Lilypie Third Birthday tickers

m.e.n.g.h.i.t.u.n.g~.h.a.r.i

Wednesday, January 28, 2009

mcm2 nak cite ni.. aritu mase kat semban.. bosan2 cam nak update blog.. tp bile gune pc kat umah tu.. feel utk update tu tade.. bile da blk sini.. otometik laju je rase nak update.. mule2 nak cite psl oc..

kejadian berlaku pade 23 Jan 2009.. kol 10.05am.. mak aku call.. "kakngah tau oc kat mane skang??".. tros aku bederau.. igtkan apehal laa.. rupenye mak aku nak bgtau.. oc tgh nangis2 sbb takle nak turun dr pokok.. hissshhh.. panik sekejap.. tp sempat aku pesan soh mak aku amek gamba.. huhu

pokok kismes kat blakang umah..

haa kat pucuk pokok ni laa oc teperangkap.. mak aku cite dia nangis lame gile.. seb bek mak aku gi menyapu kat blakang... time tu laa dgr suare oc.. pokok tu agak tinggi sbenanye.. now nak tunjuk aksi2 menyelamatkan oc..

jolok gune ape tah.. cam tak bejaye jek..

owh lupe nak bgtau.. abg botak tu ialah adik aku.. namenye as

da takle nak jolok.. tepakse laa dia panjat plak..

oc ni plak btol2 kat ujung pokok.. seb bek laa pokok tu bole menampung berat adik aku ni..

da bejaye men-grab oc..

at last.. slamat naik dan slamat turun..

seb bek laa ade as kat umah.. kalo tak.. mak aku ckp da nak panggil bomba dah.. bikin keco je oc ni.. haaiihh..

ni kejadian pade 26 Jan 2009 plak.. tade ape2 yg saspen pon berlaku.. saje nak cite jek.. aku bwk kanak2 riang gi ulu bendul.. tepakse bwk sbenanye.. cisss.. da plan ngan makcik aku 2 org utk gi piknik kat situ.. aku igtkan jauh ulu bendul tu.. tp rupenye dlm 15minit je kot.. dokek yoo.. kalo keto tak byk.. kompom lagi copek sampai..

gilee ramai manusia kat situ.. meh aku tunjuk bukti..

ni kat area kolam depan skali.. ni kire mandi sise2 org atasan laa..

tgk la tu.. padat btol.. tak dpt laa nak berenang2 dgn bebas.. komfem telanggar2 org.. actually.. dulu kecik2 aku penah mandi kat sini.. sgt kecik aa dulu.. tak igt da bile.. tah2 skola rendah kot.. dulu area depan ni lg tak best.. air lg kotor.. ni kire da cantik la jugak..

ni kat tmpt yg mengadap sungai..

ni kire area bawah lg ni.. sbenanye ade lg tingkat atas2.. tp kitorg malas nak jln.. perot da lapo.. budak2 pon tak saba nak mandi dah.. soo kitorg paking je kat bwh ni.. lgpon pakcik aku ckp kat atas pon full.. soo.. bile da dpt spot.. dak2 kecik 4 org je mandi.. yg besar 2 org.. bakal pengantin.. uhuhu derang kene jd pengawas.. mengawasi dak2 kecik mandi.. bile derang da gi mandi.. kitorg yg tak mandi ni pon.. bentang tikar.. then ape tunggu lg.. moh lee makan..

yg baju itam tu yg paling awal mkn.. aku le tu.. huhu

ahli2 rombongan yg tak mandi.. aktvt mkn je laa yg mampu buat kat sini..

mcm2 mknan ade.. nasik lemak.. nasik putih.. mee sup.. ayam grg.. roti canai.. buah2an lg.. fuuu meriah2..tp tade ape yg menarik nak cite sgt.. sbb aku dok kat situ n mkn n borak2 ngan makcik n kezen2.. tu je laa.. dlm kol 3.30pm da kemas2 sume.. tros gerak blk.. sampai umah kol 4.. aku baring n tros tetdo sampai kol 5.. penat mcm aku plak yg mandi sungai.. hehh

ptg tu plak gi umah kakak aku yg tgh renovate.. tlg dia cat pintu.. arini pon tlg cat lg..

owhh tibe2 excited!!

kakak aku tgh menunggu hari je utk besalin ni.. tp aku rase mcm aku plak yg menunggu.. hahaha tak saba okeii!!! byk kali aku soh dia branak time cuti ni.. dia tanak plak.. haishh.. kalo branak je kan senang.. tayah aku nak blk sane blk.. save minyak n tol aku.. huhhu

same2 laa kite tunggu.. bape hb anak kakak aku ni nak kuar.. dia tgh pilih date yg best2 skit kot.. k laaa.. tak larat dah.. sok ade appointment kat sdmc plak.. secare otometik.. sok aku tak gi keje.. yehaaa..

9 comments:

  1. comel gile peng-cerita-an ko pasal OC nangis2..

    naseb usaha pen-selamat-kan OC tu berjaya..

    huhu~

    ReplyDelete
  2. oc nak bunuh diri tu sbb tensen ngn tuan dia..xsempat nak terjun pokok tu sebab tersangkut kt dahan2 pokok tu..haha


    ulu bendul tu kalo nak best rajin2 la panjat air terjun yg tingkat ke-7..puas ati siot..tp kwn aku jpe org bunian kt atas tuh..pastu next time gi,tak naik dah smpai situ..haha

    ReplyDelete
  3. alalaa,ksian nye oc..

    incik lyter,org bunian ada yg ensem2 tak?

    ReplyDelete
  4. aku rase pun oc nk bunuh diri kot.. die xbest duk kat seremban kot..

    ReplyDelete
  5. uih .. umah bangalow seh .. mantap~! atas bukit plak tu .. leh lawan ngan direktor yusof haslam dah nih .. :D

    ReplyDelete
  6. oooooo...bestnye..piknik...
    1 cara nak mencari kebahagian...
    always say Thank you...be forgiveness & gratitude to ur life...
    be hepi!..

    ReplyDelete
  7. lels -> cerite yg comel ke org yg tlg slamat tu comel? hahaha

    lyter -> apsal aku tak tepk pon dia nak bunuh diri? ciss.. makcik aku pon bese mandi kat tingkat atas.. tp aritu mmg ramai sgt manusia.. tu yg maleh tu..

    azie -> ha ah laa azie.. ade yg ensem2 tak? kalo ade aku nak pegi lg laa.. dkt je ngan umah aku.. huhu

    ajis -> apsal aku tak rase dia nak bunuh diri ni??? mungkin gak dia protes kan.. tak suke dok kampong..

    mayaz -> hoih hoih.. lari topik btol.. cemane nak kekalkn sbg pengkomen terbaek ni?

    wiseman -> hehehe best gak skali skale.. kalo lg ramai n dpt buat bbq sure lg meriah.. yeah2.. be hepi itu penting!

    ReplyDelete
  8. kul bpe g sepitalnye neh??

    konpius aku...sempat lg reply komen...haih!

    ReplyDelete
  9. i call u fa okei -> appointment kol 245pm laa.. heheh kol 2 br gerak dr sk.. sempat2..

    ReplyDelete