Lilypie Third Birthday tickers

o.c

Tuesday, November 4, 2008

dulu punye dulu punye dulu.. aku ade ckp nak wat entry special utk encek oc kan.. tibe2 mlm ni angin ape tah lalu.. aku rase mood da sampai nak cite psl oc..so let me introduce u to my ganas-sgt-suke-gigit-dan-panjat-memanjat-mcm-monyet beloved cat.. encek O.C!!!

o.c

ini kucing saye..
kucing saye name o.c..
kucing saye kaler oren..
sbb itu name dia o.c..
stands for orange cat..
saye adelah ibu kandung o.c..
o.c ade mak bapak angkat..
name mereke ialah mak wawa and bapak ajis..
sekian karangan saye..

heheh..saje wat karangan kanak2.. meh aku cite btol2.. cemane sejarah nye aku dpt o.c ni.. sbenanye o.c ni teperangkap dlm enjin kete wawa.. slame 2 hari dlm enjin tu.. n wawa siap bole drive from shah alam to cyber to seri kembangan and back to cyber again (btol tak wawa?) n o.c masih kat dlm enjin.. dia da dgr bunyi miau2.. tp cari2 tak jumpe..

then dtg plak hero.. abg ajis.. time lunch.. dia gi cek kete wawa.. siap kene bukak2 ape tah kat enjin tu.. baru laa nampak anak kucing yg berwarne oren.. then ajis n wawa bawak kucing tu gi umah member wawa.. disbbkan that time.. wawa cam nak kene gi somewhere.. dia takle nak jage.. kemudian.. ajis pon teigt laa kat aku yg sebok ckp nak kucing dulu.. dia pon call la tanye.. nak anak kucing ke tak.. utk memendekkan cite.. aku pon ckp laa nak.. besemangat gak aku.. siap gi cari cage, bli pasir, bekas utk letak pasir, bli botol susu (tp tak gune pon! susah btol nak bg isap botol), mknan lg.. tp abih dlm RM70++ je.. tak la mahal sgt..

puas gak aku pk mule2.. nak bg name ape.. tp time tu ajis n wawa da panggil o.c.. soo last2.. sebagai menghargai jase baik derang yg da bg kucing percume kat aku.. kekal laa name dia O.C.. actually.. ni laa 1st time aku jage kucing sendiri.. be4 ni kakak n mak aku je jage.. bg mkn n mandi sume aku tak amek tau.. aku tau main je ngan kucing2 tu.. tp kalinih..pengalaman pertame menjadi ibu kucing.. heheh mmg nak givap gak mule2.. leceh.. da la tibe2 sakit plak.. cirit2 laa.. ade cacing laa.. cuak gak.. tros bwk gi klinik.. bg mkn ubat sume.. da mmg mcm jage anak laa..

ok cukopla cite psl tu.. aku kalo da cite.. mmg kalo bole nak detail abih.. tp jap2.. cite skit lg.. aku mmg tak manje2 sgt ngan o.c.. kalo dlm bilik.. aku lepaskan je.. bia dia men sorg2.. eh seko2.. soo.. mmg tak bese sgt laa pelok2.. sbb asal aku nak pegang je kene gigit.. bkn gigit2 manje.. gigit serius punyee woo.. calar balar gak aa tangan aku..next.. aku nak tunjuk perkembangan o.c.. gamba kat atas tu diantare gamba paling awal aku amek mase br dpt o.c.. eh aku rase tu hari pertame o.c kat umah aku kot.. 26/06/08..


1st day.. o.c tdo atas ribe aku.. dia tak reti nak tdo sendiri kot..

28/06/08.. 2nd day o.c dibawah jagaan aku..

26/07/08.. after one month.. aku bwh o.c blk kg jumpe mak ayah.. mcm mintak restu plak

the next day, 27/07/08.. inilah gaye o.c tdo kat katil aku..

dan lg o.c tdo..

satu2 nye gamba yg ade utk bulan 8.. 22/08/08

ni plak comparison gamba o.c mase 1st day aku dapat.. ngan gamba mase 5/11/08

dulu..

sekarang..

lihatlah betape da bujang nye o.c sekarang.. heheh aku pon tak sedar sgt sbenanye.. bile da tgk2 gamba baru pasan dulu dia halus jekk...dan gamba yg terakhir.. posing maut o.c

seksi la konon...hehh

ok laa.. tertunai laa sudah janji aku utk buat entry special utk o.c.. kepade o.c.. walau ganas mcm mane pon.. walau org lain ckp o.c gile.. aku tetap syg kat o.c.. hehe

17 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhh!!
    dah bujang dh anak ko reeenn!!

    wenndu giler aku kt dia!
    huhuhuuh..

    wei, nanti sekali sekala aku nk dtg jenguk anak angkat aku tue bole?
    =)

    hehehehehhe...

    ReplyDelete
  2. merate anak angkat ko wa. kat reen la, kat umah tuh la. isk isk

    ReplyDelete
  3. nanti bgtau aku eh mne ko bli barang2 utk O.C tuh..aku nk bli gak neh..2-3 mgu lagi dpt anak..hoho

    ReplyDelete
  4. huhuhu....

    maaf la reen....aku tak bernafsu tgk kucing....tp o.c ni nmpk clean la...pandai ko jg...

    ReplyDelete
  5. comel..

    sgt comel..!!

    tapi masa kecik tak nampak bulunye warne oren sgt kan??

    ke aku yang salah tgk??

    hehe..

    anyway..

    ni ke kucen yg inaHazlina bukak pintu bilik je dia melompat sampai inaHazlina menjerit??

    haha~

    good cat..good cat...

    hee~

    ReplyDelete
  6. aku pun takde nafsu kat kucing.huhu..tp aku sokong la ape kate reha

    ReplyDelete
  7. wawa -> sure laa bole.. anytime bebehh..

    iqa -> laa..merate2 ke sbenanye? o.c ni anak wawa yg no bape la ek..hehe

    apet -> aku bli barangt2 kt kedai depan warung pak maidin.. murah gak situ..

    reha -> time kaseh laa kerane memuji.. haha mmg laa tak kotor.. bekurung dlm umah jekk..

    ReplyDelete
  8. ehh ade lg komen rupenye..

    lela -> same je kot warne bulu dia.. tp mate dia kecik2 kaler klabu2 biru.. skang da cam bese jek.. ye btol.. inilah gerangan kucingnye! hehehe

    lisa -> kalo ko ade nafsu tgk kucing..tu da laen mcm je tu.. hhahah

    ReplyDelete
  9. tp 1 je yg sy perlu kan penjelasan...
    jantina sbnr en/cik o.c nih..
    dah dpt dikenal pasti blom jantan betina nye?? heee... ;D
    -sekian terima kasih-

    ReplyDelete
  10. o.c ni komfem jantan.. heehe lupe plak nak masokkan dlm cite.. mule2 dulu igtkan betina.. sbb tak nampak pape kan.. kat klinik pon bole konfius jantina dia..

    ReplyDelete
  11. ha tu r psl..
    rs nye die cam gile suke geget2 tu sbb die stress r kot..
    ye r krisis identiti..
    tktau nk jd yg mn 1... huhuhu..

    ReplyDelete
  12. Comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

    ReplyDelete
  13. aaaa bgus2..sama kedai dgn yg kiah bgtau..okeh2..macih again..

    ReplyDelete
  14. hai emi..emi mane ni ek? kenal ke?

    ReplyDelete
  15. aaa... dah besar kucing ko..
    dah masok ke alam remaja eh... ekekeke..

    bagus mak oc nih jage anak die..
    teruja lak nak ade kucing.. tapi cam tak konfiden jek nak jage.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. fawaz -> ko pon suke kucing ke fawaz?tatau plak aku.. heheh

    ReplyDelete
  17. apsal mulo² nmpk cam coklat.. dh lamo2 jadi oren lak.. makin tuo makin lain lak jadi bulu ea... ko awk ado lotak pewarno ko apo ko... hehehee... chao... ;-)

    ReplyDelete