Lilypie Third Birthday tickers

k.e.b.a.s

Wednesday, December 31, 2008

aku br blk dr klinik gigi.. tampal gigi lg.. ngan xray plak.. huihh cam kritikal jek.. tu laa akibat nye bior gigi belobang lame2.. next week ade appointment lg.. adeii..

tdnye treatment tak laa sekse sgt.. sbb aku soh doktor injek kasik kebas.. sampai ke tlinge kebas ni haa.. asyik tegigit lidah jek.. nak ckp pon susah..



ni laa muke senyum time mulot kebas.. blah kiri sume tak rase ape ni.. gigi pon kebas gak.. td time nak komor2 kat klinik tu.. tesembor2 air.. huhu bibir takle nak tutup rapat..

lepas setel kat klinik.. da alang2 klinik dkt ngan umah kan.. tros laa pulang ke pangkal jln.. tidak laa aku rajin utk ke opis blk..

doktor ckp kebas ni tahan dlm sejam jek.. td injek kol 330pm.. skang da kol 5 lebih tak ilang2 lg.. adeii

sekian..

p/s: bekerje keras utk menyelesaikn misi no 2

t.a.g. 7

Tuesday, December 30, 2008

post ke 3 utk harini..

ini adelah tag dr encek elmo plak.. wah2.. semakin jiwang plak beliau nih.. sejak2 ade gepren.. hehehe tape2.. janji hepi.. itu yg penting.. bile da hepi tu.. sile jgn supple lg.. igtlah pesanan org yg bepengalaman ini.. hahahah

okei.. sbb kan mende ni random.. aku nak taip je ape2 yg telintas..

16 Random Facts.


1. skang kol 9.51pm.. aku br nak kuar mkn..

2. semakin hari semakin tade idea nak mkn ape utk dinner..

3. kalo bole wat magik.. aku nak perot aku taff sekarang.. *ting*

4. aku nak turun bawah da nih.. satgi blk mkn aku sambung..

5. 11.05pm..ok da balik mkn..

6. sejak aku blaja mkn kuey tiau kungfu.. aku asyik nk mkn jek.. sedap woo..

7. harus di igt.. aku sgt suke kaler baby blue..

8. nak gi pulau2 lg.. yee.. i need vacation same mcm elmo!

9. semakin meluat ngan kampeni skang ni..

10. tak lame lg akan kehilangan 2 opismate iaitu che mun n reha.. :(

11. pg td mimpi men volleyball.. tibe2 rase tringin nak men.. last men kat pulau perhentian..

12. tak suke kaler pink sgt.. tp laptop ni kaler pink..

13. nak pakai skirt (bkn pendek aa.. laboh punye) tp malu aa.. cam ayu2 sgt jekk..

14. slalu geram kat budak kecik yg comel2 lalu rase nak tumbok muke dia.. dushh!

15. aku tau elmo tu manusia.. tp mungkin name monyet juge sherashi bersame dia..

16. aku syg family aku, kawan2 aku dan juge dia.

tagged:

rynn2506 - what u give.. u get back.. sudi2 lah.. pendek je ni..
amibestgila - senyap je blog ko.. meh hapdet ngan tag ni.. :D
inahazlina - sebok sgt amek gamba kat aku td.. hamek tag ni skali.. huhu

yeay.. 2 tag da setel.. ade lg satu ni.. tp aku cam teragak2 laa nak wat ke tak.. tp kalo tak wat.. rase besalah plak.. erm.. tgk je laa tag ke 8 nnt cemane ghopenye..

t.a.g. 6

tag kalinih agak gile gakk.. tp tak bermaksod aku di tag oleh org gile ye.. tp tag ni gileerrr panjang.. igtkan nak wat kat opis time bosan2.. tp kat opis asyik tak sempat plak.. bwk laptop pon bukannye kuar dr bag.. kali ke 6 aku di tag n kalinih bukan dr member2 yg aku kenal.. iaitu rynn2506.. kenal tru blog hopping gak.. same age rupenye.. tp dia da kawen n da ade anak pon.. wuwuwu

disbbkan soklan tag pon da panjang.. jd takle nak merepek panjang2.. blom tentu ade org rajin bace nih.. hoho baeklah.. mari mulekan..

Name (full):
ishh wajib ke letak full name? tayah la kot.. name glemer ReeN.. name kampong cT..

Sister(s):
1 elder sister - Pn. Ayong.. 1 younger sister - Cik Ifa

Brother(s):
2 org...
~1 younger - Encek As n another 1 is the youngest in the family - Encek Iqal

Shoe size:
kalo snickers size 6.. kalo kasot bertumit tinggi 7 @ 8..

Height:
160cm kot.. or mebe lebih skit.. fuhh.. seb bek tak tanye berat

Where do you live:
Seri Kembangan, Selangor

Have you ever been on a plane :
Yup..

Swam in the ocean:
Ermm.. pulau perhentian.. penah la kan?

Fallen asleep at school:
of kos la kan..

Broken someone’s heart:
yup..

Fell off your chair:
ye penah.. mase tu skola rendah.. dan memakai skirt aritu.. thanks to memberku wan nordiana yg menarik kusi.. heheh

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
Yup.

Saved e-mails:
Of kos..

What is your room like:
Colourfull.. tadek katil.. hanye tilam queen..

What is the last thing you ate:
Roti telor yg ade sosej..

Ever had:-

1.Chicken pox:
mase kecik penah kot..

2.Sore throat:
i am humaann.. of kos penah jugak..

3.Stitches:
tak penah kot.. tak sure plak..

4.Broken nose:
Nope.

Do you…Believe in love at first sight :
erm.. pecaye gak kot.. 1st time tgk Rangga dlm Ada Apa Dengan Cinta.. tros i jatuh chenta..

Who was/were…The last person you danced with:
ngan OC kot.. ehehe

Last made you smile:
him.. cewahh..

Today did you…

Talk to someone you like:
Yup.

Get sick:
skang sakit gigi..

Miss someone:
OC!

Did you ever…Kissed anyone:
Mesti laa penah kan.. mak ayah.. baby2 sume abih kene kiss

Talk to an ex:
Dulu.. kini tidak lagi..

Miss your ex:
Nope!

Who do you really hate:
erm.. org yg entahapehapehentah..

Do you like your hand-writing:
tulisan aku sgt buruk mase skola rendah.. skola menengah da ok skit.. tp still burok.. now pon kadang2 burok.. kesimpulannye mmg burok aa.. tp aku tak benci..

Are your toe nails painted:
tidak pernah melainkan pakai inai

Whose bed other than yours would you rather sleep in:
kat hotel.. katil kat umah senawang..

What color shirt are you wearing now:
blue black..

Are you a friendly person:
Ye.. saye adelah seorg yg friendly.. yakin!

Do you have any pets:
nak kene bgtau lg ke? my Orange Cat..

Do you sleep with the TV on:
Time skola rendah.. blk skola je.. lepas mkn tros tgk tv sampai tetdo..

What are you doing right now:
Lerr.. ater tanye lg.. udohnye suroh teman wat tag nih.. tgh menjawab la ni..

Can you handle the truth:
Truth hurts..but i rather know the truth.. so.. yes.

Are you closer to your mother or father:
ermm.. fair & square..

Do you eat healthy:
Owh tidak.. sesuke hati je nak mkn ape..

Do you still have pictures of you & your ex:
Cleared.

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to:
ermmm.. i likely to go to my katil.. n nangis sorg2 kot..

Are you loud or quiet most of the time:
ikot mud.. kadang2 loud gak.. jarang2 quiet.. hehe

Are you confident:
Kadang2 alamak terlebih suda!..

5 things I was doing 10 years ago.. :
-gi skola
-balek skola
-gi tusyen
-ptg2 gi jln2
-amek pmr

5 things I would do if I were a billionaire
-setelkan hutang ptptn, rumah n bg family utk setelkan hutang derang
-bli umah lg
-sedekah byk2
-shoping sampai muntah
-simpan utk kawen.. then pegi haji..

5 places I’ve lived/living:
-Kepong
-Sg Tua Gantian, Kg Laksamana, Kg Sg Tua Bharu
-Putrajaya
-Senawang
-Cyberjaya

5 people I tag.
Erm.. ade ke org rajin nak wat tag panjang lebor ni? tape laa.. tag kalini aku open kepade sukarelawan.. sape2 rase da tatau nak update tu.. meh laa jawab tag ni.. jemput2.. jgn malu2..

thanks to rynn2506 sbb mentag aku.. terharu btol.. tak sangke diri ini diingati.. hehehe

at last.. ralit btol menjawab.. sedar2 da sampai soklan last.. yehaa.. tp takle nak hepi sgt.. ade lg 2 tag nak kene buat.. adeeii..

ok.. nak gi mandi plak.. pasni kalo rajin.. aku wat tag lain plak..

n.g.i.l.u

wahh.. 5 hari gak aku tak hapdet nih.. takle jd.. nak tanak arini aku paksekan diri utk menghapdet..

skang ni dlm mulut aku tgh rase ngilu2.. sbb td aku gi klinik gigi.. nak makeover skit gigi ni.. hehehe nak ganti kan tampal yg itam dulu bg jd putih.. lgpon ade tampalan dulu yg da tetanggal daa..

ishhh gilee sekseeee nak tampal ni.. aku siap tanye doktor tu lg.. "sume alat2 kat klinik ni mmg bunyi ngilu2 ek?".. da laa bunyi pon ngilu.. bile kene gigi tu.. lg ngilu...huii bising gak aku td.. siap hentak2 kaki.. dpd nak tampal 2 gigi.. last2 doktor tu ckp wat satu je la.. satu lg dtg esok.. hahah sbb aku bising sgt.. tp sok mebe aku nak mintak injek kot.. kasik kebas skit.. soo tade laa rase sgt.. just bunyi mesin tu je laa yg bising.. mule2 mase doktor ckp nak injek.. aku igtkan nak injek kasi pengsan.. aku da sonok dah.. nnt sedar2 je sume da siap kan.. rupenye kasik kebas jek.. hhoohohoh

ishh byk nye mende nak cite.. psl wedding.. psl engagement lg.. n cite ngarut2 lg.. tp tape.. nnt aku wat entry asing2.. mission aku tak sampai 50% lg ni.. gamba sume da susun ikot date.. tp tak edit2 lg.. tibe2 kat opis ade keje plak.. tensen btol..

dikesempatan ini.. aku nak wish congrats to encek aizat & puan ana kerane bakal menambah bilangan ahli kuarge mereke pade taun depan.. tahniah2!.. lepas kawen aritu da beseri2 da muke aizat.. kali ni tambah lg seri nak jd bapak plak.. da register utk join club mus ke blom? hehehhe

orait.. ini je ceritera ptg ini.. nnt mlm kalo rajin aku sambung cite..

n.y.a.m.a.n

Wednesday, December 24, 2008

smalam department aku kene gi meeting kat main building kampeni ni dlm kol 11am.. meeting khas utk kami yg still tade pojek.. huhh! ade ke harapan aku nak merase dpt projek while still in this kampeni aa? mcm tade jek.. tah laa.. meluat plak nak pk..


sbbkn kat main building kitorg da tau ade masalah paking.. so dlm kol 10.30 da gerak gi sane.. n nasib agak baik sbb ade seketul je paking yg tinggai.. n ade kontrevesi gak aa psl paking smalam.. mase kitorg da sampai.. takle nak masok meeting room lg.. sbb lock.. soo kitorg pon lepak kat area cam balkoni kat tingkat 3..

from left: che mun, reha, m.e

ni laa rupe kami yg melepak kat atas tu.. then da lame skit nik n fawaz sampai.. derang paking kat simpang 4 depan opis ni.. tibe2 dr atas tu kitorg tenampak 2 org abg polis tgh menyaman.. root word 'saman' ok.. bukan 'aman damai'.. soo kitorg bising2 laa soh derang slamatkan kete tu.. as for fawaz.. sempat laa dia alihkn kete.. tp nik plak tak sempat.. time dia nak sampai kete tu.. polis da koyakkn ketas saman.. ni la aksi2 yg sempat aku snap..





nik nye kete da takle nak watpe.. sbb da kene samankn.. so dia biar je kete dia kat situ.. fawaz plak tumpang paking kat building jpj yg tak siap lg.. sbenanye aku rase tade masalah pon tumpang paking situ.. sbb tak kacau pape pon.. tp gad2 tu saje nak wat keco.. nak tunjuk derang ade power.. soh gak derang alihkan kete.. padahal kitorg nye meeting kejap jek.. takle tolerate langsong!.. last2 fawaz blk opis jek.. dia pon sampai da gado2 ngan gad tu.. hehehe agak susah aa nak tgk fawaz marah kan..

meeting pon tak penting sbenanye.. just nak bgtau.. kitorg kene wat grup.. wat kampeni.. cari name kampeni.. kene wat presentation utk jual product.. ishhh... rase mcm join kem motivasi jek.. da bape kali da wat aktvt canih.. pojek mane??? pojek???

then today.. kol 2pm da stat aktvt presentation.. ngarut2 je laa.. name kampeni aku HOT STAFF TECHNOLOGY.. haa.. hot hot hott!! sape nak amek kitorg keje?? nnt next week ade lg presentation kot.. adoi.. bosannyee..

owhh owhh.. ade lg gamba nak tunjuk...


ni mlm td.. dpt invitation dr azie.. utk wat suprise besday party utk cik abg dia iaitu encek lyter.. kol 11.30pm kumpul kat umah azie.. sume dipakse pakai spek n topi tu.. walopon dipakse.. tp aku rela.. hehe.. then kitorg gerak gi umah encek O jln kaki jek.. abih kene nyalak ngan anjing2 kat situ.. bising gilee.. slain dr celebrate besday lyter.. ain pon ade bli kek utk celebrate besday apih.. belated punye.. lepak2.. mkn2.. dlm kol 1am blk.. tros tdo... hepi belated besday to apih n hepi besday to lyter..

owhh owhh.. ade lg nak cite ni..

aku sgt2 rindukn oc.. *tibe2 sebak plak*.. tak saba nak blk.. da laa mak aku.. errmm tp mcm adik aku nye keje jek.. gi anta mms gamba oc.. ermm tunjuk gamba je laa tros.. tulih panjang2 kang nangis plak...

nampak mcm oc rindu kat aku tak??


:(( nak baleekkkk!!


m.y~1.s.t~a.w.a.r.d

Monday, December 22, 2008


wuuuu... sonoknye dpt award.. terhibor skit hatiku yg bosan nih.. 1st time dpt award since aku jd blog developer nih.. heheh sonot sonot..


"thanks to amibestgila for the award.. saye mmg tak jangke akan dapat award ni.. saye rase sgt terharu..bla bla bla"
(sambil kuarkan ketas kecik utk bace speech yg da prepare bulan lepas)

sebagai penerima award ni.. ade plak syarat2 nak kene ikot.. dan syarat2 nye ialah..

1.Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language. - DONE!

2.State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs. - DONE!

1- farih
2- lisa
3- ana
4- shy
5- ajis


sbenanye aku nak listkan ramai2 lg.. tp aku tau.. kalo aku da list ramai2.. nnt org len da tade sape nak list plak.. sbb dlm kampeni ni ramai blog developer.. kejap je nnt sumeorg da dpt.. soo kasik chance laa org len listkan.. bkn aku tak list sbb korg tak best tau..

3.Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award.
4.Show these rules…SIMPLE! - DONE!

s.p.e.k~b.a.r.u

Thursday, December 18, 2008

nape arini rase cam cpat sgt mase berlalu kat opis?? rase cam baru jek masok.. bekpes.. tibe2 da ptg.. hehehe *gelak evil*

sbbnye.. lepas bekpes.. lepak2 jap.. tros gi kl.. ahli2 yg join gi kl: him, aro, nik, min, yus, reha n of kos laa me.. aku mmg da plan nak gi pertama arini.. sbb nak gi wat spek.. then aku mcm nak cari baju kurung.. saje2 utk kenduri.. da bosan ngan baju lame.. gamba kat blog ni pon asyik baju same jek.. hhehe

then kebetulan.. min nak gi lowyat plak.. nak cari hardisk utk laptop dia.. pastu stat laa sorg2 nak ikot.. tibe2 derang pon ade yg nak wat spek.. last2 sume gi pertama dulu.. kalo tak salah aku dlm kol 10 lebih or 11am kitorg da gerak dr opis.. da laa arini aku masok nak dkt kol 10 gak.. sampai2 je.. kitorg pon tros laa cari spek utk memasing.. sume sebok nak wat spek ni sbb kampeni kitorg ade kaver utk spek.. sorg 150usd kot setaun.. then kalo da masok taun depan.. kalo tak claim.. burn jek.. next year stat blk 150usd.. takle nak kumpulkn.. soo rugi la kan.. aku pon.. da alang2 bole claim ni kan.. wat laa spek mahal2 skit.. nak wat sendiri mmg cari yg murah2 je laa..

agak lame aa kitorg kat situ.. susah btol nak cari spek yg sesuai ngan muke aku.. sbb muke aku ni kecik.. byk spek yg aku try derang komen muke aku nmpk mcm makcik.. huh!! last2 aku amek spek levis.. ni yg paling ok kot.. komen dr juri2 pon memberansangkan.. soo amek je laa.. pastu org kedai tu ckp spek siap dlm mase 1jam.. soo kitorg pon jln2 jap.. then gi mkn kat fudkot pertama tu.. tp aku tak mkn pon.. minom jek..

from left : min, reha, yus & nik.. aksi mkn di fudkot pertama..

after mkn.. after 1hour lebih aaa.. tgk2 tak siap lg spek.. sbb dia ckp byk plak spek nak kene buat.. then kitorg decide utk bepecah.. nik, min n yus gi lowyat.. aku, reha, aro n him gi jln2 kat area kamdar sampai semuahouse.. nak cari baju pon susah.. sbb da last minit.. sumenye cam klam kabut.. last2 aku amek je selai baju kurung kaler ijau pilihan sidia.. cewahh.. lgpon murah.. tu psl aku amek jek..

then after dpt je baju.. singgah sogo jap.. bau2 perfume jap then tros gi amek spek.. time ni da kol 4 lebih kot rasenye.. huii lupe daratan btol.. then kitorg tros laa blk opis..

m.e & reha at the back.. on de way back to office..

owhh owhh.. aku ade pesan kat min soh blikan pendrive 8gb kalo harge bawah 50hengget.. sampai2 opis aku pon excited laa nak tgk pendrive.. skali rupenye min igt aku soh sevey harge jek.. dammm.. da laa dia ckp harge 47hengget.. adeii.. da laa aritu lupe nak pesan kat fawaz soh tlg blikan time pc fair.. adeeiii lg..

ok.. mase utk menayang spek baru.. :D hehehe aku suke bekas spek ni.. lawo lawo!


&

mcm skema jek?!

bile da siap spek ni.. tibe2 aku rase cam still besar aa frame dia.. tp kadang2 nmpk cam ok jek.. ahh lantak laa.. da beli pon.. maheii plak tu.. nak tanak pakai je laa.. harap2 claim kami tak kene rejek..

kol 10.57pm td.. family aku br sampai dr perlis.. derang singgah umah aku sbb nak amek kete mak aku.. mase derang kat perlis.. derang ade gi jln2 kat langkawi.. the best part is.. mesti laa derang bli coklat kan?? mesti laa ade utk aku kan?? mesti laa aku nak fereriroroche kan?? dpt yg 30ketol plak tu.. wuuuu best2.. cukop laa utk sbulan.. sehari mkn satu biji je.. pastu ade coklat hersheys lg.. wuuuu best2.. thanks to puan ayong n encek abg hisyam sbb blikan coklat ni..

sok pas smayang jumaat aku nak grak gi slayang for my bestfren wedding.. wuuuu nak kawen daa dia.. rase cam baru je aku bekenalan ngan dia mase dajah 5 dulu.. ishh aku plak bedeba2.. padahal org len yg nak kawen.. smoge sume bejln dgn lancar.. nikahnye jumaat mlm.. sabtu kenduri blah pompuan.. ahad kenduri blah laki.. kalo ikotkan.. umah si perempuan dan si laki ini adelah seberang jln jekk.. depan umah jek.. maximum pon 27 tapak je laa.. tp wat 2 kenduri.. tp blah pompuan wat kat umah nenek dia.. soo jauh la skit.. ermm ahad tu ade lg kenduri member aku.. laki n pompuan ni pon member aku gak.. aminah & sudirwan.. 2 2 ni klasmate aku mase dajah 4, 5 & 6.. time skola rendah derang gado.. skola menengah tak bekawan kot.. lepas spm.. kat politeknik kot br derang bekawan.. n tros becinte.. n kawen.. konfiden je aku cite ni.. padahal tak sure pon.. tp lebih kuang la kot.. hehehe bace je.. percaye jgn..

orait.. itu sahaje stori mori utk arini..

nite..


m.i.s.s.i.o.n 2

Tuesday, December 16, 2008

ohh ohh ohhh.. aku rase sgt stress skang.. stresss sbb tatau nak watpe!!!

aaahhh... da tak larat nak layan utube.. tak larat nak surf2..
bosannnn...aku mcm memerlukan satu hobi.. yg bole buat time bosan2 kat opis.. n bosan2 kat umah.. n lg best kalo hobi tu bole mendatangkan duit.. pastu bile ade duit.. baru leh shoping.. bile dpt shoping.. mesti da tak stress.. mesti tak bosan gak.. sbb kalo ade duit.. bole gi jln2.. ishhh... kalo dpt gi holiday best gak ni..

slalunye.. kalo bosan.. aku rajin gak tgk gamba2 lame.. n smalam.. aku tgk laa blk gamba2 mase gi pulau perhentian... wuuuu rindunyee... rase cam baru je pegi..
bestnyee.. bestnyee gi holiday!!

ke-hepi-an teserlah..

pastu td.. aku da bosan sgt.. aku dpt satu idea.. iaitu bukak notepad.. dan taip je ape2 yg telintas.. soo skang aku tgh taip ni lah.. ye lahh.. tgh taip ni lah.. lepas da abih taip.. nnt br aku publish.. n tibe2 aku nak cite psl kebodohan.. hehehe skali skale cite psl kebodohan sendiri.. tp ade 2 situation je.. takle cite byk2.. nnt nampak cam bodo sgt plak.. okei2.. dimulekan dgn situation petame..

mase tu aku bru je masok mmu.. tak sampai sbulan lg kot.. honestly.. aku tak terer sgt ckp bahase omputih.. ckp omputih aku reti laa.. "omputih!" reen said.. grammar aku mmg lemah aa.. kejadian ni samar2 sbenanye.. takle nak recall sgt..mase tu aku tgh borak2 ngan sorg amoi ni.. topik ape pon aku tak igt.. tp conversation nye mcm ni..

amoi : oOoOo u envy sama i laa...
m.e : eh tak laa.. i tak envy.. i jeles jek.. hehe
amoi : envy tu meaning nye jeles laa..
m.e : (@_@)!


situation kedua.. time tu dlm kete dgn satu family aku.. sume ade.. tak sure kitorg dr mane nak kemane.. aku br tau psl satu kete ni.. tape.. bace dulu sampai abih.. nnt tau laa kete ape ye.. mase dlm kete tu.. tgh borak2 psl kete laa.. then aku dgn sgt excitednye.. tanye laa sumeorg..

m.e : sape tau kete VI?
sumeorg : ?? tah penah dgr pon..
m.e : laahhh.. kete VI pon tatau ke??(nada yg belagak okeeii)
sumeorg lg : kete ape tu?? tak tau .. tak tau
m.e : laaahh.. takkan ayah pon tatau??
ayah : tah.. tak tau
m.e : alaaa... kete perdane laa...
sumeorg lg dan lg: tu bukan V6 ke??
m.e : (@_@)(@_@)(@_@)!!!

aku nak lari sbenanye mase tu.. tp sbb dlm kete.. nak tanak pasrah je laa kene gelak ngan sumeorg.. malu okei!

ok tutup cite kebodohan itu.. aku sbenanye ade satu mission..iaitu kalo boleh kan.. by end of this month.. iaitu sbelom new year.. NEW YEAR?? (*_*) -mate tibe2 bersinar-.. ade ape dgn new year?? hihihi... tade pape aaa.. haa back to my mission.. kalo bole.. aku nak wat satu entry.. cite psl sume xtvt yg aku da wat spanjang taun 2008.. most probably xtvt yg ade gamba laa.. sbb gamba itu bukti yg xtvt itu telah dilakukan.. soo.. skang.. aku nak gi belek2 gamba lame.. buat satu folder dimane dlm folder tu ade 12b folder yg mewakili setiap bulan.. wahh ayat skema!.. then aku nak cari gamba2.. susun by folder.. pastu edit2.. pastu siapkan entry.. utk di post ujung bulan..

waaahhh.. rajin tak?? ini lah tugas seorg blog developer.. ala2 ujung taun nak kene close account kan.. soo aku pon nak kene wat annual report gak.. soo.. ini adelah mission aku yg ke 2.. harap2 bejaye laa.. soo.. kepade blog developer yg len.. yg workaholic mcm aku.. dengan ini.. aku menyeru utk kite same2 mengisi mase lapang yg ade dgn membuat sesuatu yg berfaedah seperti annual report ini.. rase cam wakil rakyat plak nak seru2..

jd.. utk tidak melengahkan mase lg.. aku nak gi belek gamba2 lame sekaraaannnggg jugak.. ehh tak.. nak publish entry ni dulu.. pastu baru cari gamba.. =P

p/s : reendu oc laa.. :(

t.a.g 4 & 5

Monday, December 15, 2008

sbenanye.. da lame aku sedar aku di tag.. tp derang tak bgtau pon.. soo aku wat2 tak nampak je laa.. aku assume mcm main kejar2.. kite kene cop org tu dulu br org tu kene jadi pengkejar kan?? soo aku tunggu aa derang cop aku.. baru aku wat tag.. tp tade plak.. tp arini.. disebabkan kerajinan aku.. make aku pon menyerah diri utk buat tag ni.. ade 2 plak tu.. hishh..

-tag 4-
aku telah di tag oleh .. lisa, mustapa, shy n apih.. wahh sampai 4 org tag aku.. da jatuh hukum wajib buat ni.. soo... inilah jawapan ikhlas yg aku bole bg..

7 Ciri Wanita atau Lelaki Idaman Anda

* yg bole membimbing aku ke jln yg benar..
* tak panas baran
* responsible
* funny n fun to be with
* tak suke sepah2
* sporting
* caring n pandai amek ati..


7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup

* yg poyo, belagak... eleeehhh eksyen kononn..
* yg prasan ensem konon2 org nak ngorat laa tu..
* yg manje sgt mengalahkn pompuan
* yg tak hormat pompuan or org tua or sape2 yg patut dihormati
* yg kakinye suke memukol pompuan
* yg tangannye juge suke pukol pompuan
* yg ntahhapehapentah


7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang minati

* wowwww!
* *wink *wink
* yippiieeee!!!
* :"> *blushing*
* =D heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
* (*_*) mate yg bersinar2..
* hoooraayyy!!! \(0_o)/\(o_0)/


7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

* Disneylanddddd
* Paris
* Segale pulau yg bole gi pegi..
* Mekah
* Rumah parents aku..
* Rumah parents pasangan aku..
* Mane2 laa yg tak penah pegi.. sumenye teringin..


7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

* 1 dulang
* 1 dulang
* 1 dulang
* 1 dulang
* 1 dulang
* 1 dulang
* 1 dulang
haaa... da cukop 7 dulang utk hantaran.. hohoho


7 Tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda..

* alaa.. tade tajok laa.. sbb aku nak nyanyi ikot suke aku jek.. tak men aaa nyanyi lagu artis len.. nyanyi lagu sendiri laa baru best..


7 Wanita atau Lelaki yang kene jawab tag ni

* harlisa zul
* mustapa muspa
* shy shy cat
* apih ragbi

4 org ni sbb derang tag aku.. pastu aku tag derang blk sbb derang da buat tag ni..

* aro - walopon ko tak tag aku.. tp aku tag ko sbb ko da wat tag ni.. huii
* reha - sbb mcm tak kene jek lg kan..
* fatin - sbb ko tag aku.. hamek blk..


-tag 5-
yg ni plak.. aku da di tag oleh fatin.. rakan sekelas aku mase dajah 4, 5, 6.. ni pon da lame gak aku kene.. tp saje wat2 tak nampak.. hehehe tp utk tidak menghampekan cik seroje ni.. aku wat laa jugak..

EVERYONE HAS THEIR FIRSTS:

FIRST REAL BEST FRIEND : erm.. rasenye yg ni real la kot.. siti hanim yg akan menamatkan zaman bujang nye jumaat 19/12/08 ini.. sekian.
FIRST SCHOOL : Tadika Kemas kat Selayang
FIRST CELL PHONE : Siemens tak igt model ape.. bli taun 2001 a week b4 masok MMU
FIRST FUNERAL : ermm.. ermm.. tak igtlaaa..
FIRST PET : my orange cat... OC!!!
FIRST BIG TRIP : ermm mane ek? kalo gi sendiri.. pulau perhentian kot.. 24org ahli rombongan.. big la tu kan??
FIRST FIGHT : kalo tak salahkn.. aku nampak je dunia ni.. mase umo 3 4 taun la kot.. aku tgh hempas reket badminton sampai kemek.. gado ngan kakak aku kot.. hehehe
FIRST TIME OUT OF THE COUNTRY? : 1st time je nampak dunia.. aku bkn kat mesia.. kat negare len.. soo 1st time out of the country is balek mesia la kot.. heheh
FIRST LOVE : mesti laa emak dan ayah!
FIRST JOB : kalo part time.. waitress kat chef & brew alamanda.. kalo keje btol2.. blog developer kat kampeni xXx
FIRST FRIENDSTER FRIEND : huiii.. mesti laa tak igt kaann..


EVERYONE HAS THEIR LASTS :

LAST PERSON YOU HUGGED : ermm ermm.. sape ek? muhammad norhaiqal kot..
LAST CAR RIDE : baru je ni blk dr lunch.. curi kete mak bwk gi opis..
LAST TIME YOU CRIED? : last 2 week..
LAST MOVIE YOU WATCHED : Bolt!
LAST FOOD YOU ATE : roti gardenia 3 keping cicah milo..
LAST ITEM BOUGHT : nasik lemak 2 bungkus smalam
LAST SHIRT WORN : tshet putih langkawi..baju tdo smalam..
LAST PHONE CALL : ayong ayong ayong.. bape kali call aku heh!
LAST TEXT MESSAGE : ayong ayong ayong lg!!
LAST THING YOU TOUCHED : keybod..
LAST FUNERAL : Pak long kat keramat..
LAST TIME AT THE MALL : Ikea tu mall la kan? ke? bkn ek?
LAST TIME YOU WERE EXCITED FOR SOMETHING : ujung bulan lepas mase br tau gaji da masokkk!!
LAST PERSON YOU SAW : errr kakak kat keje kat tmnet td kot..
LAST THING YOU DRANK : milo dr pantry
LAST TIME YOU WERE REALLY HONESTLY HAPPY : kite kene slalu hepi.. kalo tak nnt muke cpat bekedut.. hehehe.. soo hepi2 everyday..

yeay done!

r.e.e.n.d.u.l.a.a

Friday, December 12, 2008

heelluuwww.... helluuww...

aku br blk dr senawang ari rabu aritu.. tp tak sempat2 nak update blog.. sbb gerak dr senawang pon da mlm.. then hari kamis plak gi ikea.. mencari barang n mencari pasal utk menghabiskan duit yg da nak kering nih.. hehh.. ni laa antare hasilnye..



lame tak update ni.. mcm2 rase nak cite.. skang nak cite psl encek oc plak..

ermm.. stat cuti aritu.. oc da kene tinggal kat senawang.. :( sedey gak.. mase on de way nak blk sini.. dlm kete aku cam tak rase pape pon.. cam ok jek.. tp sampai je kat umah.. aku tros tengiang2 oc nye suare.. sbb slalu kalo aku blk keje or blk dr memane.. bile oc dgr je bunyi kete aku.. dia da stat ngiau.. soo.. bile masuk je umah.. aku tros tepandang bwh tangge tmpt letak cage oc dulu..


k.o.s.o.n.g

kosong je tmpt ni skang.. sayu je bile tepandang spot ni.. tebyg2 je oc ade kat situ..

hari2 terakhir oc kat umah aku..

rase sunyi plak umah ni tade bunyi ngiau ngiau.. rindu la plak kat oc.. da laa mase cuti aritu.. time aku kat pc.. tgh surf2.. oc dok kat atas ribe aku.. pastu dia tdo.. time aku kt bilik tgh sebok jahit.. oc gi tepi katil.. tdo kat situ.. dia cam tdo kat mane aku ade.. r.e.e.n.d.u.l.a.a.a.a.a.a

ni plak aksi2 tdo oc mase kat umah senawang.. sedap btol dia tdo.. bunyi bising2 mesin jahit pon dia leh tdo sampai nak jatuh katil.. heheh


aksi di atas riba..

aksi dlm bilik jahit.. sile ignore keadaan bilik yg agak besepah..

hmmm.. rindunyeehhhh!

okei cite len plak..

masih igtkah mission aku nak siapkan langsir?? mahu lihatkah apekah hasilnye?? kalo tamo pon.. aku nak share gak.. sbb ni lah hasil pertame aku dlm cobaan utk membuat langsir.. tp be4 tu nak cite skit.. aku igtkan senang je nak jahit.. sbb cam jahit lurus2 je kan.. jahit kiri.. jahit kanan.. jahit bawah.. sambung2 skit.. siap!.. tp rupenye.. agak complicated la jugak.. sakit2 gak bahu ngan pinggang.. tp tape.. disbbkan aku yg offer diri utk buat.. n mmg rajin pon nak wat.. soo.. ikhlas laa.. tp kalo nak banje dominos ke.. ape2 ke.. i terime jek.. hehehe disbbkn ini adelah percobaan yg pertame.. jgn laa expect yg indah2 belake.. sesungguhnye saye budak baru belaja.. dan.. utk penutup entry kalinih.. saye mempersembahkan.. hasil jahitan saye yg dibantu oleh emak yg juge rajin utk menolong dan memberi tunjuk ajar.. time kaseh mak..

tadaaa...



ade sape2 nak tempah?? sori kedai da tutup.. huhu

a.i.d.i.l.a.d.h.a

Monday, December 8, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Adha..

hmm.. harini hari raye.. tp apsal tak rase cam raye pon.. da laa kat sini ujan dr mlm td sampai skang tak benti2 lg.. sejuk jee.. rase nak tdo jee.. heee..

yg rase special nye arini.. sbb mak aku masak rendang.. mee kari.. bapak aku plak bli lemang.. soo rase laa cam len dr bese..

anyway.. aku tgh bosan.. mak, ayah ngan adik2 kecik gi surau.. pastu aku tatau nak watpe.. langsir byk gak da siap.. skang tinggal nak sambung2 jek.. kalo rajin.. satu arini da bole siap dah..

ermm.. dah laa.. tade idea plak.. happy raye everyone..

m.y~m.i.s.s.i.o.n

Sunday, December 7, 2008

time : 2.22am
location : home sweet home, senawang
condition: sakit perot, sakit pinggang

walopon didlm kesakitan.. tp aku rajin plak nak update blog pg2 ni.. tatau la apsal.. mule2 nak cite psl ari kames aritu.. tp aku malas nak cite psl keje.. rumusan yg aku bole bg.. minggu lepas mmg direct aku masok opis after lunch.. blk pon agak awal.. niceee kan?

-khamis-
lepas magrib.. me and him kuar.. mule2 gi serdang.. bli karpet yg keping2 tu.. sekeping 3inggit lebih.. bli 6keping je pon.. then after that.. kitorg tros gi mines plak.. nak cari kain utk langsir bilik dia.. complicated skit laa tingkap bilik tu.. kalo bli yg da siap.. nnt kene oter plak.. sbb sure laboh.. kalo tempah kat kedai.. upah jahit mahal plak.. last2.. kitorg bli kain.. n tukang jahitnye adelah... aku!!! hahaha kenape? tak pecaye aa?

nampak itu kain?? itu bulat2 namenye butang..

haa tu laa kainnye.. mcm kain nak wat baju pon ade gak ni.. heheh soo.. sempene cuti raye haji ni.. aku da ade mission.. utk siapkan langsir!! huh!! smangat ni.. tatau laa sempat ke tak.. tp nak wat langsir simple je pon.. umah bujang je kan.. nnt tgk je laa hasilnye ek.. bak kate mak aku "tgk2 da siap nnt jd baju mlayu plak".. lawa ke baju mlayu letak butang camtu aa?

-jumaat-
mlm tu.. bosan2.. kami(me and him) pon decide nak gi tgk muvi.. midnite.. actually tu da masok ari sabtu pon.. sbb muvi stat kol 12.20am.. tp tape laa.. anggap je laa ari jumaat kan.. cite yg kami tgk ialah...



wuuu... cite ni sgt best.. sgt comel.. ermm.. aku tak terer aa nak review muvie2 ni.. tp bg aku.. best aa.. klaka.. slalu kalo tgk muvi time midnite.. sure aku cpat ngantok.. tp cite ni mcm nak tau je ape jd next.. rase kejap je.. sedar2 da nak abih.. cite ni plak psl bolt n tuan dia, penny.. psl relation derang.. n aku plak bole terimagine aku ngan oc.. huhu walopon oc tak semanje mcm bolt tu.. tp still.. rase sayang pade pet yg kite da jage dr kecik tetap ade.. n bile imagine tibe2 oc ilang ke.. kene curi ke.. mmg bole begenang laa mate ni.. hoho emosi!

-sabtu-
bgn agak lambat :p .. pastu packing barang sume.. siap2.. gi kuar lunch jap.. then patah blk umah sbb nak masokkan cage oc dlm kete.. punye laa susah nak masokkn cage tu.. sbb besar.. abih calar2 aku nye tingkap.. seb bek kene kat tinted tu je.. tak laa calar cermin tu.. ermm cuti ni bwk blk oc.. sbb cuti lame kan.. tp rase nye bwk blk for good kot.. bg kakak aku jage :( .. takle bwk blk umah dah.. :( .. utk kebahagiaan sume pihak.. tepakse laa aku anta oc blk kampong :(( sedeynye.. beberape hari be4 nak blk ni.. asal aku tepk je kene tinggalkn oc kat sini.. sure begenang mate.. sebak.. sgt emosi aku smenjak 2 menjak ni.. cpat je nak nangis.. cpat je nak marah.. ghope2nyee.. bendera merah daa.. tu psl laa sakit mcm2 ni.. hehe

da laa on de way nak blk semban td.. br kat area bangi.. kete da slow.. jam laa plak.. sampai ke semban plak tu.. mule2 aku igtkan sbb eksiden.. rupenye mmg jam pon.. aku bwk takat 20-40kmj jekk.. lg laa menambah perase sakit pinggang aku nih..

orait.. jgn lupe tunggu hasil jahitan aku.. adekah bejaye atau hancorr.. aku pon tak saba nak tau..

p/s : utk entry trip kedah.. credit to ajis n che mun utk gamba2 yg aku gune.. thanks!

k.e.d.a.h~.t.r.i.p

Friday, December 5, 2008

at last.. dpt gak aku update cite psl gi kedah ni.. huhhuh mcm da basi je.. tp peduli.. aku nak cite gak.. entry kalinih mebe panjang kot.. tp byk gamba aa.. senang skit nak cite kalo ade gamba kan.. okei evribadeh.. mari mulekan..

-sabtu-
katenye nak gerak kol 9am la kan.. tp sbg melayu yg sejati.. eh diorg aa mlayu sejati.. aku da bgn kol 8am lebih.. then siap2 sume.. dlm kol 9 aku da tunggu kat umah dia.. kitorg konvoi 2kete.. skang ni tunggu kete ajis plak.. ahli rombongan kete ajis ialah maya n che mun.. kete dia plak.. aku n aro.. cincai2.. dlm kol 10am gak aaa br gerak.. 1st pit stop.. kitorg benti kat restoren jejantas sg buloh.. konon nak bekpes laa.. tp time tu da kol 11am lebih gak.. lauk2 lunch pon da siap.. kitorg tros laa mkn nasi campo.. then.. sambung lg pejlnan.. pastu next.. benti kat hentian mane tah.. utk zohor.. sambil relek2 jap.. then sambung lg.. stret tros sampai kedah.. exit alor setar selatan.. then kitorg singgah cari homestay utk aku.. sbenanye ade je umah che mun utk ditumpang.. tp aku saje gatai2 nak dok homestay.. nak merase.. aku da bajet max rm150 laa utk homestay or seri mesia.. skali mase pegi tanye tu. rm40inggit je utk sorg.. lahaii.. murah jek.. kire ok laa..


ni laa bilik yg aku dpt.. ade 2katil.. tp dok sensorg jek.. heheh tp kire ok laa.. puas ati.. yg tak puas atinye.. kat sini maxis tak dpt coverage.. aku pon tatau apsal.. takle nak call.. msg kadang2 je bole..

lepas je check in.. letak2 barang sume.. tros kuar blk.. nak gi anta che mun n maya plak.. tp be4 tu kitorg singgah mkn jap kat satu kedai mkn yg aku tatau namenye..

1: ketibaan dia, aku n aro..
2: hehe.. sempat aje aku menyengih..
3: ni namenye moi sup.. 1st time rase.. best n sedap.. igtkn be4 blk nak mkn lg.. xsempat plak..
4: from left - che mun, m.e, him, aro n maya.. di blk camera.. encek ajis..

lepas je abih mkn.. mak che mun soh gi umah dia dulu plak.. mak dia da masak mihun.. soo kitorg pon gi laa.. mase tu da kol 530pm kot.. mkn2 mihun.. dok kejap.. then kol 6pm da gerak.. aku blk homestay.. maya stay umah che mun.. ajis n aro stay umah dia.. mlm tu plak.. lepas magrib.. dlm kol 8pm lebih kitorg da gerak nak gi penang.. ni la aksi mase on de way..

atas : alamak.. muke dia tak nampak plak..
bawah : dpt sorg skit jd la ek.. heheh camera tak bagus ni..


kitorg plan nak nek feri mlm tu.. skali time da masok kawasan nak ke feri tu.. derang ckp feri hanye ade kol 1130pm je.. huisshh.. da laa lapa.. soo tepakse laa kitorg kuar blk.. masok highway n lalu jambatan.. dlm kol 10lebih gak aa br sampai.. pastu kene paking jauh plak dr tmpt mkn tu.. adoii..

ni gamba2 mase br sampai.. jln2 tepi pantai.. on de way nak gi tmpt mkn..


kat sini laa tmpt kitorg mkn..padang kota.. aku rase ni 1st time gak aku dtg sini kot.. tah laa.. last dtg penang pon mase form 2 or 3.. soo tak igt ape dah.. kt bawah ni adelah mangse lahap kitorg.. ehehe lapo gile da time ni..


1: pasembor.. 21hengget tu.. mahai gakk.. yg aku mkn ni tk sedap sgt.. tp still ok laa..
2: kerang bakar 2pinggan.. hamekk..
3: char kuey tiau udang.. 8 hengget kot..
4: all the fud..


time ni hazim ngan syafik tak sampai lg.. bile derang da sampai.. derang pon mkn pasembor gak.. tp kedai yg sedap skit.. sedap tak sedap tu dia nye kuah.. yg isi2 tu lebih kuang je kot.. pastu ade sotong kangkong lg.. best2.. rase cam nak gi lg jekk..

makan.. makan.. makann..

minum.. minum.. minum..

after that... jln menuju ke kerete sambil singgah amek gamba.. blk plak.. kitorg plan nak nek feri lg.. since dtg tak dpt nek feri kan.. soo kitorg pon da bratur utk masok ke feri.. that time da kol 12am lebih kot..

sambil tunggu turn utk masok ke feri.. sempat laa ajis turun kete n amek gamba2.. temasok laa gamba kitorg.. aro bajet comel la tu wat muke camtu tu?? hehhh... depan kete kitorg ialah kete encek O.. sampai je turn kitorg kat situ.. ade pakcik dtg bgtau.. next feri dlm kol 2am.. what?? mmg unlucky btol la.. or adekah ini bemaksud nak kene pegi lg?? heheh soo dgn pasrah nye.. kitorang pon park tepi jap.. sambil bincang2..

muke pasrah tak dpt nek feri.. huhu

last2 decide blk je kot jambatan.. sume pon tak larat dah.. sok nak gi kenduri lg.. sampai kat jambatan tu.. dr tgh2 jambatan da start jam plak dah.. adoii.. tp tade efek kat aku pon sbenanye.. haha sbb time kat atas jambatan tu aku da tdo kat blakang.. sedar2 da masok highway.. sambung tdo lg.. then sedar2 da nk sampai.. naik bilik tuka baju.. tros tdo.. zZZzZzzZzz

-ahad-
esok nye.. aku da siap dlm kol 10.15am.. spatutnye aku kene kejut dia utk bgn.. n dia kene kejut aku bwk gi umah family dia.. tp.. time tu.. fon aku takle nak call out.. msg pon takle.. aku da risau gile.. tatau nak wat cane.. still keep trying to call him.. n ajis n aro n che mun n his sister.. sume tak dpt.. aku tunggu sampai 10.30am.. still takle connect ngan dunia luar.. aku pon amek beberape ketol syiling.. ngan harapan turun bwh ade public fon.. skali.. mmg laa ade public fon.. tp seberang jln aa plak.. pastu kebetolan ade 2 org pakcik tgh beborak2.. aku pn tepakse tebalkn muke.. tanye pakcik tu.. sume fon mmg takle nak call out ke?? skali fon pakcik tu ok je call out.. damn! .. pastu dgn pertolongan pakcik tu.. dpt laa aku call dia n kejut.. time tu da nak dkt kol 11am dahh.. pastu nek atas blk.. tunggu dia dtg jemput.. aku tros check out n pegi umah dia plak.. lepak2 tunggu ajis n aro siap.. bekpes gak kat situ.. then.. encek O pon sampai.. kitorg pon gerak laa gi umah aizat.. time sampai tu.. pengantin pon da setel besanding sume.. kire ok gak laa.. dpt laa tangkap gamba ngan derang.. sbb derang da tak bz..

puan ana & m.e

us with the pengantin..

m.e, che mun and maya.. after makan..

lepas abih mkn tu.. kitorg pn masok dlm umah.. che mun nak tgk pelamin n bilik pengantin.. hehe maklum la.. taun depan turn dia plak... soo nak cari ilham la tu kot.. byk sbenanye kitorg posing kat pelamin tu.. tp yg ni je bole di tayangkan.. yg len tu.. biarlahh rahsia.. heheh

from left: ajis, aizat, ana, maya.. duduk: dia dan aku..

hepi nye derang.. ana sgt cantik haritu..

da abih posing kat pelamin.. kitorg redah bilik pengantin plak.. tgk laa gamba 1st tu.. bape ramai yg serbu bilik pengantin.. huhuh.. time ni grup hazim n maria br sampai..

1: ade post special dr aku, che mun n maya.. tp tak nampak plak..
2: reflection of maya, m.e, kiah, che mun n azie
3: suke sgt gamba ni..
4: dah2.. jom balik..


kitorg tak tros blk dr kenduri tu.. aku singgah umah dia jap utk tuka baju.. takkan laa nak pakai baju kurung blk kl kan.. hehehe soo on de way nak gi umah dia.. sempat laa aku snap2 gamba kat kedah ni..

1: pejabat pos.. lawa plak tgk bangunan lame ni..
2: balai polis pon lame gak..
3: ni gamba mase da kat highway.. sesat kat sini plak..


first destination kitorg janji nak jumpe kat gurun sbenanye.. tp sbb maria kot telepas simpang tu.. kitorg pon tuka laa tunggu kat juru plak.. sampai sane.. kumpul ramai2.. konon pastu nak konvoi laa.. tp cam tak jek.. sume pon bwk laju sesuke hati temasok laa aku.. heheh

atas: geng perempuan yg da penat..
bawah : geng lelaki yg penat gak.. ke?


pastu kitorg pn sambung pejlnan.. sampai laa kumpul blk kat tapah.. maakaan lg.. hari ahad ni aku rase paling byk aku mkn kot.. pg kat umah dia bekpes mihun n soto.. pastu gi mkn nasik kenduri.. then kat juru mkn laksa plak.. pastu kt tapah mkn nasik ayam plak.. huii.. mcm2 laa dlm satu ari.. mlm kitorg sampai dlm kol 10 lebih kot.. aku pon tak igt da.. penat gak aa.. tp yg penting kite enjoiiii!!!..

ok.. tu je la citenye.. aku rase kalo aku update blog ni mase awal2 minggu mebe lg panjang kot aku cite.. tp sbb da lame.. malas nak cite panjang2.. anyway.. CONGRATS to aizat n ana.. smoga bahagia ke akhir hayat.. smoga dpt anak2 yg comel2 dan best mcm anabest.. jgn lupe doakan aku juge.. hihihi


s.e.d.i.h

Wednesday, December 3, 2008

baru je 3hari yg lepas aku dpt msg dr member aku, ida.. 'sye dh slamt besln. Ank pompuan, 10.50mlm 30 nov 08.'

dan

baru je td aku dpt msg dr member aku, suzi.. 'T ko dh tau lom ank ida mniggl' (T adelah singkatan utk siti..member skola n family n sedare mare je gune)


innalillahh... sedihnye.. sedih rase cam nak nangis skang.. kesian.. harap2 ida kuat laa.. susah nak imagine kalo aku ade kat tmpt dia.. Allah lebih menyayangi.. takziah ida..

baru je aku bekire2 nak bli adiah ape kat baby ida.. tp tak sempat plak.. hmmm baby meninggal sebab tesedak susu.. alahaii.. kesiannyee..

ramai gak member aku yg br dpt baby taun ni.. ade gak beberape yg keguguran.. n tak sangke ade gak yg sempat tgk kejap je baby.. ade lg member2 aku yg tgh pregnant.. hopefully yg lain2 tu slamat laa semuanya.. aminnn....

sbenanye aku da plan nak cite skit2 psl trip gi kedah aritu.. cite skit jek.. sbb gamba pon tade lg.. ajis punye psl laa aku tak dpt lg tgk gamba2 pegi kedah.. tak psl2 aku da memungkiri janji2 manisku.. hmmm.. tp bile dpt brite sedih ni.. tros aku tade mud nak cite plak..

ermm.. cukop la tu.. mud pon da tade.. skang aku nk kemas bilik n basuh baju..

p/s: asyik nak nangis je rase nih.


n.g.a.n.t.u.k~l.a.a

Monday, December 1, 2008

aku nak update blog.. psl wiken aritu.. dr sk to kedah to penang to kedah again and back to sk.. tp gamba tade laa.. aku malas gile nak kuarkan camera kecik aku.. sbb da ade camera besar lg canggih.. soo.. disbbkn gamba tade lg.. tak best aa cite jek.. tunggu dpt gamba dulu baru leh cite..

soo.. mebe sok aku cite ek.. arini tade ape menarik.. rase cam nak tdo je lame2.. cam penat tak abih lg.. huhu

orait.. tu je update utk arini.. ni pon bosan sbenanye.. mcm da nak blk je ni.. smentare tunggu dia siapkn keje.. aku pon update la ni..

orait... chow..