Lilypie Third Birthday tickers

m.i.s.s.i.o.n 2

Tuesday, December 16, 2008

ohh ohh ohhh.. aku rase sgt stress skang.. stresss sbb tatau nak watpe!!!

aaahhh... da tak larat nak layan utube.. tak larat nak surf2..
bosannnn...aku mcm memerlukan satu hobi.. yg bole buat time bosan2 kat opis.. n bosan2 kat umah.. n lg best kalo hobi tu bole mendatangkan duit.. pastu bile ade duit.. baru leh shoping.. bile dpt shoping.. mesti da tak stress.. mesti tak bosan gak.. sbb kalo ade duit.. bole gi jln2.. ishhh... kalo dpt gi holiday best gak ni..

slalunye.. kalo bosan.. aku rajin gak tgk gamba2 lame.. n smalam.. aku tgk laa blk gamba2 mase gi pulau perhentian... wuuuu rindunyee... rase cam baru je pegi..
bestnyee.. bestnyee gi holiday!!

ke-hepi-an teserlah..

pastu td.. aku da bosan sgt.. aku dpt satu idea.. iaitu bukak notepad.. dan taip je ape2 yg telintas.. soo skang aku tgh taip ni lah.. ye lahh.. tgh taip ni lah.. lepas da abih taip.. nnt br aku publish.. n tibe2 aku nak cite psl kebodohan.. hehehe skali skale cite psl kebodohan sendiri.. tp ade 2 situation je.. takle cite byk2.. nnt nampak cam bodo sgt plak.. okei2.. dimulekan dgn situation petame..

mase tu aku bru je masok mmu.. tak sampai sbulan lg kot.. honestly.. aku tak terer sgt ckp bahase omputih.. ckp omputih aku reti laa.. "omputih!" reen said.. grammar aku mmg lemah aa.. kejadian ni samar2 sbenanye.. takle nak recall sgt..mase tu aku tgh borak2 ngan sorg amoi ni.. topik ape pon aku tak igt.. tp conversation nye mcm ni..

amoi : oOoOo u envy sama i laa...
m.e : eh tak laa.. i tak envy.. i jeles jek.. hehe
amoi : envy tu meaning nye jeles laa..
m.e : (@_@)!


situation kedua.. time tu dlm kete dgn satu family aku.. sume ade.. tak sure kitorg dr mane nak kemane.. aku br tau psl satu kete ni.. tape.. bace dulu sampai abih.. nnt tau laa kete ape ye.. mase dlm kete tu.. tgh borak2 psl kete laa.. then aku dgn sgt excitednye.. tanye laa sumeorg..

m.e : sape tau kete VI?
sumeorg : ?? tah penah dgr pon..
m.e : laahhh.. kete VI pon tatau ke??(nada yg belagak okeeii)
sumeorg lg : kete ape tu?? tak tau .. tak tau
m.e : laaahh.. takkan ayah pon tatau??
ayah : tah.. tak tau
m.e : alaaa... kete perdane laa...
sumeorg lg dan lg: tu bukan V6 ke??
m.e : (@_@)(@_@)(@_@)!!!

aku nak lari sbenanye mase tu.. tp sbb dlm kete.. nak tanak pasrah je laa kene gelak ngan sumeorg.. malu okei!

ok tutup cite kebodohan itu.. aku sbenanye ade satu mission..iaitu kalo boleh kan.. by end of this month.. iaitu sbelom new year.. NEW YEAR?? (*_*) -mate tibe2 bersinar-.. ade ape dgn new year?? hihihi... tade pape aaa.. haa back to my mission.. kalo bole.. aku nak wat satu entry.. cite psl sume xtvt yg aku da wat spanjang taun 2008.. most probably xtvt yg ade gamba laa.. sbb gamba itu bukti yg xtvt itu telah dilakukan.. soo.. skang.. aku nak gi belek2 gamba lame.. buat satu folder dimane dlm folder tu ade 12b folder yg mewakili setiap bulan.. wahh ayat skema!.. then aku nak cari gamba2.. susun by folder.. pastu edit2.. pastu siapkan entry.. utk di post ujung bulan..

waaahhh.. rajin tak?? ini lah tugas seorg blog developer.. ala2 ujung taun nak kene close account kan.. soo aku pon nak kene wat annual report gak.. soo.. ini adelah mission aku yg ke 2.. harap2 bejaye laa.. soo.. kepade blog developer yg len.. yg workaholic mcm aku.. dengan ini.. aku menyeru utk kite same2 mengisi mase lapang yg ade dgn membuat sesuatu yg berfaedah seperti annual report ini.. rase cam wakil rakyat plak nak seru2..

jd.. utk tidak melengahkan mase lg.. aku nak gi belek gamba2 lame sekaraaannnggg jugak.. ehh tak.. nak publish entry ni dulu.. pastu baru cari gamba.. =P

p/s : reendu oc laa.. :(

7 comments:

  1. sy tahu ape ada time new year. *wink*
    lalalala~
    congrates babe... hohohoh

    ReplyDelete
  2. wuhh wuhh.. cemane ko leh tau?? hehehe owhh lupe.. aku yg cite..

    *blushing..

    ReplyDelete
  3. ahahah.. lawak tul laa part VI tuh..
    jauh gile dari V6.. kehkehkeh..
    takpe2.. blaja dari kesilapan.. =P

    aku pun tau ade ape pada new year..
    ehehehehe..

    tahniah! =D

    ReplyDelete
  4. hai korang.aku tuka link dah wey.
    pestisid.blogspot.com

    cikpest tak berkubur tapi telah menjadi ilmiah sedikit kehkeh.

    ReplyDelete
  5. fawaz -> hehe.. moral of the story.. kalo rase2 budak baru blaja tu.. jgn nak blagak.. haha.. part new year ini mau blushing lg.. hahah thankss

    pestisid -> loh.. penyakit reha da bejangkit kat ko plak.. hehehe

    ReplyDelete
  6. ermm ermm.. sya plak tak tahu pasal new year.. leh cite tak.. leh sya join nanti.. hehe..

    ReplyDelete
  7. danish -> alamak.. malu laa.. tunggu new year nnt laa baru cite.. hohoh saspen skit.. zaassss

    ReplyDelete