Lilypie Third Birthday tickers

t.a.d.e~i.d.e.a

Monday, November 17, 2008

mase utk menghapdet blog!!!

puas aku pk nak letak title ape.. last2 tu je yg aku mampu.. huhuh

rase cam da lame je tak update kan.. since last thursday.. ishh takle malas2.. nnt lame2 tros tutup blog plak.. heheh today takde pape yg menarik.. bgn pg siap2 nak gi keje.. tp ade org malas nak gi keje plak.. tak psl2 lepas lunch br masok opis.. isk2.. da la masok lambat.. blk awal plak tu.. isk2 lg.. blk opis td mate berat jek.. ngantok gile.. soo tdo la kejap.. sampai kol 7lebih.. then bgn, mandi n kuar bli char kuey tiau.. hukhuk mlm ni kene bedikari.. mkn sendiri sbb he got class.. tape2.. kene blaja gak bedikari kan.. disbbkn arini tade ape yg menarik utk diceritekan.. aku nak cite psl ape aku buat wiken ni..

s-a-b-t-u
kol 8am da bgn tau!! mandi n siap2 utk blk senawang.. harini kezen aku blah bpk aku nak betunang.. jarang2 aku gi majlis betunang where aku dr side lelaki.. slalu gi majlis member2 tunang sume side pompuan jek.. soo dlm kol 9am gerak dr umah n sampai senawang kol 10am.. ye ye laa mak aku ckp nak gerak kol 10 kan.. punye laa aku bwk laju.. da laa tgh kering tade duit.. minyak pon skit.. adeii.. skali sampai umah.. mak aku pon tak mandi lg.. cesss... tp da ramai sedare mare yg sampai.. bekumpul kat umah aku dulu.. bekpes.. lupe plak nak amek gamba tgh ramai2 ni.. bz la kan.. nak prepare2 barang.. touch up hantaran skit..

dlm kol 11 lebih br gerak since janji nak sampai umah pompuan kol 12pm.. owh lupe nak bgtau.. umah pompuan kat mlake.. lame gileerr aku tak gi mlake.. mmg da lain sgt aa mlake compare ngan taun 2001/2002.. time tu aku mmu kat sane.. foundation staun.. jln pon da byk brubah skang.. eh sambung cite blk.. kitorg sampai umah pompuan, or senang cite tunang kezen aku name dia sabrina.. agak lambat dr yg spatutnye.. disbbkn satu kete tetinggal.. n miscommunication.. mule2 ckp tunggu kat petronas after tol air keroh.. pastu tak jd plak.. tunggu kat pintu gerbang depan skit je dr petronas tu.. yg satu kete ni plak pi tunggu kat petronas be4 tol air keroh which is kat highway.. haihh tatau mane instruction dia dpt tu..

da sampai kat umah sabrina.. ni aku letak gamba je laa.. malas nak cite byk..


wakil2 dr pihak perempuan

wakil2 dr pihak lelaki.. yg pakai baju kotak2 ialah bapak saya!

sabrina.. the moment before sarung cincin..

and.. the cincin is oredi tersarung..

sabrina and the bakal mak mentua.. my maklong..

m.e and sabrina

m.e and my kezen.. encek arif..

encek arif n his abg sulong.. a.l.o.n.g.. ALONG!

setel laa majlis tunang ni.. spatutnye after this ceremony.. gi merisik abg arif ni yg lg sorg, abg ude.. tp tak jd plak.. sbb ayah arif(my pak long) masok spital.. n abg ude kene jage dia.. sian plak.. hopefully paklong cpat baik.. amin...

on de way br dr umah sabrina.. sempat laa aku snap gamba ni.. kepade member2 mmu.. adekah anda kenal bangunan ni??



skang name dia melaka mall.. dulu2.. name dia kotamas.. heheh mase zaman2 naik bas dr pudu nak blk mmu.. kadang2 turun kat sini laa.. sbb dkt skit ngan mmu.. kotamas ni tade ape yg menarik pon kot.. dulu2 penah pegi.. then ade pesembahan kanak2 tadika.. huhuuh comel jek.. korg igt tak?

blk je dr mlake.. lepak2 jap kat umah senawang.. then dlm kol 445pm aku da gerak blk seri kembangan.. aku tak tdo umah senawang sbb.. satu.. nak tlg dia basuh umah br.. tp tinggal toilet je pon nak kene basuh.. tp basuh toilet je pon penat gile.. nak kene sental dinding sume.. huiii.. lg satu sbb.. nak wat laundry.. byk gileerrr baju nak kene basuh.. basuh pakai mesin.. basuh pakai tangan.. tp tak sempat nak basuh ari sabtu pon.. ahad baru basuh abis2san..

skang ni kat atas tilam aku belonggok baju nak kene lipat.. adoi laa.. malasnyekk!!.. tp takpe.. pasni aku lipat.. blog harus diutamekan.. hehehe arini kat opis.. aku da tukar position.. bukan lg as software developer.. position aku skang ialah blog developer.. hahahha ramai gak member2 aku da tukar position ni.. masing2 kat opis bz je update blog.. kalo aku kat post lame.. mmg tade keje laa jawabnye.. mebe starting from tomorrow.. aku pon nk bawak laptop la.. senang skit aku nak bekeje.. satu lg.. aku nak explore facebook! lemah btol gune mende ni.. byk sgt application laa ape laa.. nak upload gamba pon tak lepas2 lg.. baru satu gamba je aku upload.. huhuh.. tape2.. pasni aku akan berusehe lebih gigih lg.. boss aku mesti bangge ade pekeje cam aku.. huh!!!

p/s - baru aku pasan.. da 3 entry kot gamba aku pakai baju kurung ni.. adeii.. ini tidak bole jd.. harus bli baju baru nih..

8 comments:

  1. melaka mall tu 15min je dr umah aku.. skang dh ade wyng tuh! jgn wat main.. hahaha

    ReplyDelete
  2. whoaa...da gempak ek skang.. hehehe dulu tade pape pon.. bosan je pegi.. uhuhhu

    ReplyDelete
  3. kotamas a.k.a melaka mall~~

    dh gempak dh situ~
    siap ada wayang..
    tp kedai kt dlm tue, same jer kedai time nama dia kotamas dulu...
    cuma agi byk la kedai yg dh buka~
    tak sekosong dulu...

    tp apa² pun aku tetap rindu melaka!
    hohohohoh~
    j0nker street yg heavenn!!

    ReplyDelete
  4. woot..woot..

    senawang di mane kah rumah mu??

    ReplyDelete
  5. eyelhhhhh..basuh jamban orang konon...wehhh balik umah basuh sindrik lagik bagussss...huhuhuu

    ReplyDelete
  6. lela -> senawang di lavender heights lah umah ku.. nape cik lela.. umah mu diseremban jugekah?

    ayong -> heiii mai dtg umah sewa aku tengokk.. besih tak besih laa toilet aku.. hehehe

    ReplyDelete
  7. wawa -> wuuu.. aku tak rindu sgt mlake.. sbb dok kejap je kan.. time dulu2 pon jonker street tade lg.. soo tatau aa cemane rupenye...

    ReplyDelete
  8. ahaha.. maximus dah tunang ke??

    ReplyDelete