Lilypie Third Birthday tickers

s.t.a.d.i~w.e.h

Tuesday, February 17, 2009

dlm beberape hari je aku da nak jd makcik.. wuuuuu excited.. aku tanak baby tu panggil aku mak ngah aaa.. nak soh dia panggil aku mummy reen.. ok tak? ke over? hohh pedulik aa.. hehhe dulu.. mase zaman skola rendah.. 2nd cousin aku nye anak kan.. kire dia kene panggil aku mak ngah laa jugak.. tp sbb dia pelat kecik2 dulu.. dia sebut 'maknyah'.. aihh tak rela tau.. seb bek laa tak melekat sampai ke besar ni...

this week aku kene stadi aa.. sbb sabtu ni aku ade exam ptd.. hadeeii.. aku risau gak.. sbb pengetahuan am aku mmg sgt amat lemah.. politik2 sume mmg aku jarang amek tau.. name menteri2 pon susah nak igt.. adehh cemane la ni.. pastu da lame tak asah otak utk jawab soklan2 matematik.. sure slow je otak nak bepk nnt.. hmmmmm

lg satu tekanan.. sbb org len yg terlalu berharap utk aku pass exam ni.. adeii.. aku rase.. kalo laa aku tak pass.. aku tak laa kecewa sgt.. tp org yg berharap tu lg kecewa.. tu yg aku tak sanggup tu.. smalam aku call member aku yg da keje ptd.. dia pesan kat aku... "jgn terlalu berharap.. slalunye tu yg tak dpt.. just relek n cool je.." wuuu.. mmg pon.. aku tanak berharap sgt.. sbb kalo tak pass.. komfem aku down nnt.. soo.. time aku isi borang awal2 dulu pon da niat dah.. just go with the flow.. tamo over2 konfiden or excited or put high hope sgt.. sbb yg dtg exam ni bejuta2 org.. aihhh...

smalam dgn smangatnye aku gi mph kat alamanda sensorg.. cari buku malaysia kita.. ramai org suggest soh bace buku tu.. mahal laa jugak.. tp tape laa.. effort kene ade ek... dr aku masok opis lunch hour td.. sampai laa skang.. aku baru bace sampai page 4.. hohohohoh tu pon da nguap.. lalu aku menghapdet ini blog.. da laa bace zaman paleolitik, mesolitik, neolitik sume tu.. addoiii...

utk pengetahuan saudara dan saudari sekalian..

subjek sejarah adelah subjek yg saye paling benci mase zaman skola dulu.. saye malas nak buat nota.. tulisan dlm buku nota sejarah adelah paling burok.. slalu tiru je member.. tak pon tiru sebijik2 dr buku2 rujukan.. saye slalu kene cubit ngan cikgu sejarah dan juge penah bekejaran di dlm kelas sbb cikgu tu nak cubit dan aku lari.. nyiahahaha.. pelik laa aku.. mcm mane ade org yg bole menjadikan subjek sejarah sbg subjek kegemaran dia.. hishh..

mesti dia bole jawab exam ptd dgn cemerlang kan?

17 comments:

  1. same la kite.. cikgu sejarah aku da la tak ensem. betambah2 benci aku kt subjek sejarah.. hahaa

    ReplyDelete
  2. kemain study..aku tiru ko la reen sbtu ni???hahahahaha

    ReplyDelete
  3. kiah -> hohoh cikgu aku tu pompuan.. soo komfem tak ensem..

    apih -> haa ko pon exam kan?? kat mane aa? aku kat bangi.. venue same tak? bole konvoi nnt.. ehehe

    ReplyDelete
  4. asal spa x pggl2 aku hah??? geram toll...aku membuat andaian kerana aku x byr ptptn..haih

    ReplyDelete
  5. reen..bangi kat ner??

    aku bangi gak..

    g same ar..

    boley tiru ko nanti..huhu~

    ReplyDelete
  6. aku dulu cikgu ensem gile.aku slalu dpt A1 tau.pastu mase form 5 cikgu aku pindah skolah, diganti dgn cikgu paling buruk kat skul tu. exam first form 5, tak silap aku dpt 46% je.

    reen, baik ko gtau dorg ni, yg ko study 5minit, ko rehat 15minit. hahaha.mcm aku gak.

    ReplyDelete
  7. asrul -> ko isi borang da lame ke baru lg? ye ke ade efek ngan ptptn? tape laa.. anggap je laa andaian ko btol.. hehe

    lels -> kat institut perguruan islam, sg merab.. same tak?? yeayy leh gi same2.. leh tiru ko gak..

    pest -> wahh.. aku rase tak penah sejarah aku dpt A.. kalo dpt B pon aku da cukop bangge dah.. heheh

    wahai sumeorg.. serius aku takle nak concentrate bace buku ni.. bace 5min.. pastu sebok gi wat mende len.. cthnye: mereply komen di blog.. hehe

    ReplyDelete
  8. ni rajin stdy sebab xley kaco bf tgh stdy ke?? so,bosan2,kne r stdy gak kn?? hehe

    ReplyDelete
  9. lyter -> boifren??? wahh aku ade boifren ke?? wuuu bestnye2.. bole laa aku mintak boifren aku blanje mcm2..

    ReplyDelete
  10. ala senang jerk tuh..ko jgn la baca jerk mmg la bosan..baca sekali imbas jerk satu round then ko try la wat soklan,xtau baru rujuk..
    history is easy okey!!wakakkaka..

    ReplyDelete
  11. wah reen..ko pon amek ke ptd tu...haha gudlak..aku pon penah amek ex ptd...aku lepas sampai second stage..hish yg assesment tu...tak larat sgt

    ReplyDelete
  12. nasihat dr aku... xyah bace buku malaysia kite.. ko gi lepak kedai mamak.. ko belanje mat shuk kopi secawan.. pastu die akan cerite kat ko pasal malaysia dr zaman dulu kala.. kompem fakta die betol..

    ReplyDelete
  13. agho -> history is easy?? what the fish!! owhh ko laa yg tergolong dlm kaum fav subjek = sejarah..

    ami -> wuu ami.. bile ko gi nye?? tak tau pon.. hohoh aku rimas ni nak kene stadi2 plak..

    ajis -> alaa.. apsal ko tak ckp awal2.. aku da bli buku tau.. gi alamanda sorg2 smate2 nak bli buku tauuu..

    ReplyDelete
  14. aku suke sejarah..

    hehe

    tpi aku cm malas gile nk study utk exm ni..cetss!!

    gud luck k!

    ReplyDelete
  15. nampak gaya nye..

    'acara menembak' aku ngan ko laen r reen..tapi aku kat bangi gak..tempatnye laen..

    adehh..

    musnah impian aku utk tiru ko..

    ni yg malas ni nak berusaha bersungguh2...

    haiisshhh...~

    ReplyDelete
  16. seroja -> ko pon exam gak? heheh gud luck gak kat ko.. hehehe

    lels -> alaa.. tak same tmpt ek.. baru igt nak gi besame2..

    ReplyDelete
  17. suara ko dalam fon laen sehh...

    huhu..

    good luck lah,yek..!!

    hehe~

    ReplyDelete