Lilypie Third Birthday tickers

m.y~w.i.k.e.n

Monday, November 3, 2008

aku excited ni nak cite psl xtvt aku wiken aritu.. seperti yg aku da bgtau in previous entry.. aku nak gi Gua Tempurung kan.. ahli rombongan adelah reha, ana, aino, lin, ani, sari, kiah and of coz laa aku.. kami sume adelah pekerje kampeni XXXX.. hehe.. ok..mari mulekan perjalanan..

dlm kol 430am, aku pon bgn n siap2..tros la ke umah reha & ana.. park kete kat situ.. n tros gerak ke umah sari.. then kol 5.30am kitorg gerak 2 kete plak.. aku, reha, ana n aino naik kete ana.. sari, kiah, lin n ani naik kete lin.. 1st pit stop.. kitorg benti kat restoren jejantas sg buloh utk smayang subuh.. ni gamba yg sempat aku snap mase kat surau.. hehe

bagus! mengikut arahan ye sumeorg..

sun rise...


dlm kol 8am kitorg sampai kat Gua Tempurung.. agak laju aa derang ni bawak.. tp aku tak sedar sgt pon.. tdo je kat blakang ngan reha.. huhuh sedar2 da nak kuar tol dah… kitorg adelah 2bijik kete yg pertame sampai kat gua tu.. kaunter pon still close.. kedai mkn pon tak bukak lg.. smentare nak tunggu sume2 tu open.. ape lg yg terdaya kami buat melainkan mengambil gamba.. hahaha i loiikee.. i loikkee..


gua tempurung kat atas..

kemudian kitorg pon bli tiket..sile rujuk gamba dibawah.. ade mcm2 package rupenye.. sampai situ br aku tau.. pastu nak blagak plak.. br dtg tros amek package yg paling mencabar.. tak kasik can langsung..

challenging & strenuous..huh!

smentare tunggu kedai mkn bukak.. kitorg menghabiskan mase dgn amek gamba.. itu je la keroje nye..


atas-kiri = gaya bebas
atas-kana = yoga yg diketuai oleh ani
bawah-kiri = tugu gua tempurung yg diketuai oleh kiah
bawah-kanan = cobaan nak wat pekataan L.O.V.E

then pegi bekpes kat kedai area situ gak.. melantak bukan maen seko2.. pastu panjat tangge skit da mengah.. huhu layan gak aa nasik lemak makcik tu.. tp sambal dia sgt pedas.. sape yg blagak mintak sambal lebih aritu???

missing dlm gamba ialah reha iaitu tukang amek gamba..

then..abih je bekpes.. da kol 9.30am..tros laa kitorg memulekan xtvt caving ni.. huii mule2 mmg excited.. skali abg mustapa tu ckp kene naik bape ribu tangge tah(eh ribu ke? tak igt da..hehe).. baru jln skit da tecungap2...tp dlm tecungap2 tu.. begamba adelah harus!! kenangan ni..bkn slalu nak masok gua kan.. gamba kat bawah ni ade gamba aku sliding (tak puas ati ni..gamba aku tak clear)..sliding atas batu.. bkn nye air.. sume dah imagine sliding kat air.. agak curam aa nak slide ni.. lepas sliding.. ade satu lubang kecik..kene turun bawah.. utk lalu jln air plak.. sini mmg da start mencabar aa.. mule2 kene crawling tu.. sgt laa sakit siku dan lutut aku.. mau nye tidak.. penuh batu2 dlm sungai tu.. serius punye sakit ni...

m.e in action

muke sume senyum je time amek gamba.. padahal baru je lepas bising2 sakit tu la ni laa.. kan??

menyusur dicelah2 batu.. aku pon da tak igt time bile ni

ni gamba lepas sliding before kene masok lubang kecik tu..

ni pulak lepas crawling.. tp byk lg crawling lepas2 ni..

time rehat.. kitorg mkn biskot tiger.. n time ni laa aku aku sedar tapak kasut aku da tecabut.. wuwuwu

bawah-kanan = nampak tapak kasutku..tecabut kan?

lepas rehat ni..kitorg sambung lg perjalanan.. cari jln pulang.. aku plak dengan kasut sebelah yg tade getah..tinggal tapak yg kertas tu je.. lame2 jln meredah sungai tu.. aku da rase len mcm dah.. mule2 cam laju je air lalu kat kaki.. rupenye depan da tekoyak.. sampai laa satu tahap.. bile aku angkat kaki.. n pijak dlm air.. tros rase batu.. wahahah.. tros tekoyak da kasut aku.. dan tanpe rase besalah.. aku pon mintak abg mustapa nye kasut.. hahahha tak sanggup aku nak redah pakai stokin je.. abg tu sure da bese kan.. jasemu amat dikenang.. huhuh setelah 4jam dlm gua.. kitorg pon bejaya menamatkan perjalanan dlm pukol 1.30pm kot..

ni laa rupe kitorg bile da kuar dr gua tu.. masing2 tetap menten senyum.. hahaha

atas-kiri = nampak tak kasut aku yg tak rupe kasut tu..
atas-kanan = lin, me, aino & kiah
bawah = begamba lg kat pintu gerbang

lepas da sudah tu.. kitorg sume pon mandi2.. n siap tuka baju sume.. pakai lawa.. spray perfume kasik wangi skit.. then pegi ke umah reha.. mak dia da masakkan mihun.. sampai2 jek.. kitorg mkn.. n tros tdo.. sgt sgt sgt penat.. aku jln pon da tak btol time ni.. segale sendi da sakit.. uhuhuh

kami bersame mak reha..

atas = org di depan.. a.n.a & a.i.n.o
bawah = org di blakang.. r.e.e.n & r.e.h.a

dlm kol 6.30pm kitorg pon betolak blk... singgah r&r tapah jap.. kitorg magrib kat situ.. then makan2.. shoping buah2 skit.. buah ape lg kan.. mesti laa jambu air n jambu batu n rojak mak bee n serbuk asam.. haa byk tuuu... pastu da setel sume.. tros laa kami pulang.. sampai umah sari pon da kol 10pm kot.. lepak2 tgk sehati bedansa jap.. upload gamba n gelak2 tgk gamba jap.. hahah part gelak ni pon best gak..

kesimpulan yg aku dpt buat.. aku mmg sgt enjoy pegi trip ni.. rase mcm tak cukop mencabar pon ade gak.. wahh belagakk!!.. tp pasni kalo nak pegi lg.. aku mmg on jek.. n sape yg suke xtvt lasak ni.. mmg aku syor kan laa korg pegi situ.. tak jauh pn kan.. murah je lgpon... thanks to ana sbb ajak aku.. heheh di kesempatan ini aku nak ucapkan congratulation laa kat ana yg bakal menjadi isteri kepade encek aizat.. smoge bahagia slalu.. kekal hingge ke anak cucu.. dan doakan aku kawen cpat.. opss!

p/s: utk cite version bahase srawak..sile klik kat aino.. utk version org perak.. sile klik reha @ ana

ahad plak.. bgn pagi dengan sakit2 badan nye.. tp tade laa pg sgt pon.. kol 10.30 laa jugak.. aku pon besiap2 nak gi selayang.. member skola rendah kawen.. name dia shazrul reza a.k.a amin.. ishh cam tak caye jek dia da kawen.. slalu gi kenduri member pompuan.. ni 1st time aku gi kenduri member laki kawen kot..


m.e. bersame pengantin lelaki a.k.a amin

m.e and bakal pengantin.. aminah n sudirwan..

derang ni nak kawen bln 12 nnt.. congrats jugak kat korg.. seperti bese.. doa2kan aku ek.. hahaha nak selit gak tu.. kat kenduri tu sempat laa jugak aku jumpe member2 skola rendah.. skali skale je jumpe derang.. blk kenduri aku n hanim gi serang umah syikin.. tak puas aku tgk baby dia.. lepak2 umah syikin sampai kol 4 lebih.. then kol 5 aku gerak blk sk..

sampai umah kol 6.. aku tros kong.. penat gi gua tak abih2 lg.. mlm plak lepak2 je kat umah sambil menunggu kol 12.. nape nak tunggu kol 12? nape tak tdo jek? sbb aku kene gi lcct jemput org yg baru blk dr langkawi.. aku jemput pon ade sbb.. tak saba nak tgk dpt souvenir ape jek..hahah..tade laa..men2 jek.. ikhlas woo pegi jemput.. n aku dpt tshet n coklat from him.. hehe suke2.. thanks.. n dpt keychain dr apet.. wuu thanks lg..

ok.. tak larat da nak menaip.. best kan wiken aku? hehhehe

9 comments:

  1. sorila,mmg igtkan nak belikan adiah topi ke appe ke utk reha n ko..yelaa syian korang kan..penat2 pon kene dtg gak amek n anta....tapi aku sndri xbli topi..ekekek sbb nk save the best for last utk coklat..
    coklat saje aku bli..ekekeke
    dengan pedang..huhu zas!

    ReplyDelete
  2. apet -> da dpt keychain ngan coklat pon da kire best.. thanks byk2 ek.. heheh

    ReplyDelete
  3. reebelle..
    mmg besh wiken ko..nnt pg caving ajak ler...huhu..cambest je mata memandang.

    ReplyDelete
  4. cerita ko lg menariks kot...

    n gamba2 pun cun aje kat dlm blog ko neh!

    ate....bile bole beli kasut baru nye???hohohoho

    ReplyDelete
  5. mcm best je...

    berapa habis semua..??

    mcm nak mintak quotation harga je...

    mcm best je...

    hehe~

    ReplyDelete
  6. hohohoohh.... asal la ko tak pow laki ko beli kasut baru kt langkawi????????

    kenape??? (versi iklan)

    ReplyDelete
  7. shy -> sure2..nnt be4 ko kawen.. kite wat laa lg trip ni.. bg ko sakit2 badan sbelom kenduri kan... hahah

    reha -> wuu kasut baru?? mesti la nak bli.. tp papehal pon.. kasik setel henfon dulu..

    lela -> utk package tu 22hengget je sorg.. minyak n tol sume dlm 29hengget.. cincai2 60 laa.. murah je kan?hehe

    ana -> ha ah.. aku sgt lupe..tp tamo laa kasut cap langkawi.. mane bole lawan kasut mahal aku aritu.. hahah

    ReplyDelete
  8. weh..pesal gambo ko ada putih-putih? macam h----u jek dalam gua..huhuhu-

    ReplyDelete
  9. ayong -> camera tu dlm plastik laa.. kasik tak kene air.. flash tu tekene plastik..sekian..

    ReplyDelete