Lilypie Third Birthday tickers

k.o.m.b.o~u.p.d.a.t.e

Monday, November 24, 2008

mase utk hapdet blog!!!


eh rase cam da lame sgt je tak update blog.. tp br 2 hari jek.. ehhe

ok2.. seperti yg telah dibgtau in my previous entry.. my paklong meninggal.. so the next morning..

warning : entry ni mungkin agak panjang.. bace bile bosan dan rajin sahaje..

-sabtu-
bgn pukol 745am.. siap2 utk pegi keramat.. rumah my kezen, arif.. sampai sane.. parents aku tak sampai lg.. soo just salam pakcik makcik.. n duduk je.. then bile parents aku da sampai.. gi masok cam ade dewan seblah masjid.. kat situ ade jenazah.. then bace yasin.. pas abih bace yasin tu.. mak aku ajak gi minom plak kat gerai2 kat umah tu.. aku pon lapa gak sbenanye.. tp mule2 rase cam tak sesuai je nak gi minom2 plak.. tp mak aku ajak gak.. soo bile sampai kedai2 tu.. majority sedare mare kitorg je kat situ.. ramai pon tgh sarapan.. smentare jenazah nak dimandikan.. time ni da nk dkt kol 10am gak rasenye.. lepas abih mkn.. tgk2 org tgh kapankn.. aku beria2 ajak mak aku masok.. nak tgk.. tatau knape.. aku nak sgt tgk muke arwah paklong aku.. bg dtg skit keinsafan.. tgk muke paklong aku.. senyum je dia.. mcm tenang jee.. just be4 nak tutup muke.. sume anak2 dia n cucu2 gi ciom dahi.. part ni mmg sgt sedey.. mmg takle nak control dah.. kesian gak kat mak long aku.. dia lemah sgt.. sampai pengsan2.. kesiann...

ermm cukop laa cite sedey.. then after da dismayangkan.. mak aku ckp aku da bole gerak blk(nak gi member betunang kat semban plak).. since everything consider da selesai.. tp aku rase cam sebe salah plak.. tape ke nak gi tmpt len plak?.. aku tanye laa pendpt makcik2 aku.. derang pon ckp ok.. bole je blk.. soo aku pon balik je laa.. since parents aku pon da jln kaki gi kubur.. aku pon tak sempat nak kejar.. so aku call ani.. dia ondeway nak gi kl sentral amek ika and pora.. soo aku pon cpat2 laa gerak blk umah kat sk.. n sampai sk.. sempat laa cuci muke n touch up skit.. derang pon sampai.. just nice laa timing.. then tros laa kitorg gerak utk ke semban.. jumpe dayang n husband kat nilai jap.. gerak same2..

erm.. kitorg ni consider da lmbt ni.. sbb time tu da kol 11.30lebih gak kot..n katenye majlis stat kol 12.. tp memandangkan si ani yg bwk kete.. hehe jgn marah aa ani.. dia bole drive relek2.. sambil begelak ketawe di dlm kete.. mcm enjoying the moment.. waahhh.. aku tak keruan gak sbenanye.. tp malas gak nak rush2..
soo aku pon enjoying the moment.. da lame tak begossip ngan uolss kan.. kitorg sampai kg jiboi dlm kol 1230 lebih2 gak aa.. then call rad.. dia da setel da upecare menyarungkan cincin.. alahaii.. kitorg termiss part tu.. tp tape laa... aku ni mule2 plan tak dpt dtg.. then tibe2 dpt.. tibe2 tak dpt plak.. n the very last minit dpt plak.. kire ok la tu dpt gak dtg kan.. amek2 gamba tu yg penting.. n lauk sgt best!.. superb!.. rase cam nak tapau jek.. huhuhu

and rad.. kek yg mak ko pakse kitorg mkn tu kan.. serius sedap weh.. nyesal aku tak tapau.. hahaha mane ko bli tu?? mule2 aku cam.. alamak kek lobak merah?? ade kismis2 plak tu.. mmg aku tak suke sgt aa yg ade kek buah2 ni.. tp bile mkn ngan cream dia tu.. serius best.. n sireh yg ko bg tu kan.. on de way blk tu.. ika bole layan kunyah2 plak sambil beborak.. hahaha mak nenek btol..

as usual.. mesti laa ade gamba.. tp tak byk aa.. sbb kitorg teruje ngan abg cameraman tu.. sampai tak kuar kamera sendiri dah.. nnt bile da dpt gamba dr cameraman.. aku update lg skali.. okeh.. mule2.. mesti laa gamba tuan umah.. iaitu si perempuan yg suda bergelar tunangan org..

dia soh letak gamba ni..

tp aku rase ni ok gak.. so letak 2 2 je la..

us mase baru sampai.. from left : m.e, dayang, ika, ani, pora

we olss lg..

dayang n aim... ala2 keluarge bahagia la plak kan.. hahaha

us after mkn.. senyuman yg lebih bertenage..

ni laa satu2nye gamba aku amek gune camera.. ahaha yg len sume gune camera abg cameraman.. n satu lg.. aku da plan nak amek gamba be2 ngan rad.. tp bole plak telupe.. damn!.. anyway.. congratsss bebeh!! saye jeles.. opss!

blk dr semban.. kitorg singgah bangi plak.. gi minom2 kat kopitiam bangi disamping bejumpe ngan bopren pora.. ehhehe thanks to bopren pora sbb bg coklat n sbb banje kitorg minom.. tak sia2 aku order ice blended mocha.. hahah mule2 cam alaa mahal la.. tp cam order je laa.. pastu cam ade org banje plak.. alhamdulillahhh.... :D

then lepas minom2.. tros laa balik.. penat gak.. sempat laa aku tdo jap.. mlm pon tade watpe sgt.. relek2 jek.. disamping kuar mkn.. the next day..

-ahad-
bgn lambat gak.. mcm tak bese plak kan.. kol 10 lebih kot bgn.. ye ke?? ermm mandi n relek2 sambil tunggu dia bgn setelah di kejut sebyk 48kali.. n pegi lunch.. n pastu relek2.. balik umah.. lepak2 ngan nadia plak.. pastu dia ckp dia nak gi alamanda cari suar keje.. pastu aku suggest soh gi jj cheras selatan.. then dlm mase lebih kuang 30minit.. kitorg da on de way nak gi jj.. hhuuhu.. mule2 bajet nak jln2 kat jj max pon sampai kol 6 je kot.. skali.. masok kedai tu.. kedai ni.. belek2 barang.. pastu mkn kat kopitiam plak ngan nadia.. tgk2 sampai kol 7 lebih gak kot.. gelap gak kuat luar.. awan gelap je kat area2 serdang tu.. ujan laa jugak.. then mlm.. kuar mkn... blk tgk tv.. online jap.. then tdozzz....

-isnin-
aku bejaye pegi keje awal arini.. hehehhe nak tau kol bape?? kol 10lebih aa gak.. maksud aku awal dr minggu lepas aaa.. haahha at least ade kemajuan.. insyaAllah sok gi awal skit.. kalo rajin.. heheh igtkan nak update blog kat opis td.. tp arini aku rajin membace blog plak.. aku tejumpe satu blog ni.. pastu dgn rajinnye aku bace dr 1st entry dia.. seb bek laa dia br bukak blog kalo tak salah bln 5 aritu.. tak laa byk sgt aku nak bace kan.. ermm.. bile da masok keje je.. tibe2 tade mende menarik nak cite.. aihh..da laa tu kot.. mcm da cukop panjang je aku cite ni.. kire ok laa.. kombo update.. aku pon da terase skit2 mengantok ni.. soo esok laa sambung.. tu pon kalo ade ape2 yg menarik utk di kongsi..

10 comments:

  1. sbb rad tadek blog.. aku congrat je kat sini boleh?? hahaha..

    ReplyDelete
  2. radd congretss jugak...aku pon buboh sini sbb rad takde blog...hahah

    ReplyDelete
  3. wakakakakk
    ye tenkiuk rakan2
    kikikiki
    alaa asal muke ku mcm bola besar
    ape kerim nak kasik muke kuros ah??
    help meeee

    ReplyDelete
  4. eh lupo nak ckp
    kek tu adelah kek la manila
    sile google utk ketahui di mane ade kodai itu
    yg aku tau ade 1 kat ttdi

    ReplyDelete
  5. pdah & ami -> haa sile laa congrats kat sini.. ala2 buletin bod la plak kan.. heheh

    radu -> ahh perasaan je tu .. ke style tudung ko pakai kot nampak bulat.. tp tak pon.. ok jek.. kek aritu sape yg bli?

    ReplyDelete
  6. aa kek aritu adelah disponsor oleh mak kak sabrina
    die mmg gitu
    kalo dtg je mesti bwk kek tu belambak2
    murah rezki die aminn

    ReplyDelete
  7. congrats to radd!!
    even aku tak kenal...tp rin ade story psl majlis rad nih

    reebeelle bile plaks??hihhihi

    dah tak lame dah kot..

    ReplyDelete
  8. aku bajet, pasni rebelle punya turn plak.. baca posting dia psl rad tunang pon dah tau.. siap buat statement jeles!!.. haha..

    ke tak pon ami dulu... KE??!!

    ReplyDelete
  9. fa & pdah -> jawapan kepade statement anda ade kat entry baru ye.. hehehe

    ReplyDelete
  10. hoo semorang da nak kawen da eh...bagos la tu...korang pon da tue..hihihi

    ReplyDelete