Lilypie Third Birthday tickers

n.e.w~m.e

Wednesday, January 21, 2009

sambung cite smalam.. lepas aku sampai umah n update blog.. ptg skit.. gi salon plak.. meh aku tunjuk step by step ape belaku kat salon..

1. mule2.. amek skit rambut.. sikat2 dulu

2. sapukan cecair berwarna.. kemudian balut dgn ketas kaler silver tu..

3. masakkan slame 20minit gune mende bulat atas kpale tu..

4. kemudian cuci dan blow rambut sehingge kering..

5. then, trim ujung2 rambut yg da rosak tu..

6. inilah hasilnye.. muke yg tensen after lebih 15x snap n gamba tak memuaskn utk dipublish..

ni laa highlight namenye.. da lame tringin nak buat.. tp duhet tade.. kalini ade org nak sponsor plak.. heheh jd jgn laa tunggu lame2.. thanks!

lepas je blk blk dr salon.. da tapau mknan ni.. da nak mkn pon.. tibe2 elmo n fitri ajak gi mkn pho hoa plak.. aku pon ape lg.. tros la bungkus blk mknan tu.. n follow derang gi mines.. hehehe

3rd time dtg sini..

air fitri yg pelik.. lepas da tapis tu.. tuang kat gelas yg ade ais n gelas tu dibekukan..

main dishes kitorg sume..

perjalanan smalam..

sk -> cyber -> putra -> puchong -> sk -> the mines -> sk

wahh sakan.. arini ade appointment dentist.. serius tak larat da nak gi klinik gigi.. meluatt.. penat mulut kene nganga.. seb bek td last appointment.. ok dah.. tu je.. malas nak tulih panjang2..

17 comments:

  1. pehhh.. hi-lite rambut tu.. makin hawt la kak ngah nih.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Kalis air ke tak kaler rambut tu? kalau kalis air camana nak ambik wudhuk & mandi wajib?

    sekadar pertanyaan...

    ReplyDelete
  3. kat mana ko buat tu? aku nak kalerkan misai ngan janggut aku warna kuning plak..haha

    ReplyDelete
  4. wuuu... berwajah baru... ehehehe...
    jangan lupe yee temujanji pada hari khamis dan jumaat =D

    ReplyDelete
  5. banglong -> wuuu.. makin hawt? maknenye seblom ni da hawt la ek?? hohoho

    muslimah -> Soalan : Adakah tanda halal pada barangan pewarna rambut di pasaran bermaksud ianya suci digunakan dan air boleh menelusinya ketika wudhu' mahupun mandi junub? Apakah kondisi yang mengharamkan penggunaan pewarna rambut?

    Jawapan : Tanda halal JAKIM atau Jabatan Agama Islam negeri mengesahkan produk tersebut adalah halal digunakan dan bagi pewarna rambut yang mempunyai logo halal tersebut, ia suci, telap air (boleh menelusi ketika wudhu' dan mandi wajib) dan boleh dibawa sembahyang. Manakala pewarna rambut yang haram digunakan ialah :

    1) Warna hitam
    2) Mengandungi bahan-bahan bernajis
    3) tidak telap air

    saye yakin dgn jawapan dia atas.. dan saye yakin dgn product yg saye gunekan..

    pijo -> kat area ming chu.. kuning ke? wat laa silver.. baru sedondon ngan kete ko.. hahah

    fawaz -> haa smate2 nak gi kenduri kakak ko ni.. smangat okei..

    ReplyDelete
  6. hui...stylo2...awat x buat spike? mcm good charlotte ke..hehe



    p/s:kck ati ni gi mines xajak aku..sama r ngn bg long hg tu pon xigt nk ajak aku..huish

    ReplyDelete
  7. lyter -> spike? kalo rambut panjang bole jd spike aku da buat dah..

    sile kecik ati ngan elmo n fitri.. derang yg ajak.. aku ikot jek.. aa tak tauu..

    banglong yg komen kat atas ni bkn bang long korg.. tu org len.. heheh

    ReplyDelete
  8. ni msti bang long yg suh nih!!haha..

    ReplyDelete
  9. waa..cun..cun..
    tak bole jadi ni..
    nk tukar style rambut gak..
    mana sponsorku....

    ReplyDelete
  10. woaa..ko ikut jejak langkah aku main highlight2 rmbt yee.. hikhikhik..cantek cantek!

    ReplyDelete
  11. saya sekadar berkongsi pendapat..

    Hukum warna rambut ni dah ade ms zaman sahabat2 lg..ade pendapat ckp haram kaler hitam..ade ckp x..semua bergantung kpd sbb kenapa kalerkan rambut..

    di kalangan muda-mudi Islam skang ni, kalerkan rambut sbb ikut trend...trend sp?? zaman sahabat dulu kalerkan rambut hitam sebab nak perang so nmpk cm muda utk takotkan musuh...bg wanita pula, harus kalerkan rambut utk menarik minat suami shj... Baginda Rasulullah s.a.w. melarang umat Islam mencontohi Yahudi dan Nasara, sebaliknya mereka hendaklah menunjukkan cara hidup dan budaya yang berbeza dengan budaya mereka. Hukum Islam jelas dalam hal ini, iaitu melarang umatnya meniru dan menyerupai budaya dan cara hidup orang kafir.

    Kita di sini berbincang soal halal haram bukan pada makanan, kerana makanan bergantung kepada sama ada suci atau najis sesuatu bahan yang hendak dimakan, sedangkan hukum mewarna rambut tidak kena-mengena dengan sama ada suci atau najis bahan itu, tetapi pada dalil, tujuan dan motif pewarnaan itu dilakukan.

    Psl mandi hadas pula, ye benar tidak semua pewarna menghalang air.hukum mewarna rambut ini tiada kena-mengena dengan hukum mandi hadas dan wuduk kerana hukum mandi hadas dan wuduk ialah wajib meratakan air pada anggota badan yang wajib dibasuh. Jika bahan yang diguna bagi mewarnakan rambut itu menghalang sampainya air kepada anggota yang dibasuh maka hendaklah dibuang terlebih dahulu bahan itu, terutama sebelum wuduk dan mandi hadas.

    Sekadar berkongsi...Renung2kan dan selamat beramal....

    ReplyDelete
  12. agho -> hehe.. tepat skali!

    azie -> nnt aku soh abg ko gi sponsor plak.. wat rambut spike tau..

    dayang -> nyiahaha.. aku da lame sgt nak wat.. tp ko ala2 memberi kekuatan laa.. hahahah

    muslimin -> terime kasih atas pendapat anda.. terime kasih juge berkongsi ilmu.. saye amat menghargai.. :)

    ReplyDelete
  13. entry psl ni pn boleh hitz..hahahha.bhaya ni aku br nk post entry aku kaler rim aku..ada hits mcm ni x???

    ReplyDelete
  14. apih -> hahah tu aa.. tape2.. segala pendapat.. pandangan dan juge kritikan aku terime dgn positive..

    kaler rim?? huiyoo.. tuka keter tros laa.. sure hitzzz punyehh!

    ReplyDelete
  15. apih: tuka kete tros r weh...myvi jgak...aku ade..sng je nak lulus loan...bole r wat myvi club...haha

    ReplyDelete
  16. hohoi..nak berniaga plk dia..
    bln 2 aku nak beli viva sbijik..aku nak hrga murah..xnak mhl2..ko jgn mrk-up tggi2..aku sepak ko nnt..

    ReplyDelete
  17. aku pnh dgr, kalau nak dye, kaler hitam adalah haram.

    pastu, kalau dah kawin, laki suruh ko dye rambut, ko leh buat, sbb permintaan suami.

    last, yeay, Jakim jwb camtu ek? bagus2. sebab kat umah aku ade la sorg adik aku tu bertukar2 warna rambut setiap 3 bulan. kaler pink, biru ngan pepel je die lum try.

    ReplyDelete