Lilypie Third Birthday tickers

g.u.i.l.t.y

Tuesday, January 20, 2009

yeayyy!!! ym sudah pulih.. trime kaseh kepade apet, lyter, mus, lisa n fawaz atas feedback anda.. aizat? trime kaseh la jugak sbb tlg komen.. hehehe


aku da cube downgrade kan ym aku.. bkn takat turun version 8.. version 7 pon aku try.. tak jd2 gak.. n solutionye ialah.. system restore.. heheh setel tros..

ade mende nak cite ni.. aku rase besalah sbenanye.. sbb kan.. meh aku cite dr awal..

lepas lunch td.. aku menapak laa sorg2 gi cimb bank.. dkt laa jugak.. tp sbb pakai kasut bertumit tinggi.. lenguh laa jugak kan.. da trase nak melecet ni.. tp perjalanan harus diteruskan..

pastu.. naik opis.. aku kemas2 barang.. aku da rase kehausan.. tp malas nak amek air free kat pantry tu.. then dlm kol 3 lebih kot.. aku gerak gi putrajaya.. gi opis encek ayah.. da laa paking jauh gile.. kene menapak lg.. jauuuhhhhhh okeii.. sangat sakit kaki.. tepi2 jari da melecet.. tapak kaki pon pediihhh.. rase cam nak bukak je kasut.. tp.. perjalanan harus diteruskan..

da setel2 jumpe bpk aku tu.. menaaappakkkk plak blk ke kete.. da laa agak kepanasan.. dan juge kehausan.. dan juge kesakitan kaki.. tp.. nak control ayu nye psl.. aku gagahkan juge.. dan.. perjalanan juge harus di teruskan.. masok je kete.. tros aku bukak kasut.. huuu lega..

then.. tahap kehausan da takle tahan.. kering rase tekak.. aku pon decide nak singgah 7e kat presint 8 tu.. sampai2.. aku nak bli air ice lemon tea.. tp tak sejuk plak.. dan aku tenampak air yg sejuk dan seperti menarik kalo minom time2 haus gilee ni.. soo dgn rase besalah.. aku amek air coke tu.. bwk cam sorok2 je nak gi baya kat kaunter tu.. aku rase besalah gile sbb bli coke.. kuar 7e pon cpat2 masok kete.. tanak org nampak.. aku rase mcm bli mekdi time tghari bulan pose.. (bkn laa besalah bli mekdi tu.. tp rase nak masok kete cpat2).. nak minom dlm kete pon tak brani angkat tinggi2.. takot org pandang serong aku minom coke..

da laa mase nak kuar dr area 7e tu.. aku tenampak ade ketas kat cermin kete tulih "israel jahanam..boikot!".. lebih kuang laa.. errkk!!.. serius aku rase besalah.. tp aku haus...

ok.. da abih cite kesalahan aku.. ni nak cite mende yg aku excited plak.. (*-*) mate besinar2 ni.. mase kat 7e tu.. aku tenampak byk moto dominos.. wuuuu rupenye selang seblah 7e tu da ade dominos.. wuuu sukee.. tp yg tak bestnye.. mase aku nak reverse kete.. ade sorg budak penghantar piza lalu seblah aku.. cpat2 aku bukak tingkap.. tanye dia.. "ade delivery sampai sri kembangan tak?" pastu dia wat muke blur cam tatau pon kat mane sk tu.. n then dia jawab.. "cyberjaya kitorg anta".. ok.. fine..

da alang2 aku cite ni.. meh laa nak sambung sampai abih.. lepas gi 7e tu.. aku stret gi puchong.. ade laa hal skit ngan developer.. n on de way balik tu.. sempat aku snap gamba nih..

ni namenye baiduri courts..

yg dibulat itu adelah rumah aku.. hehe

wuu da siap dah.. tp td aku tanye.. mebe dlm bulan 6 baru setel cf sume kot.. umah kecik je ni.. ok laa utk bujang2 lg.. kalo kawen anak 1 pon ok lg.. hahahah

ok pastu.. blk dr puchong.. aku singgah plak umah sewa lame aku kat depan pasar borong ni.. gi amek surat2 lame.. byk laa jugak rupenye.. then pastu tros laa blk umah.. dan update blog.. huii kehulu kehilir gak aa arini..

ade lg nak cite ni.. wiken aritu aku blk senawang.. ari sabtu bosan2 je.. asyik dok dlm bilik men gem jek.. ari ahad plak.. tghari gi umah makcik aku.. dia baru pindah senawang gak.. soo ramai la gak sedare mare dtg tlg.. aku gi sane tlg makan jek.. heheh

n utk memenuhi request dr cik lela dlm previous2 entry.. inilah latest pic encek oc..

awal2 aku sampai.. oc mcm da tak kenal aku.. sedey je.. tp time da nak blk.. dia cam ikot je mane aku pegi.. pastu melepek cam kat gamba tu.. cam tau2 je nak kene tinggai..

ok tak larat nak cite dah.. cukop2 la tu..

11 comments:

  1. wow reen! amek panthouse siap! hahah

    ReplyDelete
  2. *penthouse kot.

    anyway, dominoes yang terdekat dengan SK aku rasa kat tepi mines tu. tapi jauh gak ar.

    ReplyDelete
  3. penthouse tuh..

    bagus2..

    boley buat party,jgn lupa ajak aku..huhu~

    OC dah anak bujang..
    aku tak minat sgt kucen yg dh bujang..
    (sila letak gambar OC masa kecil pula ye)

    terlebey demand sudeyy...~

    huhu~

    ReplyDelete
  4. sudah bujang sgt anak ko nie reen.
    makin hensem!
    hehehe =P

    wahhh!
    beli umah penthouse~
    besh besh.
    agi best klau view dia utan belantara.
    tenang rasa nyer.
    :)

    ReplyDelete
  5. Nak minum malu dan bersalah. Cerita tak pe plak. Haish~

    (pengomen terbaik http://reebellerina.blogspot.com/)

    ReplyDelete
  6. pidah -> perlu ke aku buat correction lg? hehe

    mus -> haa tepi mines tu aku tau.. tp putrajaya ngan mines tu.. lg dekat putra kot..

    lela -> wahh.. demand plak ek.. heheh gamba kecik tak byk sgt laa..

    wawa -> tu laa.. aku pon rase dia ensem.. machoo je nampak kan..

    aizat -> hahaha sendiri iktiraf pengomen terbaekk ke bang?? aku cite kat sini utk meluahkan prasaan.. n utk memberi tau.. aku sbenanye rase besalah..

    ReplyDelete
  7. owh.. ni reply utk sume komen plak.. tu bukan penthouse laa... bukan juge panthouse.. huhu tu adelah umah tingkat atas skali yg juge same bentuknye dgn tingkat2 bwh.. sekian.. jgn timbulkn spekulasi ye.. swimming pool pon tade kat situ.. wuwuw kos rendah je..

    ReplyDelete
  8. mana sama ngan tinkat bawah. Ko leh buat bilik kat loteng lagi tu. 1 setengah apartment. Hehe.

    Rumah atas tak bestnye kalau dah lama2 nanti. Awal2 ni best sebab atas sekali, takde bising2 kat syiling orang dok melompat. Tapi lama2 takut bocor la syiling tu. Nyway nice house. :D

    (bila la pongomen terbaik ni nak beli umah tak tau ..)

    ReplyDelete
  9. aizat -> tu laa.. ramai gak ckp nnt bocor.. tp nak wat cane.. ni laa akibat tak mendengar ckp bapak.. dia soh gi awal2.. aku gi lambat2.. last2 tinggai tingkat atas skali jek..

    ReplyDelete
  10. ala.. janji bunyik sama.. just go je.. bukannya aku masuk spelling contest.. comment sambil wat keje.

    ReplyDelete
  11. hah xboikot..hahaha.ko pilih air laen la.ada satu air leh ilang dahaga cepat..minumla gatorade.ngeh2

    ReplyDelete