Lilypie Third Birthday tickers

o.h~p.e.n.a.t

Tuesday, November 11, 2008

entry ini ditujukan khas utk along, ami, angah, ani, ika, nad, rad, sap, zai.. (name disusun mengikut huruf ye)..kepade sesape yg len tgh bosan nak bace… juge dialu2kan..

ni aku nak crite psl mcm mane aku bli tiket airasia utk kite gi pulau perhentian nnt.. dimulekan ngan hari sabtu…


-Sabtu-

ptg: aku try bli tiket utk 3 Apr – 5 Apr.. n after masukkn no bocer n paswed.. tibe2 system down.. pastu aku try masokkn bocer len.. ade yg bejaye.. ade yg tak.. pastu bile try masokkn bocer yg da try.. error ckp bocer da kene locked n have to wait for 30minutes.. damnn! Aku try call customer service derang.. byk kali gak try n each kene tunggu agak lame.. mende yg aku dgr..


“Harap maaf, agen jualan kami masih sebok..sile tunggu sebentar”

“Maaf kerane masih menunggu, agen jualan kami masih sebok..anda akan dilayan sebentar lg”

“Anda akan dilayan sebentar lg”


mlm: try lg skali utk bli tiket.. dgn lebih berhati2 dan cermat.. masukkan satu2 bocer.. da bejaye redeem 2 bocer.. kene baya lg 2inggit pakai kad kedit plak.. masokkn detail kat kedit.. tekan OK.. tunggu process.. tibe2 kuar.. ‘sori..takle connect ngan server’..soo aku assume transaction tak bejaye sbb ade tulih kedit kad transaction takkan di caj.. pastu bile aku cek plak harge.. tibe2 harge semakin menaik.. yg mule2 aku wat ni.. utk org A, B ,C.. malas nak tulih name.. so skang nak try utk D, E, F plak kan.. try2 lg.. 2bocer da redeem, tp kad kedit problem lg.. masalah sever ape plak tah.. ciss.. da kol 12tghmlm lebih da ni..


try lg skali nak bli tiket utk org D, E, F.. time ni aku cek utk date 27 Mac – 29 Mac.. awal sminggu .. harge lame yg murah.. soo dgn menggunakan kuase veto.. aku decide nak amek date ni.. masok details sume.. masok bocer.. ok.. masok kedit kad.. ok.. kuar status komfem.. soo setel laa utk 3 org ni..


n aku try call customer service lg nk tanye psl bocer yg len.. sbb ade yg aku try gune.. error ‘bocer has been used’ .. and ini plak yg aku dgr..


“Harap maklum, mase beroperasi kami dr 8am to 9pm”


-Ahad-

tghari: bgn2 cek emel.. ade 2emel dr airasia utk itinerary.. pelik gak sbb smalam yg konfem satu jek.. tp dpt 2 plak.. satu utk A, B, C.. bejaye la plak yg utk 3 Apr – 5 Apr tu!! Satu lg emel utk D, E, F utk 27 Mac - 29 Mac..yg ni mmg aku tau bejaye.. soo?? Mcm mane? Agak klam kabut aa.. nak tambah pening lg.. aku login aku kat airasia.. ade option check&change utk tuka flight.. soo yg aku tekejut.. ade 3 plak flight booking.. (@_@)..

A, B, C (yg tibe2 komfem) flight 3 Apr – 5 Apr

D, E, F flight 3 Apr – 5 Apr .. status need payment lg 2inggit plak!!!

D, E ,F.. yg ni btol2 aku tau konfem utk date baru 27 Mac – 29 Mac..

so.. aku da cuak gak.. pening pon ye gak.. sakit kpale ye ye gak.. call lg customer service..


“Harap maaf, agen jualan kami masih sebok..sile tunggu sebentar”

“Maaf kerane masih menunggu, agen jualan kami masih sebok..anda akan dilayan sebentar lg”

“Anda akan dilayan sebentar lg”


Arrggghhh!!.. bole sakit jiwe aku dgr mende ni.. fon luar bilik aku try.. fon dlm bilik pon try.. sume option yg aku dgr.. sume aku try.. sile tekan 1 ke 2 ke 3 ke.. sume laa aku tekan.. sume same.. aihh.. tibe2 emo sambil menaip nih!!


-Isnin-

pg: sampai opis.. try lg call customer service.. hehehe malas nak cite.. tau2 je la ape yg aku dgr kan.. pastu aku siap2kan details yg penting.. name n ic korg sume.. siap bukak word document n wat table.. isi satu2.. da nak hafal gak aa name n ic sumeorg nih.. then print out..


tghari:
dlm kol 11am lebih aku gerak gi LCCT.. gi cari org yg berkenaan.. susah gak nak cite kat derang ni.. sbb mende ni agak complicated.. aku nak explain pon susah.. mule2 jumpe akak kat kaunter luar jek.. dia printkan itinerary tu.. soh aku masok dlm jumpe officer dia.. aku deal la plak ngan officer tu.. agak lame.. kene explain lg.. da la be4 tu da cite kat ika, cite kat dayang, cite kat rad (aku tanak cite ko call gak kan).. pastu kat opis cite kat member opis lg.. then cite kat akak kaunter.. last skali cite kat officer.. penatt oiii aku cite byk ni..


ni cite selingan.. aku gi LCCT tu dgn berbaju kebaye merah hitam.. mase aku kat kaunter officer ni.. aku nak login akaun airasia sbb telupe satu lg booking number.. then kene gi blakang kaunter.. aku masok je blakang kaunter tu.. ade sorg pompuan dtg “Aaaa.. ini mana mau check?” sambil tunjuk tiket ape tah.. dan aku pon “Aaaa.. saye tak keje sini!”… baru aku pasan.. baju officer tu pon merah hitam gak.. damn!!


ok.. sambung cite blk.. lame gak deal.. tanye camne sume.. mintak tukar to satu date jek.. org tu cek2.. kalo nak tuka date.. kene tambah RM240 sbb harge tiket da lain.. hadoih.. skang ni masalah lain plak.. bocer lg 2 takle nak gune.. sbb status has been used.. pastu malas da nak cite detail.. setelah bebincang agak lame.. officer tu jumpe member dia plak.. last2.. ape yg aku dpt ialah..


- Derang akan merge kan ke satu date iaitu 27 Mac – 29 Mac utk org A, B, C, D, E, F tanpa caj pape..


- Utk D, E, F punye booking yg need payment tu.. derang just replace kepade name G, H, I and tuka date gak.. tanpa caj jugak..


- Da setel 9 org.. lg sorg plak.. kene bli mcm bese.. harge mahal skit.. yg lain harge RM134 pegi blk.. tp yg sorg tu RM154..


skang ni sume da setel.. kite akan pegi pade 27 Mac – 29 Mac.. flight pegi kol 730am kot.. n blk kol 5pm.. utk 3 flight booking yg pakai bocer tu kene tambah 6 inggit jek.. soo.. total yg kene tambah ialah RM160.. sorry to along n angah.. korg kene baya RM80 inggit each.. hehe bole kan? dpt kaver skit je dr lebihan bocer tu..


sekian.. aku da malas nak cite psl ni lg.. lega sume da setel..


Ami -> aku br bace emel yg ko ckp tak jd pegi tu smalam.. takle nak wat pape.. sbb aku da terbeli utk name ko hari sabtu tu.. tape laa.. lambat lg kan..

Rad -> ade kemungkinan aku bole pegi ko tunang.. yeayy!!!

Dayang -> sori sbb ko tak dpt ikot.. nape tak ckp awal2 babe?!

Sap -> lenkali call je ckp nak join okeh!

Ani -> congrats lg skali kat sini plak.. huhu moh lee ke jiboi besame2 nnt..

Ika -> ape ucapan nak bg kat ko ni? Hahaha harap2 nnt ko bole la dpt cuti..

Zai -> harap2 ko pon leh pegi gak nnt.. jgn laa nak bz2 plak time tu..

Nad -> kat hosmet pon kene bg ucapan ke? Hehe pulang lah oii..

Along -> btol ke ko nak kawen ni? Hahah anyway.. tak saba gak nak becuti ngan 2 diva!!

Angah -> bole caye ke along tu? Huhuhu.. ko pon diva ke?

6 comments:

  1. reenn sungguh klaka baca entry ni..dok terkaver2 gelak depan pc..ahahHAahha...terima kaseh la reen.. ko mmg organizer yg meletops!hehehheheh ok..psl tunang rad..aku mmg nak p..nak dekat2 nnt aku calling2..

    ReplyDelete
  2. hei
    aku malas bace dr mule
    sbb aku da denga rin cite
    aku yg denga pon da malas nak bace balek
    wakakakak apetah lagi kau rin yg kene cite byk kali wakakakak
    aku dpt bygkan muke kau
    wakakak

    eh tp almaklum server i slow sket
    kire kite kene baya 6 inggit je la kan
    along angah je kene 80sorang
    kan kan

    aaaa rin
    yey!!! bleh dtg!! bagos!!!
    yeyeyey hepi hepi
    bleh la korang tgk hantaran aku yg merepek2 tu akakakak

    ReplyDelete
  3. ani -> wahh laju nye ko bace.. sgt efisyen.. kalo soh wat keje.. laju canih tak? hehehe

    rad -> eh2..manede korg kene baya pape.. along ngan angah je baya 80 sorg.. tu laa tanak bace btol2.. hehh

    ReplyDelete
  4. malas jugak bace.
    mase denga pon malas denga.bole ke?
    tq ren yg tidak putus harapan
    aa harap2nye cuti.
    kalo bole nak p tgk tunang jugak.

    ReplyDelete
  5. gler payah nk booking tiket flight ni... sib baek sy g dl naek bus je... lg sng... g kaunter, ckp bile nk pegi, bile nk blk, bagi duit, tiket terus dpt... hehehee.... abes cite.... chao..
    ;-)

    ReplyDelete
  6. ika -> hoii.. sampai ati malas nak dgr.. cisss.. eh tp kalo aku gi tunang si radi.. mesti aku dr umah je kan..

    anon -> aritu je mmg susah.. server derang mmg down.. ditambah plak ngan intenet kat umah yg slow..haiisshh..

    ReplyDelete