Lilypie Third Birthday tickers

h.i~a.n.o.n

Sunday, April 19, 2009

ade seorg anon telah komen kat entry ni.. komen berbunyi..


" Anonymous said...

pompuan kalau dah umo 26 ada steady bf tak kawin lagi...memang jenis nak enjoy je lah

April 19, 2009 10:12 AM "


hehe aku pon tatau komen ni is in positive or negative way.. cume entry ni aku nak bg explanation.. aku tak marah.. just nak menerangkan mengape aku yg da umo 26 n ade steady bopren tak kawen lg..


1stly.. seru aku tak sampai lg kot.. bkn aku saje2 tanak.. kalo ikotkan.. umo 24 lg aku nak kawen.. hohoho tp tu laa.. da tertulis olehNya aku bkn kawen skang.. ade hikmah nye kot.. kalo aku kawen awal2.. mungkin tak hepi.. mungkin becerai.. mungkin bende2 len plak jd ke kan.. senang cite.. sape tanak kawen oii???

blom di izinkan la tu.. mungkin btol.. biar aku enjoy dulu puas2.. mane tau sok2 da kawen tibe2 dpt kembar 8 ke.. da tade mase aku nak enjoy dah.. huhuhhu


2ndly.. aku tanye blk.. sape tanak kawen oii??? mesti laa nak kan.. nak kawen plak.. kene laa 2 2 ready kan.. kalo salah sorg je ready.. nnt kawen.. sorg muke hepi gileee... sorg muke tepakse.. huhu conclusionnye.. haruslah tiada paksaan.. sbb dulu2 mase aku gi tusyen kat kasturi kat central market kat kl tu kan.. cikgu add math aku slalu ckp.. "jgn pakse.. pakse tak bahagia"..


3rdly.. jodoh pertemuan dan perpisahan Dia yg tentukan.. dan sudah tertulis.. eventho da ade bopren.. consider as steady la kan.. tp kalo jodoh aku bkn ngan dia.. cemane? tah2 time nak akad nikah tu.. aku tak pasan.. aku angguk tande setuju.. bile sume dah sah.. tgk2 pengantin lelaki org len.. tah2 tu jodoh aku sbenanye.. haaa cemane2??


lastly.. bg aku.. sape kate lepas kawen takle nak enjoy.. sumenye mind set.. ramai org da tepengaruh ngan cite2 omputih ni.. derang kan slalu imagine married is like hell.. the thing is.. sape yg kawen?? sape yg decide married is like hell or heaven? its u urself laa kan.. kalo ko sendiri yg buat bende tu jd susah.. takkan laa tibe2 nak jd senang plak.. soo.. sumenye teletak pade diri anda sendiri.. and saye ulang sekali lg.. lepas kawen bole je nak enjoy whattt?


orait.. setelah sampai kepade point yg terakhir tu.. saye harap encek or cik anon tidak membuat spekulasi sendiri tentang org yg berumur 26 taun dan ade steady bopren dah masih tidak berkahwin adelah sbb dia jenis nak enjoy.. sebagai pembangkang.. mungkin ade org yg mcm tu.. tp bukan aku..

21 comments:

  1. pergh!!komen pedas tuh!!

    tp ape yg ko elaborate tu betul semua....semua yg terjadi kpd diri kita telah tertulis sejak azali....hanya doa + usaha yg dpt mengubah....namun, sgl yg berlaku adalah ketentuan drNya...

    sabar ye reen...mulut manusia mmg tak leh nk halang drpd berbicara.

    ReplyDelete
  2. eik...aku pon saket ati jugak kalau org komen aku camtu..
    masalahnye bukan kita yang taknak kawen... kalau bole harini pon nak kawen jugak...tapi mmg da tertulis yang jodoh kita blom sampai lagi kan..
    takpe reen saba je...aku paam je ni

    ReplyDelete
  3. fa -> hehehe.. tgh sabar dan sedaye upaye menerime in a positive way..

    ami -> owh ami.. kite da 26 kan? kite ade bopren kan? tp kite tak kawen lg kan? bkn sbb kite tanak kawen kan?? heheh da cukop spastik ke tak?

    ReplyDelete
  4. wah2 cik anon tu slambe je bg komen pedas..aku sokong penerangan ko tuh..yg penting ko hepi~

    tarikh kawin tak penting,yg lagi penting jodoh tu kekal..aku doakan yg terbaik utk ko~

    ReplyDelete
  5. azie -> thanks di atas doa ko.. amiiinnn.. hehe btol2.. sokong ko.. yg penting jodoh kekal.. insyaAllahh..

    ReplyDelete
  6. wah...berani lak anon ni tulis komen....tp letak nama tak berani, xde telur kot (kalo laki la, kalo pompuan camne?)..hahaha...dia ni pon mesti x kawin lagi gak (sbb xde telur)...wakaka

    ReplyDelete
  7. sapakah tu...mesti org jeles dgn ko kot.xpun saje kasi panas line..jgn kasi tau 'him' t panas je.ngeh2..btol sapa xnk kahwin kan.bab kata as biar ilmu penuh didada br la pikr nk kahwin...cewah.xpyh pikir org ckp yg nk hidup kita kan..so biar je anon tu nk ckp pe..dia pn entah kawin ke x..

    ReplyDelete
  8. rin...wah kalo aku pun aku angin gak satu badan dpt komen camtu...erm, patut ler dia tulis name dia anon. aku pun tak suke ektually komentar2 jenis anon ni..cam pijoe ckp, kes org takde telur..hehe..neways, I agree with all ur details babe!hehe...ingt senang ke nk ajak2 kawin ni?byk bende nk prepare...hehe...n yes, aku tgk member2 aku yg dah kawin, suma cam enjoy gile babas ngan hubby derang. n smua kasi komen, kawin mmg best gile n mmg enjoy gile. nak2 lagi if u dpt hubby yg sekepala, tak yahle nak worry bout cleh nk enjoy life..haha...n babe, happy belated birtday..=p

    ReplyDelete
  9. hahaha..mrh sungguh nampaknya. Hahaha... Tp nak kawen,kna la ready. Mental, duit n fizikal. Fizikal mst dh redi kan. Hahaha.. Pape pon, enjoy pas kawen best oooo...bole beramas mesra tanpa segan silu. Hahaha

    ReplyDelete
  10. pijo -> haa kalo pompuan cemane ek? huhu mungkin dia tak kawen lg dan tak enjoy life dia kot..

    apih -> tu laa kan.. saje je nak membakar hari2 aku yg tgh sejuk sbb ujan ni kan..

    yasz -> wah statement ko membuatkan aku nak kawen sekaraaannngg jugak! hahaha btw.. thanks for the wish..

    ana -> haihh.. saje je nak beramas2 kat sini plak ek..

    ReplyDelete
  11. uihh... sentap mak nok baca comment si anoy tu.. nampak sangat nok.. dia jeles dgn ko.. takpe nok.. mak doakan ko bahagie.. tak kire.. ko kawin cpt ke lambat.. bottom line kite happy!. and orang tu pon.. dia tu dah kawin ke?. and kalau dah.. bahagie ke tak?! tak gune nak jaga tepi kain orang.. tp kain sendrik ada taik.

    terer tak banglong memondan mcm si azwana.. hahhahahhaha..

    papepon.. lek la ye kakngah. biasa la.. dlm kehidupan ni.. tak boleh lari dari lalat2 yang mcm ni.. alah bisa tegal biasa.

    wsalam.

    ReplyDelete
  12. ana, boleh komen sikit, beramas mesra macam mana tu? hahaha.


    rin, sabar2. biase org pompuan dah 24 dan ke atas memang orang sibuk2 tanya bile nak kawin tapi biarla sopan sikit bahasa. jangan nak sarcastic.
    menurut pijo, kalau laki, takde telur. ok, kalau pmpuan , anon tersebut takde tetek.

    ReplyDelete
  13. jgn lyn org psycho cmtu..dia jeles ngn ko r tu..
    xpon, xde org yg nak kt dia..
    xpon, dia xhepi ngn life dia..
    xpon, dia jns xsng tgk org len hepi..
    xpon, dia mmg xley dok diam2..sj nak cr psl ngn org..
    xpon, dia jns xsdr diri..
    xpon, dia mmg ske kaco idop org lain..
    xpon, xde pe2 la..

    byknye tanggapan aku..huhuuu

    ReplyDelete
  14. baru 26, babe..

    muda laie...

    chill...!!

    ReplyDelete
  15. pdah -> ishh nok.. mak pon sentap tau.. lepass bace tu.. tak sempat mak nak gi mandi tros buat satu entry.. huhuh

    pest -> heheh tu laa.. baik ko kawen cpat2.. edi da ajak kawen kan? hahaha

    lyter -> tanggapan ko benar belake kot.. huhu

    lels -> yup!! im still young.. feel young n look young.. hahaha opss ke tak sedar diri namenye tu??

    ReplyDelete
  16. la 26thn rupenye... br 26... belom 56... hahahaha...

    ReplyDelete
  17. ajis -> haa tu aa kan.. mude lg kan? kan kan? hehe

    ReplyDelete
  18. wow. pedas! aku setuju je dgn segale apa yang ko tulis dlm entry ko ni.. mane2 pon kan, yang penting kite HAPPY!

    kawen pon bley happy, x kawen pon bley happy. kan kan kan?

    ReplyDelete
  19. hahahahahahah....

    ReplyDelete
  20. dayang -> thanks babe!! btol2.. ape2 pon janji hepi..

    ayong -> hohhh.. apehal ko?

    ReplyDelete
  21. 26?
    makcik aku kawen 34..
    rilek je dia..
    soal jodoh ni..ko rancang la nk kawen 18 skalipon..
    kalo dah tertulis ko xkawen cane?
    ade sorang kawan aku..kawen umur 21..2 bulan lepas dia kawen..dia n husband dia eksiden..husband dia meninggal..
    kesian dia..smpai skrg janda muda..


    haa..mesti anon dah xnk komen pasni..
    ko siap wat entry khas utk dia, hehe

    ReplyDelete