Lilypie Third Birthday tickers

y.e.a.y~n.a.k~b.e.r.c.u.t.i!

Friday, February 27, 2009

aku rase cam pelik je arini.. rase cam kt tmpt baru.. tp sbenanye aku kat opis jek.. uhuhhu da 2 hari aku tak dtg opis.. tibe2 arini rase pelik plak..

mlm ni nak gerak gi kedah.. ishh tak saba nyee nak bejln2.. berholiday.. da lame rasenye tak gi memane yg jauh2 skit dr cyber or sri kembangan ni kecuali balik kampong kat semban.. saje je aku mengupdate blog ni.. sbb aku sampai opis time dak2 laki gi smayang jumaat.. skang pon ade bape ketol org jek kat opis.. pastu aku pon tatau nak watpe dah.. soo konon2 bz la ni.. menaip2 mcm buat keje.. padahal update blog..

ari rabu aritu aku tak dtg keje sbb malas.. hohoho suke2 hati je kan.. smalam plak aku tak gi keje sbb nak gi ikea.. cari adiah utk pengantin.. pengantin che mun n rehan.. rehan nye wedding a week after chemun.. iaitu on 7 March.. kat trengganu plak tu.. huhu sori laa rehan.. mmg tak dpt nak pegi laaa..

ermm.. cukop la tu update bosan2 ni.. tatau nak cite ape dah.. tunggu cite blk dr kedah je laa nnt.. babaii.. utk sape2 yg nak gi wedding che mun.. see u all there..


*************************************** update*********************************************


td mase kat opis.. (skang da kat umah..skang kol 4.45pm..huhu) tgh aku dok melayan bace2 blog.. tgh konsentrate ni.. tibe2 ade sorg indian guy dgn selambenye dok kat atas meja aku sambil belek2 paper.. aku da pelik la ni.. setau aku sume lelaki indian kat department aku da gi india.. pastu aku pon jeling aa kat mamat tu kan.. tros aku menjerit.. aaaa JEYZEE is back!!!.. uhhuh and he is kurus!!

seriusly aku baru dok tepk2 nak msg jeyzee kat communicator kot2 dia online.. nak tanye bile dia nak blk.. pastu ari rabu kot gi jj.. aku da belek2 coklat snickers nak bli utk dia.. huhuh excited gilee td borak2 ngan dia.. satu department tu bole dgr kot.. hohoho glad to see u back.. nnt i bli coklat ek.. kasik u gemok balik..

tibe2 nak share satu gamba.. ni mase kitorg baru2 kenal lg..

m.e & jeyzee

kitorg masok kampeni ni on 23rd July 2007.. picture taken on 9th August 2007.. kire baru kenal laa nih.. time ni pas abih keje.. dok sebok2 amek gamba plak.. n jeyzee.. u know what.. i dgr u bisik kat ad u nak amik gamba ngan i.. huhhu admire kat i ke? :P hahaha ok ok.. cukop laa flashback tu.. anyway.. hepi to see u again..


i.s~t.h.i.s~l.i.f.e?

Thursday, February 26, 2009

life ni kadang2 buat kite rase hepi sgt.. kadang2 rase tak best sgt..

skang ni.. aku rase agak bosan.. tade mende yg buat aku hepi sgt pon.. owhh.. accept the new born baby.. hmmm back to bende yg aku nak cite.. bkn nak cite pon.. luahan prasaan je kot..

skang tgh rase stress byk bende.. rase cam skang gak nak bli tiket kapal terbang.. gi jauh2.. gi jaauuhhhh jaaauuuhhh.. nak gi tmpt yg tade org kenal aku.. nak jln sorg2.. nak jerit kuat2.. nak nangis lame2 sampai tak larat..

nape kene ade rase prasaan tak best ni aaa? tp bende2 yg tak best ni kadang2 buat kite lg kuat kan? tp tak besttt... maybe aku perlukan hiburan kot.. hmmm nasib baik wiken ni da ade plan nak gi kedah.. sempena wedding x-ofismate aku.. after gi wedding mebe gi jln2 kat penang kot.. tak saba nyee.. harap2 nnt dpt laa have fun skit n kurangkn stress or ape2 je laa yg tak best.. harap2 blk nnt ade laa smangat baru utk buat ape2..

next month plak da plan nak gi pulau perhentian.. tak saba gileee nak pegi.. tp.. agent yg aku contact ni cam bengong laa plak.. bape kali da aku mintak quotation.. tak bg2 lg.. bile aku call.. dia ckp kalo aku nak.. kene baya full payment by 28/2 ni.. tp bile aku emel 2 3 kali bgtau aku still tak dpt quotation.. dia bole reply.. "x dpt ke? alo siannye.. nnt i emel again"... again??!!! padahal tak penah bg pon.. nak hangen laa jugak kan.. nak aje aku emel dia soh bg no agent lain.. lg bape ari je nak 28hb nih.. mmg tak sempat laa kan.. cissss! tibe2 saket ati plak..

bagus jugak ade blog ni.. when there's something on ur mind.. n at that time.. no one available to listen to you.. writing here agak membantu laa.. walopon still ade rase nak jerit sekuat hati.. tp better laa skit.. dpd dok pk2 dlm kpale otak sampai migrain ke kan.. hmmmm...

cukop la tu.. kang mengarot yg bukan2 plak.. lastly nak share a picture yg bole menenangkan skit jiwe ku yg lara.. ohhh..

nur khairul amirin bin badrul hisyam

t.a.g. 11

Sunday, February 22, 2009

exam ptd td.. hmmmpppphhh! tu je respon yg aku bole bg.. soklan pengetahuan am agak hancur, soklan esei bm n bi plak.. ontah laahhh.. merapu merapik je laaa.. soklan matematik tu kire ok laa.. bole laa kot.. ade la beberape soklan yg aku tak larat nak pk lalu dihentamkan saje.. last paper.. yg jawab soklan based on petikan tu.. 2 bm 2 bi.. huiihhh.. yg bm pon konfius2 nak jawab.. bi nye apetah lg.. da laa vocab tahap tinggi pokok klape.. aku ni takat daun semalu jekk.. haiihh.. dah laa.. yg penting da setel.. malas nak pk..

skang ni plak aku bosan.. nak tdo terase cam awal lg.. nak kaco baby.. baby pon da tdo.. nak tgk tv.. malas plak nak turun bawah.. soo aku mendecide utk baya utang tag.. kalinih aku di tag oleh 2 org.. iaitu encil asrul aka aspalela n fara member kepade nadia.. seb bek soklan tag yg same.. leh laa aku combo.. kalo tak.. kene buat 2 tag plak.. orait .. mulekan dgn rules..

The rule:
Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer.After that tag 7 people.

The age of next birhtday
- O.M.G!!!.. nak nangiss.. wuwuwu

Places I'd like to visit

A favorite place
-any pulau yg cantik2..

A favorite food
-masakan omak..

A favorite thing
-my pinky laptop..

A nickname I have

Name of my love
-m.f.y.

Hobby
-playing games..

A bad habbit
- sgt senang menangis..

My wish list
- need explanation ke?

ok setel.. suppose kene tag 7 org.. tp aku agak malas nak pk.. soo.. utk sape2 yg bosan.. n tak buat lg tag ni.. u r most welcome to tag urself.. orait.. thats all..

n.o.~n.a.m.e

Friday, February 20, 2009

puas aku pk cemane nak start entry kalinih.. da taip panjang2.. pastu padam blk.. ade laa 3 4 kali gak kot.. hmmm.. aku nak share lg gamba besame org baru dlm family aku.. obses laa plak.. esok ade exam ptd ni.. tp aku dok sebok pilih2 gamba nak letak kat blog plak.. ehhehe bukan salah saye.. salah baby itu..

1st skali nak wish..

HAPPY BIRTHDAY AYAH.. or ATUK.. hehe

kononnye nak wat suprise.. da letak kek kat baby.. tunggu punye tunggu punye tunggu.. skali ayah layan raje lawak kat bawah daaa... aku plak nak gerak blk sri kembangan.. soo takle nak tunggu lelame.. last2 bawak turun je laa kek tu.. hohoho

pastu nak tunjuk gamba mase kat spital smalam.. credit to as.. adik aku the photographer..

m.e & the baby..

3 generation.. my mom, m.e & baby..

amacam? amacam?? ade gaye tak?? hohoho

arini plak.. aku bgn je.. tade org kat umah.. adik aku yg kecik2 gi skola.. mak ngan abg hisyam gi spital menjemput baby.. tak saba gilee tunggu derang blk.. dok laa aku tgk tv sorg2.. pastu bunyi loceng.. klam kabut aku lari gi depan siap bawak camera ni.. skali adik aku yg pompuan tu blk skolaa... cisss.. then kitorg tunggu lg.. pastu bunyi loceng lagi.. haaa belumbe lari aa kitorg nak bukak pintu.. uhhuh pastu arini dok ngadap muke baby je laa.. ishh gerammmnyee..

soo ni nak share aksi2 tdo baby.. oh be4 that.. smalam actually aku ade letak name baby tu kat one of the pic.. tp aku da delete.. sbb tak komfem lg rupenye.. soo buat mase ni baby ni still tade name.. soo kitorg panggil dia noname..

aih comel!

nampak tak penumbuk tu??

alalalalalahaiii...

bau baby sgt bestt... rase nak ciomm je slalu.. heeeeeeeeeee

w.e.l.c.o.m.e~2~d.a~w.o.r.l.d

Thursday, February 19, 2009

ayong dah besalinnn!!

tu laa msg yg aku dpt pg td around kol 5 lebih.. wuuuhuuuuu

its a baby!!!

ehh..

its a boy!!!

awal2 lg da tau sbenanye baby tu laki..soo bukan part ni yg aku excited... yg lebih excited ialah...

baby dah kuarrr!!!!!!!!!!

hohoho.. n kalo ikotkan.. aku tanak blk pon.. sbb igt nak blk pas exam sabtu ni kan.. tp ayong da beria2 soh blk.. aku plak da tak saba nak tgk.. mak aku plak ckp baby da panggil soh balik.. soo utk tak menghampekan baby tu.. aku pon begegas laa pulang..

walopon tdo.. tetap senyum bile jumpe aku.. heheh

dan tdo lg..

ringan je baby ni.. 2.57kg..

bgn laaaaaa...

today is my birthday!

tak sure la btol ke tak eja tu.. kalo salah nnt aku btol kan.. baby kuar kol 538am.. spatutnye kol 8am td kakak aku kene gi spital n induce.. tp dlm kol 1am lebih kot pertumpahan darah berlaku.. tros laa derang gi spital.. dkt gile ngan umah ni.. naik basikal pon bole.. then.. tunggu2.. last2 kol 538am tu dia kuar dgn sendiri nye..

esok.. 20 feb ialah besday bapak aku.. dengan itu.. pada harini.. baby ini telah menganugerahkan pangkat datok kepade ayah aku sempena besday dia yg ke- 55.. congrats laa kat ayah.. hehehe

n to ayong n abg hisyam.. congrats gak.. slamat menjadi parents n slamat berjage di tgh mlm..


t.a.k~s.a.b.o.n.y.e!

Wednesday, February 18, 2009

this week kan.. 3 days in a row aku gi alamanda.. alang2 tu tanak cukop2 kan sminggu tros ke?? hohoho

ahad mlm - gi karok ngan maria, azie n kiah.. melepas gian..
isnin mlm - gi mph cari buku malaysia kita n jln2 sorg2..
slase mlm - gi tgk muvi upin n ipin with him, ajis, oren, aro n farih..

mlm ni tanak gi lg ke? mlm sok?? hmm cukop2 laa tu.. spatutnye aku stadi skang ni.. tp tah cemane leh terbukak plak blogger.com ni lalu menaip2 plak disini.. pening laa aku dok bace buku ni.. sakit mate kalo konsentrate lame2 ( alasan smate2).. soo kene laa diselang seli ngan wat mende len kan..

ok stop jap.. nak stadi.. (o_o) muke tekun ni..

ok sambung blk.. aku br dpt call dr kakak aku td.. dia ckp sok dia branak kol 8 pg.. degil plak baby tu tanak kuar sendiri.. alaaa tp aku takle nk blk pon.. sbb sabtu ni ade exam.. soo setelkn exam dulu br blk kot.. wuuuuu excitednyee... cant wait.. cant waitt...

tibe2 ai yg nebes apehal?

s.t.a.d.i~w.e.h

Tuesday, February 17, 2009

dlm beberape hari je aku da nak jd makcik.. wuuuuu excited.. aku tanak baby tu panggil aku mak ngah aaa.. nak soh dia panggil aku mummy reen.. ok tak? ke over? hohh pedulik aa.. hehhe dulu.. mase zaman skola rendah.. 2nd cousin aku nye anak kan.. kire dia kene panggil aku mak ngah laa jugak.. tp sbb dia pelat kecik2 dulu.. dia sebut 'maknyah'.. aihh tak rela tau.. seb bek laa tak melekat sampai ke besar ni...

this week aku kene stadi aa.. sbb sabtu ni aku ade exam ptd.. hadeeii.. aku risau gak.. sbb pengetahuan am aku mmg sgt amat lemah.. politik2 sume mmg aku jarang amek tau.. name menteri2 pon susah nak igt.. adehh cemane la ni.. pastu da lame tak asah otak utk jawab soklan2 matematik.. sure slow je otak nak bepk nnt.. hmmmmm

lg satu tekanan.. sbb org len yg terlalu berharap utk aku pass exam ni.. adeii.. aku rase.. kalo laa aku tak pass.. aku tak laa kecewa sgt.. tp org yg berharap tu lg kecewa.. tu yg aku tak sanggup tu.. smalam aku call member aku yg da keje ptd.. dia pesan kat aku... "jgn terlalu berharap.. slalunye tu yg tak dpt.. just relek n cool je.." wuuu.. mmg pon.. aku tanak berharap sgt.. sbb kalo tak pass.. komfem aku down nnt.. soo.. time aku isi borang awal2 dulu pon da niat dah.. just go with the flow.. tamo over2 konfiden or excited or put high hope sgt.. sbb yg dtg exam ni bejuta2 org.. aihhh...

smalam dgn smangatnye aku gi mph kat alamanda sensorg.. cari buku malaysia kita.. ramai org suggest soh bace buku tu.. mahal laa jugak.. tp tape laa.. effort kene ade ek... dr aku masok opis lunch hour td.. sampai laa skang.. aku baru bace sampai page 4.. hohohohoh tu pon da nguap.. lalu aku menghapdet ini blog.. da laa bace zaman paleolitik, mesolitik, neolitik sume tu.. addoiii...

utk pengetahuan saudara dan saudari sekalian..

subjek sejarah adelah subjek yg saye paling benci mase zaman skola dulu.. saye malas nak buat nota.. tulisan dlm buku nota sejarah adelah paling burok.. slalu tiru je member.. tak pon tiru sebijik2 dr buku2 rujukan.. saye slalu kene cubit ngan cikgu sejarah dan juge penah bekejaran di dlm kelas sbb cikgu tu nak cubit dan aku lari.. nyiahahaha.. pelik laa aku.. mcm mane ade org yg bole menjadikan subjek sejarah sbg subjek kegemaran dia.. hishh..

mesti dia bole jawab exam ptd dgn cemerlang kan?

t.e.l.i.o.r

Saturday, February 14, 2009

aku rase.. aku mkn byk laa skang ni.. mcm smalam..

seblom gi keje(kat umah) - roti 2 keping
seblom gi keje(kat mamak) - indo mee
blk keje - roti bakar 3 keping cicah mushroom sup
mlm time tgk raje lawak - mihun sup
pg around kol 2 lebih kot - beger stall

huiishh.. byk tak??

arini before aku blk semban aku mkn roti 4 keping.. sampai je umah.. mak aku bli kuih2 plak.. mkn putu bambu (btol ke name ni?) bape ketol tah.. then mlm makan nasik lauk ikan masin masak asam pedas ngan sup sayor bayam..

skang ni aku da telior teigtkan asam pedas td.. pastu perot cam lapa cam byk je area2 kosong yg bole diisi lg.. pastu aku nak gi turun mkn nasik skang.. bai..

**************updated***************

td aku da mkn sambil tgk tv.. skang perot aku terase begitu full sbb mkn td tak teragak2 dan mmg mengikot nafsu.. adeh..

a~n.i.g.h.t~t.o~m.l.a.k.e

Thursday, February 12, 2009

marilah update.. marilah becerite..


cerite tentang ape??

tentang aku tak pegi keje lg??

ye.. 2 kali aku cuti on thursday.. in a row.. tatau laa apsal... hari kamis je tibe2 sgt malas utk pegi keje.. lgpon ptg ni aku ade appointment dentist.. soo ade alasan kukuh skit..

timing tdo aku da tak btol ni.. ala2 keje shift plak.. kol 3am or 4am baru bole tdo.. bgn mesti laaa ermm tayah cite la kan.. since pindah opis ni.. tak penah lg aku dtg pg.. duduk sejam pon da cukop bosan dah.. inikan plak nak dok dr pg.. ishh.. tp aku nak btol kan timing tdo ni.. burok benor rasenye pompuan bgn lambat.. hadeii.. pastu cemane? walopon kat seblah umah aku ni ade renovation.. komfem laa bising gile bile derang stat bekeje.. tp aku layan tdo lg tuhh.. ishh

aku nak buat azam laa.. bkn azam taun baru.. azam stat dr minggu baru iaitu minggu depan.. aku berazam nak bgn awal... bkn dtg keje on time pon.. tp at least bole bgn awal laa.. huiii btol ke ni?? kang tak menjd sure kene gelak je ngan sape2 yg bace blog ni.. hohohoh.. tape laa.. aku akan berusehe laa nnt.. sile jgn gelak kalo aku bgn lambat nnt.. sebaliknye.. berilah sokongan moral okei.. time kaseh..

haaah!! tibe2 rase nak cite psl satu kejadian ni..

Date : 9 Januari 2007..
Location : Senawang, Negeri Sembilan..


meh aku cite ape yg berlaku kat gamba ni..

ptg tu bpk aku baru blk dr melake.. sbb dia ade keje kat sane.. dia pegi bawak kete dia.. then lepas dia abih meeting.. kunci kete dia tibe2 ilang.. soo dia tumpang member2 dia n soh drop dia kat senawang.. seb bek laa on de way kan..

then mlm tu.. lepas magrib.. dia ajak kitorg gi mlake.. gi amek kete.. seb bek ade kunci spare kan.. soo, aku pon tak igt apsal aku rajin nak ikot.. gerak laa kitorg (aku, ayah, mak, ifa n iqal) naik naza ria.. kakak aku plak malas nak ikot.. sbb dia ade keje kot.. dia tinggai umah.. then naza plak tade minyak.. kami pon stop laa kat petronas on de way tu utk isi minyak.. bpk aku bg duit.. mak aku kuar isi.. dengan relek nye mak aku terrrrisi diesel.. da 30inggit kot.. seb bek laa org keje situ nampak.. bpk aku tros laa bising2.. hahahha sbb utk isi diesel tu.. ade penutup besi kat tmpt isi minyak tu.. mak aku plak igt mmg style kat situ ade penutup plak.. dia pon angkat penutup dan isi minyak seperti bese..

org keje situ.. bangla kot.. ckp kat bpk aku.. "abg.. jangan marah kakak.. tersilap ajaaa".. bapak aku mmg bengang laa kan.. da laa kunci terilang.. terisi diesel plak.. then.. tepakse laa kitorg tolak naza tu ke tepi.. mule2 nak sedut je diesel tu.. tp takle plak.. last2 kene tunggu esok bawak gi bengkel jek.. then call laa kakak aku.. soh dtg situ..

gamba kat atas tu adelah aksi mase tunggu kakak aku sampai.. mak ngan ayah bediri jauh2.. hahahha aku plak dok gelak sorg2 kat tepi.. klaka tgk bapak aku marah.. hahaha yg kakak aku plak lame gile nak sampai.. tade kunci pagar la ape laa..

last2.. aku, ayah, mak, ifa, iqal n tambah lg sorg plak.. kakak aku.. kitorg ber-6 ni naik laa kelise je pegi mlake.. da laa aku yg kene drive plak tu.. tak pasal2 satu umah kene pegi mlake sbb bpk aku yg terilangkan kunci kete..

skang ni salah sape?

ayah yg terrr hilangkan kunci ke?
atau

mak yg terrr isi diesel ke?


yg penting.. aku tukang gelak jek.. hahaha

n.i.c.e~h.u.h

Tuesday, February 10, 2009

arini aku da pecah rekod rasenye.. rekod sape pon tatau laa..

aku gi keje arini tumpang ika.. sbb dia ade interview kat cyber.. soo dlm kol 2pm kitorg sampai kopitiam kat cyber tu.. lepak2 minom n mkn sampai laa nak dkt kol 3pm.. then kol 3pm tu br aku masok opis.. sempat laa aku on pc.. beborak sepatah dua kate ngan fawaz.. gi toilet jap.. then dayang plak call aku.. dia baru abih interview kat kampeni depan opis aku.. pastu aku kene teman dia plak.. soo dlm 330pm aku ngan dayang da sampai kat secret recipe cyber tu plak..

soo maknenye tak sampai stengah jam aku masok opis arini..


pastu lepak2 ngan dayang sampai laa dlm kol 430pm kot tunggu nadia plak sampai.. then kitorg tros blk umah.. lepak2 jek.. then mlm kuar mkn ngan ika, nadia, dayang n naman kat kembangan paradise.. borak2 lg.. pastu blk.. sambung lg borak2.. td ni baru ika n dayang blk.. aku pn tros laa update blog..

ape lg nak cite?? time kat kembangan paradise td tibe2 aku sakit perot.. meremang bulu rome.. derang tgh rancak2 borak tros aku ajak blk.. huhu tah apsal plak perot sakit ni.. hadeii..

sok keje.. aiiihhhh semakin hari semakin aku rase tade motif aku gi opis.. dok umah lg byk keje dr dok opis..

i need holiday!

t.a.g. 10

Sunday, February 8, 2009

hadeh.. asyik men lawan2 tag je skang ni.. sape laa yg create tag ni ek?? bijak btol org tu.. at least utk aku yg tatau nak hapdet ape.. bole laa hapdet ngan jawab tag2 ni.. tp kalo da soklan sampai 8pages tak larat aa plak kan..

kalinih aku telah di tag oleh encek aromaterapi.. yg aku tag ko pon tak wat lg.. ade hati nak tag aku plak ek.. ciss.. tp tape.. sbbkan aku bosan n tatau nak watpe.. aku jawab je laa.. lg pon skit je.. tp jenuh gak aku nak pk ape yg org len tatau lg psl aku.. hmmm..

rules :10 perkara ttg diri kamu, yg org lain tak tau?

1. kat tangan aku blah kiri dan kanan ade 2 parut akibat memanjat pagar..

2. since darjah 2 aku da jd pengawas.. dan sgt garang bile kene jage klas time cikgu2 ade meeting.. siap pegang rotan bulu ayam n libas kat meja kuat2 sambil jerit " diaaammmm!!"

3. penah menangis teresak2 tgh2 mlm sbb terigtkan kucing lame aku, cencen..(bpk aku gi buang dia kat taipan senawang).. pastu call hanim sambil nangis2 mcm putus cinte..

4. penah kejar pencuri henfon ngan hanim.. siap belari2 tahan bas intrakota soh mamat tu turun n last2 mamat tu kene blasah ngan org2 kampong smentare tunggu polis sampai..

5. agak lasak mase kecik2 iaitu memanjat pagar, pokok dan membawa basikal dgn laju sambil langgar2 bumper n men rollerblade laju2..

6. walopon lasak.. tp aku suke pakai skirt dulu2..

7. agak jarang marah tp suke memaki hamun hanye di dlm hati..

8. kecik2 dulu aku akan bgn tgh2 mlm n pegi bilik mak aku kat seblah n kejutkan dia smate2 nak soh dia slimutkan aku.. (skang br aku tepk.. apsal aku da bgn tu tak slimut je sendiri..hmmm)

9. penah skali mase umo 6 taun kot.. aku tibe2 tersedar dr tdo.. n rupenye aku dlm toilet tgh mencangkung.. cemane tah bole tetdo kat situ.. huhu

10. sejak aku pindah cyberia mase kat mmu dulu.. almost everyday aku akan mimpi time tdo.. sampai hosmet aku da mluat nak layan cite2 mimpi aku.. hoho (aritu aku mimpi kene patuk ular kat kaki.. apekah? jodohkah?)

aku tanak tag org len dah.. since aku rase org len pon ramai da kene tag ni.. pasni ade lg satu tag plak.. dr aspalela.. actually aku tetunggu2 je org tag aku utk tag seterusnye ni.. sbb cam best je kene google image tu kan.. tp td aku nak buat.. haiishh leceh aa plak.. soo nnt laa aku buat..

c.u.t.i~l.a

Thursday, February 5, 2009


wei wei weii...

nape korg gi keje ni??

arini kan cuti..





sempena hari kemalasan aku..

nyiahahaa..

dah2.. pi balek..

ka.r.o.k~b.o.l.i.n.g~w.ay.a.n.g

Wednesday, February 4, 2009

apsal laa korg2 tak update blog korg ni.. kan aku da bosan kat opis.. aku da tade mende nak membace ni.. kejap2 aku bukak blog.. kot2 ade yg update kan.. last2 aku yg update..haaaiihhh

skang ni aku nye keje shift ptg jek.. tp blk pon ptg gak.. masok lepas lunch.. blk be4 kol 6.. hohoho dtg lambat pon da bosan.. inikan pule kalo dtg awal..

last week aku rase duit aku mengalir laju jekk.. tak sedar diri btol.. ari rabu gi sunway pyramid.. da shoping2.. then ari jumaat gi alamanda ngan farih plak.. aku tebeli 3helai tshet.. seb bek laa murah2 jek.. buy 1 free 1 wooo.. mlm tu plak.. time dak2 laki gi men futsal.. kami ladies2 gi karok kat alamanda.. 2jam stengah.. nak karok pon pakai duit..

aksi2 time karok.. pls excuse aksi aku yg over tu ek..

sabtu mlm.. dak2 laki plak gi karok.. so kami ladies2 men boling plak.. tunggu turn agak lame la gak.. tp seb bek laa dpt gak men at last.. tp kasut dia sgt bussukkk okei.. da laa burok n betampal2.. hishh buat malu jek.. bli laa kasut baru.. jage reputasi tu skit.. mule2 men boling sonok laa.. pastu time2 nak abih tu.. ade plak mat2 rempit dok sorak2 utk kitorg.. ciss.. tros sumeorg muke tepakse je men boling..

aksi2 time men boling.. gamba tgh baling tu tayah laa letak.. burok beno posing nye..

then kitorg abih men boling dlm kol 1230am.. dak2 laki pon abih karok time tu gak.. just in time.. tros gi kat wayang.. this time.. sumeorg begabong utk tgk wayang plak.. cite ong bak 2.. seperti bese laa.. kalo tgk cite ganas.. aku yg penat.. sbb tahan napas bile tgk derang belawan2.. pastu aku asyik tutup muke ngan tangan jek.. tp still tgk disebalik jari2.. hehehe actually aku tak tgk lg ong bak 1.. ramai org ckp tade kene mengene.. pape je laa.. kesimpulan yg aku bole buat dr cite ni.. hero dia muke mcm awie..

pastu skang.. aku da tatau nak cite ape.. aku nak menyeru kat sini kepade warge2 blog developer..
update laa blog korg weeii.. aku da ketandusan bahan bacaaan ni..

a.w.a.r.d 2

Monday, February 2, 2009

lasttt one.. bukan tag rupenye.. tp dpt award.. yeay.. da penat2 jawab soklan panjang2 tu.. dpt laa award.. tp award ni taun 2008 punye.. da basi la plak.. tp tape.. aku tgh menggigihkan diri utk jawab sume tag mahupon award mlm ni.. ade rules2 plak.. igtkan bole amek camtu jek.. baiklah.. mulekan dgn rules pertame..

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” di atas untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

cik fatin dalila hazwani a.k.a cik seroja yg telah bg award ni kat aku.. owhh sgt baik hati dia itu.. aku kenal dia since skola rendah.. kitorg same2 satu klas mase dajah 4 5 ngan 6.. kat skola dulu dia pakai spek bulat.. heheh muke pon bulat.. pipi pon bulat.. rase nak cubit.. tp dulu2 dia yg suke cubit pipi aku.. tp bile aku ckp skang.. dia tak igt plak.. mmg la ko tak igt.. sbb aku yg kene cubit.. ahahha fatin dulu penah jd pendebat utk klas kitorg.. rumah fatin dkt ngan umah farah dalila n umah tamimi.. diorg ni classmate kitorg skola rendah gak.. lg ape ek.. skola menengah kitorg da tak same skola.. zaman university pon tak same gak..

cik seroja berbaju kuning.. sbhgn classmate skola rendah.. lelaki baju putih-kelabu itu cikgu skola rendah..

skang ni kitorg slalu jumpe bile ade kenduri member2 kawen jek.. kalo tade kenduri.. maknenye kitorg tak jumpe laa.. tp kalo sume member da abih kawen.. kite jumpe time bile plak ek? owhh kenduri cukur jambul plak kot..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

- aku bole menjahit.. hasil paling membanggekan ialah langsir..
- aku tak suke kaler pink.. tp semakin byk barang2 aku kaler pink plak..
- aku reti men gitar.. tp tak terer..
- kecik2 aku rajin tlg mak aku buat kuih raye or kek..
- aku gian nak gi karok..
- suke men boling tp tak terer..
- sgt suke amek gamba.. tp tak fotogenik..
- aku suke kawan ngan lelaki.. tp aku bukan tomboy..
- i need better job n better salary..
- i love myself, my family and my frens.. i love love.. love to be loved.. luvya!

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
mak aihh.. ramainyee.. sbbkn award ni cam sesuai utk pompuan.. so aku bg kat pompuan je laa.. n utk sape yg tak kene tag lg..

- azie - lisa
- lels - ana
- aino - ika
- ina - maria
- wawa - rad

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan“anda telah di tag - sila layari blog blablabla untuk mendapatkan award anda”.

hokeeh.. sudah selesai sume hutang aku ngan ko wahai cik fatin.. sekarang aku bole tdo lelap.. walopon sbenanye mmg lelap pon aku tdo be4 ni.. hehe

t.a.g. 9

adeii.. ade lg satu tag ni.. da laa byk soklan.. psl kawen plak tu.. adoiiyaaiii.. apsal laa aku tak kawen lg.. kalo da kawen sure tayah jawab tag ni..

1. How old are you?
- ape ni?? mule2 je soklan tak best.. huhh.. padaharini umo saye masih 25.. bln 4 nnt baru tambah lg satu..

2. Are you single?
- single laa.. not married yet..

3. At what age do you think you'll get married
- i tot at 25 i'll get married.. tp opss telebih suda..

4. Do you think you'll be marrying the person you are with now?
- insyaAllah.. harap2 nye begitulah..

5. If not, who do you want to marry?
- sape2 jodoh saye.. Dia telah menentukannye..

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
- alamak.. tak penah pk la plak.. da nak kawen nnt aku pk..

7. Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
- garden and traditional..

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
- erm.. anywhere.. just me n him.. cewah.. kalo bole luar mesia laa..

9. How many guests do you think you'll invite?
- aii.. bape aa? 1000 ke? ehh ade lg tetinggal.. 2000.. mak aih.. ramai la plak..

10. Will that include your ex'es?
- no!

11. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
- medium..

12. Do you want the traditional vows or something you'd make up on your own?
- ehh ade vows2 plak ek.. my own la kot..

13. How many layers of cake do you want?
- 5 tingkat cukop tak utk 2000 tetamu?

14. Do you prefer having your reception at a hotel or a simple place?
- mestila kat umah..

15. When do you want to get married, morning or evening?
- majlis mesti laa start dr pagi sampai mlm kot kan..

16. You'd rather have your reception outdoors or indoors?
- luar pintu pagar umah.. depan umah laa senang cite..

17. Do you like a grand entrance for your bride?
- tayah laa grand2 sgt.. janji meriah cukop..

18. Name the song/tune you'd like to play at your wedding.
- lagu romantika di tampoi..

19. Are you a morning person or a night person?
- ape kene mengene ngan soklan kawen ni? i think i am a night person..

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
- yg meriah.. tak semestinye grand..

21. Is your partner now is your ideal husband/wife?
- aaihh.. aiihhh.. cemane nak jawab ni?.. ideal la kot.. kalo tak ideal.. watpe nak kawen ngan dia kan..

22. Describe your ideal husband/wife.
- bile nak abih soklan ni?? yg menerime diri ini seadanya dan bole membahagiakan saye dan tidak ade angan2 utk kawen lebih dr satu..

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
- mane2 pon bole..

24. Champagne or red wine?
- hoih.. ape nih? 2 2 pon tak.. standard air sirap or oren je la kot..

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- entah laa.. tak larat aku nak pk da ni.. tgk laa time tu dpt cuti bile..

26. Money or household items?
- 2 2 pon ok.. kalo dpt duit.. bole bli sendiri n baru puas ati..

27. Who will pay for the bills?
- bill? bill bulan lepas abg da baya ke bang??

28. Are you ready for married life?
- i think i am.. tp kadang2 takot plak.. ke tak ready sbenanye tu?

29. Will you always be true to your wife/husband?
- insyaAllah..

30. How many kids would you like to have?
- nak kembar 5 tros bole?

31. A new house for a newly wed or an old one?
- new kot..

32. What kind of cuisine would you like for your wedding?
- byknye nak kene pk psl kawen ni.. mknan yg sesuai utk semua lapisan masyarakat

33. Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
- yup.. nak nak!!.. sape nak sponsor?

34. Whose wedding plans would you like to know next?
aku tade idea nak tag sape2.. soo tayah laa.. sape2 yg nak wat tag ni.. bgtau ek.. nnt aku boh name kat sini..

t.a.g. 8

kat luar tgh ujan lebat.. skang kol 9.50pm.. aku plak tgh mud rajin (ke bosan?) dan prasaan besalah kat member aku, fatin.. sbb dia da tag aku 3kali.. tp sume aku tak wat lg.. yg paling lame dia tag aku is on 25 Dec 2008.. serbe salah aku nak wat tag ni sbenanye.. meh laa aku bgtau rules dia..

1. Sertakan tiga keping gambar kamu yang kamu rasa paling seksi.
2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan, mungkin kamu rasa senyuman anda masa itu adalah seksi, sertakan!
3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata kamu?
4. Tag 5 orang yang seksi.
5. Selamat menyeksikan diri!


ayayayyaa (@_@).. cemane ni?? kang aku letak gamba seksi2.. jd bahan gelak jek.. sbb mmg tak seksi pon.. gamba gedik2 ade laa.. soo.. utk melaksanekan jugak tag ni.. aku pilih je laa gamba2 yg aku rase sipi2 seksi n sedap laa skit mate korg memandang.. takpon.. gamba yg aku rase aku cantik laa time tu konnonnnnn.. ishh da la mintak 3 keping.. satu je takle ke??

1.

ishh.. nak kene explain plak dah.. gamba ini seksi dimata saye kerane saye dibawah selimot.. sekian

2.
gamba ini seksi dimate saye sbb kepale saye lentok.. (aaahhh tade ideaaa!!!!)

3.
gamba ni seksi dimate saye sbb ade caption "model of the year".. model slalu nye seksi kan??

aahh.. tepakse aku wat tag ni.. tak sampai ati nak hampekan org yg tag aku.. now.. tibe mase utk aku tag org2 yg seksi plak.. disbbkan tag ni mcm da lapok.. soo optional laa.. kalo tanak wat pon tape.. tp kamon aa.. time ni laa nak tunjuk keseksian korg kan.. hehehe.. baeklah.. 5 mangsa seterusnye ialah..

1. fa si pelik.. ko kan suke posing seksi2 kan..
2. shy.. wuuu show me seksi bebehh!!
3. ami.. kamon seksi skit amii..
4. aro.. seksi ke? buktikann!!
5. lyter.. kalo brani boh aa gamba seksi.. aku cabar ni.. ahaha