Lilypie Third Birthday tickers

t.a.g.2~p.e.l.i.k.k.a.h~a.k.u.?

Thursday, November 13, 2008

tag lg.. kalini dr ika bowling plak.. hehehe mcm tau2 je aku tgh dilanda bosan kat opis ni.. kalini aku kene cite bende pelik2 psl aku.. hmm.. aku rase aku tak pelik.. normal jek.. tp ade sifat2 aku yg tak same ngan sifat majority kot.. sifat2 yg tak same ngan majority ialah..(bace dgn intonasi nk bg award "dan calon2 nye ialahh..")


1. Sgt2 tak suke mkn bawang – tak kire laa bawang merah ke.. putih ke.. besar kecik sume tak suke.. busuukkk!! Kalo aku termkn.. aku akan rase pening ngan bau bawang tu n rase mcm nak muntah selame 3 4 jam.. tp.. ok ni kire pelik skit laa.. tp aku mkn garlic bread.. cemane tu?


2. Tak mkn sayor yg kaler ijau – bkn sume la.. ade kecuali.. iaitu bayam, salad, brokoli.. tu je yg aku bole pk.. kalo sayor cam carrot, kobis, togeh, bunge kobis, baby corn.. haa ni sume mkn.. kacang panjang tu ikot mud aku.. rase mcm nak telan jek.. aku mkn.. kalo tak.. aku tgk je laa..


3. Tak suke blackpepper – bole je mkn.. tp tak suke.. kalo teselit celah gigi tu.. adoii mmg sekse aa.. apsal aku cite psl mknan je ni..


4. Ni tebalik plak ngan reha.. aku tak suke panas.. sbb aku cpat bepeloh.. heheh tp kalo da sejuk2 pon.. kalo aku slimot.. kaki mesti tekuar dr simot.. tatau apsal.. tp kadang2.. kalo org len panas.. aku sejuk.. kalo aku sejuk.. org len planas..


5. Dulu2 mase zaman student.. b4 nak stadi.. mesti time tu rajin je aku nak kemas2 meja or tmpt utk stadi.. kalo plan nak stadi kol 8mlm.. nnt aku susun2 dulu notes.. sediakan pen, pensil, pembaris, pemadam, ruler.. ok da siap sume.. clear kan meja.. susun buku plak atas meja.. kuarkan notepad utk menulis.. ikat rambut elok2.. pakai spek plak.. okeh.. da kol 930mlm.. jom stadi!


6. Kalo blk umah family.. aku mesti rase besalah kalo dok dlm bilik lame2.. mesti nak duduk kat hall.. tgk tv ke ape ke.. janji luar bilik.. sbb aku ni jarang balik.. da laa jarang blk.. bile blk nak dok dlm bilik plak.. tu yg rase besalah tu.. walopon kadang2 aku dok je tgk tv.. mak aku masak kat dapo bkn aku tolong pon.. tp janji derang nampak muke aku.. derang nak tgk ke tanak tgk.. tu len cite.. heheh

haa cukop laa tu.. kang cite byk2.. dpd tak pelik.. tros jd pelik plak aku… alaa.. tp tak pelik mane laa aku ni.. kire normal je la tu kan..


ni aku nak cite mende yg lg pelik.. smalam aku tghari aku bole lg nak bace paper kat opis.. tp ptg2 da kene block.. abih sume Utusan Malaysia, Berita Harian, Harian Metro dll.. kene block.. reason : site is listed in the forbidden category : general news.. what the fish!!


pastu td aku dok bace paper kat sofa.. sume la nak tego kan.. apih siap sound aku “apsal bace paper kat luar.. bace laa kat pc”.. ciss.. pelik sgt ke aku bace paper kat sofa? Tak laa pelik.. tp tak penah kan.. slalu aku bace online jek.. ciss ciss…


seb bek laa blog tak kene block lg.. kalo tak..mmg mati kutu aa.. serius tatau nak watpe dah.. ni pon aku saje nak merapu lebih2.. kalo tak merapu ni.. mmg aku tros blur.. ade gak rase cam nak gi alamanda… gi tgk muvi ke kan.. tp skang tade muvi menarik laa.. nak men boling tade geng plak.. tp duit pon tade sbenanye… br je td mintak duit kat sugar daddy aku.. huhuuh.. malu je dah keje mintak duit kat ayah.. tp nak wat cane.. ayah jugak yg pesan.. “kalo mcm da nak lemas2 tu.. da sesak napas.. mintak tlg laa kat ayah”.. hehehe ye ayah! kakngah igt pesanan ayah tu.. jgn risau.. bab mintak2 ni mmg da expert.. sbb kalo aku nak ape2.. aku yg mintak.. kakak aku nak ape2.. dia soh aku mintak kan.. adik aku tanak pape.. tp aku mintakkan bg pihak dia.. hehe ok tak? ni da btol2 merapu dah ni..


ok dah!

3 comments:

  1. eh perkara pelik ko yg no.1 ngan no.6 tu sama ngan aku... juz aku xsuka bwng tp bole mkn onion ring.. camne tu? hik hik hik

    ReplyDelete
  2. dey!

    jgn duk dlm bilik lame2...
    bile nk start belajo msk nye kalu asyik duk dlm bilik aje...kui kui kui

    ReplyDelete
  3. ani -> wahh same ke? maknenye tak laa pelik sgt kan.. heehhehe

    reha -> deyy.. manede dok dlm bilik la dey.. duduk luar bilik tp tgk tv jugak..

    ReplyDelete