Lilypie Third Birthday tickers

m.o.r.n.i.n.g!

Friday, November 28, 2008

morningg evribadehh!!!



huhh smangat aku ni.. skang jam kat monitor menunjukkan kol 9.17am.. location aku adelah di cubic aku kat opis xXx.. haaaa... kagum tak? uncle gad kat luar td siap tego aku lg.. 'u look very happy!'.. padahal muke dia yg ceria sbb nampak aku dtg pg.. heheh

anyway.. dtg pg ni ade makne sbenanye.. nawaitu aku dtg pon bkn nak dok sampai ptg.. satgi nak bekpes jap.. gosip2 skit kat pantry.. then isi timesheet.. pastuu cau cin cauu.. arini si dia nak bepindah rumah.. make aku dgn rela hatinye menderme laa sikit tenage aku utk menolong.. tak derme tenage.. derme kete ke utk angkut brg.. mane2 yg temampu laa..

sok aku nak gi kedah.. kenduri aizat kekaseh.. ehh da jd suami laa.. aizat suami kepade ana.. aku tk dpt pegi last week blah ana isteri aizat.. soo aku pegi la blah laki nye.. mereke tu da selesai honeymoon kot.. cam best jek.. hohoho kendurinye ari ahad.. tp kitorg gerak esok..

okeh dah.. tu je laa cite mengenai aku yg bgn pagi harini.. nak gi bekpes da ni..
slamat bekeje evribadehh..

m.a.s.i.h.~i.g.t.k.a.h?

Wednesday, November 26, 2008

aku bosan..

jd aku amek keputusan utk hapdet blog.. walopon aku tatau nak cite psl ape.. soo aku akan taip je ape yg telintas..

ermm arini aku masok keje dlm kol 11 lebih.. igtkan arini ade harapan nk dtg awal.. skali telajak gak tdo.. damn!.. sampai je opis.. aku dpt tau.. head aku gi holiday kat bali... waaaa.. indahnya dunia.. terase aman jek.. seperti aku plak yg gi bali.. hehehe

aku da tak larat nak bace blog org len.. tak larat nak godek2 facebook.. tak larat gak nak belek frenster.. sume da bosan.. soo skang aku nak becerite je laa..

rad, ika, ani..

masih igtkah? dulu2 mase kite nak gi tgk final af2 kot.. zaman zahid menang tu.. punye laa excited nak pegi kan.. sume da siap2 ni.. pakai abih lawa laa mase zaman tu.. hahaha then berbekalkn kete kancil aku.. kite pon gerak laa dr cyberia.. TAPI.. tapiii kawan2.. haaa.. sampaii ke simpang kat dhl tu.. lepas je trafic light ijau.. aku pon belok laa ke kanan.. kemudiann...



kete aku dpt pegi takat ni jek.. pic taken : 14 Aug 2004 at 3.17pm


ini tandenye.. kehabisan minyak okeii...

haaa.. aku igtkan sempat laa nak sampai putrajaya nak isi minyak.. rupenye tak sempat.. time tu petronas kat tepi mdec ni tak bukak lg.. soo paling dkt nak isi minyak mmg kat putrajaya jek.. soo kitorg pon call laa utk bantuan.. seb bek time tu ade member yg dok kat putra.. cuak gak time ni.. takot tak sempat sampai nak tgk af kan.. tp seb bek pastu sumenye ok.. sampai laa jugak kat stadium tu.. agak ramai gak manusia.. hehe dah laa.. aku nak cite psl minyak abih jek.. bkn psl konsert af pon.. yg tu sbenanye bkn kejadian pertame minyak kete aku abih.. yg ke 3 da kot.. huhu tak serik2 gak.. tp since aku da tuka kete ni.. tak penah lg laa kete aku sampai abih minyak.. tambah2 lg da keje kan.. nampak sgt kedekotnye kalo tak isi minyak tu..

owhh.. nak cite lg skit.. be4 masok konsert tu.. ade laa org2 yg nak interview2.. time tu da nak dkt merdeka..14 Aug kan.. soo tibe2.. ade org dtg ngan bwk camera sume.. nak soh kitorg jawab soklan.. soklan nye kalo tak salah aku 'apekah maksud kemerdekaan bg anda?' .. tegagap2 laa nak jawab.. jawapan pon bodo2 je kot time tu.. pastu tgk prestasi jawapan kitorg tak bagus kot.. dia soh laa kitorg jerit 'malaysia boleh' ke 'merdeka'.. aku pon da tak igt mane satu.. soo kitorg pon jerit je laa tibe2 kat situ kan.. dgn harapan.. derang rejek laa part kitorg.. mmg tahpape.. n aku rase mmg kene rejek pon.. sbenanye tetunggu2 gak kot2 kua tv kan.. hahaha tp rasenye mmg kene rejek kot.. sbb tade sape2 bgtau pon ade nampak muke kitorg kat tv.. :P

hehe.. sonok gak flashback mende bodo2 ni..



from left: m.e, rad, ika, ani..pic taken: 14 Oct 2004 at 3.30am

masih igtkah? time ni kite brangan nak jd model.. siap pasang lampu oren.. konon2 lighting dlm studio la kan.. pastu bukan maen lg pose atas tilam becadarkn corak kulit harimau tu.. aauuumm!.. seksi laa konon.. hahaha ni je gamba yg aku bole publish.. yg len mesti laa exclusive kan.. heheh haa pastu siap pasang kipas kuat2.. kasik rambut tu beterbangan skit.. ala2 tgh bahagia la kan.. rad dgn extra effort dia lg.. huii mmg takle cite kat sini.. rindu laa weii.. tp yg pasti.. lepas kitorg puas posing n amek gamba ngarut2... ni gamba yg terakhir..

ni adelah gamba keinsafan.. model adelah rahsia.. pic taken : 14 Oct 2004 at 3.52am

da nak kol 4am da oi.. tp sayang aa.. ade byk lg gamba ngarut2 yg aku da terhilangkan mase cpu aku rosak dulu.. ahh rugi2..

ok.. cukop laa cite skit2.. kalo aku nak cite byk2 kan.. abih sume detail aku cite plak.. yg pasti.. head aku da gi holiday.. ape kate aku blk awal arini??

:D

s.a.k.i.t~k.e.p.a.l.e

Tuesday, November 25, 2008

bedonyut donyut.. berdenyut denyut.. AaAaaAaaaAaaAa

adoii.. tatau apsal.. dr ptg td kat opis lg da sakit kpale.. sampai umah.. sempat la aku tdo sejam jap.. bgn2 pon still sakit lg.. adoii lg.. pastu tros mandi.. n siap2 utk pegi umah che mun.. che mun adelah rakan sekampeni xXx..

majlis stat kol 8pm.. tp aku sampai kol 9 lebih.. sakit kpale nye psl.. aku tdo td sampai kol 820pm.. da sakit2 tu nak pegi gak.. sbb nak mkn free.. uhuhu da laa ujung2 bulan ni kan.. bagus btol derang ni.. menjamu org2 yg da kekeringan ongkos.. eh ke aku je yg sengkek? huhu


m.e and che mun the tuan umah yg rajin buat open house

pegi td pon tgh hujan renyai2.. ramai gak org2 yg dtg.. ramai2 gak rakan2 sekampeni.. erm td aku mkn mihun grg.. ayam 2 ketol(drumstick + wing) and popia 2ketol.. pastu 2nd round mkn mi kari plak.. huhuh sedap2 sume mknan.. mi kari pon best.. kene puji mi kari lebih skit.. sbb derang masak sendiri.. yg len korg tempah je kan.. tayah puji sgt aa.. aku lepak pon tak lame sgt.. tak slese aa.. kpale ni still bedenyut2.. n dia plak nak gi men badminton kol 11.. soo takle la lepak lame2 sgt.. lgpon member2 yg kenal ramai gak da blk.. soo blk je laa..

eh awal2 je tros cite psl mlm kan.. sbb siang td tade watpe pon.. masok opis time lunch hour.. (lambat lg??) then bace2 blog.. tgk gosip gel.. layan muvi made of honor..



actually.. cite ni da lame aku copy.. heheh tgk yg donlod je laa.. nak tgk kat wayang tak sempat.. ermm haa.. ade je tesimpan dlm pc.. tp lupe nak tgk.. soo td da bosan2 sgt.. tatau nak bace blog sape dah.. aku pon godek2 laa pc tu.. then tejumpe muvi ni.. so layan aa.. best gak cite ni.. aku layan sampai begenang gak air mate.. part "u may kiss the bride".. tibe2 aku sebak.. terimagine kalo org mlayu kawen.. pas nikah tu.. then ciom dahi kan.. syahdu jek.. ok dah.. ignore je part ni..


da alang2 cite psl kawen ni.. aku nak tambah skit laa.. kepade mereke2 yg komen di blog ni.. or member2 yg terase nak tanye.. n yg da tanye pn.. soklan derang iaitu 'ko plak bile lg?', 'lepas ni ko la plak kot?', 'asyik pegi org punye majlis je..sendiri punye bile?', dan soklan2 yg sewaktu dgnnye.. haaa... kepade sesape yg telintas nak ckp camtu kat aku kan.. aku ade idea.. ape kate korg tuka ayat tu kepade..


'saye (nama anda) dengan ini mendoakan agar reen dipercepatkan melangkah ke step seterusnya iaitu betunang dan kemudian bekawen dan berkekalan dan bahagia laa hendaknye hingga ke akhir hayat...aminnnn'

kalo korg nak tambah ape2 lg doa.. dipersilakan.. haa ape kate korg wat camtu? ok tak?

segala kerjesame didahulukan dgn ucapan trime kaseh..

k.o.m.b.o~u.p.d.a.t.e

Monday, November 24, 2008

mase utk hapdet blog!!!


eh rase cam da lame sgt je tak update blog.. tp br 2 hari jek.. ehhe

ok2.. seperti yg telah dibgtau in my previous entry.. my paklong meninggal.. so the next morning..

warning : entry ni mungkin agak panjang.. bace bile bosan dan rajin sahaje..

-sabtu-
bgn pukol 745am.. siap2 utk pegi keramat.. rumah my kezen, arif.. sampai sane.. parents aku tak sampai lg.. soo just salam pakcik makcik.. n duduk je.. then bile parents aku da sampai.. gi masok cam ade dewan seblah masjid.. kat situ ade jenazah.. then bace yasin.. pas abih bace yasin tu.. mak aku ajak gi minom plak kat gerai2 kat umah tu.. aku pon lapa gak sbenanye.. tp mule2 rase cam tak sesuai je nak gi minom2 plak.. tp mak aku ajak gak.. soo bile sampai kedai2 tu.. majority sedare mare kitorg je kat situ.. ramai pon tgh sarapan.. smentare jenazah nak dimandikan.. time ni da nk dkt kol 10am gak rasenye.. lepas abih mkn.. tgk2 org tgh kapankn.. aku beria2 ajak mak aku masok.. nak tgk.. tatau knape.. aku nak sgt tgk muke arwah paklong aku.. bg dtg skit keinsafan.. tgk muke paklong aku.. senyum je dia.. mcm tenang jee.. just be4 nak tutup muke.. sume anak2 dia n cucu2 gi ciom dahi.. part ni mmg sgt sedey.. mmg takle nak control dah.. kesian gak kat mak long aku.. dia lemah sgt.. sampai pengsan2.. kesiann...

ermm cukop laa cite sedey.. then after da dismayangkan.. mak aku ckp aku da bole gerak blk(nak gi member betunang kat semban plak).. since everything consider da selesai.. tp aku rase cam sebe salah plak.. tape ke nak gi tmpt len plak?.. aku tanye laa pendpt makcik2 aku.. derang pon ckp ok.. bole je blk.. soo aku pon balik je laa.. since parents aku pon da jln kaki gi kubur.. aku pon tak sempat nak kejar.. so aku call ani.. dia ondeway nak gi kl sentral amek ika and pora.. soo aku pon cpat2 laa gerak blk umah kat sk.. n sampai sk.. sempat laa cuci muke n touch up skit.. derang pon sampai.. just nice laa timing.. then tros laa kitorg gerak utk ke semban.. jumpe dayang n husband kat nilai jap.. gerak same2..

erm.. kitorg ni consider da lmbt ni.. sbb time tu da kol 11.30lebih gak kot..n katenye majlis stat kol 12.. tp memandangkan si ani yg bwk kete.. hehe jgn marah aa ani.. dia bole drive relek2.. sambil begelak ketawe di dlm kete.. mcm enjoying the moment.. waahhh.. aku tak keruan gak sbenanye.. tp malas gak nak rush2..
soo aku pon enjoying the moment.. da lame tak begossip ngan uolss kan.. kitorg sampai kg jiboi dlm kol 1230 lebih2 gak aa.. then call rad.. dia da setel da upecare menyarungkan cincin.. alahaii.. kitorg termiss part tu.. tp tape laa... aku ni mule2 plan tak dpt dtg.. then tibe2 dpt.. tibe2 tak dpt plak.. n the very last minit dpt plak.. kire ok la tu dpt gak dtg kan.. amek2 gamba tu yg penting.. n lauk sgt best!.. superb!.. rase cam nak tapau jek.. huhuhu

and rad.. kek yg mak ko pakse kitorg mkn tu kan.. serius sedap weh.. nyesal aku tak tapau.. hahaha mane ko bli tu?? mule2 aku cam.. alamak kek lobak merah?? ade kismis2 plak tu.. mmg aku tak suke sgt aa yg ade kek buah2 ni.. tp bile mkn ngan cream dia tu.. serius best.. n sireh yg ko bg tu kan.. on de way blk tu.. ika bole layan kunyah2 plak sambil beborak.. hahaha mak nenek btol..

as usual.. mesti laa ade gamba.. tp tak byk aa.. sbb kitorg teruje ngan abg cameraman tu.. sampai tak kuar kamera sendiri dah.. nnt bile da dpt gamba dr cameraman.. aku update lg skali.. okeh.. mule2.. mesti laa gamba tuan umah.. iaitu si perempuan yg suda bergelar tunangan org..

dia soh letak gamba ni..

tp aku rase ni ok gak.. so letak 2 2 je la..

us mase baru sampai.. from left : m.e, dayang, ika, ani, pora

we olss lg..

dayang n aim... ala2 keluarge bahagia la plak kan.. hahaha

us after mkn.. senyuman yg lebih bertenage..

ni laa satu2nye gamba aku amek gune camera.. ahaha yg len sume gune camera abg cameraman.. n satu lg.. aku da plan nak amek gamba be2 ngan rad.. tp bole plak telupe.. damn!.. anyway.. congratsss bebeh!! saye jeles.. opss!

blk dr semban.. kitorg singgah bangi plak.. gi minom2 kat kopitiam bangi disamping bejumpe ngan bopren pora.. ehhehe thanks to bopren pora sbb bg coklat n sbb banje kitorg minom.. tak sia2 aku order ice blended mocha.. hahah mule2 cam alaa mahal la.. tp cam order je laa.. pastu cam ade org banje plak.. alhamdulillahhh.... :D

then lepas minom2.. tros laa balik.. penat gak.. sempat laa aku tdo jap.. mlm pon tade watpe sgt.. relek2 jek.. disamping kuar mkn.. the next day..

-ahad-
bgn lambat gak.. mcm tak bese plak kan.. kol 10 lebih kot bgn.. ye ke?? ermm mandi n relek2 sambil tunggu dia bgn setelah di kejut sebyk 48kali.. n pegi lunch.. n pastu relek2.. balik umah.. lepak2 ngan nadia plak.. pastu dia ckp dia nak gi alamanda cari suar keje.. pastu aku suggest soh gi jj cheras selatan.. then dlm mase lebih kuang 30minit.. kitorg da on de way nak gi jj.. hhuuhu.. mule2 bajet nak jln2 kat jj max pon sampai kol 6 je kot.. skali.. masok kedai tu.. kedai ni.. belek2 barang.. pastu mkn kat kopitiam plak ngan nadia.. tgk2 sampai kol 7 lebih gak kot.. gelap gak kuat luar.. awan gelap je kat area2 serdang tu.. ujan laa jugak.. then mlm.. kuar mkn... blk tgk tv.. online jap.. then tdozzz....

-isnin-
aku bejaye pegi keje awal arini.. hehehhe nak tau kol bape?? kol 10lebih aa gak.. maksud aku awal dr minggu lepas aaa.. haahha at least ade kemajuan.. insyaAllah sok gi awal skit.. kalo rajin.. heheh igtkan nak update blog kat opis td.. tp arini aku rajin membace blog plak.. aku tejumpe satu blog ni.. pastu dgn rajinnye aku bace dr 1st entry dia.. seb bek laa dia br bukak blog kalo tak salah bln 5 aritu.. tak laa byk sgt aku nak bace kan.. ermm.. bile da masok keje je.. tibe2 tade mende menarik nak cite.. aihh..da laa tu kot.. mcm da cukop panjang je aku cite ni.. kire ok laa.. kombo update.. aku pon da terase skit2 mengantok ni.. soo esok laa sambung.. tu pon kalo ade ape2 yg menarik utk di kongsi..

k.e.m.b.a.l.i~p.a.d.a.N.y.a

Friday, November 21, 2008

dlm kol 8.30pm td.. ain amek aku dr umah.. nak gi mkn kat kembangan paradise.. ahli rombongan adelah apih, ajis, elmo n of kos laa aku ngan ain.. dlm pejlnan nak gi mkn td.. aku dpt msg dr mak aku.. 'salam, pak long mail meninggal jam 8 tadi.'

innalillah...

pak long mail ialah bapak kepada kezen aku, arif yg br je betunang minggu lepas.. time gi rombongan betunang tu.. pak long mmg da kat hospital.. sakit2.. aku igtkn tak serius sgt.. sbb sbelom ni kalo jumpe.. mmg nampak kuat je dia.. ceria jek.. hmmm.. tibe2 rase sedey plak.. time nak gi betunang tu pon aku br tau sbenanye pak long da masok hospital.. hmmm..

to arif n siblings n maklong : tabahkn hati.. ermm.. (speechless sbenanye)..

smoge arwah pak long di tmptkan di kalangan org2 yg beriman.. amin..

t.a.g 3~m.u.k.e.k.u

aku telah di tag oleh encek mustafa bakal menjd bapak budak n encek apih de hosmet si dia.. rules n regulationnye adelah seperti berikut yee..

1. Take a recent picture of yourself OR take a picture of yourself right now

2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.

4. Post these instructions with your picture.

5. Tag people to do this.


muke pekeje kampeni xXx yg still tak gi keje..

disini aku ade pengakuan nak buat.. aku terrrrpakse men tipu skit.. huhu terpakseee aaa.. sbb2nye..

aku bgn td.. on laptop and tros gi mandi.. aku kuar toilet jek tros bukak mozila n bukak blog aku..

aku bace komen.. aku suda kene tag oleh mus n apih.. aku bukak blog derang.. nak tau laa tag cemane kan..

aku bace instruction.. alamak wehh.. mane bole amek tros gamba baru pas mandi.. soo aku pon maen tipu skit.. pakai baju.. pastu baru snap gamba.. sori ye.. seb bek tade dende dikenakan utk org yg tak mengikot arahan kan...

btw.. gitu laa ghopenye time aku br bgn n br pas mandi.. seb bek da mandi.. feewww! kalo tak.. aku wat2 tak nampak je laa tag derang tu.. huhuh

now.. turn aku plak nak mentag org len..


* cik pest - sbb anda blom di tag oleh mereke be2 lg..
* arepet - alaa tag senang je ni kan..
* inahazlina - sbb anda malas nk update blog.. kamonnnnn!!
* elmo - amek laa gamba gune iphone ko plak..
* fatin - sbb ko member skola rendah aku.. bole ke trime alasan ni?? heheh

oraitt... thats all.. kepade mereke2.. jgn nak men tipu cam aku.. jgn memotong barisan.. beratur dan ikotlah giliran anda.. aku masih besenang lenang di rumah ni.. tak gi keje lg.. ish2.. next week nak kene jd pekerje cemerlang laa.. takleh bemalasan lg..

lg satu nak ckp... aku sedeeyyyy :(.. TARA smalam.. :( hampee aaa Ida & Tania tak menang.. ending yg tak excited.. tak best!... kalo derang menang.. sure havoc aaa... sureeee hebohh! tp kalo team no 2 tu yg menang plak.. pon tak best.. mesti ramai tak puas ati.. tu laa derang.. asyik belagak je no 1 kunun.. tp tape laaa.. at least bkn team no 2 yg menang kan.. tp still tak best.. anyway.. Ida & Tania memang best!

l.a.m.b.a.t~.l.a.g.i

Thursday, November 20, 2008

harini aku rase aku rajin.. walopon aku still masok opis lambat iaitu time lunch.. tp arini mmg aku rajin bace blog2 org len.. rajin komen2 kat blog org.. mungkin sbb aku mmg da tade mende nak wat.. mungkin tu je mende yg aku bole buat.. tah laa.. yg penting arini aku rajin skit aa..

td aku wat quiz psl otak.. aku jumpe time singgah kat blog aino.. ni result yg aku dpt..


Your Brain is 47% Female, 53% Male



Your brain is a healthy mix of male and female

You are both sensitive and savvy

Rational and reasonable, you tend to keep level headed

But you also tend to wear your heart on your sleeve



ishh bia benar.. apsal otak lebih kepade laki plak? tp sbb dia ckp 'healthy mix of male and female'.. takesah laa kan.. janji sehat.. huhhu tp statement yg last tu 'but u aslo tend to wear ur heart on ur sleeve'? .. ape maksud nye ni? tak paham laa.. anyone can explain to me?

last nite.. me, him, elmo n fitri went to alamanda.. tgk muvi cite madagascar 2.. i like to move it.. move it.. he like to move it.. move it.. she like to move it.. move it.. heheh kitorg tgk kol 1150pm.. dpt seat best sbb bli tiket online.. 2nd row from the back n seat tgh2.. tp tak ramai pon org smalam.. seat pon byk je kosong lg.. sbb ade 2 hall utk cite ni.. tu psl byk kosong kot.. review psl muvi ni.. best.. klaka.. best.. funny.. serius best cite ni.. aku suke suare alex time dia kecik.. sgt2 comey... pastu aku tak suke badak jantan yg ngorat gloria tu..geli aa.. pastu mmg nampak sgt cam badak gatai.. huhuh tp sgt laa spoil smalam sbb aku sakit kpale.. mkn lambat punye psl.. walopon be4 tu da mkn mekdi madagascar set n time muvi aku kunyah pop corn lg.. tp still sakit kpale.. tu yg takle nak enjoy the muvi btol2.. da tgh2 cite ni.. aku rase cam tak saba nak abih kan cite.. sbb nak blk tdo.. bkn sbb cite tak best..


choommmeeelll...

actually.. same kes mcm high school musical tu.. aku pon tak penah tgk la madagascar no 1.. alih2 tros tgk no 2.. tp menurut encek elmo.. no 1 n no 2 tak related sgt citenye.. so tak lost laa.. tape2.. nnt aku nak cari madagascar 1, high school musical 1 n 2.. pastu layan kat opis.. ok tak?

c.a.b.a.r.a.n~d.i.t.e.r.i.m.e

Wednesday, November 19, 2008

smalam.. dlm kol 9pm.. tibe2 kakak aku call.. soh on ym.. dia ckp 'oii on ym skang.. ayah nak anta gamba!'.. hohh cuak jap aku.. gamba apekah?? pastu time tu plak intenet prob.. tatau nape.. takle nak connect plak.. berusehe gigih laa aku utk online.. kakak aku plak da msg2 kat fon soh cpat skit.. aku siap rase nak ter berrr ni.. igtkan gamba ape yg urgent sgt.. aku soh anta kat emel tanak plak dia.. soo.. setelah berusehe slame 5minit.. aku pon bejaye online.. tros laa aku on ym n tros accept gamba tu..

adeeii.. sakit jiwe gak aku ngan dia ni.. bile tgk gamba tu.. aku rase cam aaihhh.. aaaiihhhh... ni jee?? ni je smate2?? ni je smate2 ko soh aku on ym cpat2.. ckp ayah da bising sume.. smate2 nak bg aku gamba ni?? ok fine.. derang cabar aku soh post gamba ni kat blog.. takat cabar tu je.. alaahaaii.. tade yg lg mencabar ke? hehehe baiklah.. inilah hasil kerja pakatan antara bapak ngan kakak aku..

tiade caption diperlukan..

tujuannye derang bg gamba ni kat aku?.. sbb bpk aku ckp.. bajet comel aa tu letak gamba kecik2.. abih tu?? nak wat cane ayah?? gamba yg ayah bg ni pon tetap maintain comel.. (pesanan:harap besaba ye tuan2 dan puan2..maafkan diri ini).. pastu ade lg gamba dia bg.. aku tau.. bpk aku nak glemer gak sbenanye.. aritu aku letak gamba dia dr pandangan sisi jek.. tu yg dia tak puas ati tu.. sbb nampak uban je..hihihi.. skali dia bg plak gamba mase rambut dia masih hitam bekilat.. hehehe meh laa tgk gamba ma dad n ma mom mase zaman derang emsem n lawo..

walopon tk nmpk muke.. tp aku tetap comel.. huhu

hahah.. aku harap.. sape2 yg bace entry ni.. byk2kn besabo ye.. bukan niat ku utk jd begini poyo.. tp apekan dayeku utk menahan jari jemari ni dpd menaip..

sbenanye ade lg satu gamba kakak aku bg.. tp nnt laa aku post.. sbb aku tatau cite disebalik gamba tu sgt.. kang aku wat cite version aku plak.. lain jd nye.. heheh

arini masok opis after lunch.. igtkn aku je masok lambat.. rupe2nye cik pest pon lambat gak.. hehehe tade mende menarik pon nak cite psl opis aku.. sume nye bosan2 belake.. k laa.. aku pon tatau nak cite ape lg.. ade idea nnt aku tambah2 laa..

thought for the day

a life without challenges would be like
going to school without lessons to learn

challenges come not to depress or get you down
but to master and to grow and to unfold your abilities

l.a.p.t.o.p~p.i.n.k

Tuesday, November 18, 2008

at lastt.. sampai gak laptop pink aku kat opis ni.. kome nak tgk cemane ghopenye laptop pink aku?? naahhh...

very the pinky kan..

al-kisah.. aku sbenanye tak suke pon kaler pink.. mcm pompuan sgt laa.. by default.. kalo aku nak bli pape or pilih pape.. mesti kaler baby blue.. mesti mesti mesti! hehehe mase aku nak pilih template blog ni pon.. kaler len sume aku tak nampak.. kaler baby blue je yg cantek.. and actually aku da pilih template kaler baby blue pon.. tp dia nye gadget2 kat tepi tu cam tak befungsi plak.. soo.. ini lah hasil template yg aku da pilih.. walopon bkn kaler yg aku suke.. tp design dia aku suke laa..

berbalek kpd cite laptop td.. sbenanye mule2 aku da bli kaler biru pon.. tp dark blue.. pastu mcm machoo sgt la plak.. n kebetulan time tu instuctor aku dr india mmg tgh nak bli laptop.. soo.. aku pon ofer la kat dia laptop biru tu.. seb bek dia nak.. bole laa aku tuka kaler baru.. n sbbkn aku nak kaler2 yg ceria.. n disbbkan time tu gak aku da tebeli bag laptop yg kaler cream+pink.. alang2 nak kasik sedondon.. aku amek laa kaler pink.. gitu laa kesahnyee...

ni plak view dr depan.. saje nak tunjuk current wallpaper yg aku gune..


my and my bebeh during nadia's convocation

sbenanye aku nak update psl aku lapa jek.. serius lapa sgt ni.. td tak bekpes.. pastu gatai2 plak nak tayang laptop.. da jd cite len plak.. time kaseh kat che mun sbb bg aku coklat hersheys kissess td.. mcm tau2 je aku tgh lapa.. tp bg 3 ketol jek?? mane cukop weh... nnt aku nak lg! huhuhu

ok da laa.. apet da bising ni nak tunggu aku abih update.. ye la ye laa.. da sudah dah!

t.a.d.e~i.d.e.a

Monday, November 17, 2008

mase utk menghapdet blog!!!

puas aku pk nak letak title ape.. last2 tu je yg aku mampu.. huhuh

rase cam da lame je tak update kan.. since last thursday.. ishh takle malas2.. nnt lame2 tros tutup blog plak.. heheh today takde pape yg menarik.. bgn pg siap2 nak gi keje.. tp ade org malas nak gi keje plak.. tak psl2 lepas lunch br masok opis.. isk2.. da la masok lambat.. blk awal plak tu.. isk2 lg.. blk opis td mate berat jek.. ngantok gile.. soo tdo la kejap.. sampai kol 7lebih.. then bgn, mandi n kuar bli char kuey tiau.. hukhuk mlm ni kene bedikari.. mkn sendiri sbb he got class.. tape2.. kene blaja gak bedikari kan.. disbbkn arini tade ape yg menarik utk diceritekan.. aku nak cite psl ape aku buat wiken ni..

s-a-b-t-u
kol 8am da bgn tau!! mandi n siap2 utk blk senawang.. harini kezen aku blah bpk aku nak betunang.. jarang2 aku gi majlis betunang where aku dr side lelaki.. slalu gi majlis member2 tunang sume side pompuan jek.. soo dlm kol 9am gerak dr umah n sampai senawang kol 10am.. ye ye laa mak aku ckp nak gerak kol 10 kan.. punye laa aku bwk laju.. da laa tgh kering tade duit.. minyak pon skit.. adeii.. skali sampai umah.. mak aku pon tak mandi lg.. cesss... tp da ramai sedare mare yg sampai.. bekumpul kat umah aku dulu.. bekpes.. lupe plak nak amek gamba tgh ramai2 ni.. bz la kan.. nak prepare2 barang.. touch up hantaran skit..

dlm kol 11 lebih br gerak since janji nak sampai umah pompuan kol 12pm.. owh lupe nak bgtau.. umah pompuan kat mlake.. lame gileerr aku tak gi mlake.. mmg da lain sgt aa mlake compare ngan taun 2001/2002.. time tu aku mmu kat sane.. foundation staun.. jln pon da byk brubah skang.. eh sambung cite blk.. kitorg sampai umah pompuan, or senang cite tunang kezen aku name dia sabrina.. agak lambat dr yg spatutnye.. disbbkn satu kete tetinggal.. n miscommunication.. mule2 ckp tunggu kat petronas after tol air keroh.. pastu tak jd plak.. tunggu kat pintu gerbang depan skit je dr petronas tu.. yg satu kete ni plak pi tunggu kat petronas be4 tol air keroh which is kat highway.. haihh tatau mane instruction dia dpt tu..

da sampai kat umah sabrina.. ni aku letak gamba je laa.. malas nak cite byk..


wakil2 dr pihak perempuan

wakil2 dr pihak lelaki.. yg pakai baju kotak2 ialah bapak saya!

sabrina.. the moment before sarung cincin..

and.. the cincin is oredi tersarung..

sabrina and the bakal mak mentua.. my maklong..

m.e and sabrina

m.e and my kezen.. encek arif..

encek arif n his abg sulong.. a.l.o.n.g.. ALONG!

setel laa majlis tunang ni.. spatutnye after this ceremony.. gi merisik abg arif ni yg lg sorg, abg ude.. tp tak jd plak.. sbb ayah arif(my pak long) masok spital.. n abg ude kene jage dia.. sian plak.. hopefully paklong cpat baik.. amin...

on de way br dr umah sabrina.. sempat laa aku snap gamba ni.. kepade member2 mmu.. adekah anda kenal bangunan ni??



skang name dia melaka mall.. dulu2.. name dia kotamas.. heheh mase zaman2 naik bas dr pudu nak blk mmu.. kadang2 turun kat sini laa.. sbb dkt skit ngan mmu.. kotamas ni tade ape yg menarik pon kot.. dulu2 penah pegi.. then ade pesembahan kanak2 tadika.. huhuuh comel jek.. korg igt tak?

blk je dr mlake.. lepak2 jap kat umah senawang.. then dlm kol 445pm aku da gerak blk seri kembangan.. aku tak tdo umah senawang sbb.. satu.. nak tlg dia basuh umah br.. tp tinggal toilet je pon nak kene basuh.. tp basuh toilet je pon penat gile.. nak kene sental dinding sume.. huiii.. lg satu sbb.. nak wat laundry.. byk gileerrr baju nak kene basuh.. basuh pakai mesin.. basuh pakai tangan.. tp tak sempat nak basuh ari sabtu pon.. ahad baru basuh abis2san..

skang ni kat atas tilam aku belonggok baju nak kene lipat.. adoi laa.. malasnyekk!!.. tp takpe.. pasni aku lipat.. blog harus diutamekan.. hehehe arini kat opis.. aku da tukar position.. bukan lg as software developer.. position aku skang ialah blog developer.. hahahha ramai gak member2 aku da tukar position ni.. masing2 kat opis bz je update blog.. kalo aku kat post lame.. mmg tade keje laa jawabnye.. mebe starting from tomorrow.. aku pon nk bawak laptop la.. senang skit aku nak bekeje.. satu lg.. aku nak explore facebook! lemah btol gune mende ni.. byk sgt application laa ape laa.. nak upload gamba pon tak lepas2 lg.. baru satu gamba je aku upload.. huhuh.. tape2.. pasni aku akan berusehe lebih gigih lg.. boss aku mesti bangge ade pekeje cam aku.. huh!!!

p/s - baru aku pasan.. da 3 entry kot gamba aku pakai baju kurung ni.. adeii.. ini tidak bole jd.. harus bli baju baru nih..

t.a.g.2~p.e.l.i.k.k.a.h~a.k.u.?

Thursday, November 13, 2008

tag lg.. kalini dr ika bowling plak.. hehehe mcm tau2 je aku tgh dilanda bosan kat opis ni.. kalini aku kene cite bende pelik2 psl aku.. hmm.. aku rase aku tak pelik.. normal jek.. tp ade sifat2 aku yg tak same ngan sifat majority kot.. sifat2 yg tak same ngan majority ialah..(bace dgn intonasi nk bg award "dan calon2 nye ialahh..")


1. Sgt2 tak suke mkn bawang – tak kire laa bawang merah ke.. putih ke.. besar kecik sume tak suke.. busuukkk!! Kalo aku termkn.. aku akan rase pening ngan bau bawang tu n rase mcm nak muntah selame 3 4 jam.. tp.. ok ni kire pelik skit laa.. tp aku mkn garlic bread.. cemane tu?


2. Tak mkn sayor yg kaler ijau – bkn sume la.. ade kecuali.. iaitu bayam, salad, brokoli.. tu je yg aku bole pk.. kalo sayor cam carrot, kobis, togeh, bunge kobis, baby corn.. haa ni sume mkn.. kacang panjang tu ikot mud aku.. rase mcm nak telan jek.. aku mkn.. kalo tak.. aku tgk je laa..


3. Tak suke blackpepper – bole je mkn.. tp tak suke.. kalo teselit celah gigi tu.. adoii mmg sekse aa.. apsal aku cite psl mknan je ni..


4. Ni tebalik plak ngan reha.. aku tak suke panas.. sbb aku cpat bepeloh.. heheh tp kalo da sejuk2 pon.. kalo aku slimot.. kaki mesti tekuar dr simot.. tatau apsal.. tp kadang2.. kalo org len panas.. aku sejuk.. kalo aku sejuk.. org len planas..


5. Dulu2 mase zaman student.. b4 nak stadi.. mesti time tu rajin je aku nak kemas2 meja or tmpt utk stadi.. kalo plan nak stadi kol 8mlm.. nnt aku susun2 dulu notes.. sediakan pen, pensil, pembaris, pemadam, ruler.. ok da siap sume.. clear kan meja.. susun buku plak atas meja.. kuarkan notepad utk menulis.. ikat rambut elok2.. pakai spek plak.. okeh.. da kol 930mlm.. jom stadi!


6. Kalo blk umah family.. aku mesti rase besalah kalo dok dlm bilik lame2.. mesti nak duduk kat hall.. tgk tv ke ape ke.. janji luar bilik.. sbb aku ni jarang balik.. da laa jarang blk.. bile blk nak dok dlm bilik plak.. tu yg rase besalah tu.. walopon kadang2 aku dok je tgk tv.. mak aku masak kat dapo bkn aku tolong pon.. tp janji derang nampak muke aku.. derang nak tgk ke tanak tgk.. tu len cite.. heheh

haa cukop laa tu.. kang cite byk2.. dpd tak pelik.. tros jd pelik plak aku… alaa.. tp tak pelik mane laa aku ni.. kire normal je la tu kan..


ni aku nak cite mende yg lg pelik.. smalam aku tghari aku bole lg nak bace paper kat opis.. tp ptg2 da kene block.. abih sume Utusan Malaysia, Berita Harian, Harian Metro dll.. kene block.. reason : site is listed in the forbidden category : general news.. what the fish!!


pastu td aku dok bace paper kat sofa.. sume la nak tego kan.. apih siap sound aku “apsal bace paper kat luar.. bace laa kat pc”.. ciss.. pelik sgt ke aku bace paper kat sofa? Tak laa pelik.. tp tak penah kan.. slalu aku bace online jek.. ciss ciss…


seb bek laa blog tak kene block lg.. kalo tak..mmg mati kutu aa.. serius tatau nak watpe dah.. ni pon aku saje nak merapu lebih2.. kalo tak merapu ni.. mmg aku tros blur.. ade gak rase cam nak gi alamanda… gi tgk muvi ke kan.. tp skang tade muvi menarik laa.. nak men boling tade geng plak.. tp duit pon tade sbenanye… br je td mintak duit kat sugar daddy aku.. huhuuh.. malu je dah keje mintak duit kat ayah.. tp nak wat cane.. ayah jugak yg pesan.. “kalo mcm da nak lemas2 tu.. da sesak napas.. mintak tlg laa kat ayah”.. hehehe ye ayah! kakngah igt pesanan ayah tu.. jgn risau.. bab mintak2 ni mmg da expert.. sbb kalo aku nak ape2.. aku yg mintak.. kakak aku nak ape2.. dia soh aku mintak kan.. adik aku tanak pape.. tp aku mintakkan bg pihak dia.. hehe ok tak? ni da btol2 merapu dah ni..


ok dah!

o.h~b.o.s.a.n

Wednesday, November 12, 2008

sbenanye tatau nak cite ape pon.. tp disbbkn bosan yg teramat kat opis ni.. aku pon amek keputusan utk update blog.. tp nak cite ape??

aku rase cam nak gi tdo kat surau je ni.. mate pon berat jek.. ngadap pc bace paper jek.. adoi laa.. aku rase aku tak lame kat kampeni XXXX ni kot..

bosan
bosan
bosan
bosan
bosan
bosan
bosan


haa.. br igt nak cite ape.. disbbkan masalah airasia tu yg bebelit2.. sampai aku telupe kat besday besfren aku iaitu SITI HANIM BT SUREMI.. hehehe sorii sgt2 wehh... ni sume salah airasia.. huhuh.. meh aku wish special kat sini

"HEPI BELATED BESDAY TO HANIM"
&
"CONGRATSS AWAL2 UTK WEDDING BLN 12 NI"

spt aku da bgtau dlm msg aritu.. hadiah aku combine utk kawen ko ekk.. hehhe

hmm ujung2 taun ni mule laa byk kenduri.. betunang ke... kawen ke.. mcm2 kenduri laa kan.. aku pon byk gak nak kene attend kenduri ni.. meh aku wat list..

15/11 - kezen aku betunang kat mlake.. kalo tak salah. after betunang.. then gi merisik utk abg dia plak kat tampin ke mane tah.. tak sure.. hehe
22/11 - member mmu iaitu rad punye pertunangan pulak.. hari yg same.. wedding ana kekaseh aizat kat grik, perak..
30/11 - wedding aizat kekaseh ana kat kedah.. mebe gi yg ni kot..

bln doblas plak.. aku konfius skit sbenanye.. ampun yee.. date derang ni dkt2.. 20/12 ngan 21/12.. wedding hanim&fahmi dan aminah&sudirwan..
27/12 - ade pertunangan seseorg.. tp takle reveal lg.. empunye badan tak kasik bgtau.. heheh

awal taun depan pon da ade wedding.. iaitu cik siti munirah opismate kampeni XXXX ni.. kalo tak salah 28/2.. huiii... bz btol ni.. maknenye nak kene wat baju byk2 laa kan?? hehhe ni yg best ni.. part wat baju byk2 mmg best.. part nak kuar duit tu yg tak best..

ok.. da abih cite psl wedding.. cite psl ape plak ek?? intenet kat opis ni semakin kritikal.. nak bace paper pon kene tekan refresh 5 6 kali.. haishh.. semakin laa menambah kebosanan.. pastu smakin ramai laa yg bwk laptop kan.. sbb dpt gune wireless free from sport arena.. tmpt mkn kat bawah opis ni.. heheh seb bek laa ade wireless ni.. dpt gak berkomunikasi ngan dunia luar.. dah laa.. malas da nak ngarut2.. yg penting.. mmg BOSAN.

p/s : utk dia - soriii sgt2.. sorii n sorrii.. tatau nk ckp cemane dah.. sorrriii.. my mistake..


o.h~p.e.n.a.t

Tuesday, November 11, 2008

entry ini ditujukan khas utk along, ami, angah, ani, ika, nad, rad, sap, zai.. (name disusun mengikut huruf ye)..kepade sesape yg len tgh bosan nak bace… juge dialu2kan..

ni aku nak crite psl mcm mane aku bli tiket airasia utk kite gi pulau perhentian nnt.. dimulekan ngan hari sabtu…


-Sabtu-

ptg: aku try bli tiket utk 3 Apr – 5 Apr.. n after masukkn no bocer n paswed.. tibe2 system down.. pastu aku try masokkn bocer len.. ade yg bejaye.. ade yg tak.. pastu bile try masokkn bocer yg da try.. error ckp bocer da kene locked n have to wait for 30minutes.. damnn! Aku try call customer service derang.. byk kali gak try n each kene tunggu agak lame.. mende yg aku dgr..


“Harap maaf, agen jualan kami masih sebok..sile tunggu sebentar”

“Maaf kerane masih menunggu, agen jualan kami masih sebok..anda akan dilayan sebentar lg”

“Anda akan dilayan sebentar lg”


mlm: try lg skali utk bli tiket.. dgn lebih berhati2 dan cermat.. masukkan satu2 bocer.. da bejaye redeem 2 bocer.. kene baya lg 2inggit pakai kad kedit plak.. masokkn detail kat kedit.. tekan OK.. tunggu process.. tibe2 kuar.. ‘sori..takle connect ngan server’..soo aku assume transaction tak bejaye sbb ade tulih kedit kad transaction takkan di caj.. pastu bile aku cek plak harge.. tibe2 harge semakin menaik.. yg mule2 aku wat ni.. utk org A, B ,C.. malas nak tulih name.. so skang nak try utk D, E, F plak kan.. try2 lg.. 2bocer da redeem, tp kad kedit problem lg.. masalah sever ape plak tah.. ciss.. da kol 12tghmlm lebih da ni..


try lg skali nak bli tiket utk org D, E, F.. time ni aku cek utk date 27 Mac – 29 Mac.. awal sminggu .. harge lame yg murah.. soo dgn menggunakan kuase veto.. aku decide nak amek date ni.. masok details sume.. masok bocer.. ok.. masok kedit kad.. ok.. kuar status komfem.. soo setel laa utk 3 org ni..


n aku try call customer service lg nk tanye psl bocer yg len.. sbb ade yg aku try gune.. error ‘bocer has been used’ .. and ini plak yg aku dgr..


“Harap maklum, mase beroperasi kami dr 8am to 9pm”


-Ahad-

tghari: bgn2 cek emel.. ade 2emel dr airasia utk itinerary.. pelik gak sbb smalam yg konfem satu jek.. tp dpt 2 plak.. satu utk A, B, C.. bejaye la plak yg utk 3 Apr – 5 Apr tu!! Satu lg emel utk D, E, F utk 27 Mac - 29 Mac..yg ni mmg aku tau bejaye.. soo?? Mcm mane? Agak klam kabut aa.. nak tambah pening lg.. aku login aku kat airasia.. ade option check&change utk tuka flight.. soo yg aku tekejut.. ade 3 plak flight booking.. (@_@)..

A, B, C (yg tibe2 komfem) flight 3 Apr – 5 Apr

D, E, F flight 3 Apr – 5 Apr .. status need payment lg 2inggit plak!!!

D, E ,F.. yg ni btol2 aku tau konfem utk date baru 27 Mac – 29 Mac..

so.. aku da cuak gak.. pening pon ye gak.. sakit kpale ye ye gak.. call lg customer service..


“Harap maaf, agen jualan kami masih sebok..sile tunggu sebentar”

“Maaf kerane masih menunggu, agen jualan kami masih sebok..anda akan dilayan sebentar lg”

“Anda akan dilayan sebentar lg”


Arrggghhh!!.. bole sakit jiwe aku dgr mende ni.. fon luar bilik aku try.. fon dlm bilik pon try.. sume option yg aku dgr.. sume aku try.. sile tekan 1 ke 2 ke 3 ke.. sume laa aku tekan.. sume same.. aihh.. tibe2 emo sambil menaip nih!!


-Isnin-

pg: sampai opis.. try lg call customer service.. hehehe malas nak cite.. tau2 je la ape yg aku dgr kan.. pastu aku siap2kan details yg penting.. name n ic korg sume.. siap bukak word document n wat table.. isi satu2.. da nak hafal gak aa name n ic sumeorg nih.. then print out..


tghari:
dlm kol 11am lebih aku gerak gi LCCT.. gi cari org yg berkenaan.. susah gak nak cite kat derang ni.. sbb mende ni agak complicated.. aku nak explain pon susah.. mule2 jumpe akak kat kaunter luar jek.. dia printkan itinerary tu.. soh aku masok dlm jumpe officer dia.. aku deal la plak ngan officer tu.. agak lame.. kene explain lg.. da la be4 tu da cite kat ika, cite kat dayang, cite kat rad (aku tanak cite ko call gak kan).. pastu kat opis cite kat member opis lg.. then cite kat akak kaunter.. last skali cite kat officer.. penatt oiii aku cite byk ni..


ni cite selingan.. aku gi LCCT tu dgn berbaju kebaye merah hitam.. mase aku kat kaunter officer ni.. aku nak login akaun airasia sbb telupe satu lg booking number.. then kene gi blakang kaunter.. aku masok je blakang kaunter tu.. ade sorg pompuan dtg “Aaaa.. ini mana mau check?” sambil tunjuk tiket ape tah.. dan aku pon “Aaaa.. saye tak keje sini!”… baru aku pasan.. baju officer tu pon merah hitam gak.. damn!!


ok.. sambung cite blk.. lame gak deal.. tanye camne sume.. mintak tukar to satu date jek.. org tu cek2.. kalo nak tuka date.. kene tambah RM240 sbb harge tiket da lain.. hadoih.. skang ni masalah lain plak.. bocer lg 2 takle nak gune.. sbb status has been used.. pastu malas da nak cite detail.. setelah bebincang agak lame.. officer tu jumpe member dia plak.. last2.. ape yg aku dpt ialah..


- Derang akan merge kan ke satu date iaitu 27 Mac – 29 Mac utk org A, B, C, D, E, F tanpa caj pape..


- Utk D, E, F punye booking yg need payment tu.. derang just replace kepade name G, H, I and tuka date gak.. tanpa caj jugak..


- Da setel 9 org.. lg sorg plak.. kene bli mcm bese.. harge mahal skit.. yg lain harge RM134 pegi blk.. tp yg sorg tu RM154..


skang ni sume da setel.. kite akan pegi pade 27 Mac – 29 Mac.. flight pegi kol 730am kot.. n blk kol 5pm.. utk 3 flight booking yg pakai bocer tu kene tambah 6 inggit jek.. soo.. total yg kene tambah ialah RM160.. sorry to along n angah.. korg kene baya RM80 inggit each.. hehe bole kan? dpt kaver skit je dr lebihan bocer tu..


sekian.. aku da malas nak cite psl ni lg.. lega sume da setel..


Ami -> aku br bace emel yg ko ckp tak jd pegi tu smalam.. takle nak wat pape.. sbb aku da terbeli utk name ko hari sabtu tu.. tape laa.. lambat lg kan..

Rad -> ade kemungkinan aku bole pegi ko tunang.. yeayy!!!

Dayang -> sori sbb ko tak dpt ikot.. nape tak ckp awal2 babe?!

Sap -> lenkali call je ckp nak join okeh!

Ani -> congrats lg skali kat sini plak.. huhu moh lee ke jiboi besame2 nnt..

Ika -> ape ucapan nak bg kat ko ni? Hahaha harap2 nnt ko bole la dpt cuti..

Zai -> harap2 ko pon leh pegi gak nnt.. jgn laa nak bz2 plak time tu..

Nad -> kat hosmet pon kene bg ucapan ke? Hehe pulang lah oii..

Along -> btol ke ko nak kawen ni? Hahah anyway.. tak saba gak nak becuti ngan 2 diva!!

Angah -> bole caye ke along tu? Huhuhu.. ko pon diva ke?

h.o.m.e~s.w.e.e.t~h.o.m.e

Saturday, November 8, 2008

wuuu.. da lame gile rasenye tak blk umah.. rasenye since lepas blk raye.. week after that blk.. then pastu tros tak blk sampai skang.. agak lame la tu bg aku.. sbb slalunye at least 2minggu skali blk..

arini aku bgn dlm kol 11 lebih kot.. mandi n siap2.. packing sume brg.. gi mkn kat santai equine.. then tros gerak blk senawang.. aku bwk td pon tak laju.. relek2 jek.. 80/90kmj.. jln pon tak byk sgt kete.. just nice laa.. soo mase on de way tu.. mak aku call mintak blikan roti gardenia ngan panadol actifast utk bpk aku.. kalini aku nak cite ape jd ngan roti gardenia tu.. heheh sampai2 je kat umah.. adik2 aku yg kecik tu sebok ckp nak wat pizza roti.. aku pon tak paham.. pastu tgk la mak aku wat roti tu.. disbbkn aku ade FON BARU..hahhaha mesti laa aku nak amek gamba byk2kn.. tp gamba tak memuaskan sgt.. sbb aku neves lg ngan fon br ni.. lgpon aku lupe nak on kan anti shake.. hahah alasan sungguh!

okeh.. aku tatau nak bg name ape utk hidangan ni.. senang cite aku panggil ni ROTI RESEPI OMAK DEN!.. ok la tu kan.. orait.. mari kite mulekan..

1st step : sapukan mentega atau majerin atau planta ke atas roti dengan rata..

2nd step : tuang sdikit sos tomato cap prego di tgh2 roti..

3rd step : kemudian sapukan dgn rata di atas roti td.. kuantiti sos ialah sesuko ati anda..

4th step : taburkan mozarela ciss diatas roti td.. kuantiti ciss juga adelah sesuko ati ekau..

ni tangan mak aku n adik aku.. berebut2 nak tabur cisss haa...

kalo nak best lg.. bole laa letak mushroom ke.. sosej ke.. ayam ke.. sesedap mulut laa nk mkn..

5th step : masokkan sedulang roti tu kedalam oven.. lupe plak nak cek kene letak suhu bape.. pandai2 laa bajet ek..

dan... inilahh hasilnyee... pls excuse yg mcm hangus2 skit.. tak hangus pon tu.. lighting jek.. hhuhu.. mmg simple jek.. dan sedap laa bg aku.. mesti laa sedap.. mak yg buat!.. heheh

ok.. cukop laa utk harini sesi didapo ye.. slamat mencube! (^o^)v

m.y~s.o.u.l

Friday, November 7, 2008

harini aku bgn lambat lg.. hadoihh.. this week rasenye mmg trok sgt disiplin aku.. paling awal smalam je kot.. bgn kol 9 lebih.. arini aku bgn.. tgk2 jam da kol 1 dgn mate aku berair sbb lepas nangis.. aku igt2 lupe aku mimpi ape.. tp dlm mimpi tu mmg aku nangis.. da byk kali gak jd canih.. nangis dlm mimpi.. pastu tejage sambil teresak2.. huhuh arini tade ape yg menarek pon belaku kat opis.. bende tak menarek ade la berlaku..tp malas aa nak cite.. skip skip.. sbenanye aku tak saba2 nak cite psl smalam ni.. hehehe

smalam kan.. pas keje.. mlm dlm kol 8.00pm.. me, him, elmo n pit shady went to the mines.. hehe 1st destination gi mkn kat kedai vietnam..


logo dicuri dr blog elmo.. ni laa name kedai nye.. best gak mknan kat sini.. mende yg aku mkn pon sedap.. tak igt dah name dia.. tp aku igt dia nye code = V2.. ade cam mihun tp kasar skit dr mihun, carrot, salad, togeh, ayam n kacang hancur.. pastu tuang satu sup ni.. mcm sos pon ade.. tp kaler dia mcm minyak yg cair.. tuang dlm mangkuk tu n gaulkan sume.. pastu mkn laa.. ape lg.. heheh ok ok.. part ni bese2 jek... ade part lg best.. pas da abih mkn.. gi la lepak luar jap.. teman si lelaki2 ini membuang asap dan menghitamkan paru2.. part ni mmg tak best aaa.. hehh!.. ok ok part best plak..

pastu..kitorg nek la escalator sampai tingkat atas skali.. pastu kitorg jln2.. sampai laa jumpe kedai ni..


sampai2 kat kedai ni.. aku pon merisik laa.. aku da lame sgt bekenan kat fon Samsung U900 Soul ni..


tanye harge sume.. belek2 skit.. tp sbb hati da bekenan lame kan.. mmg tros amek je la.. n aku sgt suke.. suke suke suke!!.. kepade org yg menghine fon lame aku.. "hoooiii dgr sini oiiii... aku da ade fon baru aaa... canggih wooo... touch2 jek.. bole tuka2 kaler wooo.. korg nye fon canggih cam aku tak?" hahahhaha.. gelak evil nih..

at last.. merase aku bli fon baru..utk pengetahuan para pembace ye.. kali pertame aku bli fon ngan duit sendiri ialah fon nokia 3310.. tu fon kedua yg aku pakai.. fon pertame.. bpk aku blikan kat pertama.. wahh.. cam sesuai jek.. 'fon pertame bli kat pertama'.. iaitu fon siemens.. aku nak letak gamba.. tp search2 tak jumpe plak.. old sgt kot.. huhuhu then lepas 3310.. aku tuka pakai fon nokia yg keypad dia kaler pink purple tu.. gamba pon aku tak dpt cari.. tape la.. burn je laa.. then lepas da bape lame pakai fon nokia tu.. aku tuka pakai motorola L6.. tu pon bpk aku yg bg.. dpt laa merase fon canggih skit..



ni laa condition motorola L6 skang.. sian da kemek2.. kalo tak salah.. aku stat pakai fon ni dlm bln 4 taun 2006.. agak lame aa aku pakai kan.. mmg da jatuh hukum harus tuka fon baru dah.. dan gamba ni harus laa diambil menggunakan camera baru.. hehehe ni plak gamba fon baru aku.. tp tak amek gune fon lame.. amak pakai camera laa..


tadaaa!!!!

heheeh ok laa.. cukop laa eksyen fon baru nih.. kang mluat plak.. tp mesti laa aku excited kan.. setelah bape kurun aku tak bli henfon.. dpt plak yg aku da lame nak.. n satu lg yg aku btol2 puas hati sbb aku gune 100% duit aku.. mule2 bajet cam kene hutang2 gak.. tp tgk2 cukop duit.. alhamdulillahhh.. :D

lepas blk dr mines tu.. stret kitorg gi alamanda plak.. gi karoke.. 4 org selame 2 jam.. huhh!!! penat aku nak nyanyi oiii.. sampai kol 1am gak laa.. seb bek suare aku maintain je arini.. hehe.. ok laa itu sahaje critenye.. aku still tak sempat nak explore lg fon baru.. tade mase aa.. tape2..slow2 laa kan.. rase cam tak caye pon ade gak ni.. 'btol ke aku da bli fon soul ni??' .. dulu beria2 sgt nak.. da ade depan mate.. cam tak caye plak.. hehehe

to my new henfon.. u r my soul.. cewahh.. cam becinte plak.. :P