Lilypie Third Birthday tickers

a~n.i.g.h.t~t.o~m.l.a.k.e

Thursday, February 12, 2009

marilah update.. marilah becerite..


cerite tentang ape??

tentang aku tak pegi keje lg??

ye.. 2 kali aku cuti on thursday.. in a row.. tatau laa apsal... hari kamis je tibe2 sgt malas utk pegi keje.. lgpon ptg ni aku ade appointment dentist.. soo ade alasan kukuh skit..

timing tdo aku da tak btol ni.. ala2 keje shift plak.. kol 3am or 4am baru bole tdo.. bgn mesti laaa ermm tayah cite la kan.. since pindah opis ni.. tak penah lg aku dtg pg.. duduk sejam pon da cukop bosan dah.. inikan plak nak dok dr pg.. ishh.. tp aku nak btol kan timing tdo ni.. burok benor rasenye pompuan bgn lambat.. hadeii.. pastu cemane? walopon kat seblah umah aku ni ade renovation.. komfem laa bising gile bile derang stat bekeje.. tp aku layan tdo lg tuhh.. ishh

aku nak buat azam laa.. bkn azam taun baru.. azam stat dr minggu baru iaitu minggu depan.. aku berazam nak bgn awal... bkn dtg keje on time pon.. tp at least bole bgn awal laa.. huiii btol ke ni?? kang tak menjd sure kene gelak je ngan sape2 yg bace blog ni.. hohohoh.. tape laa.. aku akan berusehe laa nnt.. sile jgn gelak kalo aku bgn lambat nnt.. sebaliknye.. berilah sokongan moral okei.. time kaseh..

haaah!! tibe2 rase nak cite psl satu kejadian ni..

Date : 9 Januari 2007..
Location : Senawang, Negeri Sembilan..


meh aku cite ape yg berlaku kat gamba ni..

ptg tu bpk aku baru blk dr melake.. sbb dia ade keje kat sane.. dia pegi bawak kete dia.. then lepas dia abih meeting.. kunci kete dia tibe2 ilang.. soo dia tumpang member2 dia n soh drop dia kat senawang.. seb bek laa on de way kan..

then mlm tu.. lepas magrib.. dia ajak kitorg gi mlake.. gi amek kete.. seb bek ade kunci spare kan.. soo, aku pon tak igt apsal aku rajin nak ikot.. gerak laa kitorg (aku, ayah, mak, ifa n iqal) naik naza ria.. kakak aku plak malas nak ikot.. sbb dia ade keje kot.. dia tinggai umah.. then naza plak tade minyak.. kami pon stop laa kat petronas on de way tu utk isi minyak.. bpk aku bg duit.. mak aku kuar isi.. dengan relek nye mak aku terrrrisi diesel.. da 30inggit kot.. seb bek laa org keje situ nampak.. bpk aku tros laa bising2.. hahahha sbb utk isi diesel tu.. ade penutup besi kat tmpt isi minyak tu.. mak aku plak igt mmg style kat situ ade penutup plak.. dia pon angkat penutup dan isi minyak seperti bese..

org keje situ.. bangla kot.. ckp kat bpk aku.. "abg.. jangan marah kakak.. tersilap ajaaa".. bapak aku mmg bengang laa kan.. da laa kunci terilang.. terisi diesel plak.. then.. tepakse laa kitorg tolak naza tu ke tepi.. mule2 nak sedut je diesel tu.. tp takle plak.. last2 kene tunggu esok bawak gi bengkel jek.. then call laa kakak aku.. soh dtg situ..

gamba kat atas tu adelah aksi mase tunggu kakak aku sampai.. mak ngan ayah bediri jauh2.. hahahha aku plak dok gelak sorg2 kat tepi.. klaka tgk bapak aku marah.. hahaha yg kakak aku plak lame gile nak sampai.. tade kunci pagar la ape laa..

last2.. aku, ayah, mak, ifa, iqal n tambah lg sorg plak.. kakak aku.. kitorg ber-6 ni naik laa kelise je pegi mlake.. da laa aku yg kene drive plak tu.. tak pasal2 satu umah kene pegi mlake sbb bpk aku yg terilangkan kunci kete..

skang ni salah sape?

ayah yg terrr hilangkan kunci ke?
atau

mak yg terrr isi diesel ke?


yg penting.. aku tukang gelak jek.. hahaha

14 comments:

  1. salah ko sbb bgn lmbt hahahaha...

    ReplyDelete
  2. salah sangka.. teruk betol si sangka tu..

    ReplyDelete
  3. bgn awl pkol 7..elok sgt utk kulit..apa kata ko g jog sikit br awet muda dan bdn sihat

    ReplyDelete
  4. aro -> ciss.. aku tidak besalah.. salahkan org lain yg bgn lg laaammbbaatt tu.. hehe

    ajis -> huh mmg terok pon.. sangka tu mesti kawan ko kan..

    apih -> wahh.. skang ni tak cukop awet mude lg ek? skang ni awek kepade lelaki mude.. hohoho

    ReplyDelete
  5. Ko salah sbb derhaka gelakkan mak ayh ko hehe.aku rs,kalau pakcik hamzah x tgglkn knci,mak ko x akn slp isi diesel.hehee.

    ReplyDelete
  6. lisa -> hahah.. owh lupe plak part derhaka tu.. igtkan gelak tak salah.. correction.. bkn pakcik hamzah saje2 tinggalkan.. dia terhilangkan..

    ReplyDelete
  7. eh eh mak ko bleh geng ngan aku laaaaaaa wakakakakakak

    ReplyDelete
  8. aku rs bangla tu sj nak kene kan mak ko la...cani.....

    mak ko: adek(bangla), btol kan yg ni(petrol)

    bangla: eh, akak..bkan..sebelah sana juga..itam kaler...

    pastu mak ko pon tuang la...

    camtu la kisahnye....huuu

    ReplyDelete
  9. rad -> heh.. ko baru tau cite ni ke? org2 kat somban mmg slalu terrisi diesel ke?
    hohohoho

    aspalela -> hahah.. mandai2 je buat spekulasi.. abg bangla tu tak besalah pon..

    ReplyDelete
  10. ahhaha comel je. tah la nak ckp salah salah nih, bukannye kite sengaja ye dak?

    ReplyDelete
  11. hoi...suka suki je ko pggl aku aspalela...!!!

    ReplyDelete
  12. rad -> heh.. ko baru tau cite ni ke? org2 kat somban mmg slalu terrisi diesel ke?
    hohohoho

    ye baru tau
    wakakakakakakkakak
    org2 semban sgt spesel walopon ade penutop besi kat diesel tu, gigih ni angkat pastu dlm hati die:
    takkan la primax!

    ReplyDelete
  13. fio -> ye ye.. sume pon terrrr.. huhu

    aspalela -> ye la ye laa mr. asrul.. aku tak panggil dah..

    radu -> hahaha.. bengong.. seb bek kitorg tak jln lg n tibe2 kete mati di tgh jln.. opss!~

    ReplyDelete
  14. lucu gila la cerita ni.... memang siot la.....

    tq buat aku ceria dgn cerita mcm ni...

    ReplyDelete