Lilypie Third Birthday tickers

a.l.h.a.m.d.u.l.i.l.l.a.h

Monday, March 30, 2009

alhamdulillahh...

kegembiraan pertame selesai smalam.. ini buktinye..

kami bersame minuman selamat dtg..

ni gamba mase kitorg baru je sampai pulau n check in.. cerite selanjutnye tunggu entry lain.. gamba byk tak dpt lg..

dan kegembiraan kedua selesai arini.. alhamdulillah bukan omongan kosong..

okei.. itu saje update.. selamat begumbira sume org..

t.r.i.p.l.e~j.o.y

Thursday, March 26, 2009

. . . kegembiraan pertame . . .

esok pg pukol 740am nak gi lcct dan kemudian terbang ke kota bharu dan kemudian menaiki van ke besut dan kemudian menaiki boat ke pulau perhentian kecik.. wuuuuhhhuuu..



. . . kegembiraan kedua . . .

td ade meeting or more like sambutan sempena kitorg abih bond 18bln kat kampeni xXx ni.. actually da delay 2 bln.. sbb kitorg nye bond abih on 23 Jan 09.. soo the gud news is.. insya Allah dpt bonus.. insya Allah.. semoga tiade ape2 halangan dan juge bukan omongan.. amiiinnn..



. . . kegembiraan ketiga . . .

lepas abih meeting sume td.. me n him pegi ke pejabat mas kat putrajaya.. dan kami telah membeli tiket utk pegi holiday.. tiket pon da dpt.. visa pon da approved.. dan kami akan pegi ke..........

:D

insya Allah jugak.. kalo tade ape2 aral melintang.. dpt laa kitorg gi men salji kat situ.. owh kami bukan pegi berhanimun berdua ye.. adik aku pon ikot juge.. dan adliana juge sudah menanti saye disana bersame tilamnye.. babe.. im coming!!! cpat listkan mende2 yg u nak pesan.. owh aro.. dpt laa aku bwk blk kangaroo utk ko nnt.. hehe

harini saye hepi.. alhamdulillah..

h.a.i.h.l.a~c.u.s.t.o.m.e.r~s.e.r.v.i.c.e

ni aku nak cite psl pengalaman aku dgn org2 yg bekerje kat bahagian perkhidmatan pelanggan.. seperti yg aku da cite kat previous2 entry.. yg psl nak wat passport n ic kan.. soo mule2 aku kene setelkan ic dulu.. pasal cip da rosak.. then takle nak continue ngan passport..

ari jumaat lepas.. aku pon gi la jpn kat putrajaya.. actually nak buat ic ni tade masalah sgt.. seb bek surat sokongan tu bole gune buku akaun yg ade alamat umah.. n buku akaun ade kat aku.. setel satu masalah.. jpn kat putra tu still ramai org.. tp kire tak la lame sgt nak tunggu turn tu.. ic siap dlm mase 2hari.. n seb bek sabtu ahad pon dikire.. so isnin da bole siap..

wiken aritu aku kene blk semban lg.. utk amek bukti kemasukan negare mesia tecinte ni utk buat paspot plak.. seb bek laa mak jumpe paspot lame ayah yg ade gambo aku.. meh sini tgk rupe bukti kemasukan aku dulu..

gamba kurang comel.. lighting ngan angle tak btol tu..

kisah pertame bermule..

isnin.. pg aku gi jpn lg skali.. utk collect ic aku yg da siap.. fuuuhh.. setel satu masalah.. pastu mule2 plan nak gi wat paspot kat sri rampai.. tp last2 tuka decision.. try gi kajang..

sesampai nye kami di situ.. aku naik dulu tingkat 3.. dia tlg gi photostatkn ic aku kat tingkat 1.. sampai2 kat situ.. aku tros queue utk amek no.. then sampai turn aku.. conversation nye begini..

m.e : utk lahir luar negare.. ade nak kene tunjuk bukti kemasukan ape2 tak?
org tu : bukti? tapayah kot.. (tak sure pastu tanye org seblah dia)
org sebelah : eh umo da lebih 18 kan? tapayah laa.. awak da ade ic pon.. nak buat ape bukti lg..
m.e : ooOo tade laa.. aritu kat sri rampai derang suruh bwk bukti2 plak.. tu yg saye pelik tu..
org tu : ok.. skang kene potostat surat beranak dulu.. then dtg blk..

kebetulan time ni dia baru sampai.. then kitorg turun blk tingkat 1 utk potostat surat beranak plak.. sambil tu aku dok kutuk2 laa jugak org kat sri rampai.. mengarut aa derang tu nak bukti2 plak.. org kat sini siap pelik2 je.. watpe nak bukti kan?? selesai potostat.. kami naik atas blk.. sampai je kat kaunter.. org lain plak jage kaunter.. conversation nye begini..

m.e : ok da potostat surat beranak
org lain plak : haa.. utk kes lahir di luar negare.. kamu perlu ade bukti kemasukan malaysia.. bla bla bla..
m.e : ??! eh.. baru je td saye tanye org kat seblah tu dia ckp tapayah sbb saye da lebih 18 n da ade ic
org lain plak : haa tak2.. kene ade bukti.. kite kalo tanye ngan org yg tgh sebok.. mmg mcm tu jawapan dia.. soo takle nak salahkan dia..
m.e : hmm tape.. saye ade bawak bukti..
org lain plak : haa skang awak pegi potostat page ni, page ni n page ni..
m.e : aiihh.. kat level ni tade tmpt potostat ke?
org lain plak : haa td tak tgk btol2 la tu.. kat blakang ni ade tmpt..

blakang laa sgt kan.. cari2 tak jumpe pon.. kene turun bawah gak.. tp tingkat 2 plak.. haiiihhh..

ok sampai situ je masalah.. lepas2 tu sume da bejln dgn lancar.. dan 2jam selepas tu.. aku da bejaye buat paspot.. hureeyy!!

kisah kedua..

hari slase kot.. aku call mas (malaysia airlines) yg kat putrajaya.. nak tanye detail2 psl nak redeem enrich point.. sbb aku nak redeem point bpk aku kan.. conversation kat tepon begini ye..

m.e : kalo saye nak redeem point kad bpk saye.. bole ke? ke kene dia yg redeemkn utk saye?
org ditalian : bole.. tade masalah.. u just kene tau name penuh, dob and alamat or ic number.. tp time nak collect tiket tu.. kalo tuan punye kad tak bole dtg.. u kene bwk authorization letter dr dia.. potostat ic n enrich card..
m.e : oo ok.. time kaseh..

hari rabu plak.. aku call mas lg.. just nak double confirm ngan mende2 nak kene bawak.. kot2 ade
tetinggal ape2 plak kan..

m.e : just nak confirm kan.. kalo saye nak pegi redeem.. just kene tau name penuh, tarikh lahir.. (x sempat abih ckp da kene gelak ngan org tu )
org tu : haha.. awak ckp ngan sape smalam?
m.e : mane la saye tau.. saye tak tanye name dia pon.. (xsempat ckp pape.. dia da potong ckp aku lg)
org tu : ok listen.. if u call putrajaya center.. this is what im gonna tell u.. if u want to redeem org lain punye point.. u kene ade authorization letter from card holder bgtau dia bg u gune point dia.. and thats all..
m.e : oooO ok.. mcm tu pulak.. soo tu je la kan.. rase nye tade pape lg laa kot..
org tu : ... ... ... (tros hang up)

hoiiii!!! suke2 ati je nak hang up ek.. spatutnye org2 yg jage call ni kene ckp "ade pape2 lg yg bole saye bantu?" kan kan kannn?? seb bek laa aku lupe nak tanye name dia.. kalo tak sure dgn rajinnye aku nak gi repot kat bos dia.. huhhh..

ok.. mende yg aku nak sampaikn dr kisah 1 n 2 ni ialah.. kenape bile tanye org ni.. jawapan lain dia bg.. tanye org tu plak.. jawapan lain yg dia bg.. padahal keje tmpt same.. jage bende yg same.. kenape info becanggah?? kenape nak bg alasan org tu bz sbb tu jawapan dia bole menyusahkan org lain? dgn ini saye berharap.. pihak2 tertentu dpt mengambil tindakan atas kesulitan yg telah saye alami.. dah.. malas nak cite panjang2..

owh.. satu lg nak tambah.. kenape dibuat kaunter sampai 18 ke 31 kaunter.. tp yg bukak hanye beberape ketul sahaje? amat jarang aku tgk kaunter2 yg sampai puluh2 tu sume full.. motif kaunter byk2 tu ape? tlg bg jawapan.. serius aku tade idea nih..

h.e.y~g.i.r.l.s

Tuesday, March 24, 2009

dear ani, ika, ami, nadia, sap, along & angah,

fligh kite jumaat ni adelah pukol 7.45am

utk sape2 yg nak tdo umah aku kamis mlm tu tade masalah laa.. utk along & angah.. kite jumpe kat lcct je laa ek?

fligh blk sini adelah pukol 5pm n sampai kat kl 5.55pm..

booking number korang( sile save kat mane2 ek)

nadia & ami = B6L3ED
sap = CN4WAE
ani & ika = FN1CCH
aku, along & angah = IPP8AG

sile komen utk segala pertanyaan..

sekian..

yg menjalankan tugas,
reendu..

d.u.g.a.a.n

Thursday, March 19, 2009

hoiii hoiii hoiii.. aku penat ni... aaaaaaaaa... tak larattt... aaaaaaaa

arini aku bgn kol 8am tau.. awal2 pg da smangat bgn.. siap2.. dlm kol 9 camtu.. gi amek dia then kitorg tros gerak gi kajang.. igtkn da cukop awal da dtg.. skali..

nun sayup2 je nampak pintu..

pintu masok pon aku tak nampak.. punye laa panjang org brator nak amek no.. pastu mcm tak gerak2 plak tu.. last2 aku call tanye adik aku.. dia buat kat sri rampai.. dia ckp senang buat kat situ.. soo aku pon decide nak gi sri rampai plak.. dr kajang.. kitorg lalu mrr2.. jam la plak..tp seb bek tak trok sgt.. pastu.. mengikut arahan adik aku.. lepas nz n carefour tu.. jln tros sampai nampak shell.. puas laa aku dok cari shell tak jumpe2.. da sampai ke hujung jln pon.. rupenye mobil laa oiii.. soo kitorg pon cari2.. mujur laa jumpe tmpt tu..

sampai2 jek.. berebut2 org dtg kat aku.. tanye nak amek gamba paspot ke tak.. aku plak da siap sume.. borang pon da isi.. just nak amek nombor n tunggu turn jek.. mule2 brator utk amek no.. skali org tu cek2.. dia ckp aku kene bwk bukti kemasukan ke mesia.. sbbnye aku lahir kat luar mesia.. haaaaiiihhh.. dia tanye.. dulu2 blk mesia gune pasport mak ke ayah? "mane la saye tau bang.. saye baby lg!".. pastu ditambah plak cip kad pengenalan aku rosak.. derang soh buat ic dulu.. ayayayayyaa aku da ade rase nak jerit da kat situ.. apsal laa nak mintak pasport mak ayah aku plak.. nak bukti kemasukan plak.. aku laa bukti nye.. aku ade kt mesia ni haa.. complicated okeeeiiiii... soo dgn amarahnyee.. aku tros blk..

sampai cyber.. gi lunch dulu kat padi.. then masok opis jap.. sempat laa cek emel.. delete2 mane2 yg tak patut.. then isi ontime.. borak2.. say hi ngan sume org.. aku call mak aku.. tanye psl pasport tu.. mak aku plak ckp.. pasport lame dia da ilang.. dia da wat report n yg ade skang pasport baru.. kalo camtu... bukti kemasukan aku da terhapus laa.. pastu mak aku ckp.. mebe dulu gune pasport ayah kot.. ayah plak ckp gune mak punye kot.. kottttt laa kan.. aaiiihh..

tak sampai sejam pon kat opis rasenye.. aku ngan dia kuar blk.. nak gi renew ic.. since cip da rosak n aku pon nak kene tukar alamat.. dr cyber.. kitorg gerak gi jabatan pendaftaran kat serdang.. sampai2 jek.. kami adelah begitu terkejut sekali kerane pintu jabatan itu tidak terbukak iaitu bermaksud jabatan tutup pade hari ini!!!! wtf!.. maaf.. byk2 hari.. kenape hari kamis ko nak tutup?kenape hari aku nak buat ni nak tutup plak? ok fine.. kami decide utk pegi kat putrajaya plak.. dgn rajin skali..

selingan jap.. eh kat putrajaya ade hot air baloon.. aku sgt teringin nak naik.. tp nak naik tinggi2 laa.. bole naik ke aa kat putra tu? bape rm? sape tau sile tlg jawab.. sekian terime kasih.. selingan da abih..

okei.. sesampai kami di putrajaya.. kaunter utk ambik no tak ramai org.. nice.. tgh2 bratur.. aku dok bace2 ade notice board kat situ.. 'utk pertukaran alamat.. sile bawak surat sokongan.. bil air/letrik bla bla bla'.. wtf lg!!! maaf.. kalo nak tuka cip je tade masalah.. tp nak tuka alamat tu kene bawak surat sokongan yg ade alamat umah tu.. cisssss.. mane laa nak tau kan.. seb bek kat putra tu tmpt dia cam tenang2 skit.. org tak besesak2.. soo tak laa rase nak marah sgt.. soo blk laa aku ngan hampe.. nak wat pasport tak dpt.. ic pon tak dpt gak..

on de way kuar dr jabatan tu.. mase dlm kete.. tibe2 org kete seblah mcm nak tanye something.. kitorg pon bukak laa tingkap.. rupenye uncle tu nak cari aras 2, block e, pusat pentadbiran.. uncle tu mcm tedesak mintak tlg kitorg bwk kan tunjuk jln.. dia ckp da lame dia pusing2 cari.. sian laa plak.. soo kitorg soh laa dia follow blakang.. yg aku nak emo nye.. setau aku.. dulu gune parcel a, parcel d.. pastu td time aku lalu.. da tuka kompleks b, kompleks c.. yg aku nak bising ni.. da tau name tmpt tu.. takesah laa parcel ke kompleks ke.. yg dlm surat uncle tu tunjuk.. apsal gi tulih block?? mmg laa org yg tak reti jln tak jumpe jln yg benar.. tawaf 48 kali bulatan besar tu pon belom tentu jumpe block e.. tp kan.. ermm.. ke block e tu kat tmpt len? same ke tak ngan kompleks? same la kot kan?? harap2 uncle tu tak sesat plak.. owh.. uncle tu adelah indian.. ni laa masyarakat majmuk namenye.. huhuhu saling bantu membantu.. proud to be malaysian.. cewah2.. tp nak wat pasport pon tak lepas.. renew ic pon tak lepas.. camno ni jang??? diskriminasi terhadap org lahir di luar mesia ke?

lepas je bg direction kat uncle tu.. kami pon pulang.. aku terase sgt exhausted.. lemah gile.. sampai2 umah.. aku cari2 laa surat sokongan utk tukar alamat tu.. seb bek bole gune buku akaun.. n buku pon ade kat aku.. tp da kol 3 da.. pastu kami pon kepenatan.. sambung esok je laa misi aku ni.. esok nak kene gi kl plak.. dia ade appointment kat klinik kat kl.. soo mebe gi setelkn ic dulu awal2 pg.. then tros gi kl..

arini ape yg aku dpt? dr seri kembangan ke kajang ke sri rampai ke cyber ke serdang ke putrajaya ke seri kembangan.. hasilnye ialah.. aku dpt menghabiskan minyak kete!!! dan bejln2.. sambil merungut2.. owhh aku penat..

aku baru dpt info dr cik lisa yg berada di opis skang ni.. blog da kene block kat opis kami.. yeehaaa.. smakin mengurangkan minat aku utk pegi opis.. mungkin minat org lain juge.. cukuplah sampai disini.. mate aku da nak terpejam ni..

(- . -) zzzZZZZzzzzz...

c.o.r.r.e.c.t.i.o.n~y.e

Wednesday, March 18, 2009

ya amppunnn.. ni sume stat dr ko laa apet.. tak pasal2 derang nak congrats2 kat aku mcm aku nak tunang/kawen plak..

blom lg laa cik lels and cik shy.. ni plan lain ni.. meh aku bg hint skit.. so that org len pon tk salah paham.. plan aku ni memerlukan pasport.. heehhe apet mungkin da tau.. beberape org len juge mungkin da tau tp sile jgn hebah2kan lg.. sbb takot tak menjd.. malu jeekk nnt..

td aku gi kajang nk wat pasport.. punye laa ramai org.. aku sampai2 td.. no giliran pon da abih.. tepakse dtg blk sok.. adeeii kene bgn awal laa canih.. adeiii adeeiii

hmmm.. rasenye cam mcm2 jek aktvt aku wat last week.. tp aku malas nak hapdet jek.. meh nak cite skit2..

jumaat lepas.. kat opis aku ade aktvt fun @ work.. kalinih ade treasure hunt.. n aku plak tibe2 volunteer utk jd committee.. tugas aku agak best laa.. aku kene dok kat satu tmpt.. n tunggu je org dtg kat aku.. n derang kene tanye "are u the gate keeper?".. then br aku respon dgn bg 5 puzzles kat team tu.. utk derang solve kan.. lepas sume puzzle da siap.. aku akan bg ketas n ckp "here is your next clue".. waa best gile dpt bg clue tu.. rase mcm dlm amazing race plak.. huhuh

then sabtu plak.. aku gi matta fair.. huiii ramai gilee manusia.. tujuan utama aku gi sane sbb nak baya deposit utk pegi pulau perhentian next week.. agent tu bukak booth gak kat situ.. tade ape menarik sgt pon nak cite kat matta fair ni.. just bejln2 n amek sume ketas2 yg derang hulur.. lepas abih kat pwtc.. gerak pi jln ipoh plak.. umah makcik dia.. kebetulan family dia turun kl aritu.. soo derang pon dtg umah makcik dia.. soo lepak2 + mkn2 + borak2.. tu je laa.. sampai ptg.. then blk umah..

mlm tu plak.. tgh dok layan konsert af ni.. kiah ajak karok plak.. huhhu aku penat2 pon.. still nak pegi.. soo diskas2.. last2 dlm kol 11pm kitorg gerak dr sk.. sampai dlm 1130pm..

ahli karok : ain, yaya, azie, kiah, m,e

saje saje berposing

kitorg amek package 2jam stengah.. tak sedar diri btol.. aku da la bejln siang tu.. azie plak br blk dr ikea n ou.. kiah n ain sbenanye br je abih karok ngan maria.. pastu blk sk.. amek kitorg.. then sambung karok lg.. yaya je relek2 kot.. pastu awal2 sume nak nyanyi lagu jerit2.. sejam yg terakhir tu.. aku da stat nyanyi lagu slow.. tu pon da tak larat nak nyanyi.. sampai ke titisan tenage yg terakhir rasenye.. huhuh tobat pasni kalo penat tak gi karok dah.. sedar2 laa diri tu..

ahad rasenye tade watpe kot.. relek2 kat umah jek.. just gi jj equine bli barang2 mknan.. isnin plak.. gi opis lambat cam bese.. lunch bersame ika yg br stat keje kat cyber.. mlm tu plak.. aku gi mkn kat flaming bersame family si dia.. tibe2 aku rase tak puas plak mkn steambot tu.. rase cam nak mkn ketam lg laa.. be4 ni aku mmg tak layan ketam sgt.. sbb malas nak korek2.. tp aritu mcm layan plak mkn ketam.. jom jom gi flaming!!

smalam tade pape menarik berlaku.. aku menghabiskan mase kat opis dgn bermain game.. itu sahaje..

arini.. lepas blk dr kajang td.. singgah mkn kat padang, serdang.. pastu me and him blk ke umah masing2.. ye! kami tidak pergi keje.. malas.. sbenanye niat aku blk td tros nak tdo.. tp rase besalah plak sbb baru pas mkn.. da laa terase smakin gemok ni.. aiihh... dan niat aku nak update blog ni skit jek.. tibe2 tercerite sume mende plak.. soo cukop laa sampai disini saje.. aku mahu tdo plak..


b.e.r.d.o.a.l.a.h!

Monday, March 16, 2009

h.e's~b.a.c.k

Thursday, March 12, 2009

ilan is back!!!

ehehe.. ilan pon da kurus mcm jeyzee.. awal2 nampak ilan je.. tros snap gamba dia.. takot lupe mcm jumpe jeyzee lg.. heheh hepi to see u again ilan.. tp dpt jumpe kejap je.. dia da tak keje sini lg.. lepas ni tatau laa time bile je dpt jumpe.. mebe time majlis2 kenduri opismate kot.. hhehe..

ni nak mengeluh psl satu mende.. kat opis da takle bukak blogger.com.. adoiii... blog bole bukak.. tp takle nak komen2 plak.. adoiii lg.. gilerr bosan.. pasni kalo derang block blog.. komfem lg aku malas nak gi opis.. ngadap pc tatau nak watpe.. smalam bosan2 aku men satu gem ni.. arini aku da abihkn game tu.. terbukti kebosanan aku.. pastu aku start plak men gem lain.. konsepnye lebih kuang jek.. cari mende tesembunyi.. hhuhuhu..

pastu nak cite ape lg ek...

owh.. nak wish congrats kepade cik lisa n cik shy kerana bakal menjadi tunangan org pade wiken ni.. lisa nye ari sabtu kat klantan.. shy plak ari ahad kat kuantan.. eh dkt2 plak name..

tu je laa update.. nak men gem plak.. huhu

l.e.m.a.u & l.e.m.a.h

Tuesday, March 10, 2009

arini aku rase agak lemau.. bgn agak awal dr biase.. then kuar.. tp singgah upm dulu sbb nak setelkan hal dia skit.. soo last2 masok opis time lunch hour gak.. pastu lunch kat pantry jek.. then bosan2.. aku pon melayan laa muvi..

tp tak sampai separuh pon.. aku da layan tdo plak.. agak lame aa aku menido.. tido yg sgt nyenyak sampai mimpi2 lg.. ditambah pule opis yg sgt sejuk.. aku tesedar pon sbb dia call ajak blk dah.. tekejot gak aa bunyi tepon tu.. tros aku rase cam blur2.. otak cam tak brape nak ok jek ni.. sampai umah pon aku rase lemau2 lg..

pastu aku naik atas.. tak tuka baju pon lg.. on laptop n tarik laptop kat atas tilam.. skang tgh tebaring sambil update blog.. aihh.. terase mcm nak tdo lg ni.. tp kang tgh mlm tak dpt nak tdo plak kan..

to gadis2 yg nak gi becuti pulau perhentian ujung bulan ni.. jgn lupe apply cuti kalian yekk.. n dont forget to transfer rm100 utk booking fees.. utk snorkeling trip tu.. anda di suggest utk bli snorkel sendiri.. baru btol2 puas ati.. kalo pakai derang punye snorkel.. asyik masok air jek.. tak sempat nak enjoy da kene timbul utk buang air tu.. n utk sape yg takot itam lepas tu.. jgn lupe bli sun block.. heheh

wuuuuu tak saba nyee.. seb bek laa nek kapal terbang.. kalo nek kete.. tak larat gak aaa..

n.e.x.t~v.i.c.t.i.m

Sunday, March 8, 2009

on de way blk semban tghari td ujan jek.. kalo tak lebat pon.. mesti rintik2.. ish ishh.. mujor tak banjir kat senawang ni..

arini aku bawak balik binatang perliharaan baru aku.. baru bawak blk kejap je.. da 2 org jd mangse pet aku ni... aku tgh melepek atas katil ni.. so position mcm tak best utk menaip panjang2.. aku pon malas nak cite panjang2.. jd aku tunjuk je laa gamba mangse2 pet aku ni..

mangse pertame : amirin

skali telan mcm da bole tros sampai ekor jek.. huhu

bole tdo plak dia nih..



mangsa kedua : spiderman

cube bergelut utk menyelamatkan diri..

tetapi tidak bejaye.. tgk la muke bangge si ular itu..

aritu aku bli ular ni harge 15hengget.. tp arini harge da jd 9.90 jekk.. tros aku pesan lg 2 kat si dia yg kebetulan gi ikea lg.. huhuh satu kakak aku nak.. utk bg amirin main bile besar nnt.. satu lg aku nak letak kat umah ni.. supaye adik2 aku tak mintak yg aku punye.. heheh

ok tu je cite.. aku nak layan raje lawak kat utube plak.. aritu tak sempat tgk yg minggu be4 final.. final pn tak tgk lg..

sape yg undi "saye mitok maaf" tu??? huhh!!!

l.g~l.g~p.o.n.t.e.n.g

Friday, March 6, 2009

hari aku bgn awal.. dpt 1st msg dlm kol 730am kot.. msg bebunyi "oit2.. pagar umah jatuh.. blablabla.. " aku cam imagine.. pagar besi yg jatuh.. pastu aku pon tros laa bgn n tinjau dr tingkap bilik.. mau lihat?? mari mari..



huuiii.. ini bkn klasifikasi jatuh lg nih.. ni roboh namenye.. huuhhu hosmet aku.. iaitu Y bkn name sbenanye telah mengerjekan tembok tu.. aku pon tatau kesah sbenanye.. sipi gak tembok tu nak hempap kete aku.. tp da elok2 tak kene hempap.. time nak kuar.. aku plak yg telanggar.. cissss... becalar skit kete aku.. cisss ciss.. anyway.. tade efek pape pon kat aku.. sbb bkn umah aku pon.. n di sudut yg positive plak.. senang aku nak masok paking pas ni.. huhuhu

okeh.. abih cite pagar.. cite ponteng lg.. seperti aku bgtau kat previous entry.. arini aku ponteng lg.. kalinih bgn awal.. kol 8 lebih da gerak.. 1st destination.. gi skin klinik kat jln imbi.. kitorg sampai dlm kol 9 lebih.. igtkan da cukop awal.. masok2 klinik tu.. agak ramai laa org.. pastu bile amek no.. da no 39.. mak aihh.. derang soh dtg blk dlm kol 1.. soo kitorg pon pusing2 utk cari tmpt bekpes jap.. then gi jln2 kat sg wang.. aku mencari psl lg dgn bli baju n barang2 remeh.. seb bek murah2 jek.. motif lain gi sg wang ni is teman member dia cari toys.. tatau laa nak panggil pemainan ke toys ke.. blasah je laa.. kalo tak salah name dia gundam kot.. igtkan murah2 jek.. skali dia bli yg kotak besar tu je da rm600++.. mak aihh.. bkn bli satu je plak tu.. ade lg 3 kotak kecik kot dia bli.. abih sribu lebih just utk patung gundam tu.. aiiihh gundah gulana plak aku..

abih je cari barang2.. da kol 1 gak aa.. kitorg pon gerak gi klinik tu blk.. igtkan tak lame nak kene tunggu.. skali sampai kol 4 lebih kot baru turn dia.. tunggu berjam jam.. skali dia masok.. tak sampai 5minit je.. pastu amek ubat.. then setel.. aaaiihh.. pastu kitorg meneruskan perjlnan ke pertama complex plak.. kawan dia nak cari jam plak.. soo jln2 kat situ.. setel bli barang.. mule2 ade hati nak gi pavilion.. tp pk2 blk.. cukop2 laa tu.. aku pon tak larat da.. on de way blk pon sampai tetdo dlm kete.. huhuhu sakann aaihh..

oraitt.. thats all.. nak mandi plak.. japgi mebe nak gi tgk org men futsal.. aku tgk je org besukan.. aku plak dok tepi sambil kunyah2 n gosip.. huhuh

huii.. tak saba nak blk jumpe amirin.. im coming home bebehh!!!



latest pic of amirin..

esok da nk blk.. tp pakse gak kakak aku anta gambo.. huhu tak saba

p.o.n.t.e.n.g~l.g

Thursday, March 5, 2009

arini kan.. aku kan.. tak pegi keje kan.. :D aku kuar umah dlm kol 2 lebih kot.. then gi upm jap.. si dia nak baya yuran plak.. lame gileerrr okei.. sampai kol 3 kot kat upm tu.. then pas da setel.. tros laa kitorg gerak gi ikea.. meneman member dia cari barang2.. aku sbenanye tade plan pon nak bli pape.. tp bese laa.. tade pasal.. cari pasal.. ade je mende2 kecik yg nak dibeli.. huuhu


sampai kol 630pm gak laa kat ikea tu.. then tak blk lg.. gi plak sunway pyramid.. niat di hati nak beshoping.. tp sbb time tu perot tgh rase tak best.. soo tade mud sgt nak tgk2 baju.. dpt bli belt je seketul..

pastu tade ape nak cite sgt pon.. esok pn mcm tak gi keje gak ni.. nak gi time square n sg wang plak kot.. huhuuh sile jgn jeles yee org2 lain yg perlu pegi opis dan ade keje.. kami org2 yg kadang2 pegi opis dan tade keje mmg canih.. ni laa aktvt nye.. lg befaedah rasenye gi jln2.. at least dpt eksesais skit kan.. hohooh

orait2.. malas nak cite panjang2.. aku tgh belengas ni.. badan melekit2.. tak mandi lg.. excited nak tunjuk salah satu barang yg aku bli kat ikea..



tadaaaaa..


t.r.i.p~k.e.d.a.h & p.e.n.a.n.g

Wednesday, March 4, 2009

haluuuu.. excited gak nak cite psl wiken aritu.. walopon encek lyter da cite.. tp tape.. ni version aku plak..

kitorg gerak dr sk ari jumaat mlm around 8.30pm lebih aaa.. cincai2.. sampai kedah kol 3am.. gi homestay yg che mun da bookkn utk kitorg.. then esok nye.. 1st aktvt kitorg is pegi wedding che mun.. mmg tu laa tujuan utame ke kedah pon.. soo kitorg besiap dlm kol 11 lebih.. kol 12 camtu da gerak aa.. agak awal kitorg sampai.. time tu pon che mun tade.. gi mekap.. soo lepak2 kat umah dia sampai laa nak dkt kol 3 kot.. punye laa lame..

aksi2 bersame che mun kat dlm umah..

aksi2 kat luar umah..

then.. blk dr kenduri che mun.. kitorg lepak2 kat homestay jap.. siap2 utk aktvt seterusnye.. iaitu pegi penang.. seblom gerak tu.. ade satu kejadian priceless berlaku.. kete kitorg da standby nak gerak ni.. tgk org len tak masok2 kete lg.. pelik laa kan.. derang2 ni tunggu ape lg.. rupe2nyeeee...

brani ko nak sengeh2 lg ye ajis.. sbb ko laa kite lambat gerak tau..

ajis dgn macho nye telah meninggalkan kunci kete dia dlm bag camera kot.. dan bag camera tu disimpan kat bonet kete.. dan pintu tekunci.. seb bek laa ade apet yg bejaye mengorek2 kete tu gune dawai.. dpt gak bukak.. time kaseh apet..

then.. tanpe buang mase.. tros kitorg begerak ke penang.. kalinih dpt laa merase nek feri.. wuuuu best2..

wlpon ujan.. still bediri kat depan feri.. 1st time laa katekan..

1st destination.. mesti laa padang kota.. sumeorg da lapa gile ni.. eh tatau la sume ke tak.. tp aku mmg da lapa gilee.. tak saba2 nak mkn pasemboq.. kalinih mkn kat kedai yg kuah dia sedap skit.. harge dia pon sedap gak.. aku amek2 pasemboq tu.. skit je pon.. tp bile dia da potong2.. tambah sayo2.. jd betimbun plak.. pastu kene RM30 utk 2 org mkn.. mahal okeii!!!


pastu.. kitorg gerak gi gurney drive plak.. aktvt utame ialah gi toilet kat shoping complex situ.. hohoh eh tak2.. kitorg just lepak2 je depan shoping complex tu.. amek2 gamba.. posing2 skit.. pastu da agak bosan.. ade laa yg menyuarakan utk gi tmpt yg bole bli2 barang..

ni je aktvt kat gurney drive pon.. berdiri dan becakap..

soo.. kitorg gerak gi batu feringgi plak..

atas : m.e & him kat depan kapal besar..
bawah : m.e & reha kat kedai2 handbag..

walopon da penat.. tp jauh gak aku bejln.. tgk2 barang.. aku just bli slipa jek.. tu pon saje2.. tekilan gak sbb tak shopping baju kat sini.. ade laa beberape helai da bekenan.. tp aku just lalu jek.. haiihh.. da laa murah2..

lepas sumeorg pon da tak larat bejln.. kitorg pon gerak laa blk.. tp sempat singgah moonlight cafe.. minom2 jap.. cafe ni btol2 depan pantai.. best gak.. layan bunyi ombak.. men kejar2 ketam..


pastu.. tros blk ke homestay blk.. kepenatan.. ZZzzzZZZzz

esok nye.. dlm kol 10am da kene kejut.. siap2.. kitorg ade jemputan utk lunch kat umah aizat iaitu umah mertua ana juge.. before blk tu.. smentare tunggu driver sampai.. ape lg kan.. posing2 laa kat banglo kitorg duduk tu.. mmg lawa laa tmpt tu..

kat dalam banglo..

kat luar..

then gi mkn laksa kat umah aizat.. sedap sedap sedap.. heheh


pastu singgah plak kat umah kezen dia.. lepak2 minom teh ais jap..


pastu tros gerak blk..

ahli2 myvi putih.. aro, farih, m.e & him

time ni kitorg da bepecah ngan kete lg satu.. tp kitorg bersatu blk mase kat perhentian tapah.. kat situ lepak2 mkn jap.. tibe2 kuar idea utk gi mandi kolam air panas kat sungkai.. time tu pon awal lg.. soo on je laa kan.. dpt laa kitorg berendam slame sejam.. elok2 pas abih mandi je.. ujan lebat pon turun..


tu laa last aktvt aku wiken aritu.. pastu tros laa kami blk ke umah masing2.. agak penat aaa.. aku plak asyik ngantok je.. susah plak nak lelap mase kat homestay tu..

okei.. itu saje critenye.. skang ni tak saba plak aku nak tunggu wiken ni.. nk blk kg.. jumpe baby.. wuhuuu..

p/s : dikesempatan ini.. nak wish "HEPI BESDAY WAN NORDIANA a.k.a NORDY"


*sumber gamba dr camera reha, maria n lyter.. bile nak dpt gamba dr ajis ni??