk..

k tu je la cite.. arini cam nak tdo awal skit aa.. nak tdo puas2.. tak saba nak berselimut komforter baru.. kalo dpt tdo dlm ekon kan lg best.. huiii..

c.o.n.g.r.a.t.s.s.s~a.l.l

Tuesday, May 5, 2009

bape hari da tak update.. cuti le katekan.. bz kenduri n jd pengapit lee katekan..

mule2 nak tunjuk.. betape jam nye jln mase aku nak blk kl.. igtkan gerak dlm kol 4 lebih tu da cukop awal laa utk elak jam.. tp.. baru bape meter lepas tol jek.. aku da nampak jam dr arah mlake..

baru nak masok highway.. lepas tol senawang..

nampak tak jam yg depan ujunggg tu..

aku pon da tak igt jam sampai mane.. tp agak jauh aaa.. yg tambah sakit ati.. puncenye bukan kat lane yg otw to kl.. tp the other side.. eksiden bape keter tah.. tak pasal2 blah kiri pon jam.. sgt prihatin org mesia ni kan.. okei.. sampai situ je cite jam.. skang cite utame.. iaitu wedding dan wedding dan engagement..

1stly.. congrats to my dearest cousin, eja.. nikah on 1st may 2009.. sanding on the next day.. smoge bahagia ke anak cucu.. berkekalan hingge ke akhir hayat.. sorry sbb ingkar perintah.. dia tak bg letak gamba kat sini.. tp sorry lg.. have to..

atas : m.e and the bride.. be4 nikah..
bawah : m.e, paklee and eja.. kami kezen..

the bride and the maid of honor..

next.. wedding yg da lame sbenanye.. almost a month.. tp baru nak cite.. congratss to my dearest fren, radiyah.. org kampon den ni ha.. samo2 blaja kat university marin.. cam tak cayo jo ekau ni dah kawen.. dulu ekau nangis2 takdo bopren.. last2 ekau kawen dulu.. heheh anyway.. smoge hepi slalu.. tabah menghadapi dugaan.. kekal ke akhir hayat.. smoge dpt warih yg comey2..

aksi kami @ kg jiboi.. 4/4/2009

aksi kami @ gombak pule.. 18/4/2009

nextt nexttt nexttt...

a week after wedding rad kat kg jiboi.. ani plak betunang.. ani is my hosmet.. then rumet and hostelmate.. then masterbedrumet.. then hostelmate again.. haha congratss juge ani.. smoge tidak pening2 utk membuat persediaan kawen nnt.. hehe

kami @ umah ani.. 11/4/2009

lastly.. ahad aritu.. 3/5/09.. dlm kol 11.15am.. member skola aku.. iaitu suzie.. merangkap bestfren la jugak.. telah slamat melahirkan baby gurl.. berat 2.6kg.. congratss puan suzie.. da bole celebrate mother's day.. uhhu kalo camtu.. happy mother's day awal2 laa.. insyaAllah.. i'll be there as soon as i can..

ni la baby suzie.. welcome to the world baby..

orait.. rasenye mcm da kaver byk event ni.. morreee event coming soon.. wedding bederet2 da ni.. aih.. kene cari baju kurung lg..

lastly.. latest pic of amirin.. da pandai gelak2 skit.. tp tu pon setelah berusehe agak keras utk buat muke gile utk bg dia gelak..

what's up?