Lilypie Third Birthday tickers

h.o.m.e~s.w.e.e.t~h.o.m.e

Saturday, November 8, 2008

wuuu.. da lame gile rasenye tak blk umah.. rasenye since lepas blk raye.. week after that blk.. then pastu tros tak blk sampai skang.. agak lame la tu bg aku.. sbb slalunye at least 2minggu skali blk..

arini aku bgn dlm kol 11 lebih kot.. mandi n siap2.. packing sume brg.. gi mkn kat santai equine.. then tros gerak blk senawang.. aku bwk td pon tak laju.. relek2 jek.. 80/90kmj.. jln pon tak byk sgt kete.. just nice laa.. soo mase on de way tu.. mak aku call mintak blikan roti gardenia ngan panadol actifast utk bpk aku.. kalini aku nak cite ape jd ngan roti gardenia tu.. heheh sampai2 je kat umah.. adik2 aku yg kecik tu sebok ckp nak wat pizza roti.. aku pon tak paham.. pastu tgk la mak aku wat roti tu.. disbbkn aku ade FON BARU..hahhaha mesti laa aku nak amek gamba byk2kn.. tp gamba tak memuaskan sgt.. sbb aku neves lg ngan fon br ni.. lgpon aku lupe nak on kan anti shake.. hahah alasan sungguh!

okeh.. aku tatau nak bg name ape utk hidangan ni.. senang cite aku panggil ni ROTI RESEPI OMAK DEN!.. ok la tu kan.. orait.. mari kite mulekan..

1st step : sapukan mentega atau majerin atau planta ke atas roti dengan rata..

2nd step : tuang sdikit sos tomato cap prego di tgh2 roti..

3rd step : kemudian sapukan dgn rata di atas roti td.. kuantiti sos ialah sesuko ati anda..

4th step : taburkan mozarela ciss diatas roti td.. kuantiti ciss juga adelah sesuko ati ekau..

ni tangan mak aku n adik aku.. berebut2 nak tabur cisss haa...

kalo nak best lg.. bole laa letak mushroom ke.. sosej ke.. ayam ke.. sesedap mulut laa nk mkn..

5th step : masokkan sedulang roti tu kedalam oven.. lupe plak nak cek kene letak suhu bape.. pandai2 laa bajet ek..

dan... inilahh hasilnyee... pls excuse yg mcm hangus2 skit.. tak hangus pon tu.. lighting jek.. hhuhu.. mmg simple jek.. dan sedap laa bg aku.. mesti laa sedap.. mak yg buat!.. heheh

ok.. cukop laa utk harini sesi didapo ye.. slamat mencube! (^o^)v

4 comments:

  1. lpeas ni cmera ko leh la jual mesti xpkai dh.hahaha...pasni aku balik sabah try 3G ek tgk clear ke x hp baru...

    ReplyDelete
  2. uuuuuuuuu....cantek2 ar gamba roti yg ko snap tuh....

    ReplyDelete
  3. pekata ko cuba buat lak pasni,kasik kiteorang rasa..ok?

    ReplyDelete
  4. dh mak ekau yg buek, mmg la sodap.. cubo try test tgk ekau yg buek... mesti hampeh nyo... hahhaa... chao.... ;-)

    ReplyDelete