Lilypie Third Birthday tickers

c.o.r.r.e.c.t.i.o.n~y.e

Wednesday, March 18, 2009

ya amppunnn.. ni sume stat dr ko laa apet.. tak pasal2 derang nak congrats2 kat aku mcm aku nak tunang/kawen plak..

blom lg laa cik lels and cik shy.. ni plan lain ni.. meh aku bg hint skit.. so that org len pon tk salah paham.. plan aku ni memerlukan pasport.. heehhe apet mungkin da tau.. beberape org len juge mungkin da tau tp sile jgn hebah2kan lg.. sbb takot tak menjd.. malu jeekk nnt..

td aku gi kajang nk wat pasport.. punye laa ramai org.. aku sampai2 td.. no giliran pon da abih.. tepakse dtg blk sok.. adeeii kene bgn awal laa canih.. adeiii adeeiii

hmmm.. rasenye cam mcm2 jek aktvt aku wat last week.. tp aku malas nak hapdet jek.. meh nak cite skit2..

jumaat lepas.. kat opis aku ade aktvt fun @ work.. kalinih ade treasure hunt.. n aku plak tibe2 volunteer utk jd committee.. tugas aku agak best laa.. aku kene dok kat satu tmpt.. n tunggu je org dtg kat aku.. n derang kene tanye "are u the gate keeper?".. then br aku respon dgn bg 5 puzzles kat team tu.. utk derang solve kan.. lepas sume puzzle da siap.. aku akan bg ketas n ckp "here is your next clue".. waa best gile dpt bg clue tu.. rase mcm dlm amazing race plak.. huhuh

then sabtu plak.. aku gi matta fair.. huiii ramai gilee manusia.. tujuan utama aku gi sane sbb nak baya deposit utk pegi pulau perhentian next week.. agent tu bukak booth gak kat situ.. tade ape menarik sgt pon nak cite kat matta fair ni.. just bejln2 n amek sume ketas2 yg derang hulur.. lepas abih kat pwtc.. gerak pi jln ipoh plak.. umah makcik dia.. kebetulan family dia turun kl aritu.. soo derang pon dtg umah makcik dia.. soo lepak2 + mkn2 + borak2.. tu je laa.. sampai ptg.. then blk umah..

mlm tu plak.. tgh dok layan konsert af ni.. kiah ajak karok plak.. huhhu aku penat2 pon.. still nak pegi.. soo diskas2.. last2 dlm kol 11pm kitorg gerak dr sk.. sampai dlm 1130pm..

ahli karok : ain, yaya, azie, kiah, m,e

saje saje berposing

kitorg amek package 2jam stengah.. tak sedar diri btol.. aku da la bejln siang tu.. azie plak br blk dr ikea n ou.. kiah n ain sbenanye br je abih karok ngan maria.. pastu blk sk.. amek kitorg.. then sambung karok lg.. yaya je relek2 kot.. pastu awal2 sume nak nyanyi lagu jerit2.. sejam yg terakhir tu.. aku da stat nyanyi lagu slow.. tu pon da tak larat nak nyanyi.. sampai ke titisan tenage yg terakhir rasenye.. huhuh tobat pasni kalo penat tak gi karok dah.. sedar2 laa diri tu..

ahad rasenye tade watpe kot.. relek2 kat umah jek.. just gi jj equine bli barang2 mknan.. isnin plak.. gi opis lambat cam bese.. lunch bersame ika yg br stat keje kat cyber.. mlm tu plak.. aku gi mkn kat flaming bersame family si dia.. tibe2 aku rase tak puas plak mkn steambot tu.. rase cam nak mkn ketam lg laa.. be4 ni aku mmg tak layan ketam sgt.. sbb malas nak korek2.. tp aritu mcm layan plak mkn ketam.. jom jom gi flaming!!

smalam tade pape menarik berlaku.. aku menghabiskan mase kat opis dgn bermain game.. itu sahaje..

arini.. lepas blk dr kajang td.. singgah mkn kat padang, serdang.. pastu me and him blk ke umah masing2.. ye! kami tidak pergi keje.. malas.. sbenanye niat aku blk td tros nak tdo.. tp rase besalah plak sbb baru pas mkn.. da laa terase smakin gemok ni.. aiihh... dan niat aku nak update blog ni skit jek.. tibe2 tercerite sume mende plak.. soo cukop laa sampai disini saje.. aku mahu tdo plak..


13 comments:

  1. rase2 cam tau ko nk g mana ngan paspot tu..erm..tapi cam rase jela..hahah..

    ReplyDelete
  2. heheh.. aku pon rase ko tau aku nak gi mane.. tp syyyhhh... takot tak jd..

    ko plak cemane?? ikot tak?

    ReplyDelete
  3. ko nk melawat aku kat singapore ker?
    mari..mari...

    ReplyDelete
  4. hehe..rase cam nak menyemak ikot..tp this year takleh la..thn ni thn mencari duit,so kena bajet2.hehe

    ReplyDelete
  5. mane aku tau...
    aku tanye die..die senyum kate hanimun...
    aku kan "bisik" leh dgr satu odc...

    ReplyDelete
  6. dulu aku buat pasport kt kajang dtg lepas subuh maknanya jam 630 dh terpacak kt imergresen tu.hah...kalo x ko g shah alam la cepat sikit.aku buat 2nd pasport kt situ.cpt la jgak..skadar share

    ReplyDelete
  7. shy -> wahh.. bole dipertimbangkan.. hehe

    yasz -> wooo.. btol2.. nak kene kumpul duit gak.. supaye bole melancong lg..

    apet -> hehe.. practically hanimun ade tak? sbb pegi lebih dr 2 org..

    apih -> tu aa psl.. apsal ramai sgt org nak wat pasport ni?? kalo gi kol 9 tu kire lambat gak ke aa? seb bek aku da amek borang.. sok tros tunggu turn jek..

    ReplyDelete
  8. reen..rase if nk wat cepat g kat pusat bandar damansara punye imigresen..aritu aku renew kat situ..tp renew pakai mesin jer.hehe..so takyahler bratur manjang..g pagi, tghari dah siap..hehe..if wat pasport baru takleh la gune mesin..ehe.

    ReplyDelete
  9. yasz -> aiyoo.. jauhnye.. igt nak cari dkt2 jek.. heheh tape2.. tgk esok cemane.. kalo pack gak kat kajang.. aku gi shah alam or damansara aa.. thanks.. :D

    ReplyDelete
  10. nak gi buat umrah ke? Bulan 5 ek? haha

    ReplyDelete
  11. wah2..

    best nye nak berjalan2..

    kalo gi singapore,bukan..

    ermm..betul ke gi umrah..??

    if pegi,alhamdulillah..

    bukan cencalang org dapat pegi sana..

    p/s : tak payah bagi hint..cakap je lah..suspen tau kamu nih...haish..~

    ReplyDelete
  12. aku rasa ko nak buat pasport sbb ko nak kawin kat siam kot.... kE?!!!

    ReplyDelete
  13. aizat -> umrah?? bagus gak tu.. heheh tp bkn laa.. mungkin akan tiba juga masanya..

    lels -> haish.. malu laa nak cite.. mcm2 masalah tak setel lg ni..

    anon -> wuuu nak kawen kat siam kene wat paspot gak ke? nampaknye lambat lg laa aku kawen.. huhuh

    ReplyDelete