Lilypie Third Birthday tickers

h.a.r.a.p.a.n.k.u

Thursday, April 30, 2009

smalam.. eh kemarin.. eh slase laa senang cite.. dgn banggenye kol 9am aku da kuar umah gi opis.. huii tekejut tgk jam kat trafik light pasar borong tu.. da lame aku tak tgk jam kat situ.. kuar pon tghari jek.. huhhu.. tibe2 rajin plak nak gi keje pg.. ni sume paking nye hal laa nih.. so kalo nak dtg awal.. biar awal btol2.. kalo da telambat skit tu.. baik dtg kol 3 4 ptg jek.. tp bole apply utk org2 yg keje kat kampeni aku je la.. dan juge utk org2 yg tade pojek..

dolu2.. aku ade gi interview utk tukar department.. da shorlisted.. pastu kan.. interview dlm awal2 minggu.. isnin ke slase tah.. then ckp by friday nak bg keputusan.. friday dpt emel bgtau kene hold dulu.. sbb kene tgk pipeline pojek cemane tah.. aku pon tah paham.. soo keputusan akan di buat by end of april.. smalam aku tanye.. boss tu ckp tak dpt nak decide lg.. sbb utk satu pojek ni.. kalo sume team dia masok.. soo dia komfem akan amek kitorg yg da shortlisted.. n plus lg 10-15 org lg.. n cincai2 dlm bln 6 akan start training 3 bln..

haih laa nasib.. asyik join training.. pojek tak dpt2.. last2 lupe je ape yg da blaja.. boh dlm resume bejele2 training attended.. aku sbenanye tanak berharap utk masok dept ni.. sbb da byk kali hati ku dikecewakan oleh janji2 pelesu.. tp hati kecil ini masih ade sise2 berharap laa.. tp skit laa.. sbb kalo bole.. kalo dpt laa kan.. (aihh.. terase sgt berangan angan).. aku nak start all over again.. nak start fresh.. training nnt nak blaja btol2.. aaa nak nanges.. sedihnye mengenangkan aku berade di dept yg sgt unlucky.. *sigh*..

dah.. cukop cerite psl keje.. eh bkn keje.. sbb aku tade keje.. cukop cite psl opis.. sok plak aku plan nak gi keje pg.. then after lunch nak blk semban da kot.. sbb jumaat kezen aku nak nikah.. sabtu plak kenduri.. n aku telah dilantik menjadi pengapitnye.. 1st time nak jd pengapit nih.. agak neves laa.. hahah mcm aku plak nak kawen kan.. baju pengapit pon mak aku bli kain ala2 aku yg nak nikah.. dulu mase kakak aku kawen.. kezen aku ni yg jd pengapit.. now dia kawen.. aku plak jd pengapit.. untung2 nnt aku plak kene cari org utk jd pengapit aku.. hahah cpat amin ramai2... ammmiiinnnn...

next week kenduri blah laki kat taiping plak.. so sbg pengapit yg berdedikasi.. kene la pegi kan.. then week after that tade plan pape lg.. tp.. yg penting.. week after after that.. nak gi sydneyyyy... wuuhhuuu... cam tak caye nih.. da dkt nih.. tak sampai sbulan lg nih.. kasut ngan bag tade lg nih.. excited nyeee..

ok.. tu je la cite.. ishh.. aku tak sempat lg nak cite psl wedding rad n engagement ani.. da lapok je cite.. nnt cam nak gak buat entry cite psl tu..

orait.. thats all.. nitee...

1.2.3.4

Saturday, April 25, 2009

warning!!!

jiwang mode is in the air..




mari nyanyi same2..


1, 2, 1, 2, 3, 4

Give me more lovin' then i've ever had
Make it all better when i'm feelin' sad
Tell me that i'm special even when i know i'm not
Make me feel good when i hurt so bad
Barely gettin' mad
I'm so glad i found you
I love being around you

Chorus
You make it easy
As easy as 1 2,(1 2 3 4)
There's only one thing two do three words four you
I love you
(i love u)
There's only one way two say those three words
And that's what i'll do
I love you
(i love you)

Give me more lovin' from the very start
Piece me back together when i fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when i hurt so bad
Best that i've had

I'm so glad that i found you
I love being around you

chorus:2x

One two three four I love you
(i love you)
I love you
(i love you)

n.a.k~b.a.l.e.e.e.k.k.k

Friday, April 24, 2009

minggu ni adelah minggu kemalasan yg melampau.. tdo agak lambat.. bgn juge agak lambat.. dok layan mcm2 cite.. isnin and kamis tak pegi keje.. arini plak plan asal nye nak pegi.. tp since tibe2 ade sakit2 org pompuan yg dtg setiap bulan (hmm.. mungkin sbb ni emosi aku tak stabil kot).. malas aku nak pegi.. pastu dr smalam dok tebayang2 amirin.. hoooo reenddu... tak saba nak jumpe baby..

so now.. aku nak mengemas barang2.. siap2.. kuar mkn jap.. then tros balek kampong utk jumpe boipren baru yg kecik cenonet nun jauh yg tak brape jauh di senawang..





amirinnnn... aim kaminggg....

m.e.n.u~a.p.a~m.a.u?

Wednesday, April 22, 2009

ok enuff laa melayan si anon tu.. lantok kamu lee.. janji aku bahagie..

actually aku tgh bosan ni.. blurr tatau nak watpe.. kalo ikotkn ade je bende perlu dibuat.. salah satunye siapkn plan utk gi sydney nnt.. plan tmpt2 nak pegi.. plan bende2 yg perlu di bwk.. tp aku malas nak pk lg laa skang.. soo tolak tepi dulu..

disbbkan aku tade idea nak cite ape.. actually ade.. tp malas lg nak update psl tu.. soo aku nak cite bende ngarut2 je.. skang ni aku nak tunjuk menu pelik yg aku jumpe baru2 ni kat kedai mkn.. mule2 igtkan kat satu tmpt jek.. soo sgt special laa kedai tu sbb ade menu tu.. tp td ptg aku gi mkn kat satu kedai lg.. tgk2 kedai tu pon ade gak menu yg same.. woohhh.. tidak special lg laa kalo camtu..

1st kedai.. kat port aroma, seri kembangan..


2nd kedai.. maulana, serdang



ok.. prasan tak ape yg special kat 2 menu tu? hehehe at 1st mmg aku tak pasan ape2 yg pelik.. tp lepas tgk beberape kali.. baru laa pasan.. hohoh adekah ini suratan atau kebetulan? aku nak order pon mcm musykil jek..

eh mcm bosan je cite psl lamp chop ni.. citer len plak aaa..

kadang2 kan.. bile dtg time2 emosi aku tak stabil skit kan.. aku terase mcm nak pegi ke sesuatu tmpt.. yg aku bole relek sorg2.. tak becakap ngan sape2.. clear kan mind.. korg penah tak rase camtu? normal laa kan rase canih? walopon sbenanye aku rase mcm nak pegi sorg2.. tp aku ni penakot gileee.. soo kalo btol pon nak buat.. at least ade sorg member yg teman aa.. member yg jugak nak relek sorg2.. dan tak perlu berckp dgn byk.. takkan laa da pegi ngan member tak communicate langsong kan? hmmm... kpale otak ni ade jee plan mase2 yg sesuai utk pegi.. tp aku tak nampak lg kat mane nak pegi.. naik ape.. dok mane.. ngan sape.. bape lame.. sume tatau.. tp yg pasti.. mmg aku rase nak pegi somewhere yg bole btol2 relek yg sgt relek.. hmmm.. we'll see.. mebe one day..

skang ni cite yg kurang menarik..

td time nak kuar lunch.. tibe2 pakcik gad kat opis tu tanye aku park kete kat mane.. then dia ckp area kitorg park tu tgh wat operasi menyapu kerete.. soo i called him n soh dia cek kete.. tgk2 da ilang.. hoh!.. pastu malas nak cite panjang2.. kene baya rm270 utk dpt blk kete.. hooohh lg.. soo kongsi laa 50-50.. mcm tahi! opss.. da laa parking space tak byk kat cyber ni.. tmpt yg kene tow tu pon da agak jauh aaa menapak.. kitorg panggil tmpt parking vip.. tu kalo tepi jln la.. kalo yg atas rumput tmpt park vvip.. yg vvip ni laa yg kene sapu.. cisss.. sbb konon merosakkan taman.. pastu daa la parking space yg tepi jln yg kat opis ni nnt da start kene baya.. 40sen sejam kot kalo tak salah aku.. aihhh.. buat duit je la derang ni.. owh.. yg tow tu kan.. kos utk tow je da rm200.. gileeeee.. aaaihhh.. lepas ni senang cite.. kalo tade parking.. tayah gi keje.. at least duit rm270 tak melayang begitu sahaje..

dah laa.. penat kerah otak utk bepk nak cite ape lg.. so tu je laa..

h.i~a.n.o.n

Sunday, April 19, 2009

ade seorg anon telah komen kat entry ni.. komen berbunyi..


" Anonymous said...

pompuan kalau dah umo 26 ada steady bf tak kawin lagi...memang jenis nak enjoy je lah

April 19, 2009 10:12 AM "


hehe aku pon tatau komen ni is in positive or negative way.. cume entry ni aku nak bg explanation.. aku tak marah.. just nak menerangkan mengape aku yg da umo 26 n ade steady bopren tak kawen lg..


1stly.. seru aku tak sampai lg kot.. bkn aku saje2 tanak.. kalo ikotkan.. umo 24 lg aku nak kawen.. hohoho tp tu laa.. da tertulis olehNya aku bkn kawen skang.. ade hikmah nye kot.. kalo aku kawen awal2.. mungkin tak hepi.. mungkin becerai.. mungkin bende2 len plak jd ke kan.. senang cite.. sape tanak kawen oii???

blom di izinkan la tu.. mungkin btol.. biar aku enjoy dulu puas2.. mane tau sok2 da kawen tibe2 dpt kembar 8 ke.. da tade mase aku nak enjoy dah.. huhuhhu


2ndly.. aku tanye blk.. sape tanak kawen oii??? mesti laa nak kan.. nak kawen plak.. kene laa 2 2 ready kan.. kalo salah sorg je ready.. nnt kawen.. sorg muke hepi gileee... sorg muke tepakse.. huhu conclusionnye.. haruslah tiada paksaan.. sbb dulu2 mase aku gi tusyen kat kasturi kat central market kat kl tu kan.. cikgu add math aku slalu ckp.. "jgn pakse.. pakse tak bahagia"..


3rdly.. jodoh pertemuan dan perpisahan Dia yg tentukan.. dan sudah tertulis.. eventho da ade bopren.. consider as steady la kan.. tp kalo jodoh aku bkn ngan dia.. cemane? tah2 time nak akad nikah tu.. aku tak pasan.. aku angguk tande setuju.. bile sume dah sah.. tgk2 pengantin lelaki org len.. tah2 tu jodoh aku sbenanye.. haaa cemane2??


lastly.. bg aku.. sape kate lepas kawen takle nak enjoy.. sumenye mind set.. ramai org da tepengaruh ngan cite2 omputih ni.. derang kan slalu imagine married is like hell.. the thing is.. sape yg kawen?? sape yg decide married is like hell or heaven? its u urself laa kan.. kalo ko sendiri yg buat bende tu jd susah.. takkan laa tibe2 nak jd senang plak.. soo.. sumenye teletak pade diri anda sendiri.. and saye ulang sekali lg.. lepas kawen bole je nak enjoy whattt?


orait.. setelah sampai kepade point yg terakhir tu.. saye harap encek or cik anon tidak membuat spekulasi sendiri tentang org yg berumur 26 taun dan ade steady bopren dah masih tidak berkahwin adelah sbb dia jenis nak enjoy.. sebagai pembangkang.. mungkin ade org yg mcm tu.. tp bukan aku..

d.a~a.g.a.k~d.a

Friday, April 17, 2009

aku dpt ilham utk buat entry ni pas tgk cik lels punye entry.. heheh

bln 2 dulu aku ade gi exam ptd kan.. pastu kan.. 2bln selepas itu kan.. result pon da kuar la kan.. smalam aku cek kan.. nah.. boleh tgk sendiri kan??


lepas wat exam dulu pon.. the probability yg aku rase utk pass exam ni is less than 1%.. huhuhu paper matematik je rase cam bole jawap.. paper len sume hancorrr.. so far aku tau mus lulus.. congratss bakal bapak budak.. heheh

anyway.. itu je cite utk kalinih.. esok ade wedding to attend.. next entry laa aku cite psl wedding n engagement..


wahhaha.. saye gagal.. anda bagaimana?

p/s: kalo korg pasan la kan.. be42 ni title aku mesti align center.. skang ni aku nak wat tak jd plak.. kuar error : tag is nt allowed.. alaa cemane nak kasik center aa title ni? sape terer sile ajar..

c.e.r.i.t.a~c.a.m.p.o.2

Thursday, April 16, 2009

1stly.. nak ckp thanks to sume kawan2 n family yg wish besday.. aku tak reply lg msg2 korg.. nnt aku akan berusehe mereply satu per satu ye.. ermm aku tak jangke akan celebrate besday kalinih dgn sdikit krisis dan tekanan.. tp overall.. last2 ok laa.. thanks to him and reha di atas hadiah u olss.. suke suke suke! :D .. day after besday aku is besday mak aku plak..

ari isnin aritu.. pas keje aku tros tuka baju.. n tros balek semban.. then sampai kat taipan snawang.. gi bli kek jap..

ni la rupe kek nye.. hepi besday to my beloved puan emak

then mlm tu kitorg mkn piza jek.. piza tu kalo bli 1 large harge rm38.. tp kalo amek 2 large.. rm40.. so kitorg pon amek laa 2.. order pum pang pum pang.. skali org tu ckp total rm61.. agak tekejot laa kan.. kakak aku plak bole pk 20 inggit tu duit delivery.. gile ke ape.. da laa piza kat giant tu dekat je ngan umah.. pastu tak puas ati.. aku call byk.. tanye psl harge la.. ghopenye sbb kitorg amek supreme.. kene tambah 3inggit.. pastu kitorg amek stuff crust.. tambah lg rm5.50.. maunye tak jd sampai 60hengget.. da laa cash aku tak cukop.. tepakse laa aku baya sparuh.. curik dlm purse mak sparuh.. huhu padahal nak celebrate besday dia.. pastu lepak2.. dlm kol 10 aku gerak blk..

pastu cite len plak.. start dr last week.. aku ngan ika pegi joging kat tasik cyber tu ptg2 pas keje.. huhu ni smangat cite the biggest loser laa ni.. mule2 aku bace title cite ni.. aku igtkan loser yg 'u r loserrrr!'.. rupenye loser yg ilangkan berat badan.. n aku mmg folo cite ni.. sgt best tgk derang nye transformasi bile da last2 tu.. aku rase ade yg lg kurus dr aku kot.. isshhh..


tp serius laa.. aku rase sape2 yg tgk cite ni.. sure inspired by the contestants.. kalo derang yg dlm 200 or 300 pound tu bole buat.. apelah sgt kite ni kan.. aku ni nak ber exercise agak susah gak laa.. tp since tgk cite ni.. keazaman tu bertambah laa jugak.. actually aku mmg suke besukan n kuarkan peloh.. tp tade geng je.. seb bek laa skang da ade ika.. peneman dan juge rakan gosip ketike berjoging.. huhhu ika terer wooo.. satu round non stop jog.. aku ni lemah gilee.. bukan kate sparuh.. bkn kate suku gak.. aihh bape meter je kot.. aku da bejln je.. sakit perot laa.. ish cemane nak buat nih.. sape2 yg penah rase sakit kat perot time belari tu.. n tau care2 nak mengatasi.. sile bgtau ye.. time kaseh..

sbenanye byk bende aku da miss utk cite kat sini.. tp tatau laa.. i need momentum to start rajin utk berblog.. sejak2 blog and blogger.com da kene block kat opis.. mmg menambah kemalasan aku utk update..

owh.. utk sape2 yg tau.. bln january aritu kampeni xXx di landa krisis yg agak menakotkan.. mengeriikann.. menanaahhh.. (sape tau aku wat gaye sape?? cpat2 teke.. heheh ) then skang ni kampeni ni da di amek alih org kampeni baru yg juge berasal dr india.. kampeni baru ni aku bg name kampeni zZz.. dgr cite skang ni da stabil n takkan ade employee yg nak kene buang.. hopefully btol aa.. dan hopefully.. akan ade laa keje utk kami2 lepas ni.. okei itu sahaje update psl opis..

lastly.. nak share the latest pic of amirin.. he's almost 2months old now.. eeiii geram2.. geram sbb dia tak pandai nak gelak2 lg..

amirin yg gemok..

now da pukul 2.45am.. aku tak ngantok sgt..

aku lapa.

1.2~a.p.r.i.l~2.0.0.9

Sunday, April 12, 2009

semakin hari kenape semakin malas nak update blog ni haa? byk sgt mende nak cite.. sume da delay2.. da tak hot dah.. ishh.. tp mmg malas.. kesian blog ni da tak terjage.. kene tanam azam baru utk lebih rajin la canih..

now spatutnye hari yg happy wat aku.. spatutnye? so tak hepi ke skang? soalan kepade diri sendiri.. hmmm..

skang ni emosi agak tak stabil.. sedikit hepi.. sedikit sedih.. sume sedikit2 sahaja.. jd ape yg byk? yg byk ialah sakit kpale.. adddoiiiiii.. ptg td lepas bgn tdo.. jln salah paham.. aku da bgn pg kemudian kuar dan blk umah kemudian baru tdo blk.. haa lepas bgn.. rase cam sakit kpale.. aku turun bwh mkn tapai + cupcake.. then tgk tv.. rase lapa lg + sakit kpale.. bakar roti 3keping dan mkn.. dan tgk tv.. still sakit kpale.. tros aku mkn actifast.. relek2 jap.. igtkan da nak baik dah.. tp until now.. jam kat laptop skang 12.47am.. sakit kpale tak ilang lg.. adoiii.. spatutnye kene tdo kot.. tp malas nye nak tdo awal..

tepat kol 12 td menandekan skang ialah 12 April 2009.. utk sape2 yg tak tau.. today is my birthday.. nape mcm tak excited je? mmg pon.. ape yg saye buat di mlm besday saye? sakit kepale dan duduk di rumah sambil tgk konsert af.. pastu dok dlm bilik lyn youtube sorg2..

excited tak?

tak..

okei sekian..


p.e.r.h.e.n.t.i.a.n.~2.n.d~t.r.i.p

Tuesday, April 7, 2009

**sbenanye aku da karang cite ni berhari2.. tp igtkn nak tunggu gamba da cukop br post.. tp takle tunggu aa.. da bape ari tak update kan.. da lapok plak blog ni.. entry kalinih agak panjang.. rajin2kan laa utk bape cite ni ek..**

27/3/09


around 430am..

da kene bgn n siap.. toilet ade satu.. tetamu ade 5.. sumenye pompuan.. paham2 je laa pompuan gune toilet lame mane kan.. tp cincai2.. dlm kol 6 kitorg da gerak ke lcct..

640am - sampai lcct.. bekumpul sume org.. ahli rombongan adelah aku, ika, ani, sap, ami, nadia, along n angah.. rad tak dpt ikot.. dia tlg anta gi lcct je.. heheh then kitorg tros gi check in.. n pusing2 jap.. tros masok dlm.. flight kol 740am..


830am - da sampai kat airport kota bharu.. aku, along n angah order mknan mase dlm flight.. bekpes laa konon.. dpt je mkn.. kitorg tros klam kabut mkn.. elok je abih mkn.. flight pon da nak landing.. huhuhu sampai2je.. van da tunggu kitorg.. siap driver tu angkat ketas tulih name aku.. soo tros laa kitorg gerak ke besut.. driver tu bwk mcm org gile.. asyik nak potong je keje.. da laa jln kampong.. seb bek aku ngantok.. baru jln skit.. tros tdo.. perjalanan lebih kuang sejam..

930am - da sampai besut.. n boat pon da ready tunggu kitorg.. soo aku setelkan full payment utk sume2 tu.. tros naik boat menuju ke pulau.. rasenye tak sampai sejam kot da sampai pulau.. sbb kitorg nek speedboat.. kalo dulu naik boat yg mcm tongkang.. nak dkt 2jam ade kot.. huhu

atas : sap & me bawah : ani, ami, ika & nad

btol2 baru sampai jeti kat pulau

lepas snap gamba atas ni.. aku pon mms la rad.. nak tunjuk kitorg da sampai.. rupenye2 iphone takle mms.. ciss.. sampai je kat pulau tu.. tros la check in.. n masok bilik masing2 n rehat2 jap..

sha ri la resort.. ni laa tmpt kitorg duduk..

resort ni mmg puas ati laa.. bilik dia lawa.. ade astro.. hbo.. starmovie pon ade.. af je tade.. tp agak jauh ke dlm utan skit.. jauh dr pantai laa.. tp still best.. harge pon ok laa.. tak mahal sgt..

tghari skit.. dlm kol 1 ke 2 tah.. kitorg gi cari kedai utk mkn..

lunch @ mama's cafe

lepas mkn.. jln2 kat tepi pantai.. panas terik okei.. tp mat2 n minah2 saleh kat situ relek je bejemor tgh panas.. gilee btol.. tak jugak hitam2 derang tu.. aku yg kene sipi2 je matahari da burn dah..

cuci mate tgk mat saleh bejemor..

ika, m.e, nadia & angah


nampak org2 yg berjemor tu? kitorg lepak bawah pokok jek..

kitorg lepak2 je kat situ sampai laa ptg skit.. dlm kol 5 lebih kot.. agak2 da mendung skit.. baru laa stat snorkeling kat pantai situ je.. ade gak choral n ikan2 kt situ.. ade laa sejam gak kitorg snorkel kot.. da laa penat berenang renang.. pastu nak blk bilik agak jauh gak menapak.. sampai je bilik.. mandi2.. tros tetdo sampai kol 8 lebih.. pastu siap2.. dlm kol 9 baru kitorg kuar cari mkn.. aku br tau kat situ dlm kol 930 derang da tak amek order.. chef da penat.. penat sampai tak sanggup lg nak masak.. mule2 kitorg da duduk kat cafe yg kitorg mkn mase lunch tu.. tp tu laa.. derang da penat sgt.. seb bek laa ade kedai len yg still bukak..

dpt laa kitorg merase mkn ikan bakar 2 ekor.. harge agak murah laa.. sbb kitorg amek ikan 2 ekor yg agak besar utk harge rm80.. tp combo skali ngan mushroom sup + roti sekeping + nasik putih.. pastu campo2 ngan air.. sorg rm12 kot kalo tak salah aku.. abih mkn tros blk bilik.. dlm kol 12 aku da kong kot.. penat gilee.. zZzzZZzzZzZzZ


28/3/09


dlm kol 8am da bgn.. siap2.. n tunggu sumeorg utk besiap mengambil mase dlm sejam jugak.. gi bekpes dulu..

1st day bekpes..

posing be4 gi snorkeling..

aktvt utame kitorg arini ialah gi snorkeling.. agak sonok aaaa.. yg dulu aku pegi snorkeling.. sgt penat.. kalini tak penat sgt.. sbb pakai kaki itik.. laju je berenang..

atas boat nak gi jumpe ikang ikang..

gamba dicuri dr fb ani.. thanks ani..

malangnye.. gamba2 time snorkeling aku tade.. kat camera along.. dia ckp slalu laju je dia upload gamba.. tp ni da sminggu lebih tak dpt2 lg.. kalo laju dia canih.. kalo dia ckp slow tu tatau laa lame mane.. opss.. terlazer plak.. along.. nak gamba pliss..

blk snorkeling tu da tghari dah.. balik je bilik.. masing2 masak megi..

m.e & my chicken curry megi..

pastu da mkn2 tu.. sume menido sampai ke ptg.. ptg plak.. dlm kol 5 lebih ke 6 tah.. kitorg ber jungle tracking utk pegi to the other side of the pulau.. long beach.. pantai dia tak cantik sgt laa.. sbb pasir jek.. time kitorg pegi tu.. ombak kuat gak.. time ni ika n along je yg mandi.. kitorg yg lain da tak larat da.. lepak kat kedai mkn jekk..


nadia & m.e @ the kedai mkn..

ika & along nuunn jauh disana.. tak puas2 lg derang mandi..

pas tunggu si 2 eko tu abih mandi n mkn.. kitorg pon blk ke bilik.. meredah hutan yg gelap tu.. blk relek2 jap.. dlm kol 9 kuar blk.. sap ngan ami tak ikot.. sbb derang da penat.. aku plak lapa.. kitorg pon gi mkn kat kedai yg kitorg dinner smalam.. mkn nasik + tomyam.. tomyam kat situ serius punye sedap.. ishh tibe2 bekumpul plak air lior ni.. kitorg lepak mkn2 kat situ sambil men uno..

us eating while playing uno..

lepas da abih mkn.. dok relek2 lg.. layan men uno.. sampai kitorg kene halau baru laa gerak blk.. huhuhu org keje situ mmg da penat sgt sampai tros terang je ckp derang penat n nak tutup kedai.. soo kitorg pon gerak laa.. tp tak tros blk.. gi bejln2 kat tepi pantai dulu.. menikmati angin mlm.. pastu lepak sambil melayan along wat konsert kat situ.. huhuh thanks along sbb menghiborkan kami mlm tu walopon tak dpt ape2 bayaran..

aih.. tak larat da nak cite ni.. tade sape2 pakse aku soh cite pon.. tp aku nak cite utk kenangan aku.. heheh tp tak larat nak menaip dah.. tp da tk byk aktvt da.. nak blk dah.. ok.. kuatkan smangat utk habiskan cite..

pastu kitorg pon blk laa bilik.. tak abih lg.. sambung lg men uno.. kalini nadia da serender.. dia masok bilik.. aku ika ani along n angah masih betahan.. kitorg betarung men uno lg.. sampai laa kol 12 lebih kot.. aku pon serender.. blk tros tdo..


29/3/09


bgn nk dkt kol 9am.. cuci muke n gosok gigi je.. tros ready utk gi bekpes.. tunggu2 sume org siap pon da stengah jam kot.. bekpes kat sini mkn sedap2 gak..

nadia & m.e while waiting sumeorg utk besiap..

my food for bekpes.. now u see...

now u dont.. :D

after bekpes.. kitorg blk bilik masing2.. n start packing barang slow2.. cincai2 dlm kol 1145 la kot sume org setel.. time ni boat da ready tunggu kitorg dah.. janji kol 12 sbenanye..tp awal plak derang ni.. soo sampai2 jeti.. load barang dlm boat.. n off to go..

mase utk pulang..

all of us.. yg depan skali tu tatau org mane.. tibe2 menyelit plak..

sampai jeti.. sempat amek gamba ngan brader yg bwk kitorg snorkeling.. name dia kasman.. u can call him man.. dia ni garang.. asyik marah je kitorg time snorkeling tu.. marah sbb tak pakai goggle btol2 la.. marah sbb lambat naik boat laa.. pastu pakse aku gi cari shark jugak.. aku da ckp tanak.. dia soh gak pegi ngan dia.. eh nak cite psl amek gamba ngan man jek.. bkn cite psl man..

yg tgh2 baju, sluar, topi n spek gelap itulah man..

pastu kitorg bli laa souvenir utk member2 yg tak dpt pegi tu.. sian derang.. time ni driver yg jemput kitorg mase kat airport tu da tunggu.. soo kitorg pon tros load brg dlm van plak.. n gerak balik.. on de way tu.. sempat singgah kat kedai kopok lekor.. byk gak derang2 ni borong.. aku langsong tak bli pape.. seketol kopok pon tak bli.. malas nak membykkan barang.. huhu

kitorg sampai airport dlm kol 3 lebih.. flight kol 5pm.. soo lepak2 jap.. gi mkn kat kfc.. abih mkn tros check in.. then lepak2.. sume da lemau ni.. da nak dkt kol 5 ni.. tade ape2 announcement lg.. sayap kapal terbang pon aku tak nampak lg.. soo.. kitorg decide utk cari port yg best skit.. n main uno.. sbb da dpt rase flight akan delay lg.. huhh.. baru main bape round.. ade announcement bgtau flight kitorg delay sampai kol 830pm.. huuii.. da laa kitorg sampai sgt awal kat airport.. delay lg sampai mlm..

actually.. ni 2nd time aku kene canih.. dulu gi srawak pon delay sampai mlm.. tp the best part nye is.. if flight delay more than 3hours.. kitorg akan dpt e-voucher worth rm200.. aku gi pulau perhentian ni pon gune voucher mase srawak dulu.. so now.. dpt lg voucher free.. wuuhuuu.. next trip??? soo.. sape2 yg naik airasia tu.. agak2 kalo flight nak delay.. biar laa dia delay lebih 3jam.. kalo kurang.. korg tak dpt pape pon..

smentare tunggu tu.. kitorg meneruskan game uno.. then pegi mkn megi jap.. then sambung lg men uno.. tu je la yg mampu kitorg buat.. sampai laaa kene bratur utk naik flight..

skang ni kulit aku still gelap.. haih laa.. lamenye nak kembali cerah.. sape ade suggestion tmpt mane2 yg bole memutihkan kulit dgn cepat dan tidak memudaratkan?? uhuhuh

okei.. itu je cite trip kalinih.. gamba best2 byk kat camera along.. nnt kalo da dpt.. aku tambah je kat sini..

sekian..

p/s : tak saba nak tunggu trip bln 5 ni.. hihihi


** sumber gamba dr camera aku, nadia n ani.. so far..**