Lilypie Third Birthday tickers

k.e.d.a.h~.t.r.i.p

Friday, December 5, 2008

at last.. dpt gak aku update cite psl gi kedah ni.. huhhuh mcm da basi je.. tp peduli.. aku nak cite gak.. entry kalinih mebe panjang kot.. tp byk gamba aa.. senang skit nak cite kalo ade gamba kan.. okei evribadeh.. mari mulekan..

-sabtu-
katenye nak gerak kol 9am la kan.. tp sbg melayu yg sejati.. eh diorg aa mlayu sejati.. aku da bgn kol 8am lebih.. then siap2 sume.. dlm kol 9 aku da tunggu kat umah dia.. kitorg konvoi 2kete.. skang ni tunggu kete ajis plak.. ahli rombongan kete ajis ialah maya n che mun.. kete dia plak.. aku n aro.. cincai2.. dlm kol 10am gak aaa br gerak.. 1st pit stop.. kitorg benti kat restoren jejantas sg buloh.. konon nak bekpes laa.. tp time tu da kol 11am lebih gak.. lauk2 lunch pon da siap.. kitorg tros laa mkn nasi campo.. then.. sambung lg pejlnan.. pastu next.. benti kat hentian mane tah.. utk zohor.. sambil relek2 jap.. then sambung lg.. stret tros sampai kedah.. exit alor setar selatan.. then kitorg singgah cari homestay utk aku.. sbenanye ade je umah che mun utk ditumpang.. tp aku saje gatai2 nak dok homestay.. nak merase.. aku da bajet max rm150 laa utk homestay or seri mesia.. skali mase pegi tanye tu. rm40inggit je utk sorg.. lahaii.. murah jek.. kire ok laa..


ni laa bilik yg aku dpt.. ade 2katil.. tp dok sensorg jek.. heheh tp kire ok laa.. puas ati.. yg tak puas atinye.. kat sini maxis tak dpt coverage.. aku pon tatau apsal.. takle nak call.. msg kadang2 je bole..

lepas je check in.. letak2 barang sume.. tros kuar blk.. nak gi anta che mun n maya plak.. tp be4 tu kitorg singgah mkn jap kat satu kedai mkn yg aku tatau namenye..

1: ketibaan dia, aku n aro..
2: hehe.. sempat aje aku menyengih..
3: ni namenye moi sup.. 1st time rase.. best n sedap.. igtkn be4 blk nak mkn lg.. xsempat plak..
4: from left - che mun, m.e, him, aro n maya.. di blk camera.. encek ajis..

lepas je abih mkn.. mak che mun soh gi umah dia dulu plak.. mak dia da masak mihun.. soo kitorg pon gi laa.. mase tu da kol 530pm kot.. mkn2 mihun.. dok kejap.. then kol 6pm da gerak.. aku blk homestay.. maya stay umah che mun.. ajis n aro stay umah dia.. mlm tu plak.. lepas magrib.. dlm kol 8pm lebih kitorg da gerak nak gi penang.. ni la aksi mase on de way..

atas : alamak.. muke dia tak nampak plak..
bawah : dpt sorg skit jd la ek.. heheh camera tak bagus ni..


kitorg plan nak nek feri mlm tu.. skali time da masok kawasan nak ke feri tu.. derang ckp feri hanye ade kol 1130pm je.. huisshh.. da laa lapa.. soo tepakse laa kitorg kuar blk.. masok highway n lalu jambatan.. dlm kol 10lebih gak aa br sampai.. pastu kene paking jauh plak dr tmpt mkn tu.. adoii..

ni gamba2 mase br sampai.. jln2 tepi pantai.. on de way nak gi tmpt mkn..


kat sini laa tmpt kitorg mkn..padang kota.. aku rase ni 1st time gak aku dtg sini kot.. tah laa.. last dtg penang pon mase form 2 or 3.. soo tak igt ape dah.. kt bawah ni adelah mangse lahap kitorg.. ehehe lapo gile da time ni..


1: pasembor.. 21hengget tu.. mahai gakk.. yg aku mkn ni tk sedap sgt.. tp still ok laa..
2: kerang bakar 2pinggan.. hamekk..
3: char kuey tiau udang.. 8 hengget kot..
4: all the fud..


time ni hazim ngan syafik tak sampai lg.. bile derang da sampai.. derang pon mkn pasembor gak.. tp kedai yg sedap skit.. sedap tak sedap tu dia nye kuah.. yg isi2 tu lebih kuang je kot.. pastu ade sotong kangkong lg.. best2.. rase cam nak gi lg jekk..

makan.. makan.. makann..

minum.. minum.. minum..

after that... jln menuju ke kerete sambil singgah amek gamba.. blk plak.. kitorg plan nak nek feri lg.. since dtg tak dpt nek feri kan.. soo kitorg pon da bratur utk masok ke feri.. that time da kol 12am lebih kot..

sambil tunggu turn utk masok ke feri.. sempat laa ajis turun kete n amek gamba2.. temasok laa gamba kitorg.. aro bajet comel la tu wat muke camtu tu?? hehhh... depan kete kitorg ialah kete encek O.. sampai je turn kitorg kat situ.. ade pakcik dtg bgtau.. next feri dlm kol 2am.. what?? mmg unlucky btol la.. or adekah ini bemaksud nak kene pegi lg?? heheh soo dgn pasrah nye.. kitorang pon park tepi jap.. sambil bincang2..

muke pasrah tak dpt nek feri.. huhu

last2 decide blk je kot jambatan.. sume pon tak larat dah.. sok nak gi kenduri lg.. sampai kat jambatan tu.. dr tgh2 jambatan da start jam plak dah.. adoii.. tp tade efek kat aku pon sbenanye.. haha sbb time kat atas jambatan tu aku da tdo kat blakang.. sedar2 da masok highway.. sambung tdo lg.. then sedar2 da nk sampai.. naik bilik tuka baju.. tros tdo.. zZZzZzzZzz

-ahad-
esok nye.. aku da siap dlm kol 10.15am.. spatutnye aku kene kejut dia utk bgn.. n dia kene kejut aku bwk gi umah family dia.. tp.. time tu.. fon aku takle nak call out.. msg pon takle.. aku da risau gile.. tatau nak wat cane.. still keep trying to call him.. n ajis n aro n che mun n his sister.. sume tak dpt.. aku tunggu sampai 10.30am.. still takle connect ngan dunia luar.. aku pon amek beberape ketol syiling.. ngan harapan turun bwh ade public fon.. skali.. mmg laa ade public fon.. tp seberang jln aa plak.. pastu kebetolan ade 2 org pakcik tgh beborak2.. aku pn tepakse tebalkn muke.. tanye pakcik tu.. sume fon mmg takle nak call out ke?? skali fon pakcik tu ok je call out.. damn! .. pastu dgn pertolongan pakcik tu.. dpt laa aku call dia n kejut.. time tu da nak dkt kol 11am dahh.. pastu nek atas blk.. tunggu dia dtg jemput.. aku tros check out n pegi umah dia plak.. lepak2 tunggu ajis n aro siap.. bekpes gak kat situ.. then.. encek O pon sampai.. kitorg pon gerak laa gi umah aizat.. time sampai tu.. pengantin pon da setel besanding sume.. kire ok gak laa.. dpt laa tangkap gamba ngan derang.. sbb derang da tak bz..

puan ana & m.e

us with the pengantin..

m.e, che mun and maya.. after makan..

lepas abih mkn tu.. kitorg pn masok dlm umah.. che mun nak tgk pelamin n bilik pengantin.. hehe maklum la.. taun depan turn dia plak... soo nak cari ilham la tu kot.. byk sbenanye kitorg posing kat pelamin tu.. tp yg ni je bole di tayangkan.. yg len tu.. biarlahh rahsia.. heheh

from left: ajis, aizat, ana, maya.. duduk: dia dan aku..

hepi nye derang.. ana sgt cantik haritu..

da abih posing kat pelamin.. kitorg redah bilik pengantin plak.. tgk laa gamba 1st tu.. bape ramai yg serbu bilik pengantin.. huhuh.. time ni grup hazim n maria br sampai..

1: ade post special dr aku, che mun n maya.. tp tak nampak plak..
2: reflection of maya, m.e, kiah, che mun n azie
3: suke sgt gamba ni..
4: dah2.. jom balik..


kitorg tak tros blk dr kenduri tu.. aku singgah umah dia jap utk tuka baju.. takkan laa nak pakai baju kurung blk kl kan.. hehehe soo on de way nak gi umah dia.. sempat laa aku snap2 gamba kat kedah ni..

1: pejabat pos.. lawa plak tgk bangunan lame ni..
2: balai polis pon lame gak..
3: ni gamba mase da kat highway.. sesat kat sini plak..


first destination kitorg janji nak jumpe kat gurun sbenanye.. tp sbb maria kot telepas simpang tu.. kitorg pon tuka laa tunggu kat juru plak.. sampai sane.. kumpul ramai2.. konon pastu nak konvoi laa.. tp cam tak jek.. sume pon bwk laju sesuke hati temasok laa aku.. heheh

atas: geng perempuan yg da penat..
bawah : geng lelaki yg penat gak.. ke?


pastu kitorg pn sambung pejlnan.. sampai laa kumpul blk kat tapah.. maakaan lg.. hari ahad ni aku rase paling byk aku mkn kot.. pg kat umah dia bekpes mihun n soto.. pastu gi mkn nasik kenduri.. then kat juru mkn laksa plak.. pastu kt tapah mkn nasik ayam plak.. huii.. mcm2 laa dlm satu ari.. mlm kitorg sampai dlm kol 10 lebih kot.. aku pon tak igt da.. penat gak aa.. tp yg penting kite enjoiiii!!!..

ok.. tu je la citenye.. aku rase kalo aku update blog ni mase awal2 minggu mebe lg panjang kot aku cite.. tp sbb da lame.. malas nak cite panjang2.. anyway.. CONGRATS to aizat n ana.. smoga bahagia ke akhir hayat.. smoga dpt anak2 yg comel2 dan best mcm anabest.. jgn lupe doakan aku juge.. hihihi


0 k.o.m.e.n: