Lilypie Third Birthday tickers

s.p.e.k~b.a.r.u

Thursday, December 18, 2008

nape arini rase cam cpat sgt mase berlalu kat opis?? rase cam baru jek masok.. bekpes.. tibe2 da ptg.. hehehe *gelak evil*

sbbnye.. lepas bekpes.. lepak2 jap.. tros gi kl.. ahli2 yg join gi kl: him, aro, nik, min, yus, reha n of kos laa me.. aku mmg da plan nak gi pertama arini.. sbb nak gi wat spek.. then aku mcm nak cari baju kurung.. saje2 utk kenduri.. da bosan ngan baju lame.. gamba kat blog ni pon asyik baju same jek.. hhehe

then kebetulan.. min nak gi lowyat plak.. nak cari hardisk utk laptop dia.. pastu stat laa sorg2 nak ikot.. tibe2 derang pon ade yg nak wat spek.. last2 sume gi pertama dulu.. kalo tak salah aku dlm kol 10 lebih or 11am kitorg da gerak dr opis.. da laa arini aku masok nak dkt kol 10 gak.. sampai2 je.. kitorg pon tros laa cari spek utk memasing.. sume sebok nak wat spek ni sbb kampeni kitorg ade kaver utk spek.. sorg 150usd kot setaun.. then kalo da masok taun depan.. kalo tak claim.. burn jek.. next year stat blk 150usd.. takle nak kumpulkn.. soo rugi la kan.. aku pon.. da alang2 bole claim ni kan.. wat laa spek mahal2 skit.. nak wat sendiri mmg cari yg murah2 je laa..

agak lame aa kitorg kat situ.. susah btol nak cari spek yg sesuai ngan muke aku.. sbb muke aku ni kecik.. byk spek yg aku try derang komen muke aku nmpk mcm makcik.. huh!! last2 aku amek spek levis.. ni yg paling ok kot.. komen dr juri2 pon memberansangkan.. soo amek je laa.. pastu org kedai tu ckp spek siap dlm mase 1jam.. soo kitorg pon jln2 jap.. then gi mkn kat fudkot pertama tu.. tp aku tak mkn pon.. minom jek..

from left : min, reha, yus & nik.. aksi mkn di fudkot pertama..

after mkn.. after 1hour lebih aaa.. tgk2 tak siap lg spek.. sbb dia ckp byk plak spek nak kene buat.. then kitorg decide utk bepecah.. nik, min n yus gi lowyat.. aku, reha, aro n him gi jln2 kat area kamdar sampai semuahouse.. nak cari baju pon susah.. sbb da last minit.. sumenye cam klam kabut.. last2 aku amek je selai baju kurung kaler ijau pilihan sidia.. cewahh.. lgpon murah.. tu psl aku amek jek..

then after dpt je baju.. singgah sogo jap.. bau2 perfume jap then tros gi amek spek.. time ni da kol 4 lebih kot rasenye.. huii lupe daratan btol.. then kitorg tros laa blk opis..

m.e & reha at the back.. on de way back to office..

owhh owhh.. aku ade pesan kat min soh blikan pendrive 8gb kalo harge bawah 50hengget.. sampai2 opis aku pon excited laa nak tgk pendrive.. skali rupenye min igt aku soh sevey harge jek.. dammm.. da laa dia ckp harge 47hengget.. adeii.. da laa aritu lupe nak pesan kat fawaz soh tlg blikan time pc fair.. adeeiii lg..

ok.. mase utk menayang spek baru.. :D hehehe aku suke bekas spek ni.. lawo lawo!


&

mcm skema jek?!

bile da siap spek ni.. tibe2 aku rase cam still besar aa frame dia.. tp kadang2 nmpk cam ok jek.. ahh lantak laa.. da beli pon.. maheii plak tu.. nak tanak pakai je laa.. harap2 claim kami tak kene rejek..

kol 10.57pm td.. family aku br sampai dr perlis.. derang singgah umah aku sbb nak amek kete mak aku.. mase derang kat perlis.. derang ade gi jln2 kat langkawi.. the best part is.. mesti laa derang bli coklat kan?? mesti laa ade utk aku kan?? mesti laa aku nak fereriroroche kan?? dpt yg 30ketol plak tu.. wuuuu best2.. cukop laa utk sbulan.. sehari mkn satu biji je.. pastu ade coklat hersheys lg.. wuuuu best2.. thanks to puan ayong n encek abg hisyam sbb blikan coklat ni..

sok pas smayang jumaat aku nak grak gi slayang for my bestfren wedding.. wuuuu nak kawen daa dia.. rase cam baru je aku bekenalan ngan dia mase dajah 5 dulu.. ishh aku plak bedeba2.. padahal org len yg nak kawen.. smoge sume bejln dgn lancar.. nikahnye jumaat mlm.. sabtu kenduri blah pompuan.. ahad kenduri blah laki.. kalo ikotkan.. umah si perempuan dan si laki ini adelah seberang jln jekk.. depan umah jek.. maximum pon 27 tapak je laa.. tp wat 2 kenduri.. tp blah pompuan wat kat umah nenek dia.. soo jauh la skit.. ermm ahad tu ade lg kenduri member aku.. laki n pompuan ni pon member aku gak.. aminah & sudirwan.. 2 2 ni klasmate aku mase dajah 4, 5 & 6.. time skola rendah derang gado.. skola menengah tak bekawan kot.. lepas spm.. kat politeknik kot br derang bekawan.. n tros becinte.. n kawen.. konfiden je aku cite ni.. padahal tak sure pon.. tp lebih kuang la kot.. hehehe bace je.. percaye jgn..

orait.. itu sahaje stori mori utk arini..

nite..


7 comments:

  1. uuuuuuuuuuuu...

    kene tunjuk skit font kat batang spek tuh!

    ReplyDelete
  2. wuuuuuu.... spek baru!!!.. gile tergugat nih.. pakai levis..

    sib baik tak beli cK gak.. kui kui kui =P

    ala fa.. ko tuh ape kurangnyee.. tunjukkan jam baru ko tuh.. masing2 ade barang2 baru eh.. uuuuuu

    ReplyDelete
  3. fa -> wuuu tape2 tayah tunjuk..aku da letak kotak ngan bekas spek da enaf dah.. huhu

    fawaz ->ishh fawaz.. nak tegugat apenye ngan spek levis.. takle lawan ngan spek ck ko tu.. hehehe

    ReplyDelete
  4. nasib baik kite pon agak baru la gak beli spek...kalo x haruslah diriku dijeleskan olehmu sbb ade spek baru...

    ReplyDelete
  5. rynn -> woo.. tidak perlu jeles2.. sbb bli pakai duit kampeni jek..

    ReplyDelete